Sokkoló videóval kampányolnak a tiniterhességek ellen

Sokszor foglalkoztunk már a tinédzserek felvilágosításával, s a téma valóban kimeríthetetlen, mindig van ugyanis egy újabb generáció, aki bajba kerülhet, eltévelyedhet, a kampányolást ezért soha nem lehet abbahagyni.

Az alábbi videó első ránézésre akár igazi is lehetne, persze a szemfüles néző azért hamar rájön, hogy megrendezett dologról van szó, melyet egyes információk szerint a youtube-ról is le kellett venni egy időre. Aki sokat szörfölgetett már az interneten tudja, hogy ennél sokkal sokkolóbb anyagokat is találhatunk, ráadásul a videó célja pont a figyelemfelkeltés.

Kamasz gyereket nevelni nem sétagalopp, s erre évről évre rájövünk, ráadásul soha nem tudjuk biztosan, hogy hol csúszhat el a gyerek, vele együtt pedig mi is. Míg a drogozás elleni kampányok folynak a csapból is, addig a fiatalkori szex következményeiről nem beszélünk sokat, pedig egy nem kívánt terhesség romboló hatása ugyan úgy kihathat a gyerek egész életére, mint az egészségkárosító drogok. S nemcsak az abortusz veszélyeire kell gondolni, hanem egy kihordott terhesség következményeire, ami nem csak akkor vágja ketté a gyerek életét, ha bűncselekményt követ el a szülés után, hanem akkor is, ha olyan helyzetbe kerül, hogy föl kell nevelnie egy gyereket, a élkül, hogy saját maga kész emberke lett volna már.

Hogy a védekezés nélküli szex súlyosságát mennyire veszik komolyan a tinédzserek, kérdéses. Mint ahogy mindenben, nyilván ebben a témában is változik személyenként az, hogy mivel lehet hatni az értelemre. Van, akinek az észérvek, egy normális családi háttér és sok év jó nevelése elegendő ahhoz, hogy néhány perc boldogságért ne fizessenek túl nagy árat. Bizonyára olyan is akad, akit csak a rossz példa riaszt el, nos, az ő számára hatásos lehet egy elrettentő eset, videó, történet. Elrettentő lehet a terhesség és a szülés miatti szégyenérzet, a társaktól való elszigeteltség, közülük kitűnés, a hosszú távú problémákat sok kamasz nem képes belátni, ami egy gyerek születésével járhat.

Ebből a szempontból nem szerencsés például a 14 éves anyuka története, ami hónapok óta bonyolódik, hiszen a megszületett baba apjának először egy 13, majd egy 15 éves fiút hittek, s mint utóbb kiderül, az idősebb gyerek volt az igazi. S bár világszerte megdöbbenést és felháborodást keltett a fiatalok esete, bizonyos nézőpont szerint a gyerek által sztárokká váltak a történet szereplői, ezáltal pedig inkább pozitív, mint negatív példaértékű lehet az eset.

Hogy hogyan sikerül a tinédzser terhességeket ezzel a videóval csökkenteni, kérdéses, mindenesetre próbálkozásnak nem rossz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek