SZÜLŐSÉG

Abigél már a boltokban!

2009. június 4., csütörtök 10:57 |

Kedves Porontyosok!

anyakonyvborito

Abigél már elérhető könyv formában is, és szeretném ezt nagyon megköszönni nektek! Az én szubjektív tapasztalataimat talán nem is lett volna érdemes annyira könyv formába önteni, de ez a könyv többről szól, igazi csapatmunka. Az egykori, heti beszámolók után összefoglaltam a tőletek kapott leghasznosabb hozzászólásokat, ötleteket is, hogy ez a kiadvány igazi segítség lehessen, egyféle kézikönyv mindazoknak, akik most vágnak bele ebbe a gyerekesdibe. Az Anyakönyvben benne van a teljes Terhesnapló, valamint Abigél első éve, és az azóta gyűjtött anyai tapasztalataim is.

Köszönöm neketek, hogy az elmúlt két éveben lelkesen olvastátok Abigél kalandjait, és ha van kedvetek (remélem van) talákozzunk jövő csütörtökön, június 11-én, délután 4 órakor, a Mammut Libriben, a könyvbemutatón.

abigelgyorgyi2

Hozzátok a poronytokat is, én is viszem Abigélt, lesz mindenféle gyerekdolog, könyvek, süti meg ingyenes Ringató! A könyvet Kepes András fogja bemutatni. Én még várlak titeket szombaton (június 6.) is, a Vörösmarty téren este 9-kor, a Könyvhét keretében. Ismeretetőjegyem, hogy ott fogok ülni zavartan a Jaffa pavilonnál, egy halom könyv mellett, gyertek!

A könyv megrendelhető itt:

Köszönet az elmúlt két évért: MM

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.05 16:44:28anyatájger

  Jaa, a régiek, az nekem is jöhet, bár már azokat is régen olvastam.

 • 2009.06.05 16:46:51anyatájger

  Vierre-nek ment :) Sturgeont meg majd megnézem magamnak.

 • 2009.06.05 16:47:41Vierre_

  Stephentől sztem a Halálos árnyék, a Rémkoppantók és a Ragyogás az über, de majd mindegyiket olvastam. Mondjuk az Az-on bekakáltam majdnem. :))))))))))))) Ponyva, de milyen jóóóóóóó ponyva. :DDD

 • 2009.06.05 16:51:18anyatájger

  Mennem kell. Stephen az király.

 • 2009.06.05 16:54:56monsterwoman1

  2009.06.05 16:51:18anyatájger
  :))) Jah, szó szerint.

 • 2009.06.05 20:16:36panka

  anyatájger, huncut_kata: ilyen volt pl. Szily Kitolás címűje, hogy témánál maradjunk, mert tudtam, hogy ha aktuális lesz, újra fogom olvasni, vagy a Száz év magány, mert abból kell nekem példány, szintén újra olvastam, vagy a Váncsa szakácskönyv, mert az meg praktikusan kell, hogy meglegyen (nem jegyeztem meg mind az 1001 receptet :). Meg még egy csomó szépirodalom, ami lenyűgöz, az a polcra kerül.

 • 2009.06.05 20:27:11madz

  juhéj, megint könyvklub :)
  és mit csináltok, ha valami újdonságot akartok megvenni? addig vártok, amíg valaki meg nem veszi, el nem olvassa és aztán?
  ha én olyasmit akarok megvenni, amit már olvastam, csak hogy meglegyen, akkor irány az antikvárium

 • 2009.06.05 20:40:06panka

  madz: hát az is egy opció, természetesen nincs kizárva az antikvárium sem. Ráadásul egy csomó könyvet csak ott lehet beszerezni. Az újdonságokkal meg úgy vagyok, hogy nem csak az ismerősök, barátok véleményére hagyatkozom, hanem nyilván könyvkritikákra is, És-ben, Mancs-ban, itt-ott, és akkor bemegyek a könyvesboltba, jól beleolvasok, és van úgy, hogy megveszem, ha nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
  Ezen kívül vannak az ismert szerzők új könyvei, na, ebben a kategóriában hajlamos vagyok a hebehurgyaságra, csípőből vásárolok, és van, hogy megbánom, van, hogy nem.

 • 2009.06.06 06:58:42Magenta

  szövetszöcskének igaza van, én a marha vagyok, aki könyv alapján (is) alkot véleményt.
  Ha valakinek csak a klasszikus szépirodalmat látom a lakásában, azt gondolom, hogy az illető
  -sznob
  -csak azért vesz könyvet, hogy dísz legyen
  -hazudik.

  Dolgoztam könyvesboltban, egyszer bejött egy fiatal jogász pár (kb. ötször megemlítették, mivel foglalkoznak :-D), megvették a teljes Révait, mert az illik az új bútorhoz... :)))

  Könyvet sosem adok kölcsön, illetve egy embernek, akitől én is szoktam kérni, senki másnak. Ha kell valami, felhajtom antikváriumban, akár Vaterán (a 22-es csapdáját 200 forintért vettem), új könyveknél kicsit hosszabban gondolkodom. Viszont marha könnyű ajándékot venni nekem, csak levesznek valamit a könyvespolcomról és kész.

  anyatájger, ki az írónő?

 • 2009.06.06 08:24:55Brumibaby

  No, egy könyvesboltos sztori gimis haveromtól, aki ott dolgozott érettségi után:

  Jól öltözött középkorú nő belép a könyvesboltba:

  - Tessék mondani, megvan Zilahytól A két fácán?

 • 2009.06.06 08:28:45B-

  Érdekes, amit itt írtok a könyvvásárlásról, főleg amit szöcske írt, hogy a könyvespolc egy vitrin, ahova felvágásból veszel könyvet :-))

  Ez biztos így van, ha 6 darab könyved van, de ha 306 darab van, akkor már nagyon kell rendezgetned meg dizájnolnod, hogy érvényesüljön a vitrinhatás :-)

  Azt is furcsálltam, hogy csak hosszas mérlegelés után veszünk könyvet, mert nem vagyunk hívei a feleleges cuccok felhalmozásának :-) A könyv mint felesleges cucc? Szerintem életemben 1 vagy 2 olyan könyvem volt, amire azt mondtam, hogy na jó, ettől megválunk. Igaz, ponyvát sose vettem (max Rejtő, Agathe Christie vagy idegen nyelvű). Mi minden könyvet megőrzünk, nem 5 évre vesszük őket. Sok könyvünk van még a gyerekkkorunkból is, vagy a páromnak a szülei gyerekkorából stb. Ezek a könyvek nagyon jól jönnek még, ha majd a gyerek(ein)k rászabadul(nak) a könyvespolcra, ha házi dolgozatot kell írniuk, ha nyelvet tanulnak stb stb stb

  Mióta együtt élünk, nekünk az egyik legnagyobb lakberendezési poblémánk, hogy hova tegyük a könyveinket, illetve a könyvespolcokat. Meg a cd-ket.

  És igenis, használunk lexikonokat, szótárakat és a jobb könyveket többször is elolvassuk.

  Nincs meg minden infó a neten, illetve egy csomó infó van, amit egy idő után leszednek. Ilyen szempontból a net az ideális 1984- Ami nyomtatásban megvan, azt áramszünet esetén is meg tudod nézni, nem kell hozzá 10 percen keresztül bootolni egy gépet és sokkal könnyebb magaddal vinni.

  Meg aztán nagyon fura egy olyan lakásba belépni, ahol nincs könyv, nem? Szerintem egy lakás sokkal otthonosabb, ha könyvek vannak benne. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó mindent megtudhatsz az ottlakókról, ha végigfuttatod a szemed a címsorokon.

 • 2009.06.06 08:34:17hallohallo

  B-, köszönöm, köszönöm!
  ezt ilyen jól soha nem tudtam volna megfogalmazni :)

 • 2009.06.06 08:54:3578as évjárat

  B-

  Tényleg jó hsz. volt!
  Ha ezt dédipapa hallotta volna, valószínű fülöncsíp, maga mellé ragaszt a vendégfotelbe, hogy legyen kinek mesélni és megmutatni vagyonokat érő könyvgyűjteményét!:)

  Kb. 40 éves lehetett, mikor elindult a közeli nagyvárosba öltönyt venni magának. Útközben betévedt egy antikváriumban, ahol rátalált a Révai Nagylexikon egyik kötetére. Belelapozott. Neki ez KELL! De MÁRIS és az ÖSSZES!
  Előkerült a raktárból természetesen az összes! KÖönyvek kifizetve, házhozszállítva.
  Öltöny sehol. Végülis igen, miból is? Az öltöny ára ott "feküdt" a könyvekben.
  Dédi hazafelé beugrott az édesanyjához, ahol elmesélte, mi is történt vele. Ükmami kissé leszidta tékozló fiát, majd kölcsönadott neki pénzt, menjen vissza, vegye meg az öltönyt, elvégre azért indult! (Hozzá kell tenni, haza sem mert menni, mit szólt volna a felesége?):D

  Dédi annyira szivén viseli a drága könyvek sorsát, hogy még (akkor) egyetlen dédunokáját (kisfiamat) sem engedte be a könyvtárszobába. De a gyerek leleményes, beosont, s mire észrevettük, tátott szájjal állt a szoba közepén hátratett kezekkel, és csak pislogott.
  "Dédi: ugye ezeket egyszer elolvashatom?"
  Akkor drága jó papánk megígérte nekünk, szülőknek, hogy végrendeletébe külön belefoglalja, hogy könyveit csakis a mi gyerekünk örökölheti!:)

  Úgyhogy B-, hamarosan (sajnos) mi is hasonló cipőben járunk majd: lakberendezési gondjaink lesznek, de nagyon (ami valahol nagyon jó is lesz). Talán toldunk a házhoz még egy szobát a könyveknek!:D

 • 2009.06.06 08:56:05anyatájger

  bla

 • 2009.06.06 08:58:54anyatájger

  Na, ez eltűnt :(

  Szal, Magenta, ha szereted az ókori Rómát és a krimiket, akkor tudom ajánlani neked Steven Saylort.
  A jövő Oroszországából pedig Donald James trilógiáját :)

 • 2009.06.06 09:03:36anyatájger

  B, ez tényleg jó hsz. volt. Örülök, hogy neked nem kell meggondolnod, hogy mire adod ki a zsét, de nekem sajnos nagyon.
  Még úgy is, hogy beszerzési áron kapjuk meg az újabb kiadásúakat és a régebbiekért a férjem volt főnöke kedvezményt ad. Nnna, most jól elárultam magam.

 • 2009.06.06 09:10:15B-

  Nem azt mondtam, hogy nem kell meggondolnom, mire adom ki a pénzt. De egy könyvre sose mondanám, hogy felesleges cucc, szerintem ez elég durva volt részedről.

  Ha normálisan meg van írva, az mindig érték. Ha meg csak egy fércmű, az 5 perc beleolvasással kiderül.

  Még ha kamu elmélet is van benne kifejtve (mint pl nemrég az a könyv arról, hogy kínaiak a hajóikkal bejárták az egész világot Kolombusz előtt), akkor is érdekes vitaindító, gondolatébresztő cucc. Nálunk van egy csomó könyv, aminek az elméleteivel nem értünk egyet, de mégis érdekes volt elolvasni és nem találjuk felesleges lomnak.

 • 2009.06.06 09:18:03manka78

  Akkor nálunk gondban lennétek. Egyetlen könyv sincs a nappaliban. Ja, de egy itt maradt.:) Nálunk a hálóban és a tanulószobában vannak, oda pedig ritkán megy be vendég.

 • 2009.06.06 09:26:53anyatájger

  Ezek szerint nem vagyunk egyformák. Én nem veszek meg egy olyan könyvet, ami "csak" vitaindítónak jó, és a története nem bilincselt le, pongyola a fogalmazása, satöbbi. /Hogy csak egy példát említsek, nem vettem meg csak azért Kertész Imre Sorstalanság című könyvét, mert Nobel-díjat kapott érte. Nekem nem tetszett sem a stílusa, sem a történet, semmi. - jöhetnek a kövek/
  Ezeket kölcsönkérem, elolvasom, oszt kész. Ha meg majd a gyerekemnek szüksége lesz rá, beballag a könyvtárba vagy kölcsönkéri, addigra úgyis kötelező olvasmány lesz :(
  És igen, ilyen szinten befolyásolom őt, hogy mit olvasson. Ugyanúgy, ahogyan engem az apám annak idején ld. Rejtő, Moldova. Mindegy.
  Bocs, ma nagyon negatív vagyok, szétmegy a fejem.

 • 2009.06.06 09:28:11B-

  manka: akkor jól kibeszélnénk, hgy milyen kulturálatlan emberek vagytok :-)))

  Bár amilyen pofátlan vagyok vendégségben, hamar bekeverednék a háló és tanulószobákba is :-)

  De én már tényleg voltam lyan helyen, ahol az egész lakásban kb 5 könyv volt, útikönyvek meg szakácskönyvek. És igaz, hogy a férj csak néhány évre költözött az országba, aztán vonultak együtt tovább egy másik országba, de azért az ember néhány évre is vesz könyvet, nem?

  Vierre: én megvenném a könyvedet, viccen kívül jó ötlet lenne.

 • 2009.06.06 09:32:07anyatájger

  Húú, én olyan bunker vagyok, hogy vendégségben mindent jól megnézek, elsősorban a polcon lévő könyveket :)

 • 2009.06.06 09:32:43B-

  anyatájger: de attól még, hogy most nem tetszik neked, lehet, hogy tetszeni fog a férjednek vagy a gyerekeednek vagy neked 5 év múlva stb.

  Nem vagyok egy nobel-díj fanatikus, de sose tudnék egy nobel-díjas könyv megvásárlására pénzkidobásként tekinteni. Még ha nekem nem is jön be, az egy érték, amit lehet, hogy csak 20 év múlva fogok értékelni. (Pl pont a Sorstalanság nekem elsőre nem tetszett, aztán másodszorra sem mondom, hogy kedvenc, de akkor már némi élettapasztalattal felvérteződve teljesen más gondolataim támadtak belőle).

  manka: egyébként miért száműztétek a könyveket a nappaliból? Nálunk pl még a gyerek könyvei is beszivárognak, hiába van most már saját könyvespolca. Ott nézegetjük őket a legtöbbször, ott vannak kéznél.

 • 2009.06.06 09:33:33anyatájger

  Aztán jól levonom a megfelelő következtetést :)

 • 2009.06.06 09:38:38anyatájger

  B, az is benne van a pakliban, hogy pár év múlva tetszene (no nem a Sorstalanság -hehehe), de akkor meg így jártam/unk.
  Pénz hiányában valahogyan szelektálnom kell. Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha havi min. tíz-húszezret kiadhatnék könyvekre. Bár akkor is tartanám magam az elveimhez, csak azért nem vennék meg egy könyvet, amiért te igen.

 • 2009.06.06 09:47:50anyatájger

  További jó könyvezést!

 • 2009.06.06 10:11:44manka78

  B-! Egyszerűen nem férnek el ott. A nappalink egyben lett kialakítva az ebédlővel, így csak tálalószekrény van benne, meg a kanapék, fotel, tv-szekrény, ebédlőgarnitúra, számítógépasztal. Ennél több nem fér. Így a hálóban van a nagy faltól-falig könyvespolc.

 • 2009.06.06 10:14:20Heatherette

  azért megveszel egy könyvet, mert Nobel-díjas?

 • 2009.06.06 10:26:27Brumibaby

  H., meg, egyszerűen mert kíváncsi vagyok, mit esznek rajta. Általában csalódom, de addig nem tudok csalódni, míg nem olvastam.

 • 2009.06.06 10:33:33bmbsz

  én minden pénzem könyvre költöm, volt olyan is, hogy a hónap végén már csak szendvicseken éltem, mert természetesen az utolsó tízest elköltöttem. persze még nincs családom, szóval könnyen beszélek.

  saját katalógust vezetek a könyveimről, a könyvespolcok tematikusan vannak berendezve. A katalógusomban a tanulmánykötetek illetve a gyűjteményes könyvek tartalmára is lehet keresni.

  A lakásban a faltól falig könyvespolcok vannak a konyha és a fürdő kivételével mindenhol. A nagy részét én is a hálóban tartom. Imádok csak ülni és nézegetni a polcokat :)

  Most 2543 könyvem van. Tudom, hogy ez még messze van a saját könyvtártól, de dolgozom az ügyön, most múltam csak 23, szóval nem reménytelen. Persze így a költözésnél mindig is szempont lesz, hogy hol és hogyan tudom elrakni a könyveket...

 • 2009.06.06 10:57:47Heatherette

  én a francia Vogue-gal vagyok így évek óta :) és lehet, hogy nem szépirodalom, de a maga műfaján belül remekmű, és megéri az árát. könyvet kb 2-t veszek havonta úgy, h a Libriben kiválasztok vagy ötöt, aztán a pénztárhoz közeledve kiszórom a nagy részét. nemtom elképzelni, h vki tényleg annyit olvas, h már ezernyi polcot megtöltött a könyveivel. akkor az tényleg éjjel-nappal olvas, és ezek szerint sok a szabadideje :)

 • 2009.06.06 11:00:14B-

  Heatherette: te tudsz franciául?

 • 2009.06.06 11:03:03bmbsz

  H., vagy ez a munkája?
  Ha van egy kis szabadidőm, sosem olvasok :)

 • 2009.06.06 11:49:06madz

  H, nem minden könyvét olvassa el az ember, pl vannak a lexikonok :) meg a szakkönyveket sem teljesen
  nekem van kb három polcnyi olyan könyvem, amiket karácsonyra stb kaptam, és kb két éve várnak rám, mert nincs annyi időm
  jó neked, hogy havonta kettőt tudsz venni...

 • 2009.06.06 11:50:59Heatherette

  B-
  a francia Vogue-ban marha kevés szöveg van. ezért jobb, mint a többi, mert pl az amcsi, angol egy fos, olyan, mint egy Elle, az olasz közelít a franciához minőségben. az igazi Vogue a képekről szól, tehát nem kell hozzá francia nyelvtudás.

  bmbsz
  na jó, az tök más kategória, ha az a munkád, hogy olvass. úgy én is olvasgatnám őket egész álló nap.

 • 2009.06.06 12:13:12bmbsz

  egyébként - csatlakozva madzhoz - nekem is van egy "limonádé" polcom, ahol azok a könyvek várnak, amiket szeretnék elolvasni, csak úgy. na, az elég vegyes, főleg hard boiled krimik és thrillerek teszik ki, de van egy-lét fantasy is a szép tinédzserkor emlékére. és van, ami már több mint egy éve vár arra, hogy végre sor kerüljön rá :(

 • 2009.06.06 18:03:57kriszi

  Anyatájger, akkor nem hívlak meg... nekem per pill. legelöl harrypotter meg neveletlenhercegnő van :)))))))))))))))))

 • 2009.06.08 03:47:56boszor

  Az Abigéles posztokat sosem olvastam el, mert mindegyik címe azzal kezdődött, hogy Abigél ez-az-amaz. És valamiért ez iszonyúan tudott zavarni, főleg miután első alkalommal azt hittem, hogy van köze Szabó Magdához.

  Most meg nem tudom felkötözni az állam, hogy a könyvnek nem Abigéllel kezdődik a címe :))) Amúgy pedig bocs, én most ettől nem fogom hanyatt vágni magam.

  (Sokkal inkább hanyatt vágnám magam, ha nem azért jelenne meg, mert a szerzőnek megvannak az Indexes kapcsolatai, hanem mert tényleg annyira imádták az emberek a Porontyon, hogy valakinek feltűnt.)

 • 2009.06.08 03:49:34boszor

  A Vierre drogos posztjaiból összeállított könyvre viszont lecsapnék, az tényleg hiánycikk abban a formában, ahogy ő megírja.

 • 2009.06.08 12:57:13Veg_

  Hát aki nálam vitrinjelleggel keres könyvet, nagyon pofára eshet, mert nem talál... Ugyanis a könyveim - olyan cca kétezer, legalábbis a katalógusban 1950 felett van, és azóta is vettem jópárat, csak lusta vagyok katalogizálni - mind a hálószoba legnagyobb falán vannak, plafonig érő, saját tervezésü könyvespolcon (keményfa, megfelelő polcmagasságokkal tervezve, negyede varia magasságu). Szóval lát talán 2-3 könyvet a betévedő, ami csak a nagyszobában fért el, tul nagy ugyanis, de egyébként slussz... Biztos azt hinné, hogy sose olvasok :)
  Amelyik könyv nem olyan, hogy másodszor is olvasnám, és nem is ajándékba kaptam, beirt szöveggel, megy a piacra az antikvár könyveshez, nem tudom, mennyi könyvem lenne, ha mindent megtartanék :) Ott ül egymás mellett a klasszikus szépirodalom a scifivel, a tud. és tud. ism. terjesztő a fantasyval, müfajok sose érdekeltek, csak a szinvonal... Van, amiből már a harmadikat is megvettem, mert cafatokra esik

 • 2009.06.08 13:02:18Veg_

  2009.06.06 10:33:33bmbsz:
  Költözés! Veszel egy nagy halom szatyrot valahol, mittomén száz darabot. Rendes füleset, nem az egybeforrasztott zacskót. Leteszed magad mellé, és elkezded valamelyik sarokból beletenni, mittomén: balról jobbra, fentről le. A zacsekok teli, számozva 1től. Könnyü szállitani, de ha akarod, valami nagyobb cuccba is beteheted. Mikor megérkezel, a könyvespolcok már állnak, fogod a zacskókat, és ugyanugy, ahogy leszedted, elkezded visszapakolni. Seperc megvan, és már rendezett is! Háromszor költöztem könyvestül :(

 • 2009.06.08 14:17:37Nilüfer

  bla

 • 2009.06.08 14:57:53madz

  nálunk meg az van, hogy van az apám többezerkötetese (hehe, egyetemen mindenki az én Spenótomat olvasta), ezért úgy vagyok egy csomó dologgal, hogy minek megvenni még egyszer. mondjuk az öreg megállt kb 1975-nél, úgyhogy Esterházy-polcom nekem van :), de többnyire tőle kölcsönzök. meg csórok. meg hát még az én régi könyvtáram is félig ott maradt a szüleimnél.

 • 2009.06.08 15:19:06bmbsz

  Veg_

  köszi a tippeket, én dobozolni szoktam, minden nagyobb dobozt elrakok, ha valaki vesz valami műszaki vagy egyéb cikket. a gondot nem is a cuccolás, hanem a pakolás jelentené. nálam is egy egyedi tervezésű, fenyőfából készült polcrendszer van, ami pontosan olyan hosszú, mint a hálószoba fala. majd nem az elrendezést fogom figyelni, hanem a falméreteket :)

  madz, a spenót semmi, nekem megvan a háromkötetes Platón összes, nyehehehe :P

 • 2009.06.09 07:12:10Veg_

  2009.06.08 14:41:56Okoska:
  Praktikus dolog a könyvtár, én a nem sürün kellő, vagy gyorsan fejlődő témákban mindig szakkönyvtárba megyek, megvenni fölödleges lenne... Amiben bizonytalan voltam, hogy érdekel-e annyira, hogy megvegyem, azt is könyvtárban olvastam el :) Végül is két szakmai és két általános könyvtárba szoktam menni, mostanában már ritkábban mondjuk, mert nincs annyi időm olvasni, és nincs időm azonnal elolvasni az otthonra vett könyveket se, van, amelyik egy hétig is vár rám... Ennek nem örülök mondjuk :(

 • 2009.06.09 07:14:20Veg_

  2009.06.08 14:57:53madz:
  Anyuéknak is van két könyvfala, de ami abból érdekelt, még az elköltözésem elött elolvastam, költözéskor a leginkább vágyottakat kipitiztem :) Mostanra meg nagyon különbözik már az izlésünk, az uj könyveik nemigen érdekelnek...

 • 2009.06.09 08:47:34madz

  Veg_, egy hét, jahahaj :) van olyan könyvem, amelyik kb másfél éve vár... ha emellett még az apám könyveit is el kéne olvasnom, kb kétszáz évig kéne élnem

 • 2009.06.09 11:40:28Veg_

  Hát én mostanában visszafogom magam a vásárlással, innen az egy hét :) Muszáj :(

 • 2009.06.11 21:13:22micisapka

  Ugyan csak néhány Ringató-dalra tudtunk maradni, de az remek volt. Abigél élőben (is) nagyon helyes. És köszönjük a sütit. Lehetne ilyen időtájban Ringató egyébként, amikor már nem alszanak a babák..

 • 2009.06.13 22:12:41Mother Mary

  örülünk hogy ott voltatok micisapka:-)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta