SZÜLŐSÉG

Poronty TV: Kimerít a Gyerek Sziget

2009. június 8., hétfő 14:11

Gyereknap után egy héttel újra a gyerekeké minden, legalábbis a Hajógyári sziget jelentős része öt hétvégén keresztül, egészen júlis 5-ig. Csapatunk megpróbálta felderíteni a szigetet, egy fél napos túra azonban kevésnek bizonyul, de nem baj, megyünk máskor is.

S mivel a programok töredékét sikerült csak felederítenünk, ezzel a néhány képkockával a hangulatot szeretnénk bemutatni és kedvet csinálni ahhoz, hogy ellátogassatok ti is a kicsikkel.

Saját tapasztalatként, egy négyéves kisfiúval igazán jól éreztük magunkat, igaz, a parkolásnál kicsit megemelkedett a vérnyomásom, de utólag belátom, bőven megoldott a sok autó elhelyezése, még ha sokat is kell gyalogolni a programokig.

A helyszínt körbejárva azt azért sikerült érzékelni, hogy mindenféle elfoglaltságot találhatnak maguknak a gyerekek, akár kicsik, akár nagyok. A kézműves szekciók közelébe sem jutottunk (fiam ellenállása miatt), így is tömény három órát töltöttünk kint. Ezt a hiányosságunkat majd legközelebb pótoljuk az erre fogékony gyerekkel.

Bár megfogadtam, hogy nem hagyom magam beugratni "cirkuszi" szolgáltatásoknak, a tizedik percben kisvonatoztunk 400 forintért. A vurstli szekciót akár hívhatjuk mini vidámparknak is, ha nem szeretnénk, hogy a gyerek leakasszon minket, a színpadot cselesen közelítsük meg.

Remek szórakozás viszont a fél tucat ugrálóvár, ahol érdekes módon nem volt tömeg és addig ugrálhat a gyerek, amíg bírja szusszal és amíg el nem folyik az előzőleg fölfestett lepke, vagy cica az arcról. S ha ezt a programot is kipipáltuk, egészen biztosan közelít a kicsi a végelgyengüléshez. Hazafelé pedig jó esélyünk van rá, hogy a játszótéren is süttessük magunkat a napon, amíg a gyerek biztosít minket arról, hogy este garantáltan két perc alatt alszik el a fáradtságtól.

Következő beszámolónk a kézműves részlegről, a vurstliról, az állatsimogatóról és a mentősökről szól.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.08 14:49:38pantufül

  Rendszeres gyereksziget látogatók vagyunk, de bizony nagyon sokat kell sorba állni mindenért. Ezért aztán a végén sokszor kötünk ki a vurstlinál is. Az idén megfogadtam, hogy megpróbáljuk egyszer délelőtt, akkor talán még hozzá lehet férni mindenhez. Lányom kedvence egyébként a póló festés. Már több méretben fellelhető otthon a szekrényben.

 • 2009.06.08 15:35:23csibie

  Kora délelőtt kell menni és akkor nincs tömeg sem sorbanállás.

 • 2009.06.17 11:45:19infame

  "Minden évben június harmadik vasárnapján köszöntjük az apukákat."
  Apáknapi családi program a Millenárison 2009. június 21-én
  http://millenaris.hu/esemenylista.ivy?date=2009-06-21

  Ünnepelj velünk !

 • 2009.06.17 12:06:23Nilüfer

  Én úgy tudtam, jún 15 az apák napja..mi már köszöntöttük az APÁT:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta