SZÜLŐSÉG

Szeretném a homokórát megállítani

2009. június 5., péntek 11:58 |

ballagas1

Ülök az icipici gyerekszéken, ki tudja már, hányadszor, és nézem, ahogy egy csapatnyi ovis átszellemülten szavalja a kis verseit, mesét mondanak, énekelnek és táncolnak. Az évek alatt hozzászoktam ezekhez a műsorokhoz, amelyekkel különböző ünnepekkor köszöntöttek minket, szülőket gyerekeink.

A mostani ünnep más: a ballagók búcsúznak az óvodától, óvó néniktől és társaiktól. Az én lányom is köztük van. És ekkor belém hasít valami, szinte felkiáltok: „De hát csak tegnap írattam be az oviba!"

És miközben Szabó Lőrinc és Donászy Magda verseit hallom cérnavékony hangokon, agyamban elkezdenek pörögni a képek. Felrémlik az első nap, ahogy állok az óvoda kerítése mögött bőgve és nézem, ahogy szerencsétlen gyerekem elhagyatva zokog az óvó néni ölében és engem hív. Eszembe jut a sok-sok rajz, amit az oviban készítettek és év végén mappában hozták haza. Felidézem a már említett óvodai ünnepeket, korábbi ballagásokat, farsangi mulatságokat, anyák napját és karácsonyokat, a közös kézműves foglalkozásokat és a kirándulásokat, amelyeken részt vettünk.

ballagas2

Hogy telhet el ennyire gyorsan ez a három és fél év az oviban? Hogy lett egyik pillanatról a másikra a kis félős kiscsoportosomból iskolába készülő nagylány? Mire kettőt pislogok, már a gimnáziumból fog ballagni, aztán a diplomaosztóján ülök majd büszkén, könnyes szemmel. Az elmélkedésből egy ismerős hang ránt vissza: Málni verset mond – egyedül. Kicsit lehajtja a fejét (sosem szeretett szerepelni), nem néz sehova, csak szaval, szépen, érthetően.

Amikor befejezi, rám néz, én intek neki, hogy nagyon ügyes volt és látom, hogy égszínkék szeme felragyog. Az enyém bepárásodik, és igyekszem elraktározni a képet, hogy mindig emlékezzek rá.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.06 23:45:41Meni

  Csuti, bocs hogy OFFolom az OFFot, de a Rotas poszttal kapcsolatban erdekelne a velemenyed, tapasztalatod. Nekem nagy "ellensegem" ez a virus, es maximalisan oltas parti vagyok, mert lattam hogy mit muvel a gyerekekkel. De most irta valaki nekem, hogy talan a Rota Magyaro-on nem is olyan brutalis, es ritkabb. Van errol valami velemeny, tapasztalat?

 • 2009.06.06 23:57:11csutkababa

  Meni
  Igen, ritkább a durva szövődmény, a nagy esetszámú megbetegedések (üzemi étkeztetés pl.) esetén is 1-3 nap alatt kikerülnek a kórházból.

  És évente 2-3 alkalommal térdig járok benne ügyeletben, még sosem kaptam el, és a gyerekek talán 10 %-a kerül vele kórházba.

  És az sem mind Rota.

 • 2009.06.06 23:59:52wish73

  hát, Rita, már bocs, de sajnálom a fiadat előre is, amikor az összes gyerek anyukája szipog a zsepibe, te meg szarsz bele az egészbe, mert csokit akarsz kapni. kiforgattam szándékosan, amit írsz. de a lényeg tényleg az, h miközben a gyerek tanul, aközben örömet is szeretne szerezni. és ennek az egyik formája az, ha betanult versekkel teszi ezt. másik formája, ha sablon alapján készít vmit. és készíthet fejből is, és mondhat spontán is cukiságokat. egyik nem zárj aki a másikat.
  néha az az erőfeszítés, h be kell seggelni vmit, néha meg ez a könnyebb., és az a nehéz, ha spontán kell szavakba önteni, amit gondolsz.
  és nem az a lényeg. h az unalomig ismert gyerekdalt ezredjére is meghallgatod, hanem az, h azért izgul, izzad a tenyere, válogatja otthon a szép ruhát, ébred reggel korábban, és azért lesi a szemedet fellépés közben, mert ez NEKED szól. tőlem, mondhatnák a "petőfi sándor gatyába táncol"-t is, mert nem za a lényeg, h mit mondanak. de megint a szexes példa jut eszembe. egy frigid embernek nem lehet elmagyarázni, mi az orgazmus. ahogy egy vaknak sem, mi az a türkizkék.

 • 2009.06.06 23:59:59csutkababa

  Vierre
  Pont ezt érzem, amikor például haldoklóhoz hívnak, mindenki tudja, meg fog halni, de akkor is azonnal csináljak valamit, mert nem merik felvállalni a szeretett ember elengedését.

  És bár olyan jól ki tudnám fejezni magam, mint Te...olyan, mintha a saját gondolataimat o9lvasnám jól összefésülve...

 • 2009.06.07 00:06:43wish73

  mw, az anyák napja a kisebbik lányomnál nem műsor, hanem megtanulnak egy verset, készítenek valami apróságot, és amikor megyek érte, behív, leültet, ölembe ül, elmondja a verset, odaadja az ajándékot.
  tekintettel arra, h én pl. egyedül nevelem őket, nem figyelmeztethetem őket arra, h hé, ma anyák napja van, köszöntsetek fel. úgyhogy fontosnak tartom, h minden gyerek találkozzon a családi ünnepekkel is az intézményekben, h amit otthon nincs alkalma megtapasztalni, azt is megismerje, hátha ő már továbbviszi.
  és nem kell kihegyezni az anyák napjára, lehet az karácsony, évzáró, ballagás, az a lényeg, h egyrészt látom, h mennyire készül, igyekszik, másrészt pl. a nagyobbik lányom a 4 év alatt egyetlen verset, dalt, mondókát otthon nem adott elő. 1xűen nem volt hajlandó rá, azt sem tudtam, miket tud valójában. fellépéskor meg mindet beleadott.

 • 2009.06.07 17:53:32Vierre_

  Csuti én meg nem tudnék kijárni egy orvosit. :))) Kinek mi jutott. Én kitörölhetem a seggem azzal, hogy ha van kedvem és van témám és van partnerem, remekül kifejezem magam, te pedig tolod a műszakot, negyvennyolc órákat és van mit csinálnod. Lehet, hogy jobban jártál... az önkifejezésemből sajna nem tudok megélni, csak hogy bedobjak egy iszonyúan demagóg és végtelenül tipikus magyar közhelyet. :))))))))))

 • 2009.06.07 18:18:38rita a felcser

  Wish
  Miert van ilyen korlatol nezopontod?
  En nem edesanyamert szavaltam a kretensegeket az ovodaban,henem mert kellett.Erted?Tavasz volt es kellett.Evente.A seggemenk se volt kedve hozza.NEm is neztem,hogy hol ul anyam.Fel se neztem a tomegre.
  Eszavaltam a kibaszott verssort magyarul,aztan megegyet romanul es elkotrodtam a francba.
  NEkem jo a memoriam,nem elveztem az egeszet egyaltalan.

  HA a fiam betanul egy verset es szivdobogava elmondja azert fog dobogni a szive mert nezi szaz neni meg bacsi,nem azert mert felfogja ,hogy ezt most az anyjanak mondja.
  De ha megtart egy valahonnan kapott csokit es osszeolvadva ideadja akkor a NEKEM szol.A lelkebol,nekem.

 • 2009.06.07 18:45:18manka78

  Rita! Miért érzem azt, hogy nem felhőtlen a kapcsolatod az édesanyáddal?

 • 2009.06.07 19:20:10kriszi

  Rita, csak egy nagyon csendes kérdés: mit csinálsz, ha a fiad _netalántán_, _véletlenül_, minden jelzésed ellenére szeretni fogja a verselést? Netán még az ovis szereplést is? Történtek már ilyen csodák a világban...

  Nekem pl. van egy lányom, akinek egészen más az ízlése a színekre vonatkozóan, mint nekem. Folyamatosan olyan színekért rajong, amikkel engem ki lehet kergetni a világból. Mit tudok tenni? Elfogadtam az ő kis ízlését. Most per pillanat a lilánál tartunk, úgyhogy a lányom talpig bíborban-bársonyban jár :) Még szerencse, hogy jól áll neki... (képzeld el, hogy úgy néz ki a csaj, minta Málni ikre lenne).

 • 2009.06.07 20:19:10Vierre_

  Rita amit mondasz, az a saját tapasztalatod kivetítése, ami geci nagy buktató kisszivem, vigyázz ezzel. Mifelénk imádják NEKÜNK mondani, kapsztlokkal. Ebben nincs semmi beleképzelés, vagyok annyira kritikus magammal és mással is, hogy lássam. Érted amit mondok? Ne hidd már most, hogy a kölök is rühelni fogja, mert te rühelted. Én utáltam tömeg előtt kosarazni, a klambó meg nem utál. Most akkor találjam ki, hogy faszomba utál ám, csak nem szól? Ne vetíts.

 • 2009.06.07 20:31:23ruju

  OFF

  Helló Vierre_. Elolvastam a könyvet. Szégyellem, de annyira nem jött be, lehet, hogy mégegyszer el kéne olvasni, de könyvtári volt. Asszem a stílust KV vitte tökélyre :-) Azért ajánlj még valamit, mert mostanság már ötletem sincs, mit olvassak.

  Bocs a többiektől.

  ON

 • 2009.06.07 21:28:16rita a felcser

  Ha szeret verselni akkor jo.Nincs semmi baj.En otthon nem fogom fikazni a verseket az biztos.
  De egyett se fog hallani a szambol:DDD

 • 2009.06.07 22:38:27wish73

  Rita, neked aztán nem lehetett fenékig seggfej a gyerekkorod, és most aztán mindent rányomsz a kisklambóra. na, ezt hívom én mérgező szülőnek.
  én sem mondok itthon verset, sőt, nem is olvasok. nincs összefüggés. ez olyan, mintha azt mondanád, h csak mert te nem szereted a csokit, neked ne jöjjön nyomorgatott csokidarabkával a zsebében. érted, h a gesztus az ő részéről mindegy, h vers vagy csoki? ő adja, te pedig örülsz neki, függetlenül attól, h szereted-e.
  az én lányom időnként beveti magát a konyhába, és meglepit készít. főzött már nekem őrölt kávét úgy, ahogy a nescafét szokás. vízzel felengedte, langyosig mikrózta a vizet, kis tej hozzá, és tálcán hozta. elhiheted, h nem volt finom. de neki eljátszottam, h mennyei. és, ha a fellépés előtt én azt kommunikálom a gyereknek, h kíváncsi vagyok az előadására, akkor nekem fogja mondani. és keres a szemével a tömegben, és, ha megtalál, akkor onnantól kezdve rám nézve, engem figyelve adja elő.
  az, h ez a te életedben nem így alakult, szar lehet. de lenne esély arra, h a fiadnak jobb legyen. de te lépésről lépésre rá tolod az összes sérelmedet, nehogymá neki jobb legyen.

 • 2009.06.07 22:49:27rita a felcser

  NAgyon jo volt,csak a baj az volt hogy fiatal szuleim voltak,es dolgozo nagyszulok es oviba adtak,olyan full kommunista napkozibe,ahol meg kellett harcolni meg azert is,hogy egyedul aludj egy agyban. (marmint cirkuszolt anyam)
  Ennyi.Mas baj nem volt.JA es hetre kellett jarni 5-ig.

  Nescave rendes kavebol?:) az erdekes.En meginnam :DDD

  En be voltam szarva regebb ha masok elott kellett beszelni,na latnatok most :DDDDD

 • 2009.06.07 22:59:52Vierre_

  ruju dejóóóó :)))) Szerintem, ha az elmúlt éveket nézem, abban egész jó eresztés. Valószínű, hogy egy erősebb évtizedben nekem is közepes eresztés lenne, de most felüdülés volt. És *pirul* milyen témában gondolkodjak? Nagyon szívesen ajánlok valamit, csak mondj érdeklődési kört és plíz kímélj meg a mindegycsakjólegyen frázistól. :))))))))))))

 • 2009.06.07 23:07:20Vierre_

  rita én megtanultam egy csomót. Én. Most el tudod rólam képzelni? :)))) Weörestől kezdve egy rakatot. És imádja, mert benne még nincsenek meg a blokkok. Mondok egy példát. Mondd ki hangosan és figyeld a zöngéseit. Egy rövidet írok le fejből:

  " Kerek alatt lombok alján,
  vén akácfa vetkezik,
  ablakomba búcsút mondva
  nyújtogatja ág-kezit.
  Ha szökellő őszi szellő simogatja sudarát,
  gallya rebben, víg zörejben sírja vissza víg nyarát.

  Puszta ágad, bármi bágyadt, bármi búsan bólogat,
  Vén akácom, e világon nincsen nálad boldogabb
  Viharával, nyomorával átaluszod a telet
  Új virággal, lombos ággal kelteget a kikelet."

  A kedvenc sorom a- puszta ágad bármi bágyadt, bármi búsan bólogat- csodálatos búgó zöngések, de az egész vers zenél. Ilyeneket biflásztamb be én- aki utál verseket tanulni és tátott szájjal hallgatja mai napig a hangokat, ha nem is érti.

  Hidd el, én tudom, milyen a meggyőződés, de néha dobd félre és tegyél olyat amit amúgy nem tennél, mert a csicska nem élte át a te fos tapasztalataid és lehet, hogy adna valami plusz élményt egy két rövid vers. :)))))))

 • 2009.06.07 23:10:06Vierre_

  Kertek alatt... csak elírtam, szóval kertek alatt, lombok alján...

 • 2009.06.07 23:11:15Vierre_

  " Ketrek alatt lombok alján,
  vén akácfa vetkezik,
  ablakomba búcsút mondva
  nyújtogatja ág-kezit.
  Ha szökellő őszi szellő simogatja sudarát,
  gallya rebben, víg zörejben sírja vissza szép nyarát.

  Puszta ágad, bármi bágyadt, bármi búsan bólogat,
  Vén akácom, e világon nincsen nálad boldogabb
  Viharával, nyomorával átaluszod a telet
  Új virággal, lombos ággal kelteget a kikelet."

  Nah kijavítottam, volt más baki is. :)))))

 • 2009.06.07 23:16:57rita a felcser

  :DDDD

  NA akkor ma sikerult meggyozni engem.Ez a ketto jopofa volt.
  Kell keressek valmi vidamat,aminek nincsv alami komoly mondanivaloja.

 • 2009.06.07 23:21:14ditakai

  Én voltam pedagógus anyám szomorúsága, hogy legkisebb lány létemre lepergett rólam minden vers és mondóka (a lányos harisnyákkal egyetemben) - a fiam viszont most úgy tűnik bepótolja, mert ragad rá minden rím :-D

  Még nincs három éves, de dől belőle a rengeteg mondóka - én meg illedelmesen végighallgatom őket párszor mielőtt részt vennék a mókában, nehogy kiderüljön, hogy fingom sincs a versikékről

 • 2009.06.07 23:22:32Vierre_

  Rita baba, van itt egy vidám altató, nagyon szeretem, vigyázat, megen fejből jön :))))

  Csíja, csicsíja, rózsa,
  csicsíja, mályva!

  Hold-lepte úton,
  csillag-lepte úton
  két kutya kullog,
  köves, széles úton.

  Csíja, csicsíja, rózsa,
  csicsíja, mályva!
  A nagyfülü kutya kérdi:
  Rózsa-rózsa mit csinál?
  A nagyorru kutya kérdi:
  Mályva-mályva mit csinál?
  Rózsa-szál, mályva-szál
  kék gyöngyöt tesz bársony-tokba,
  addig jó, míg szundikál.

  Csíja, csicsíja, rózsa,
  csicsíja, mályva!

  Ilyenek. Ennek is megvan a maga varázsa. Weöres amúgy. De pölö a din don diridongó is olyan, amit imádnak a ritmusa meg a zöngéi miatt...:))))

 • 2009.06.07 23:26:08ditakai

  basszus, olyan az agyad mint valami szivacs, ezt azért picit irigylem...

 • 2009.06.07 23:32:11rita a felcser

  Hat jo
  En is szoktam neki mondokazni
  ''Balogh Borcsa babajanak eltorott a laba
  Volt is erte siras-rivas a babaszobaba''.....
  Es folyatatodik.NAgymaam kezdte mondani neki es en atvettem.
  A baba kacag amikor hallja.
  HAt nem olyan szarok ezek a versek. :DDD

 • 2009.06.07 23:37:11Heatherette

  én ezt az 1 éneket tudom, de ezt nagyon csípem :) :)

  volt egyszer egy kengurumama
  ugrált árkon, nagy pusztákon át
  erszényében hordta, úgy ahogyan szokta
  5 kislányát, s egyetlen fiát
  nagy meleg volt egyik délelőtt
  kengurumama szörnyen szomjazott
  betért hát egy málnás eszpresszóba
  felhajtott egy üveg málnát, s fizetett,
  ugrálva távozott.
  otthon várta már a jó ebéd
  kengurupapa és a gyerekek
  Juci, Teri, Sári, Mártika, Rozáli és végül a
  kicsi Benedek
  azaz jajj, hol van Benedek?
  Benedek nincs, Benedek elveszett!
  ugrált vissza kengurumama, ugrált vissza
  eszpersszóba hát.
  megkérdezte nyomban, nem látták-e ottan
  az ő egyetlen kicsiny fiát?
  a kasszából megszólal egy hang: mama, itt vagyok!
  kengurumama kérdi, hogy lehet?
  Hát, úgy lehet az, kérem, hogy aprópénz helyében, a mamácska velem fizetett!

 • 2009.06.07 23:37:43Vierre_

  Rita :)))))))))))))))) Hidd el, annyira unom már őket, hogy nah :)))))) De annyira szereti, hogy baszki elmondatja velem ötször, alvás előtt. A kedvence a- leírom ha kéred, :)))))). De az A part alatt- is favorit. A nagyobbiknak pedig az Ó ha cinke volnék. Mindig megrendül. Szeretem a lelküket. :))))

  ditakai, nehidd :))))csak az ragad, aminek kell, a többi fél perc alatt kiesik.

 • 2009.06.07 23:40:26rita a felcser

  :DDDD
  JAj Heatherette ez olyan jo,es valami homalyos regi emelek,mintha nem eloszor hallanam,de nem tudom mikor,hol hallottam.

 • 2009.06.08 00:40:23csutkababa

  Weöres nekem is megy fejből:-))

  Jön a kocsi, megy a kocsi
  Patkódobogás
  Jön a vonat, megy a vonat
  Zúgó robogás

  Vajon hova fut a kocsi?
  Három falun át.
  Vajon hova fut a vonat?
  Völgyön- hegyen át.
  Őszi éjjel
  Izzik a galagonya
  Izzik a galagonya
  Ruhája

  Zúg a tüske
  Szél szalad ide-oda
  reszket a galagonya
  Magába

  Éjjel a hold rá
  Fátylat ereszt
  Lánnyá válik
  Sírni kezd

  Őszi éjjel
  Izzik a galagonya
  Izzik a galagonya
  Magába

  És még vagy húsz jön elő:-)))

 • 2009.06.08 00:46:19Vierre_

  CSuti és a többi? ;)))))

  Zimm zimm megy a gép megy a gép, fut a sínen a kerék, forog a kerék.
  Zumm zumm, nagy az út, nagy az út, fekete az alagút, a masina fut.

  Kihagytad ... :)))))))

  Nah rittyentek ide még egyet, nem Weöres.

  Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak
  Nagy bánata van a cinegemadárnak.

  El szeretne menni, ő is útra kelni
  de cipőt az árva sehol sem tud venni.

  Kapkod fűhöz-fához, szalad a vargához,
  Fűzfa-hegyen lakó Varjú Varga Pálhoz.

  Azt mondja a varga, nem ér ő most arra,
  mert ő most a csizmát nagy uraknak varrja.

  Darunak, gólyának, bölömbikának,
  kárrr-kárrr-kárrr, nem ilyen akárki fiának.

  A daru is, a gólya is, a bölömbika is,
  elrepült azóta a búbos banka is.

  Csak a cinegének szomorú az ének
  nincsen cipőcskéje máig sem szegénynek.

  Keresi, kutatja, repül gallyrúl gallyra
  Kiscipő-kiscipő, azóta ezt hajtja.

  Nah ez a kisebbik csicska kedvence, a formáért nem vállalok felelősséget, fejből ment ez is. :)

 • 2009.06.08 00:52:49csutkababa

  Vierre
  Igaz, kihagytam, de mentségem, hogy legalább 6-7 éve mondogattam utoljára:-)
  Amikor kifogytam a mondókákból, énekeltem is.Pl. az Istvánakirályból Réka dalát, ilyesmit.

  Utoljára a herripotter első 4 kötetét olvastam fel a kicsinek, utána mondtam, folytassa ő:-)

 • 2009.06.08 00:58:48Vierre_

  Én folyamatosan kérdezem a nagyot, hogy olvassak e fel neki, de nem akarja. A kicsi még inkább kép, hang, ritmus, mint szöveg, szóval alkotói vákuumban vagyok. :)))))))))

 • 2009.06.08 01:06:35csutkababa

  Szutyejevet dugd az orra alá, meg a Kisvakondot!
  Sok kép, klassz rövid kis szövegek.

 • 2009.06.08 01:13:00Vierre_

  Ja, hát a vakond favorit. Rettenetesen élvezem, mert ő még a klasszikus kisfiú. Tudod, a régi vágású. Pont leszarja a tininijateknőcöt és tök jól elvan a vakonddal. Meg pumukli, ilyenek. Nagyon élvezem, mert tényleg kicsit századelős hangulatú a gyerek. :)))))))

 • 2009.06.08 01:18:34csutkababa

  Minálunk is ez volt a helyzet. Most meg együtt röhögünk a South park részein:-)))

 • 2009.06.08 01:36:39Vierre_

  á, én csak kiélvezem, aztán ha már büdös lesz a lába együtt megyünk fait no more koncertre ha még élni fognak. Csak egyszerűen üdítő a sok idióta kártumnetvörkös agymosott után. :))))))

 • 2009.06.08 01:45:52csutkababa

  Nálunk csak Rammstein megy, ilyesmi:-)
  És kesereg, hogy nem jönnek Magyarországra.

 • 2009.06.08 01:55:55Vierre_

  Cöh, azért a Belgától a kedvencem refrénjét kívülről vágja- Gyaloglás vége című zsenialitás. MOndjuk nem túl bonyi a refrén :))))))))) Jahm meg a nemzeti hip-hop is megül az ajkukon. :))))))))))))

 • 2009.06.08 14:25:03kriszi

  Vierre_ nemtom, veletek hogy van, de a fiam négyévesen tud már olyan lábszagot produkálni, hogy csak na :D Azér a fait no more-t még kihagynám vele...

  A fiam kedvence az Iciri-piciri, milliószor végig tudná hallgatni... meg amikor előkerül a Bóbita, mind a kettő "olvas" belőle nekem is egyet estére... a törpe természetesen A tündért, a nővére meg a Biztatót vagy a Tavaszköszöntőt. Ha rám van bízva, én rányomom még a Románcot, az az én kedvencem :)

  Na jó, lássátok:

  Hét-pupu zivatar,
  felássuk a kertet,
  ki dolgozni nem akar,
  gyümölcsöt se nyelhet.

  Hét-karu zivatar,
  felmossuk a konyhát,
  ki dolgozni nem akar,
  meghúzzuk a kontyát.

  Hét-fejü zivatar,
  tanuljuk a leckét,
  ki tanulni nem akar,
  vegyen más fejecskét.

 • 2009.06.08 14:40:24Normi

  Heatherette! Huszonévvel ezelőtt hallottam ezt az éneket apámtól sokszor... Teljesen elfelejtettem. Mit ne mondjak, elég felkavaró volt olvasni ezt a kis gagyi szöveget, köszönöm...

 • 2009.06.08 14:45:01Ribizlee

  Buba éneke... azon mindig elbőgöm magam :-)

  WS zseniális, de van jó néhány József Attila, Zelk Zoltán, Romhányi is a kedvencek között, a nagy meg újabban a Radnóti kötettel kacérkodik

 • 2009.06.08 14:45:38cozumel

  H.

  ez tetszett, nem hallottam soha :)

 • 2009.06.08 14:48:24Normi

  Jaj, a Buba éneke, igen... Mi azt tanultuk suliban énekkaron, azóta is csak énekelni tudom, mikor elővesszük Sanyi bácsi Bóbita kötetét... És én is mindig elbőgöm magam. :)(Szegény kölykök!!!)

 • 2009.06.08 14:55:15pantufül

  Nem olvastam el a kommenteket, de ismeritek Nagy Bandó András verseit??? Naggggyon jók, a lányom most lett harmadik a Boszorkánynak mennék című verssel. Lehet, hogy túlzok, de egy új WS.

 • 2009.06.08 15:06:53Ribizlee

  pantufül, még nem jutottam hozzá hogy beleolvassak az NBA kötetbe, mert a gyerekek einstandolták.
  a kicsi nyerte versmondó versenyen, La Fontaine-nel :-)

 • 2009.06.08 15:15:22kriszi

  Fokozzam? Van belőle Szélkiáltó-feldolgozás, pár hete koncerten szembesültem vele :) Engem annyira nem hatottak meg, vannak benne kínrímek, meg klisék szépen. De itten bele lehet kóstolni, hátha másnak jobban bejön, mint nekem:
  http://www.bando.hu/versek.htm
  De most nézem, a Boszorkánynak mennék tényleg aranyos :)

 • 2009.06.08 15:35:06mpbm

  ÁÁÁ, Belga nálunk is nagy kedvenc, és van gyerek lemezük is, jó,a zon is van egy csomó disznó dal, de gyerekeknek meg nekünk is az egyik kedvencünk, a nagymama, a nagypapa és a kiskakas cimű dal, annyira jóóóóóóóóó!
  ... A nagymamának a nagyszobában van egy titkos ládikája, abban van a Jávor Pálnak a fényképe..., és így tovább... Ismeri valaki??

 • 2009.06.08 15:49:32Vierre_

  Egen a Buba éneke. Nekem iszonyú felkavaró volt gyermekként, de a nagyobb fiam szereti, mazochista a szentem. mpbm tudom mi még kurva jó? Kamasznak? A történelem lecke :)))))) Belgától persze. Zseniális. De azért ahogy mondják hogy: gépppkocsi, gééépkocsi, gépégépégépkocsi, miénk a pálya, a zautópálya.... nagyon cuki. :)))))))

 • 2009.06.08 16:18:56Ribizlee

  nekem az Este jó-tól szorul még el a torkom... iszonyat szomorú leszek tőle mióta az eszemet tudom

 • 2009.06.08 16:37:42madz

  Ribizlee, az Este jó szerintem is a legnyomasztóbb gyerekdal, amit valaha is hallottam
  én nem is tudom, miért ilyen népszerű

 • 2009.06.08 16:48:36Ribizlee

  madz, húúúúú, most megnyugodtam! azt hittem csak én vagyok defektes :-)

 • 2009.06.08 20:33:23mpbm

  Királyok a házban? A csajaim is nyomatják a gépigépigépkocsi, miénk a pfhálya, azautzautópfája... télleg királyak, bár tudom, hogy nem vagy Vierre csjrajongó..., de ezek tökös csajok!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta