SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: Ötcentisen cumizik a méhben

2009. május 27., szerda 12:39 |

12. hét

pocak12

Tömeg: 55,7 kg (-1,5)
Haskörfogat: 75 cm

Még mindig olyan felfoghatatlan, hogy odabent egy gyerek van, még a folyamatos rosszullét sem igen győz meg arról, hogy terhes vagyok. Bezzeg az ultrahang! Egészen más hatalmas tévén megpillantani a hasbérlőt. Igaz, még csak 5,5 centis, de már mindene megvan és jól látható is.

Reggel a kórház ultrahang-vizsgálójában kezdtem, ahol kissé több időt töltöttem el, mint amire számítottam. Szerencsére nem azért, mert bármi baj lett volna, csak a dokim olyan lelkiismeretes, hogy addig nem hagyta békén a bébit, amíg nem volt hajlandó úgy feküdni, hogy rendesen meg tudja mérni a nyaki redőt. Mint mondta, ez a 12. heti ultrahang legfontosabb része, ebből lehet következtetni a magzat Down-szindrómájára. A kölyök már most nem fogad szót, vagy tíz percig kellett bökdösni és rezegtetni kis vackát, amíg végre a megfelelő pozícióban sikerült elcsípni és lemérni. Kicsit sajnáltam, úgy pattogott a mozgó méhben, mint egy gumilabda.

Már most hasonlóság mutatkozik kisebbik nővérével: nem hittem a szememnek, amikor a monitoron jól láthatóan az arcához emelte a kezét. Nővére azóta is szopja az ujját esténként, remélem, a kicsi nem veszi fel ezt a rossz szokást. Viszont a nagy áhítatban elfelejtettem fotót kérni a méhben cumizó babáról, így nem fogom tudni megmutatni este a kíváncsi lányaimnak.

Persze abban a pillanatban, ahogy a vizsgálatot követően gép elé kerültem, első dolgom az volt, hogy a mért értékeket összehasonlítottam a neten fellelhető táblázatokban szereplő magzati méretekkel. Több oldalt is megnéztem, szinte mindegyik mást mutatott, az egyik szerint 14 hetes terhes vagyok, a másik szerint meg 11. Mivel azt gondolom, ennyire nagy különbségek azért nem lehetnek, ezért abbahagytam a mérettáblázatok nézegetését, és a dokimra hagyatkozom. Ha ő azt mondja, minden rendben, akkor nem fogom addig túrni a netet, amíg találok valami aggódnivalót.

Terhesgondozó

Méghogy kevesen vállalkoznak terhességre! Én kis naiv felhívtam a héten a terhesgondozót, ahová a dokim küldött, hogy akkor én ma ráérnék bemenni a papírokért, beutalókért, meg a jó ég emlékszik már, hogy mit intéznek még ott, mire a védőnő közölte, hogy időpontot kell kérni.

- Rendben, akkor kérek időpontot.

- Június 8 megfelelne?

- Miért, ennyi kismama van?

- Igen, rengetegen vannak.

Szóval a lényeg, hogy közel két hetet kell várnom, mire bejutok a terhesgondozóba. És ez még csak a kezdet lesz. Onnan mehetek majd ekg-ra, fogorvoshoz, háziorvoshoz, vérvételre, cukorterhelésre, ultrahangvizsgálatokra és egyebekre. És ahogy ebbe belegondolok, el is megy a kedvem az egésztől.

Down-szűrés

Csütörtök délelőttre adtak időpontot a kombinált Down-szűrés elvégzésére. Annyi információt kaptam, hogy a 12. heti ultrahangos leletet magammal kell vinnem, amelyen rajta kell lennie a baba ülőmagasságának (CRL) és nyaki redőjének pontos méretének is. Azt is elmondták, hogy nem kell éhgyomorra mennem, ettől megnyugodtam.

Krumplifőzelék

Múltkor kérdezte valaki, hogy most van-e olyan étel, amit kívánok. Akkor azt válaszoltam, hogy nincs, azóta viszont drámai változáson mentem keresztül. Egyáltalán nincs étvágyam, viszont ha muszáj ennem, akkor egyetlen dolgot kívánok, az pedig a krumplifőzelék. Képes vagyok vasárnap este nekiállni krumplit pucolni, anyóst megfűzni, hogy főzzön egy adaggal, de még a szerkesztőség melletti menzán is krumplifőzeléket kérek. Tápanyagokban gazdag étket sikerült kiválasztanom...

Vitamin

Tudom, hogy a sok hányás és nem-evés miatt szednem kellene terhesvitamint. Vettem is egy dobozzal (azt hittem, lehidalok az árát meghallván), de képtelen vagyok letuszkolni a torkomon a nagy sárga tablettát. A félbevágás sem segít, mert akkor a széle lesz éles, ami felsérti a nyelőcsövem. Egyelőre marad a folsav, amit többé-kevésbé minden nap beveszek úgy az ötödik hét óta. És persze a B6 vitamin is gyakran lecsúszik, mint hányingercsillapító, bár nem mindig érzem áldásos hatását.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.27 23:18:54Mimas

  Ha megengedsz egy jóslatot: fiad lesz. Én is krumplifőzeléket ettem végig (jó sok ecettel), a fiam a mai napig azt az egy főzeléket eszi meg...
  És a 12. heti UH-n a következőt csinálta: először integetett nekem, aztán bekapta az ujját. Együtt nevettünk a doktornővel, mert még én is láttam az akciót a képernyőn, pedig általában csak elmosódott foltokat észleltem.

 • 2009.05.28 06:14:42Brumibaby

  Kissé off ez itt, de a hasméretről jutott eszembe, és szeretném megkérdezni, mi lett a pelenkázótáskával?

 • 2009.05.28 07:28:29- anya -

  Én "csak" folsavat szedtem és Magne B6-ot a 36. hétig. Így talán nem horror annyira. A terhes vitamin úgymond divat lett mostanság, ettől független biztos, hogy jók.

 • 2009.05.28 07:29:23- anya -

  OFF: Tényleg, pelenkázó táska?:) Legalább egy képet a táskáról, és a díjátadó ünnepségről:D

 • 2009.05.28 08:06:51Impish

  meggy-almalé:
  az a cég gyártyja amely a Piroska szörpöt gyártotta kislánykoromba:) - most is vannak szörpjeik
  Én először egy (nagy) CBA-ba vettem, de metro-ban is lehet kapni. Szerintem a többi nagyobb bevásárló kp-ba(cora, tesco) is lehet kapni.
  Így nézz ki:
  http://test.szikravin.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=41

 • 2009.05.28 08:59:44putymug

  köszönöm! :)

 • 2009.05.28 09:27:48Pearl.79

  Az eurovit kismama vitaminja csak vasat, folsavat, B-vitaminokat és Omega 3 zsírsavat tartalmaz. És ami fontos lenyelhető méretű. Kb. akkora, mint egy gyöngybab, csak ez pirosas. Mivel zselékapszula nem koppan:)

 • 2009.05.28 10:41:11keke80

  Tünde: csak így tovább!!!

  OFF: Ma jó ujján van-e a gyürje-e???

  :DDD

 • 2009.05.28 10:53:47Magenta

  Tünde, úgy látom, ez a legjobb fogyókúra számodra. :(

  A terhesgondozó, ahol a védőnő van? Nekem minden beutalót a háziorvos adott. Valójában a védőnőm csak hathetente megmérte a súlyomat, megkérdezte, hogy vagyok és kész.

 • 2009.05.28 10:57:50Baatkaa

  Most "irgyikdeve" olvasgatok! :) Kellemes gomobolyodest mindenkinek!
  Nekem hanyinger ellen a hideg szodaviz jott be a legjobban.

 • 2009.05.28 10:59:06kriszi

  Hm, guszták ezek az innivalók... azt én is tanúsíthatom, hogy a meggyszörp nagyon kellemes megfelelő higításban, akkor most majd kipróbáljuk a levet is :) Köszi :)

 • 2009.05.28 11:01:27keke80

  én nem is értem, amiket írtok, hogy hova kell milyen idöközönként rohangálni, és ahány féle vizsgálat, annyi féle intézmény-idöpont-orvos. Szerintem ez az agyatlanság kész kibaszás a kismamával. Nálunk kint Németországban van egy nögyógyászod, aki az egész terhesség alatt az összes vizsgálatot elvégzi - ultrahang, Downszürés, CTG(otthon NST), pisi/vérvizsgálatok, cukorterhelés - méreget hasat, vérnyomást, mindent. Eleinte 4hetente, aztán az utolsó 2hónapban 2hetente, a kiírt idöpont napján, utána ha még mindig seemmi, akkor 2naponta menni kell hozzá, oszt ennyi. Persze ez arra érvényes, ha minden rendben van. A laborokkal csak akkor jelentkeznek, ha van valami jelentenivaló.

  Én bele is bolondultam volna, ennyi buzerába. Mert ugye nem halálos beteg vagyok, csak terhes. Legalábbis ez a dokim mottója.

 • 2009.05.28 11:08:00másutt

  keke80, detto Anglia, dehat ez van.
  (ugyanoda a rendelobe jartam, idopontra, es minden vervetelre, UH-ra, stb elkisert a bába, ami azt jelentette, hogy atmentunk egy masik emeletre, varni nem kellett soha)
  lehet orulni, hogy nekunk jobb, azutan, hogy megeri-e a nagyszulok es csalad hianyat, mindenki dontse el maga. :)

 • 2009.05.28 11:09:06keke80

  másutt: :DDD

 • 2009.05.28 11:10:36manka78

  Nálunk úgy volt a terhesgondozás alatt, hogy vizsgálatokra jártam a nőgyógyászomhoz. Tanácsadás a terhesgondozóban, körzet szerint van felosztva, hogy melyik napon kell menni. Én pl. mindig csütörtökön jártam. Minden nap másik nőgyógyi megy ki a gondozóba, így kérheti magát a kismama, hogy tanácsadásra azon a napon járjon, mikor az ő dokija van. Ott megírták a beutalókat laborba, uh-ra. Először az egyik ajtón belül voltak a védőnők, súly, vérnyomás, vizeletvizsgálat. Utána a másik ajtón belül volt a doki, meg még 1-2 védőnő. Ha nem kellett beutaló és semmi panasz nem volt, nem is volt muszáj bemenni a dokihoz. Időpont oda nem kellett, de nem volt hosszú a várakozás.

 • 2009.05.28 11:12:47manka78

  Másutt! Én kva nehezen viselném. Így, hogy egy városban lakunk, naponta többször beszélünk telefonon, és jártunkban-keltünkben egymásnál kötünk ki.

 • 2009.05.28 11:14:59keke80

  Hát ez az!!! Én csak 5percet, max 10et vártam. és nem kellett külön rimánkodni, hogy azon a napon hadd menjek má, mikor az orvosom rendel, hanem az ö rrendelöjébe mentem. És ez nem rongyrázós burzsoás magánklinika/magánorvos, hanem egy teljesen hétköznapi, laza, fiatal, jófej doki.

 • 2009.05.28 11:17:52manka78

  kEKE! sZERINTEM EZ A RENDSZER TELJESEN JÓL MŰKÖDÖTT, DE SAJNOS MONDTA A VÉDŐNŐNK, HOGY ELCSESZTÉK, MERT MÁR NEM JÁR KI ORVOS, ÍGY LEHET MENNI KÜLÖN.Bocs a nagyért.

 • 2009.05.28 11:18:48Anura

  Szerintem is kisfiút vársz, Tünde. :) A kezdőragyákból gondolom, bár hányingerem nekem nem volt.
  Javaslom is a Sólyom, Holló keresztneveket, nekem ezek tök tetszettek, csak nagyon nem illettek a vezetéknévhez. :D

 • 2009.05.28 11:19:36keke80

  manka: nekem se jutott nagymami/család segítsége. Most többé-kevésbé zökkenömentesen ment a dolog. Lena már 1éves és mégis tudja, ki a nagymama/nagypapa. Az egyik nagy mobilszolgáltatónál van olyan díjcsomag, hogy a magyarországi vezetékes hálózatba ingyen telefonálok, szkájpolunk, megoldhható. Viszont a gyereket nem viszi helyettem senki sétálni, nem vigyáz rá délután a nagyi, hogy apa meg én kettesben is lehessünk. De nem is cserélném el semmiért sem!!! Majd a második-harmadik-sokadik gyerek érkezésekor izgibb lesz a szokásosnál, de majcsak lesz valahogy !!!

 • 2009.05.28 11:20:46greencurse

  A krumplifőzelék igenis jó! Ha megeszel 2-3 darab krumplit, már bevittél a szervezetedbe egy csomó mindent, ami kell, tehát ne aggódj, jó az!!!

 • 2009.05.28 11:21:21Magenta

  Manka, nem kell külföldre menni ahhoz, hogy ne legyen segítséged.

 • 2009.05.28 11:32:07másutt

  a nagyszuloket csak peldanak irtam. az az igazsag, hogy a fu sehol sem zoldebb, legfeljebb masmilyen.
  abban remenykedem, hogy ezzel a nagy vandorlassal a helyzet talan egyszer jobb lesz. nagyon sok orvos megy kulfoldre, majd vissza. es hozza a tapsztalatait. detto paciensek. lassu viz partot mos, remelhetoleg a rendszer is javul.
  mar nem vagyunk elszigetelve teljesen.

 • 2009.05.28 11:41:19manka78

  Magenta! Tudom. Egyébként nem konkrétan a nagyszülő=segítségre gondoltam. Sokkal inkább lelki dolgokra. Nekünk nagyon szoros a kapcsolatunk a nagyszülőkkel. A férjemnek és nekem is. Erre fel írtam, hogy nekem nagyon nehéz lenne megszokni a távolságot. Azt, hogy nem ugrok be hozzájuk úton-útfélen. Vagy fordítva.

 • 2009.05.28 11:50:09Magenta

  másutt, az itthoni eü-helyzet nem csak az orvosokon múlik, nagyon sok helyen egyszerűen hülye a rendszer, én pl. nem láttam át, hogy miért kell elmennem a védőnőhöz súlyt mérni külön programként, de biztos van, aki tényleg hasznát veszi a védőnőjének.

  A fű legfeljebb Írországban zöldebb. :)))
  De rosszul tudok lenni, hogy minden posztban jön valaki bezzegelni és elmesélni, mekkora boldogság, hogy nem itthon él. Miközben olvasom, hogy Amerikában sincs mindenhol alternatív vajúdási lehetőség pl, sőt, semmivel sem különb az ellátás, mint itt.

  Csak a jót ugye nehéz észrevenni, megjegyezni meg még inkább.

  Manka, hát nálunk csak a férjeméknél van ilyen erős kötődés, szerintem ő belebolondulna, ha külföldön kéne élnünk. Nekem meg csak egy-két ország van, amitől sírva fakadnék, ha oda kéne mennem, de ez más tészta. :)

 • 2009.05.28 12:05:08másutt

  Na, a sulymeres egy kulon tema, azt hiszem mar sokszor kibeszeltuk. :)
  Itt nem mernek sulyt, egyaltalan, akinel gaz van (nagy fogyas, nagy hizas) az ugyis latszik.
  Hasmeretet, azt mernek.... kesz.

  Persze, hogy mindenutt mas. En ertem a "what the fuck" reakciokat kulhonbol, nalam is volt nemkeves. Az ember neha iszonyuan megdobben, hogy ugyanazt a fiziologiai, bilogiailag "normalis" es mindennapi jelenseget, TOTAL mas hozzaallassal kezelik es latjak el.
  Ha francia szuletesu lennek, aki Kinaban el es ott terhes, valoszinuleg ugyanigy reagalnek egy francia blogon.... ez nem a magyar rendszerrol szol.

 • 2009.05.28 12:08:38keke80

  Magenta, én nem bezzegeltem.

  Meg a védönömmel, akit itt bábának hívnak, egyáltalán nem jöttem ki. Szóval rá se számíthattam. Egyszerüen nem volt szimpi,söt kimondottam bosszantott a tenyeres-talpas-poroszos-ha sír,hát sír, ha nemszik,hát nemeszik hozzáállása. Szóval maradt segítségként a gyerekorvos, aki magyar, anyám, anyósom a telefonon. Órákat bögtem anyunak, hogy már megint nem evett a gyerek rendesen, és senki nem volt itt, aki aztmondta volna, figyu, én vigyázok rá, menj apával sétálni vagy moziba, hogy kikapcsoljatok. Mert az igenis jót tett volna. Keresed a hibát, tennél ellene, de semmi nem segít. A tehetetlenségi nyomatékod az eget veri és a szintén kipurcant férjeden kívül nem számíthatsz senkire, és az elvileg segítökész bábaasszony is leugat, hogy ne fessem az ördögöt a falra, mert még él a gyerek. Igen, él, és nem fogyott, mert annyira azért sikerült csatát nyerni, hogy nem került kórházba a gyerek. Viszont már kezdett inaktív lenni, aluszékony volt, nem beszélgetett, gügyögött. Ezt látva meg ki nem borult volna ki??? Mert addigra már 2hónapja nem hízott a Lena, csak stagnált. Voltak napok, alig evett 300at. És igenis jót tett volna, ha valaki ittvan, segít, vígasztal.

  Nem bezzegelek, hogy mert nekem mennyire királyság, mert ilyen helyzetekben meg pont az ellenkezöjét kívánod.

 • 2009.05.28 12:24:32másutt

  nekem pl. bejott a "minden okes, kismama, ne aggodjal" hozzaallas, es be is diliztem volna a paraztatos, kezfogos, sulymeros rendszertol. reszben nyilvan azert, mert nem volt nagy gaz soha.
  (amikor volt, a szulesnel, ugrottak is)
  van, akinek meg a kezfogos, fejsimogatos rendszer jon be ("es ma hanyszor fingott, kedves? uuu, olyan keveset, azonnal jojjon be es kiirjuk!") es ha nem azt kapja, ugy erzi, hanyagoljak. teljesen meg tudom erteni.
  en inkabb laissez-faire vagyok.

 • 2009.05.28 12:26:04Magenta

  keke, :(((((

 • 2009.05.28 12:32:12Tpancs

  bocs, de bazz, 3. gyerek és ilyen alak?! :)
  csini kismami!

 • 2009.05.28 12:32:38keke80

  Magenta: én sehol sose akartam senkinek a lelkébe tiporni, mert máshol élek. Csak a fenékig-tejfel-nyugat-hozzáállást már nem bírom hallani. Mert nem az. Mindenhol dolgozni kell, mindenhol adózni kell, de mindenhol valami máshogy müködik. Csak az én tapasztalataimat mondtam el és azt, hogy én az otthoni tutulgatástól, helyenként értelmetlen fejetlenségtöl agyfrászt kaptam volna.

  másutt: amíg nincs ok, addig minek paráztatni. Nekem az fontos, hogy ha baj van, akkor aztán reagáljanak is.

 • 2009.05.28 12:34:00keke80

  Ebben a szellemben: mentem etetni. Drukkoljatok!!!

  :DD

 • 2009.05.28 12:46:14Magenta

  keke80, jó étvágyat Lenának!

  A többihez meg: bezzegeléstől függetlenül. :)))
  Minden posztban, ahol szóba kerül a magyar eü, bizony jön egy-két külföldön élő, aki elmeséli, hogy ott minden fasza, mennyivel egyszerűbb, átláthatóbb stb. a rendszer. És persze az árnyoldalakról mindig bölcs hallgatás van.

  Ez pedig egy idő után sértő azokra nézve, akik itthon élnek és uram bocsá' még elégedettek is az orvosokkal, a logikátlanságok ellenére, mert pl. nem a doki hibája, hogy a munkaideje fele adminisztrálással telik. De én sokkal több pozitív példával találkoztam itthon, mint negatívval, de volt olyan is, tagadhatatlan.

 • 2009.05.28 14:09:55uveg

  akinek a harmadik gyereke lesz az tanuljon meg főzni! krumplifőzeléket meg nem is nehéz csinálni!

 • 2009.05.28 14:13:22kriszi

  Uveg, biztos forrásból tudom, hogy Tünde még egy rántottát sem tud sütni, a két gyereket kizárólag konzerveken és gyorséttermi hamburgeren nevelte fel :D (Anyám, ekkora marhaságot :D )

 • 2009.05.28 14:17:35Magenta

  Hát én akárhogy olvasom azt a mondatot, nem jön le belőle, hogy Tünde ne tudna főzni.
  Mit nézek rosszul?

 • 2009.05.28 14:31:31kriszi

  Magenta, szerintem nem te nézed rosszul :)

 • 2009.05.28 14:44:18keke80

  Szerintem ez teljesen normális. Ha anyós tutikirály kumpifüzeléket föz, miért kontárkodnék én bele??? Az én anyukám nem tud olyan fasírtot sütni vagy lencsefözeléket fözni, mint én, pedig mindkettöt töle tanultam. Ígyhát ha otthon vagyunk, 2házi feladatom van: Fasírtot bekeverni, az fagyasztva is eláll, lencsefözelékkel telefözni a kádat, mert apu imádja.

 • 2009.05.28 14:45:07keke80

  Ja, ettöl még anyu világbajnok szakácsnö!!!

  De az az igazi menzás kumpifözelék!!! Összefut a nyál a számban!!!

 • 2009.05.28 15:18:51Tünde

  uveg: egy szóval nem mondtam, hogy ne tudnék megcsinálni egy krumplifőzeléket :)
  de azért jól tud esni, ha valaki megcsinálja helyetted, amíg te a vécécsészét ölelgeted...

 • 2009.05.28 16:23:46Dortje

  Tünde!
  Tudom, hogy mindenki ezen csámcsog, és én sem vagyok kivétel, de én 2 héttel járok előtted, és akkora a hasam, mint az elsővel 4 (5) hónaposan. SZörnyű.

  De az igazi kérdés az , hogy a Down kóros integrált teszetet a korod miatt végzik el?
  Én még csak 30 múltam, és nem kértem, de olyan lelkiismeretfurdalást csináltak belőle a (magán)rendelőben, hogy azóta ezen idegeskedek.Köszi.

 • 2009.05.28 17:40:50Tünde

  Dortje: a hasam méretéről nem tehetek, a második gyerekkel sokkal nagyobb volt. :)

  Nem integrált, hanem kombinált teszt, és nem a korom miatt végzik (31 múltam), hanem a dokim szerződésben van a céggel és ingyen megcsinálják, ezért végeztetem el, amúgy valószínűleg megelégednék a nyaki redő mérésével és a hagyományos AFP-vizsgálattal.

 • 2009.05.29 14:08:08Dortje

  Köszi.
  Azért olyan béna, hogy most itt paázok, hogy felelőtlen vagyok-e, mikor ésszel tudom, hogy csak a pénz miatt győzködtek annyit, mert nem igazán vagyok a veszélyeztetett csoportban.

 • 2009.06.01 16:02:28Macskanya

  Ragyaügyben cáfolnék: azt hittem sosem múlnak el azok a ronda nagy vörös, inkább allergiás bibircsókra hasonlító szörnyűségek! Azért csak elmúltak, de csak a második harmadban. Valóban most gyönyörű a bőrőm... kislány!

  Viszont én vigasztalan vagyok. Mindenki kioktatott, mennyire fontos a táplálkozás, a vitamin stb. Szorgarmasan szedem, már a terhesség előtt is azt szedtem, pedig nem gondoltam, hogy olyan gyorsan összejön.

  Most a 6. hónap végén kiderült, hogy tovább romlott a vérképem, a védőnő egyenesen pocséknak nevezte, a doki azért kíméletesebb volt. Hiába a napi 20 dkg eper, málna, napi többszöri étkezés, változatosan, hús, zöldség, csak házi kaja. :-(

  Totál elkeseredtem, mert a tudatlanok azzal biztatnak, hogy majd úgy szülök, mint anyám, de ők nem tudják, szegény 2 napig magához sem tért. Ő is vérszegény volt, nem is tudtak rajta sokat segíteni, már fél éves voltam, de a fenekében még mindig ott voltak a vasinjekció nyomai.. hát kösz... :-(

  Szoptatásról nem beszélve, amit idáig olyan természetesnek tartottam, dehát neki pl. ezért nem is nagyon volt teje... azt hiszem még fel kell dolgoznom, addig pedig, szorgalmasan figyelem az órát mindig, megint mit kell beszednem? mert sajnos kézzel foghatóak a jelek, ha valamit elfelejtek és csak úgy irigylem azokat a társaimat, akiknek a vérvétel csak felesleges hercehurca. :-(

  Egyébként most már engem is a nőgyogyi ír ki minden vizsgálatra és ott a klinikán meg is csinálják. Hmm nem tudom, talán csak mázlim van. Mindez Magyaro-n, Bp.-en.

  Balázs(ká)hoz pedig igazán csak gratulálni tudok. Bár most betojtam, azért nagyon várom, de még van 3 hónapom. Szívesen fogadnék némi biztatást. Hátha vkinek van ellentétes tapasztalata?

 • 2009.06.01 16:10:48Macskanya

  Tünde: ez tök jó, hogy megcsinálták a tesztet neked, ráadásul ingyen. Nekem mondta ugyan a dokim, de már annyit ultrahangozott, minden lelet ok volt, hogy azt mondta szte nem feltétlen szükséges. Max annyit tudott mondani, hogy hol olcsóbb, de talán azt is csak azért, mert régi barátja a férjemnek. Kár, hogy az AFP helyett nem inkább ilyen értelmesebb vizsgálat a szakmai protokoll! Na, igen, a pénz... megint.

 • 2009.06.01 16:12:30Macskanya

  Dortje: árprilis végén voltam 30. Gondoltam érdekel ;-)

 • 2009.06.01 16:14:08baudolinA

  Macskanya,
  nem akarlak elkeseríteni, de édesanyám mindhármunkkal vashiányos volt. Pedig ami vas és vastartalmú étel volt, mind megette, bevette stb. Ő is szédült a szülés után néhány napig a vérveszteség miatt. Teje volt, kb. 10 hónapos korunkig szoptunk.

 • 2009.06.01 16:37:35Macskanya

  baudolinA: hidd el, inkább felvidítottál! :-) Mert volt teje. Szédelgés... legutóbb 101/51 volt már... kávé után. Remélem nem megy lejjebb, itthonról még dolgozom, félek, hogy ki kell írjanak. Már pedig nem sok a különbség mikor dolgozom, meg amikor nem. Ölemben a laptop, heti 1x bemegyek az irodába. Ezt simán ki lehet bírni. :-)

 • 2009.06.01 16:43:47baudolinA

  Macskanya,
  ja, és persze én is vashiányos vagyok, a vérnyomásom pedig általában 90/60 szokott lenni, kávét nem iszom. :) Öröklődött. :)

 • 2009.06.01 16:49:44Macskanya

  BaudolinA: oh hát üdv a klubban. :-)

  Nem vagyok nagy szakértő amúgy, de anyut az alsó 50-es érték alatt írták ki. Még 2 egységem van.

  A vérnyomásom amúgy sosem volt százas, de a vérképpel nem volt gond a baba előtt.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta