SZÜLŐSÉG

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnének be a gyerekeknek Ukrajnában

2009. június 3., szerda 18:33

A gyermekek és serdülőkorúak 22 óra utáni, szülői felügyelet nélküli közterületen való tartózkodását korlátozó intézkedés bevezetését javasolja Ukrajnában az ország családügyi, ifjúsági és sportminisztere.

Jurij Prodan szerint a szigorítás részben a szülők gyermekeik sorsa iránt érzett felelősségtudatát hivatott erősíteni. Az ifjúságért is felelős tárca vezetője úgy véli, hogy a tervezett intézkedéssel nem egyszerűen a gyerekek és kamaszok közterületen való éjszakai tartózkodását korlátoznák, hanem a szülőkre és a felnőttekre is befolyást kívánnak gyakorolni, hogy nagyobb felelősséggel viseltessenek a gyermekek nevelése, egészsége és összességében véve életük alakulása iránt - közölte szerdán a liga.net ukrán üzleti hírportál.

Prodan elmondta, hogy készen áll a megfelelő törvénymódosítás tervezete, szövegét jelenleg az ügyben érintett minisztériumokkal egyeztetik, és rövid időn belül a parlament elé terjesztik. A gyermekvédelmi és a közigazgatási szabálysértésekről szóló törvények szigorítását célzó jogszabály-módosítással Ukrajna a hasonló tartalmú törvényt már korábban hatályba léptetett Oroszország példáját követi.

(MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.03 19:06:42Guntherswarchzhaffenstrassen

  "Éjszakai kijárási tilalmat vezetnének be a gyerekeknek"

  Nagyon helyes, egyetértek.

 • 2009.06.03 20:33:51Vision

  1984

 • 2009.06.03 20:39:24Subbantósdi

  Ez riasztó, de lehet valami alapja. Ezek szerint Ukrajnában ilyen rossz a közbiztonság. :o(
  Sajnos. Én azért ezt úgy gondoltam, hogy mondjuk Szicíliában, ha ilyen rendeletet bevezetnek, vagy némely Nyugat-európai vagy USA nagyváros kerületében, ott azért ez érhetőbb, lásd Bronx, Brooklyn.

 • 2009.06.03 20:49:06panka

  Olvassuk csak figyelmesen az első mondatot: "22 óra utáni, szülői felügyelet nélküli". Már bocsánat, de mit keres egy gyerek egyedül az utcán este tíz után???

 • 2009.06.03 21:08:35mammina

  a 17 eves is kiskoru meg, es eleg ciki hazaerni tizre mostanaban annyi idosen.

  de egyetertek vele, szulo kiserje el, es menjen erte, akkor ok.

 • 2009.06.03 22:48:42panka

  mammina: majd nem lesz ciki, ha mindenkinek haza KELL érnie tízre.
  Itt most nem arról van szó, hogy a gyerekedet kiteszed a csúfolásnak meg a kiközösítésnek, mert letiltod a tíz utáni kimenőt. Ez mindenkire vonatkozik. Így azért más.

 • 2009.06.04 07:13:15Subbantósdi

  panka: én értelek, de ne legyünk naívak. KERES 22 óra után gyerek az utcán bármit.... :o) Magyarországon is, mindenütt...

 • 2009.06.04 07:47:33B-

  Engem az érdekelne, hogy akit "tetten érnek", azt lesittelik, vagy mi?

  A szülőt vagy a gyereket vonnák felelősségre?

  Egyébként amennyit tudok Ukrajbáról, simán el tudom képzelni, hogy nem csak a gyerekeknek veszélyes este 10 után, hanem bandákba verődve ők is veszélyt jelenthetnek másokra, ez inkább magyarázná a szigort.

  Mert ugye az se lenne igazságos, hogy a nemi erőszakok visszafogása érdekében a nőkre írnának ki kijárási tilalmat....

 • 2009.06.04 09:03:52panka

  Subbantósdi: nem tudom, amióta gyerekem van, nem lófrálok éjszaka az utcán :D.
  Komolyra fordítva, épp azért alkotnák a jogszabályt, hogy ne az utcán legyen a gyerek az éjszaka, hanem otthon, méghozzá nem választható módon: kötelezően. Tízre haza, nyomás, büdös kölke, mind egy szálig. Ha nem, nagy bünti jön. Ha a szülő ezt nem tudja (akarja) elérni, majd eléri az állam. (???). Mégis, tegye már föl a kezét, aki helyesli, hogy egy gyerek vagy 16 éves éjszaka, felnőtt nélkül bóklásszon az utcán.

 • 2009.06.04 20:54:51szivecskevirág

  Vision
  Sajnos, nagy város ált. iskolájában tanítva nem egyszer szembesültem -ünk olyan esettel, mikor a 13-14 éves gyereket részegen hazavitték a diszkóból a rendőrök éjszaka. És a szülők nyugodtan aludtak vagy föl voltak háborodva a "durva rendőri eljáráson"...

 • 2009.06.05 19:13:02Lakits

  baromság...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta