A gyerekeknek is jár saját tévé?

gyerektv

Tekintettel arra, hogy mindössze napi 10-15 percet nézek tévét, azt is jobbára fél szemmel, eddig fel sem merült bennem olyan gondolat, hogy a gyerekszobába tévét kellene tenni. Most sem tervezek ilyet, ám néhány ismerősnél a kiságy mellé helyezett tévé arra ösztönzött, hogy feltegyem a kérdést az olvasóknak: kell-e a gyerekszobába tévé?

„Miért ne lenne a gyerekeknek is tévéjük, ha egyszer nekünk is van egy külön készülékünk a hálószobában? Nekik is jár." – magyarázza döntésének okát Nóra. Egy másik vélemény szerint azért kell a gyerekszobába is tévé, hogy ha a szülők filmet szeretnének nézni, a gyerekek akkor is tudjanak mesét bámulni a saját szobájukban.

És van, aki azért tett a kisszobába is tévét, hogy ha reggel felkelnek a kölykök, kapcsolják csak be szépen a televíziót és nézzenek rajta valamit – ennyivel is tovább alhatnak a szülők.

A másik csoport szerint egyenesen merénylet a gyerekszobába helyezett készülék, így is rengeteg időt töltenek filmnézéssel a gyerekek, így pedig teljesen ellenőrizhetetlen, mikor mit néznek és mennyit tévéznek. Azoknak, akik csak meghatározott időt engednek a tévé előtt tölteni és azt is megszabják, mit nézhet a gyerek, a fenti okok miatt eszükbe sem jut, hogy még egy tévét üzembe helyezzenek.

Mit gondolnak erről a Poronty olvasói? Kell-e külön tévé a gyereknek, akár a szülő kényelméből, akár csak, „mert a gyerek is megérdemli?"

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek