Felháborodást keltett a poszteren szoptató kislány Nagy-Britanniában

gyerekszopi

A képen egy kisgyerek látható, amint a babáját szoptatja. A szöveg: "Teljesen normális, ha a gyerekek utánozzák a szüleiket. A Tinédzserek, sőt a celebek is ezt csinálják." A Rochdale kórház gyerekosztályának látogatói nem így gondolták: az Országos Szoptatási Hét kampány keretében elhelyezett posztereket undorítónak minősítették. Az ügy bejárta a világsajtót, a poszter megítélése ellentmondásos.

Deborah Winter (39) így vélekedik: "A kép sokkoló, ez nem normális. Igaz, hogy a gyerekek másolják a szüleiket, de a kislányoknak nem kellene szoptatni a babájukat. Minden kismamának joga van eldönteni, hogy szoptatja-e gyermekét, nem lenne szabad nyomást gyakorolni rájuk" - írja a Daily Mail.

Több szakmai tanácsadó is kritizálta a képet, mert szerintük a módszer túlságosan erőszakos. Elismerték, hogy a szoptatás a legjobb módja a gyerekek táplálásának, de véleményük szerint a plakát túl messzire megy.

A Hoyden About Town – egy ausztrál feminista blog – volt az első, aki felkapta az ügyet. "Ez tipikusan az a kép, amit egy pedofil is felhasználhat a kisgyermekek ellen." Az amerikai weboldalakat is elárasztják az olvasói kommentek. Mindazonáltal a posztert először megjelenítő kórház azt mondja, hozzájuk nem érkezett panasz. "A poszter egy nagyobb kampány része, melyet a szoptatás mellett folytatunk. Fontos, hogy a gyermekek megértsék és felismerjék ennek a fontosságát. Nemrégiben rajzpályázatot írtunk ki, ahol olyan állatokatat kellett rajzolni a gyerekeknek, amelyek szoptatják a kicsinyeiket. Még mindig sok hiedelem veszi körül a szoptatást, felnőtt nők keresnek meg minket a kérdéseikkel, akiknek sok téveszméjük van a szoptatással kapcsolatban." – mondták.

Egy neve elhallgatását kérő anya így nyiltkozott az ügyben: ‘Szerintem nem nagy dolog. A kisfiam kétéves volt, mikor a lányom született, és ő is gyakran szoptatta meg a Teddy mackóját, mikor én a kislányt, de ebből semmiféle problémája nem származott.

Oszd meg másokkal is!
Mustra