SZÜLŐSÉG

Keressük Budapest legjobb játszótereit

2009. május 28., csütörtök 12:43

Legújabb sorozatunkban kísérletet teszünk arra, hogy feltérképezzük Budapest legjobb játszótereit.

Ehhez az olvasók segítségére is szükségünk lesz: ha tudtok olyan játszóteret, ahol nem csak a gyerekek, hanem ti is szívesen eltöltötök egy-egy délutánt, mert jók a játszóeszközök, kellemes a klíma és kulturált a környék, küldjétek el nekünk a játszótér paramétereit és néhány fotót róla, hogy másoknak is megmutathassuk, hová érdemes a nyári szünetben csúszdázni menni.

Elsőként egy általunk nemrég felfedezett játszót mutatunk be, amely Zuglóban, a Vezér utca és a Gödöllői utca sarkán található. A játszótér magas, zárható, piros színű kerítéssel van körbekerítve és hatalmas a mérete. „Burkolata" a sétáló részen aprókavicsos, a mászókás részeken faforgácsos. Az egyik sarokban méretes homokozó található, közepén díszítőelemekkel, amikre fel is lehet mászni.

A másik sarokba kisebbeknek való mászókát építettek létrával, kötelekkel és csúszdákkal, mellette pedig két pad és egy asztal van, amelyen akár rajzolgatni is lehet. A nagyobbaknak gigantikus méretű vár-szerű mászókát telepítettek a játszó másik végére. A komplexum a szokásos csúszdákon, hintákon, köteleken, létrákon kívül mászófalat és függeszkedőt tartalmaz, valamint egy mászócsövet is. Az egészen kicsiknek sem kell lemondani a hintázásról, két bébihinta is található a játszótéren, amely alá biztonságos gumitéglát fektettek.


Nagyobb térképre váltás

A játszón sok pad van a fáradt szülőknek, és szinte mindegyiket úgy helyezték el, hogy amellett, hogy belátható mindenhonnan az egész kert, még a hűvös árnyékot is élvezhetjük. Egyébként is sok nagylombú fa ad árnyékot, az egyik tövében pedig biciklitároló is van. A játszótéren egy csap is található, ám néhány hete nem működik a szerkezet, így ha nagy meleg van, célszerű vinni magunkkal folyadékot, mert a szaladgálástól percek alatt kimelegednek és szomjan akarnak halni a gyerekek.

Mi a hatalmas terület, a nagyoknak való mászóvár, a kellemes fenyőillat és az árnyékos padok miatt szeretünk odajárni. Amin javíthatnának, az a teljesen kiszáradt homokozó, ahonnan a feltámadó szél viszi a port, és remélem, a csap is működni fog egyszer.

Ha van kedvenc játszótered, fotózd le, írd le a jellemzőit, hogy miért szereted, mit javítanál rajta és küldd el nekünk erre a címre!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.28 14:42:02kriszi

  Mikro_cica,
  ajánlom, hogy ezt az érintettektől kérdezd meg, személyesen, ott helyben :) (Merthogy, mint tudjuk, "a kismama" nem egy doboz :) - l. kisfiús poszt is -, tehát mindenki másképp működik kismamaként, mint egyébként is.)
  (Fiam pl. sokáig nem volt képes se állva, se wc-be produkálni semmit, kizárólag ülve, bilibe, a sajátba. Eldobható bilire mélységes bizalmatlansággal tekintett, és rá nem ült volna semmi pénzért. No akkoriban mi mindenhová úgy jártunk, hogy a babakocsi aljában ott figyelt a zöld kisbékás bili, és letettem, ahol nem volt szem előtt. Produktum a kukába. Bokor akkor játszik, és szigorúan 6 éves kor alatt, ha égen-földön sehol semmiféle mellékhelyiség. Ez az én kismama-hozzáállásom a kérdéshez :) )

 • 2009.05.28 14:42:51Mikro_cica

  Alessia,
  ez gáz. Azt hinné az ember, hogy a wécésnéni 200ft-ért lekenyerezhető lenne egy teljes napra. Ez mindenki érdeke lenne. Amúgy a Millenárison nagyon korrekt a játszótér + a wc és a benne ülő néni is.

  A XI. ker Beregszász út elején ill. Budakeszin a városközpontban van két nagyon szép, elkerített játszótér.

 • 2009.05.28 15:01:36Normi

  A pisiléses off-témához: Mi a fővárosi állatkertben jártunk úgy, nem tudom, hogy mi voltunk (4 felnőtt és 3 gyerek)annyira bénák, de egyszerűen nem találtunk wc-t. Megkérdeztünk egy árust, elirányított minket valamerre, de nem láttuk sehol kiírva, szaladgáltunk össze-vissza, több száz métert megtettünk, mindezt úgy, hogy a szétdurranni készülő hólyag tulajdonosa kb egy hónapja volt szobatiszta. 10 perc után nem érdekelt, és megpisiltettem a fűbe, hiába volt klotyó, akár több is, valamerre...

 • 2009.05.28 15:12:37epi

  Ellentmondanék: a Millenárison szerintem nagyon tré a jelenlegi játszótér (kicsi, még hinta sincs és alig pár játék), de már mindjárt átadják a régi-új Zöld Pétert (amit elvileg már tavaly nyáron átadtak, ha nem csal az emlékezetem)! Az jónak tűnik távolról, bár árnyat adó fák egyelőre nincsenek.

 • 2009.05.28 15:12:48Irise

  Normi: a szétdurranni készülő hólyag tulajdonosának ezennel megítélem a HŐS címet :) de komolyan.

 • 2009.05.28 15:13:50ejeeje

  OFF cantaloupe, lécci menj vissza az indiai szüléstörténethez és nézd meg mit reagáltam rád, köszi ON

 • 2009.05.28 15:25:09Normi

  Irise! Szerintem is jár, köszönöm az ő nevében is...:))

 • 2009.05.28 15:30:20dit7

  Sziasztok!

  A XI. kerületben lakunk és most voltunk először a Bikás-dombnál (Szent Imre Kórházhoz közel) egy jó nagy játszótéren, több bejárat, sok pad, teljesen kultúrált mobil-wc amennyire ez az lehet, és a játékok: legjobban a vizes homokozó tetszett, ilyet még nem láttam, nagyon szuper, de van még hatalmas normál homokozó is fahajóval, csúszdák, hinták, ami kell, és nagy terület motorozni futkározni.. nekem nagyon tetszett. Most költöztünk ide és ahol lakunk ott csak beton meg autók, (Móricz Zs. körtér) szóval kíváncsi vagyok hátha még valaki ajánl a környéken egy jó játszóteret.

 • 2009.05.28 15:39:15wish73

  én is, és később a gyerekeim is a szt istván parkban gyerekeskedtünk. sajnos nagyon kevés játék van. igaz, h viszonylag tiszta, de egy csúszda, pár hinta, hajó, és kész.
  amik tök jók: III. kerületben a máltaiak, ill. a margit szigeten a sport uszoda melletti. tikkasztó nyári hőségben ez utóbbi sajnos kevés árnyat ad,de ott aztán mindenféle korosztálynak van játék. (és üvegszilánk a homokozóban:( )

 • 2009.05.28 15:51:19páratövis

  Jó régen volt egy bpi-játszótér-gyűjtő "akció" a porontyon (Hanna kezdeményezte), a Google-Mapsben most is megtekinthető, írjátok be a kereső mezőbe ezt: "Budapesti játszóterek - másolat". (idelinkelve túl hosszú lenne) Rövid leírással, térképen.
  Nem tudom, szerkeszthető-e még, de szerintem jó ötlet volt!

 • 2009.05.28 15:54:54llara

  XI. kerület, Szent Adalbert tér. Eldugott, csendes, bekerített, modern.

 • 2009.05.28 15:56:19xtine

  dit7!
  A XI. ker Móricz mellett Villányi úton a Feneketlen tónál van egy elkerített játszó, szerintem nem rossz, és a tó az extra.

 • 2009.05.28 16:41:45Sóskifli

  Szent István park

 • 2009.05.28 17:04:48huncut_kata

  VI. kerület, Benczúr-kert, mondjuk folyamatosan karbantarthatná a kerület, mert pillanatokon belül le fog amortizálódni (és szemet én szedek ugyan, de gyeptéglát már nem tudok venni és lerakni a kikopott helyére)

 • 2009.05.28 17:11:47Bato

  Magenta: egyetértek. A pesti viszonylatokat nem ismerem, de Győrben nagyon rátéptek a játszóterek felújítására. Legnagyobb örömömre!
  Kedvencem a Bisinger és a Malom-liget. Bármelyik korosztály megtalálja a neki megfelelő játékot:-)

 • 2009.05.28 17:24:30anyamadár

  Találtam egy képet a Benczúr kerti játszóról a gépünkön (egy olyat amin nem a gyerek van kifejezetten a középpontban) (2009.05.28 17:04:48) amit Huncut_kata említett:

  http://lh6.ggpht.com/_tiR0emRqBXo/Sh6rMtyV5ZI/AAAAAAAAGF4/SXMrjN5Djw8/s512/jatszoter.jpg

  Előnyei: Árnyékos helyen van, tavaly újították fel ami jó, bár vérzik a szívem a rönkházért amit lebontottak :(, van víz is, bár a kút eléggé trükkösen működik.

  Hátrányai: nem kezelik rendesen ahogy Kata is említette a gyeptéglák kiszáradtak, feljönnek, eléggé felkapott lett mostanában úgyhogy a csúcsidőt jobb elkerülni.

  (Személyes sérelmem pedig az a két kislány akik du. 4 körül terrorizálják a kicsiket, kiröhögik a nagyobbakat az anyjuk meg sehol).

 • 2009.05.28 17:33:13anyamadár

  ...és nincs wc a közelben a Benczur kertnél.
  Van másik jó játszó is a Bajza utca, Városligeti fasor sarkán:

  http://lh6.ggpht.com/_tiR0emRqBXo/Sh6uU-SkLzI/AAAAAAAAGHI/1-KmA4tr5Og/s512/jatszoter2.jpg

  Ez nem a legjobb kép róla ugyan... de kellemes hely, wc van, víz van. Árnyék délelőtt nincs inkább délután.

 • 2009.05.28 17:41:44White_Angel

  A Máltai Szeretetszolgálat épített nagyon jó játszótereket. Én a fiammal sokszor voltam a Római parton lévő játszótéren. Sok minden van, kultúrált mosdó, víz, játékok,. A kinti játékoktól kezdve egészen a társasjátékokig.
  Figyelnek a tisztaságra és éjszkára bezárják a játszóteret.
  Sok helyen építettek már játszóteret
  http://www.maltai.hu/index.php?node=34

 • 2009.05.28 17:51:56huncut_kata

  anyamadár: na ez utóbbi már VII. kerületi, és ők költenek is rá, folyamatosan van őr, aki locsol, szemetet szed, rászól a szotyizókra (egyszer egy hétre ki is tiltott valakit (egy szüólőt), mert harmadszor is leszórta a héjat :-) ). És ez látszik az állapotán is, Csak sajnos nagyon pici, szabadon vannak a hinták (tiszta életveszély ez) és koraestig tűz oda a nap :-(

 • 2009.05.28 18:53:27LukeSteel

  II. ker. Vérhalom tér (bár nincs WC, de egyébként szuper) ill. városmajori jáccó, minkettő körbekerített, a városmajori ráadásul le van betonozva,lehet motorkázni, persze nem a játékok alatt, mert ott végig gumi van! Ajánlom mindkettőt!

 • 2009.05.28 19:29:11mirka

  Bp., XIX. ker. Kós Károly tér (Wekerle). Hangulatos és jól felszerelt. Térkép: http://tinyurl.hu/AF5w/

  Bp., IX. ker., József Attila lakótelep, Napfény u. - Csengettyű u. - Dési Huber u. által közrefogott park, szintén jól felszerelt: http://tinyurl.hu/SRu7/

  Wc egyik helyen sincs.
  A József Attila lakótelepen egyébként szinte minden háztömbre jut egy kisebb-nagyobb játszótér, mind karbantartott és EU-konform.

 • 2009.05.28 20:02:25hanna

  szerkeszthető, nemrég volt kinn az urbanistán, uh lehet, hogy új is van rajta épp

 • 2009.05.28 21:23:50epresmaci

  Mi átutazóban álltunk meg múltkor Pakson, a 6os út melletti játszótéren. Nagyon színvonalas, nem szokványos játékokkal kellemes környezetben (a Duna miatt kicsit sok szúnyoggal ugyan). A 6osról kicsit nehéz megközelíteni, be kell menni Paksra, de a mi kis 15 hónapos kiscsajunk nagyon élvezte, sok játékon tudott játszani. KRESZ park van körülötte, motorozni abszolút kiváló.

 • 2009.05.28 21:48:31redire

  Sziasztok! A Hajógyári-szigeten van fantasztikus játszótér, eszméletlen csúzdákkal. Hétköznapi használatra pedig nekünk a Benczúr kert a legjobb mert nagy, árnyékos, el van teljesen kerítve,autót még csak hallani sem lehet, pedig a belváros közepén van, de eldugott helyen. Ezért nincs is tömeg (leszámítva az óvodás csoportokat - de ők kiszámíthatók és elkerülhetők). Ettől függetlenül; nyár végére már tényleg lehet, hogy teljesen lepukkan, ha nem gondozzák.

 • 2009.05.29 08:01:17anyamadár

  2009.05.28 21:48:31redire
  Benczúr kert - azaz régi nevén Kismama Park :) - eléggé ügyesen kell sakkozni mikor érdemes odamenni, mert vannak tényleg üres időszakok, de délután azért zsúfolt szokott lenni. Vagy te nem így látod?

 • 2009.05.29 08:52:45tombolagyőztes

  wish73! a III. kerületben hol van a máltai játszótér? itt lakunk a környének, hallotam is róla, de a helyét még nem sikerült kideríteni. Köszi Egyébként mi a III. kerületben a Kecske utcai játszóra járunk, bekerített, árnyékos, csendes és közvetlenül a Doberdő alja mellett van.

 • 2009.05.29 09:21:04mammina

  redirehez csatlakozom hajogyari sziget orias csuszdai kiralyok!!! de maga a kis jatszoter ami par meterre van tole, nem egy durranas. akinek csuszdamanias a gyerkoce es pesti tenyleg ki kell probalni. a kisebbikem ket es fel evesen jott le a nagyon-nagyon magasrol eloszor egyedul (eleg rosszcsont es onallo tipus) es mivel pici volt szinte kirepult a vegen a nagy lokettol, s mivel nem szamitottunk ra, nem is tudtuk elkapni. szerencsere kicsi gyerek ritkan uti meg magat nagyon es jol is esett nem lett baja. de aki most keszul oda tudjon rola, hogy meg a nagyobb gyerkocok is szinte repulnek ki a vegen. oriasi elmeny. legkozelebb vittem polifoam tekercset es kiteritettem hogy mikor kirepul ne usse meg magat. viszont a nagy nyari melegben, a nyitott komoly egest is tud okozni, mert iszonyatosan felforrosodik.

 • 2009.05.29 09:41:56bbence

  OFF

  Ez nagyon jó:

  http://www.youtube.com/watch?v=AcNMYeI9Gvo&feature=related

 • 2009.05.29 09:53:10mercem

  nekünk nagyon bejön a 11. kerületi Bükköny utcai játszótér együttes, persze ehhez az is kell, hogy nagyon közel lakunk hozzá. A másik ami nagyon megtetszett a Szombathelyi nagy bekerített és fizetős játszópark, a Csónakázó tó közelében. Nos ott minden van amit szeretnél, pelenkázó, kiswc, nagy wc és annyira nem volt veszélyes az ára sem, csak éppen óriási, órák kellenek, mire minden játékot csak kicsit is megismersz. Én ott láttam először vizes játékot. De a szintén 11. kerületi Bikás parkban lévő játszót is szeretjük. Meg a szintén 11. kerületi Kék tónál lévő játszón jókat szoktunk időnként grillezni a gyerekekkel és a gyerekek barátaival, azoknak szüleivel.

 • 2009.05.29 10:37:06Hetyke Kocsmárosné

  Szülőbarát játszótér? Én elképzelem a helyet: (természetesen a játékokon kívül)
  -szép mosdó kis zuhanyzóval hogy a homokos gyereket és lábunkat lemoshassuk
  -medence a forró nyári napokra
  -szexy pincérek, akik nyáron hűsítő koktélokkal, tavasszal/ősszel forró teával/kávéval kényesztetnek
  -masszőr
  -animátor/hivatásos gyermekfelügyelő
  -azonnali orvosi ellátás a kisebb játszótéri sérülésekre
  -újságos stand
  -gyermekek számára nem elérhető konektorok a laptopoknak
  -WIFI

  Futurama?

 • 2009.05.29 10:45:20keke80

  Borzongok a homok gondolatától is!!! Utáltam mindig is!!! Sose homokoztam. A mai napig ki nem bírom, ha valami piszok van a kezemen. És a homok az piszok. Az én gyerekeimnek sanyarú sorsuk lesz: nem lesz a kert végében homokozó, csak az apjukkal homokozhatnak, ha ö nincs kéznél, Nem homokozik senki!!! A homokos tengerparttól szintén borsódzik a hátam!!!

  Viszont ez a pincéres megoldás talán kárpótolna...:DDD

 • 2009.05.29 10:49:58Vakmacska

  Csatllakozom Bölcsésztanárhoz, a X. Sportliget a nagy csúszdáival (olyasmik mint a Margitszigeti híresek), váraival bicikliutakkal övezve nagyon jó (csak az alsó része olyan mint egy katlan, minden szelet felfog - szeles időben ez remek, nyáron meg fullasztó), mellette tényleg bányató az út túloldalán, meg az uszoda.

  És persze a városligeti iszonyatos méretű komplexum a máshol nem látható játékokkal (babaringató fészek, ferde karika amin körözhetnek a kölkök és zúghatnak lefele ha megtolja őket valaki), vajon ott van wc? még nem szorultunk rá.
  Kőbányaiak, az Óhegy parkra aszonta a polgi, hogy megállapodás van a Csősztorony üzemeltetőjével, hogy be lehet oda kéredzkedni pisilni. De amúgy a Csősztoronynak saját fajátszótere is van, nem néznek ki ha csak fagyiért mész be és ott ragadsz játszani.

 • 2009.05.29 10:51:19Vakmacska

  keke, homok az kosz? Akkor mit szólnál az énkölköm ártéri sárváraihoz? Ahogy utána kinéz...

  A homokos tengerpart kicsit más, ott az a baj, hogy belemegy mindenbe...de a gyerkők imádni szokták.

 • 2009.05.29 10:55:47keke80

  jajj, ne is mondd!!! A hideg futkározik a hátamon!!! Rettenetes!!!

 • 2009.05.29 11:23:10madbal

  re:2009.05.28 19:29:11mirka

  József Attila ltp Nagyjátszónak plusz egy szavazat.

 • 2009.05.29 12:18:48Magenta

  Vakmacska, van a városligetinél wc, de azt nem tudom, fizetős-e?

 • 2009.05.29 14:00:04pantufül

  Mi rendszeresen járunk a Hajógyári szigetre, Óbudán lakunk. Tényleg klasszak a csúszdák, de a "pörgettyűt" is imádják a gyerkőcök. Kicsit viszont tényleg veszélyes és nagyon utálom benne, hogy nincs egy nyamvadt WC a közelben, folyamatosan odatűz a nap. Nyáron külön problémát okoz, hogy hétvégén rendszeresen gyerek zsúrokat tartanak ott. Hatalmas mennyiségű gyerek, hatalmas mennyiségű szemét. A dombon meg a kutyakaki. Persze ezek a hátrányok gyerkőcöt nem érdeklik...

 • 2009.05.29 14:00:21Jägerlady

  Gazdagrét, "Dzsungelkönyvés játszó" - ahogy az unokaöcsém hívja. Hatalmas, festett oldal fal Mauglival, Baluval és az egész bandával. Pöpecül bekerítve, gondnoki lakókocsival, csúszdával, csúszkával, ilyen-olyan mászókákkal..

 • 2009.05.29 14:02:10huncut_kata

  városligeti wc fizetős (100HUF), és olyan fészekhintát meg életveszélyes fogkitörő kereket láttam már máshol is, szóval annyira nem kuriózumok.
  A XIII. kerületben a Kassák Lajos utca elején (Lehel piachoz közel) van egy baromi jó és iszonyú nagy játszótér, kicsiknek, nagyoknak és mégnagyobbaknak is.

 • 2009.05.29 14:20:00e_e

  amyamadar, huncut_kata,
  a benczur-kert mint jatszoter szerintem teljesen jo, csak a kozonseget ne utalnam annyira.
  akkor mar inkabb megyek a lovolde terre, ahol nem geciznek, hanem jatszanak egymassal a gyerekek. raadasul arnyekos, a bajza-varosligetivel ellentetben, amit meg azert nem szeretek, mert szeteg az ultrafeher-borunk.

  tombolagyőztes
  ha jol vettem ki a hsz-bol es a becsi ut-nagyszombat utca kozeleben laksz,akkor a hozzad legkozelebb esomaltai jatszoter a timar utcai hev-megallonal talalhato. nagy, fuves resz a lajos(?) utcai lakotelepi hazakelott,kozvetlenul a hev-megallonal, szentendrei utnal.

 • 2009.05.29 14:33:29Timtim

  Azt hiszem írta valaki,hogy a VII.kerületben is van máltai?Hol?

 • 2009.05.29 15:59:59sony

  Kinek a pap, kinek a papné :)
  Szerintem a legfontosabb, hogy abban az időpontban, amikor kimegyünk a játszótérre, éppen hova süt a nap, és hova sem. Az is szempont, hogy míg az első tavaszi és utolsó őszi napsütésnek örülünk, addig nyáron a nagyon napos játszótereket nem szeretjük. Vannak játszóterek, amiket azért szeretünk, mert kevesen járnak oda, mégis ideális a benapozottsága, de ezeknek a helyét nem árulom el ;)

  Azért jó ötlet. Amit még senki nem írt, pedig jó hely:

  Az I. kerületben az Iskola utca és a Donáti utca között van egy nagy zöld belső terület. Ott van egy jó kis játszótér. Fakéreg talajon van a játékok egy része, amikkel a nagyobb korosztályokat célozták meg. Vannak helyes, tekervényes beton utak, amiken lehet motorozni, a hinta alatt természetesen gumiborítás van. Hátul és oldalt pedig egy kisebb füves terület van. Tele van jobbnál jobb játékokkal: 3 hinta van (egy babahinta, egy sima gyerek, és egy különlegesebb), rugós hintából és pörgettyűből is 3, egy hálós piramis, egy nagy köralakú forgó, egy űrhajó formájú mászóka, egy ív formájú mászóka, egy kisház, homokozó asztalkával. Van még egy pörgős-csimpaszkodós játék, egy fenékriszálós hidacska, megmászható fa. A hinta melletti fal magyar rajzfilmhősökkel van kifestve (Pompom, Vuk és tsai.). Sajnos szinte mindig tömeg van, ezért mi főként nem ide járunk, de azért jó hely :) WC nincs.

  A Donáti utca és a Toldi Ferenc utca kereszteződésénél (szintén 1. kerület) van még egy jó játszótér. Nincs túl sok játék, de épp elég, maga a játszótér kétszintes. A nagyobb lánykám itt tanult meg lépcsőzni. Van egy kb. két méter széles csúszda is, ahol egyszerre 5 gyerek tud lecsúszni. És ami a legextrább, hogy ősszel úgy megül itt a meleg, hogy a játszótéren több fokkal melegebb van, mint máshol. WC itt sincs.

 • 2009.05.29 18:44:33nyúlmama

  Csatlakozom Sonyhoz, megelőztél!
  Ez a két játszótér tényleg nagyon jó.
  Amúgy, sajna, WC-t még én is csak a máltai játszótereken láttam,meg ott van csap is, mosakodni, inni, és mellesleg a játékok is jók.
  A Mechwart ligetnél is van két játszótér, a hátsón egy vár komplexummal, amit nagyon szeretnek, és az a jó, hogy nagy napsütésben is jó árnyékos.

 • 2009.05.29 19:12:10sony

  Igen, a nagyok játszótere. Nagyon hangulatos, bár nincs rajta sok játék, mégis a kedvenceink egyike :) Megindítja a gyerekek fantáziáját.
  A kicsik játszótere pedig ősszel szuper, amikor hullanak a levelek, és a gesztenyék. Jó hely mindkettő, de nem a játékok miatt, inkább spirituálisan (tudom ködös, de akkor is).

 • 2009.05.29 19:32:24anyamadár

  2009.05.29 14:20:00e_e
  Mi a Bajza utca-Városligeti fasor sarokra járunk leginkább. A Lövölde térivel az a bajom, hogy egyre szemetesebb, a hajléktalanok a bokrokat használják wc-nek, a gyerekeimet meg rendszeresen terrorizálják nagyobb utcagyerekek: elveszik a játékaikat, leordítják őket a pörgőscsúszdáról...:( pedig hozzánk az van a legközelebb és régen szerettük - meg a West End tetőteraszán lévő...

 • 2009.05.29 19:58:17zskoncz

  igen csepelen sok jó hely van! igaz mi a lányomal a házunk mögé járunk a kerti kisjáccira, de pl. a katona józsef utcában van két nagy, viszonylag uj, és rendes játszótér. sok játékkal, futkosó dombbal, hatalmas homokozóval,anyuknak,nagyiknak árnyékolos padokkal,fákkal.ami kell. :)

 • 2009.05.30 01:34:43wish73

  tombolagyőztes, itt vannak a máltaiak, vidékiek is a felsorolásban. google térképpel mindet megtalálod. ill. tök jól működik a bkv honlapján az útvonaltervező is, ha nem autósok vagytok
  http://www.maltai.hu/index.php?node=34

 • 2009.05.30 12:05:48silayn

  http://urbanista.blog.hu/2009/05/23/budapest_legjobb_jatszoterei_blogajanlo
  http://jatszoterek.blog.hu/

 • 2009.06.02 14:04:57tombolagyőztes

  köszönöm a máltai tippeket, holnap feltérképezzük

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta