Kétévesen is járhat óvodába a gyerek?

A második életévüket betöltött gyermekeket egy önkormányzati rendelet értelmében engedélyeztetés és egyéb feltételek biztosítása nélkül is felveheti az óvoda, ha nincs bölcsőde, írja a baon. Az egységes bölcsőde-óvoda a három év alatti gyermekek után is kap költségvetési támogatást és jár részükre az általános közoktatási és közétkeztetési normatíva is.

Az oktatási és kulturális miniszter 2009-es rendelete alapján „Az óvodai és a bölcsődei nevelés feladatait önálló intézményként ellátó egységes óvoda-bölcsőde akkor létesíthető, ha a települési önkormányzat illetékességi területén a bölcsődei nevelés nem biztosított és elégséges gyermek hiányában a bölcsődei gyermekcsoport nem is alakítható ki, továbbá az óvodai nevelés igénybevételére jogosult gyermekekből sem alakítható ki olyan óvodai csoport, amelynek létszáma eléri a húszat. A bölcsődei illetve az óvodai csoport létrehozását kizáró feltételek megléte esetén az egységes óvoda-bölcsőde szervezeti és szakmai tekintetben önálló intézményegységként is megszervezhető. Az egységes óvoda-bölcsőde intézményegység olyan óvoda részeként is megszervezhető, amelyben az óvodai csoport, illetve csoportok gyermeklétszáma eléri a

húszat."

A rendelet szerint egy csoportban nem lehetnek többen húsznál és ezek közül legfeljebb öt három év alatti gyermek lehet. Az egyéb feltételek és kiegészítések itt találhatók.

Oszd meg másokkal is!
Mustra