SZÜLŐSÉG

Luxusszülés egymillióért magánklinikán

2009. május 21., csütörtök 10:46

Vannak, akiknek nem felelnek meg az állami kórházak és azt tervezik, magánklinikán fognak szülni.

luxusszules

Az indokok között szerepelnek az állami intézmények pocsék körülményei, az ott dolgozók flegmasága és a terhes nőhöz való hozzáállásuk, ezért már a teherbe esés előtt elhatározzák, hogy magánklinikán fogják világra hozni gyermeküket, mert ott a pénzükért legalább kinyalják a feneküket is. Utána néztünk, mennyibe kerül a fenéknyalatás magánkórházban.

Dr. Rose Magánklinika

A terhesgondozást a magánklinikán végzik, a szülés pedig a Szent Imre kórházban történik. (Itt már felmerült bennem a kérdés, hogy miért is kell plusz pénzt fizetni, ha egy állami kórházban szül a kismama. Ez így mitől magánkórházi szülés?) A sima csomag ára 290 ezer forint, a VIP csomag pedig 460 ezer. Utóbbit a kényelemszeretők választják, akiknek fontos, hogy a vérvételek a saját otthonukban történjenek. A sima csomaghoz képest plusz szolgáltatás a Down-szindróma kiszűrésére végzett kombinált teszt, egyéb plusz vérvizsgálatok, 4D ultrahangvizsgálat két alkalommal, valamint korlátlan konzultációs és vizsgálati lehetőség reggel nyolctól este nyolcig.

Telki Kórház

A legismertebb magánkórház abban különbözik az előzőtől, hogy itt a szülés is helyben van, nem partnerkórházban, sőt, arra is van lehetőség, hogy a saját orvosát „vigye" a kismama a szülését levezetni. A hüvelyi szülés ára 490 ezer forint, az epidurális érzéstelenítés felára 80 ezer forint. A császármetszés 580 ezer forintba kerül, plusz háromszázezer forintért pedig mindkét esetben leveszik az őssejtet és 20 évig biztosítják a tárolását. Normál szülés esetén ennyi pénzért az anya 4 napig lehet a kórházban, császármetszés esetén pedig öt napig.

A terhesgondozásért külön kell fizetni: a terhesség megállapítása 25 ezer forint, a 40 hét alatt végzett 10 vizsgálatért pedig egyenként 20-20 ezer forintot kell fizetni. A nem kötelező, ám ajánlott vizsgálatok, amelyek tartalmazzák különböző fertőző betegségek vérvizsgálatait és intergrált Down-szűrést, 79.250 forintba kerülnek. Ha mindent szeretnénk kihasználni, akkor tehát 304.250 forintot kell fizetnünk a teljes terhesgondozásért. Ezt hozzáadva egy EDÁ-s hüvelyi szülés árához 884.250 forintot kapunk, ennyibe kerül tehát a terhesgondozás és a szülés a Telkiben. És akkor még őssejtet le sem vetettünk.

Róbert Károly Magánklinika

A régi Nyírő Kórház átalakulása után Róbert nevet felvevő magánintézmény lett, így az OEP támogatása helyett fizethetünk is a szülésért és terhesgondozásért. Hüvelyi szülésért és császármetszésért egységesen 130 ezer forintot kérnek, az árban 4 napi ápolási díj van kétágyas fürdőszoba nélküli szobában, az érzéstelenítés 50 ezer forint, csakúgy, mint az orvosi konzultáció díja. A kétágyas fürdőszobás szoba napi díja 8000, az egyágyasé 12 ezer forint. A kiemelt hotelszolgáltatás 20 ezer forintba kerül naponta.

Akad persze, aki a "kecske is és káposzta is" módszer alapján kiválaszt egy felújított, jól felszerelt szülészetet, keres magának egy megbízható, jó orvost és a jobb ellátás reményében borítékokat csúsztat a doki, a szülésznő, a gyerekorvos és a csecsemősnővérek zsebébe. Eleve a fizetős szobát választja (kórházanként és szobánként 6-12 ezer forint egy éjszaka), így összesen körülbelül 200 ezer forintot hagy az állami kórház dolgozóinak zsebében, amelyből csak a fizetős szoba árának befizetéséről kap számlát. A magánkórházakban a teljes összeg a számlára kerül, így biztosan megúszható a kínos mozdulat, amelyben egy boríték keresi az utat az orvos köpenyének zsebéhez.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.21 22:23:12csutkababa

  Sztroberi
  Igazad van, tanácstalan vagyok:-(

 • 2009.05.21 22:23:56Heatherette

  sztroberi
  csak közlöm veled, hogy a borravalót jobb helyeken eleve hozzáírják a számládhoz. ja, és vannak olyan állások is, ahol a főnököd eleve feltételezi, h adnak neked borravalót, ezért kevesebbet fizet. ez mióta hasonlítható össze a hálapénzzel?

 • 2009.05.21 22:26:18sztroberi

  csutkababa: ezzel persze nem a hálapénz mellett érvelek, nyilván az lenne a megoldás, hogy az orvosok/nővérek (akik becsülettel dolgoznak), keressenek annyit, h a.) ne legyen szükség a paraszolvenciára, b.) ne kelljen külföldre menni fehéren dolgozni.

  de emelett látom, hogy édesanyámék mennyit és hogy dolgoznak, és a fizetés (ügyeleti és túlóra pénzzel együtt) nem csak a munkához képest egy vicc.

 • 2009.05.21 22:27:50sztroberi

  Heatherette: azért Magyarországon még több az olyan hely, ahol nem adnak hozzá semmit a számlához, viszont van olyan orvos is, aki nem fogad el hálapénzt.
  tudod, kivételek mindenhol vannak. :)

 • 2009.05.21 22:27:54manka78

  A boltosnéniknek egyre kevesebb az otthagyott 5 forintos. Egyre inkább jellemző a fordítottja, hogy adja már oda 5 ft híján.:(

 • 2009.05.21 22:28:08yukikoka

  "vannak olyan állások is, ahol a főnököd eleve feltételezi, h adnak neked borravalót, ezért kevesebbet fizet"

  A dokik fizetésébe is bele van kalkulálva a paraszolvencia keményen. Az állam így megússza, hogy rendesen meg kelljen fizetni az orvosokat, a betegek (és a dokik nagy része) meg szívnak.

 • 2009.05.21 22:28:58oreille

  Magenta, az én szülésem is kábé ennyibe került (mint másutté) egy sima állami kórházban. A szülést lehetett közvetlenül a biztosítónak számláztatni, azt nem kellett kicsengetni. De a doki számláját, ami kb. a fele volt, plusz a laborvizsgálatokat ki kellett fizetni és annak csak 85%-át fizették vissza, a többi a mi költségünk volt.

  az én dokim egyben számlázott a legvégén, de biztos lehet részletfizetést is kérni közben... nemtom...

 • 2009.05.21 22:33:01manka78

  Azért ha nekem ennyit kéne kicsengetnem, még ha csak megelőlegeznem is, akkor tutira nem lenne gyerekem. Akik külföldön szültek, azért azzal is számoljanak, hogy mi itt mennyit keresünk, mert van aki egy év alatt keres annyit, mint az ő szülése volt.

 • 2009.05.21 22:38:53wish73

  kútvölgyir-jános kh-ról közel 9 éves tapasztalataim vannak. na, azoktól az ég mentsen meg mindenkit. legalábbis akkoriban a kútvölgyiben semmi, de semmi nem volt, így az én tök egészséges, de kis súlyú babámat átvitték a jánosba. mai eszemmel nem értem, h miért nem mentem be eg ssorozatlövésre alkalmas fegyverrel, és lőttem szét az egész kibaszott kócerájt.
  egyrészt napkig nem adták a kezembe a gyereket, mert lusták voltak levenni a barnulről az infúziót és c-vitamint fecskendezni a nyílásába, h ne "üljön be".
  aztán: olyan bocicumival etették, mintha egy félliteres pillepalackon át kapta volna a tejet, és csodálkoztak, h bukik, erre hivatkozva napokig nem engedték mellre tenni. amikor tök kezdő laikusként felajánlottam az ötletet, miszerint talán egy újszülötteknek való cumival talán nem nyelne félre, nem bukná ki-jó gondolatnak találták. biztos újdonság volt nekik.
  aztán elkezdett fosni a gyerek, majd az össze stöbbi is az osztályon. kiderült, mind klebsiellás. feltűnt, h a seggkenőcsöt nem tbusból nyomják, hanem tégelyből kenik, és két gyerek között nem volt kézmosás.
  ismerős gyereke évekkel később ugyanott ugyanígy járt.
  aztán: kijött a branül a gyerek kezéből, gondolták, preparálnak egy vénát a fejébe. de nem akarta nővér a főorvosasszonyt felébreszteni, így ő ugrott neki a témának. ez is szabályellenes amúgy. ordított a lányom, kiba sokáig tartott. gondolatm, most már alvás lesz. hát, az volt a mázlim, h nem bírtam elaludni, mert látom ám, hah gyerek feje nő, mint a cipó, hívom a kurvát, erre kiderült, h rosszul kötötte be, ment a szövetbe az infúzió.
  és én hülye, nem basztam neki az üvegajtónak.
  úgyhogy a 2. gyereket a margitban szültem, ott van pic 2-es, vagy legalábbis akkoriban volt. szerencsére nem kellett.

 • 2009.05.21 22:39:12manka78

  SzM tagnak lenni az egyik leghálátlanabb feladat. Oviban még én is voltam. Ahogy terhes lettem a kicsivel rögtön visszamondtam. Jó okom lett rá, senki nem akarta vállalni soha. Most a suliban nem vagyok tag, de ahol tudok segítek. Nem feladatom, mégis mindig beavatnak, kikérik a véleményemet a tagok. Így sokkal jobb segíteni.

 • 2009.05.21 22:40:36manka78

  Ez hogy került ide?

 • 2009.05.21 22:44:40csutkababa

  Egyébként a szar ellátási színvonalban ludas a rossz elosztás, de a biztosítás nélküli potyautasok is, akik TAJszámmal rendelkeznek, de életükben nem volt munkaviszonyuk.
  Itt nem a gyerekekre, nyugdíjasokra, tanulókra, GYESes anyukákra gondolok!

  Kedvenc példám városunk egyik alkesz hajléktalanja, aki 15 éve csak a buzgó tablettásbor fogyasztásban és balhék generálásában tűnt ki.

  Ha ő megkapja az infarktusát, akkor azonnal katéteres tágítás, ápolás, több hetes balatonfüredi rehab illeti meg????

  És esetleg egy családtagunknak, aki becsületes járadékfizető, mi jár?

  A homlessz is kapjon ellátást, amivel lábraállítják, de álljon meg a menet ebben a nagy szolidaritásban!

 • 2009.05.21 22:46:38másutt

  Magenta, ez itt a brit rendszer, ahol van allami ellatas (NHS) de en privat korhazba mentem, mert van a cegen keresztul privat biztositasunk.

  Aki nem tud/akar fizetni, az mehet az NHS-hez.
  Magyar kismama is mehet, akkor is, ha 1 oraja erkezett repulovel.
  Ott azzal kell szamolni, amivel a magyar rendszerben: akkorra rendelnek be, amikorra van hely, esetleg varnod kell; ha nem birsz elmenni, akkor lehet, hogy kimarad az UH, mert 2 honapra elore nincs mas idopont.
  A vaginalis szules utan AZNAP (ha este szulsz, masnap), a csaszar utan 2-3 nap mulva hazazavarnak. De "ingyen" van, nincsen csuszopenz, boritek, paraszolvencia, borravalo. Semmi.

  Az USA rendszerben ha nincs privat biztositasod, akkor vagy zsebbol kifizetsz minden UH-ot, vizsgalatot, vagy mint sokan, semmifele terhesellatast nem veszel igenybe, egyaltalan.
  Amikor szulsz, beesel az ajton, kifizeted zsebbol a kb 1000 dollart amibe a szules kerul, es aznap hazamesz, benn sem alszol. Ha komplikacio van, beszoptad, esetleg az utcara kerulsz a szamlak miatt.

 • 2009.05.21 22:48:10csutkababa

  Wish
  Ez nem semmi.
  Városom kórházi gyerekosztálya akkor ugrott a színvonalban, amikor Somogyvári prof volt egy ideig a főorvos.Ő a Cerny vezetője...

  Még arra is figyelt, hogy a fonendoszkópot fertőtlenítsék két gyerek között!

 • 2009.05.21 22:49:47wish73

  annyira csodálkoztam múltkor, mikor a született feleségekben Bree egy borítékkal akarta megköszönni a dokinak, h már nem horkol a férje. persze tudom, h csak apropó kellett, h kiderüljön, a fiát tömi a doki, de akkor is fura volt. azt hittem, arrafelé ilyesmi nincs.

 • 2009.05.21 22:54:58Magenta

  wish, abban a borítékban üdvözlőkártya volt. :)))

  Másutt: no comment. Ha lenne beleszólásom (muhhahha), akkor itthon is magánbiztosítók lennének főként.

 • 2009.05.21 22:56:39wish73

  Magenta, tényleg?
  na, megnézném az arcát egy magyar dokinak, amikor az üdvözlőkártyát olvassa épp:D

 • 2009.05.21 22:57:57csutkababa

  A fiát tömiiii???
  Naiv szmájli...
  Nő a doktor?
  Vagymi?

 • 2009.05.21 23:00:14Magenta

  wish, igen, még néztem is, milyen lökött, aki üdvözlőkártyával meg borítékkal szaladgál. :)

  csutkababa, meleg a fia.
  (igen, nézem a SZF-t, meg most a szépségkirálynő választást)

 • 2009.05.21 23:02:36wish73

  csutka, szégyelld magad. nem nézed a szülifelit? :D
  nem tudod, miből maradsz ki.

 • 2009.05.21 23:04:56Magenta

  Azért a mostani műsor se semmi!
  Kérdés: mi a legnagyobb félelmed?
  Válasz: hogy megöregszem, vagy elvesztem az alakom. (nem hordja vállán a világ baját, az tuti)
  :)))))))

 • 2009.05.21 23:05:26wish73

  http://www.origo.hu/teve/20090521-eltuntek-a-szuletett-felesegek.html

  na, egy ideig nem is fogod. de én sem :((((((

 • 2009.05.21 23:11:17csutkababa

  Sajnos nem nézem a szülifelit.
  Ház doktort is csak akkor, ha nincs beteg szerda este az ügyeletben.
  A vördpísz már nem játszik a királynőknél????

 • 2009.05.21 23:12:46Magenta

  Úgy látszik, nem. :(
  A szépség se annyira, de néhányuk megszólalásai valami egész elképesztők.
  Mi volt a legőrültebb dolog, amit csináltál életedben?
  Elaludtam a vonaton. :) (igazi jókislány, remélem, az enyéim is ilyenek lesznek!)

 • 2009.05.21 23:13:51Magenta

  De van egy köztük, aki katonai ügyésznek készül.

 • 2009.05.21 23:14:19csutkababa

  Hááááá
  el-a-lu-dott?????

  Ezt a züllött lotyót, a mindenségit már nekije!

 • 2009.05.21 23:15:53csutkababa

  Magenta
  Nem rossz, a kat. ügyik úgyis mind 40-es 50-es, szabad szemmel nem látható csáberővel rendelkező palik.
  ja, nem, van egy nő is, de az nem szépségkirálynő:-)

 • 2009.05.21 23:16:28Magenta

  Na, az egy csinos csaj, meg a közönségdíjas is szép. :)

 • 2009.05.21 23:16:36másutt

  SZ.F.: en meg egyetlen epizodot sem lattam, soha... :D

 • 2009.05.21 23:19:23Magenta

  másutt, nekem egy csomó sorozat van, amiből nem láttam. :)
  Pl. a Hősök, amiért meg van veszve minden ismerősöm.

 • 2009.05.21 23:23:00wish73

  állítólag a lost és a 24 olyan, ami nélkül feleslegesen él az ember. én egyikből sem láttam egy percet sem. nem tudom, érdemes-e holnap felkelnem

 • 2009.05.21 23:24:43másutt

  Magenta: viszont van egy eleg sulyos Poronty addikcionk, helyette.
  Draga Parom most is valami marhasagot nez a TV-ben!

  Inkabb elarulom, hogy ma eloszor, osszefutottam egy elo, hus-ver Poronty- tarssal, es jelentem, gyonyoru, csinos, apolt, muvelt, kedves. A gyerekenek sem volt kocos haja.
  Na, tessek, szkeptikusok.

 • 2009.05.21 23:24:46Heatherette

  "állítólag a lost és a 24 olyan, ami nélkül feleslegesen él az ember."

  így van! ezért a kettőért rajongom én is.

 • 2009.05.21 23:25:00Magenta

  Mindkettőnek az első évadát láttam csak. Egy idő után már idegesít a rohadt sok misztikum.

 • 2009.05.21 23:25:56Magenta

  másutt, na ja.
  Azért este 10 után már inkább azért vagyok itt, hogy ébren meg tudjam várni a férjem. :))))

  Ki volt az?

 • 2009.05.21 23:29:55jewel

  A Lostot en is szerettem, de mar ez az evad nekem nezhetetlenne valt, tenyleg annyira sok a kitalalt misztikum, idoutazas, stb.

 • 2009.05.21 23:30:53Heatherette

  jewel, ezt fáj olvasnom. én még jobban szeretem, mint eddig.

 • 2009.05.21 23:33:48csutkababa

  Én CSI fan vagyok, ma is néztük,előjött megint a makettes gyilkos szál!

 • 2009.05.21 23:33:52jewel

  Hat bocsi h faj. :)
  Viszont kedvenceim a Desperate Housewives, a Two and a half Men es a Smallville. :) Na meg a Big Love. De mindenidokbol a legkedvencebb sorozatom a The Sopranos.

 • 2009.05.21 23:34:53csutkababa

  A miami változatot nem annyira csípem, a főnyomozó nagyon modoros benne, a nyújorkiban is, és az elég utánérzéses.

 • 2009.05.21 23:37:37másutt

  Big Love nagyon rulez.
  Imadjuk, olyan, mint egy mormon-porno. :D

 • 2009.05.21 23:37:46csutkababa

  Na, jó éjt, baglyok!
  További jó offolást!

 • 2009.05.21 23:42:36wish73

  melyik helyszínelők az, ahol a vöröses szőke azt a béna napszemüveget mindig egy félfordulattal, lefelé sütött szemekkel veszi le fél kézzel? na, az elég béna fickó.

 • 2009.05.21 23:52:19másutt

  wish, CSI Miami.

 • 2009.05.21 23:55:06Heatherette

  béna???? nekem az egyik kedvencem Horatio. mimika nélküli :) áh, nagyon nagy arc!
  CSI-t is szeretem, de csak az eredetit, meg a Miamit. és a Two and a half Ment is :)

 • 2009.05.21 23:57:30másutt

  En speci Grace Klinika nezo vagyok. Mindig nagy kivancsisaggal varom, hogy szegeny erzelmi nyomorek Meredith mi okot talal 50 perc szenvedesre.
  George O'Malley-ra meg nagyon buszke vagyok, mert az elso ev elso epizodjaban a GAY-DAR-om lebuktatta. :)

 • 2009.05.22 12:36:34B-

  Bocs, de én még itt vagyok leragadva: akkor a Szent Imrében sincs PIC? És onnan hova vitték volna a gyerkőcöt? És a Róbert Károlyból hova viszik?

  Valaki leírta már, hogy a terhesgondozás mennyibe fáj a Róbertbe?

 • 2009.05.22 12:40:01B-

  Ja és még érdekes lenne tudni, hogy milyen a császárok aránya a magánklinikákon az országos arányhoz képest, nem?

 • 2009.05.22 12:45:22csutkababa

  B-
  Nincs. Oda vitték volna, amelyikban van hely, a küldő orvos dolga helyet csinálni a babának.

 • 2009.05.22 13:01:20B-

  Hát köszi :-)
  Asszem ezt a kockázatot másodszorra is bevállalnám, most hogy így utólag megtudtam :-)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta