SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Léna féléves és búcsúzik

2009. május 21., csütörtök 08:08 |

Léna féléves. Ez alkalomból összefoglalom az alapdolgokat.

Alvás: éjszaka alszik, általában kétszer kel fel enni. Nagyon hamar elálmosodik, többnyire már fél hétkor durmol, ezért hatkor fürdik. Reggel viszont korán kel, hat előtt nem vagyok hajlandó elkezdeni a napot, de hat-fél hétre mindig kénytelen vagyok. Napközben kétszer alszik, változó, hogy mennyit. Csak a kiságyában tud nyugodtan, hosszan aludni, ezért sokszor megvárjuk, hogy felébredjen, és csak 11 körül megyünk ki a szabadba, legalább nincs sor a hintához a játszótéren.

Evés: cumisüvegből eszik már régóta. Mostanában úgy négy deci anyatejet és kicsit kevesebb tápszert. Próbáltam neki párszor pépeket adni, almát, körtét, de csak kitologatta a nyelvével.

Mozgás: rengeteget forog, tolat, ha talál egy kicsi támasztékot a lábának, felnyomakodik négykézlábra, és hatalmas lendülettel ringatja magát, megpróbál előre jutni, de leginkább csak hátrafelé araszol hernyócska módjára. Nagyon messzire is elnyúl tárgyakért, és sokáig tartja, szemléli, pöckölgeti őket, a könyvet élvezettel lapozza, a papírokat gyűri, majszolja. Természetesen minden a szájában végzi.

Emberek: megismeri a családját, reggel hatalmasakat vigyorogva, repkedve köszönt minket. Nyalogat, kitépi a hajunkat, gagyog hozzánk és magában is. Idegenekre is mosolyog még, de ha más veszi kézbe, azt már nem mindig szereti. Ahogy kilépek a szobából (vagy akár Lea, ha kettesben voltak), bömböl. Mindig kell sertepertéljen körülötte valaki, akkor viszont jól megvan a szőnyegén is, nem akar non-stop kézben lenni – kivéve, ha fáradt, éhes, este van, vagy kézben levős kedvű napja.

Tárgyak: kedvence a csomagolt papírzsepi, zörög, nyammogható, érdekes. Nagyon szereti a keménylapos könyveket és legokockákkal hadonászni. Mindent hosszan megszemlél, forgat. A csörgőt rázza, és figyeli a hatást, abbahagy, megráz, abbahagy.

Egyszóval gyönyörű, kedves, zseniális kisbaba.

Búcsúzunk az olvasóktól.

Léna, Lea, Hanna, Pozsi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.21 20:30:48nyuszómuszó

  Szeretem Hanna cikkeit, de értetlenül álltam a reakciója előtt..
  És ha azért elmegy, mert valakinek valami nem tetszett, amihez minden joga megvan, hiszen ez egy nyílt fórum, ráadásul szerintem semmi olyat nem írt senki, amitől egy felnőtt embertől legitimizálva látnám a hisztit, akkor szerintem jól teszi: ez nem az ő műfaja.
  Mert a vélemények kezelése is hozzátartozik a dologhoz, nem csak az, hogy valaki élvezhetően ír.

 • 2009.05.21 20:39:54cantaloupe

  Nyuszomuszo,
  azt azert nem tudjuk, hogy sertodesbol megy-e el, igazan elegansan csinalta Hanna, csak elbucsuzott es kesz. Nem is kell a tojasbol labdat csinalni.

  Amugy ketszer azert kapott olyat, amit en nem nyelnek le...egyszer Leara irta be valami jottment fikanick, hogy milyen csunya, vagy hasonlo...pontosan nem tudom, mert kitoroltek addigra a kommentet, de akkor mindenki egy emberkent haborodott fel.
  Most pedig nemregen szinten valaki "beugro" (nem porontyos) irta a lanyokrol, hogy kinyult cuccokban ugy neznek ki mint az agrolszakadt ciganygyerekek-ez sem szo szerinti idezet. Konkretan arrol a keprol volt szo, ami a videoban is szerepelt, csak ez szerintem azert nem maradt meg sokak fejeben, mert -nagyon okosan-nem reagalt ra akkor senki.

  De mindket eset ovon aluli volt, es ilyenkor en pl. meggondolnam, mennyire teszem ki ennek a gyerekeket. A sajat velemeny kritizalasa hagyjan, de ha a gyereket fikazzak, mindenkibol kijon az anyatigris.

 • 2009.05.21 20:57:37pirossargagumicukor

  Magenta, emlékszem - ahogy olvastam, te sem így (és ott) kezdted, tehát akár helytálló is lehet...
  cantaloupe, tökigaz ez a személyeskedés dolog, de benne van a pakliban. a lényeg, hogy Hanna _a szűrő_ (és itt nem a moderációra gondoltam)...
  psg

 • 2009.05.21 21:02:43Magenta

  Részemről utolsó hozzászólás a kommentekhez: Igen, kritizáltam a múlt héten Hanna írását. Az írást és nem mást! Gondolkodás nélkül, csípőből, nem kifejtve, hogy pontosan mire is gondolok, amitől talán építő kritika lett volna.

  Nem hiszem, hogy a Porontyon, vagy bárhol máshol ez csak velem fordult elő. De tény, hogy semmivel sem volt okosabb, mint Hűbele első megszólalása a helyesírásos posztnál, hogy erre most mi szükség?

  Az említett januári poszthoz talán nem is szóltam hozzá pl.

  Úgyhogy a további hozzászólókat előre megkérném, hogy ne az én vállamra tegyék a felelősséget, én is sajnálom, hogy nem lesz babanapló.

 • 2009.05.21 21:04:46nyuszómuszó

  Azért is írtam úgy cantaloupe, hogy "ha".

  Igaziból én a kommentekre reagáltam, és emellett mondtam, hogy Hanna akkori reakciója teljesen lepadlózott.. Szóval, lehet, hogy összekeverhetők voltak az idősíkok..:)

  Az, hogy a múltkor behisztizett, az szerintem tény, de nem ezen lovagoltam volna..

 • 2009.05.21 21:14:49Hűbele

  2009.05.21 21:02:43Magenta

  OFF
  Magenta, azért van egy nagy különbség kettőnk között: én most direkt nem említettelek névvel, hogy ne bántsalak meg, te viszont személyeskedsz. Mindenkinek más okoz örömöt, egészségedre!
  ON

 • 2009.05.21 22:07:57cozumel

  Na alljon mar meg a gyalogkakukk!

  Hanna nem eloszor sertodik meg, a ket ev alatt Poronty mukodes alatt ezt bebizonyitotta parszor.
  (most nem arra gondolok, hogy lecsunyaztak a gyereket, mert nyilvan, arra en is elkuldtem volna a kommentelot a halal farkara, ha en vagyok a posztiro).

  Nem, Hanna _semmifele_ kritikat nem tur, volt erre mar pelda a multban, el is hagyta a Porontyot egy idore.
  Szoval ne akasszuk mar Magentat!

 • 2009.05.21 22:15:00Magenta

  Hűbele, mivel elég egyértelműen tudom, hogy rólam volt szó, kevésbé bántottál volna, ha úgymond "face to face" megnevezve idézel.

  A célozgatásoktól (és itt most nem rád gondolok, hanem az in_my_opinion nicknevű akárkire) hányingerem van.

 • 2009.05.21 22:18:30manka78

  Nekem az is megfordult a fejemben, hogy nem önszántából megy el ilyen hirtelen. Abban a kifakadós kommentjében elég sok "műhelytitkot" elárult. Egyébként nekem mindegy is, hogy miért ér véget a dolog. Szerettem a naplóit, de azért pótolható.

 • 2009.05.21 22:25:35baudolinA

  Bocs, de nehogy már Magenta legyen a hibás azért, hogy Hanna (vagy bárki más posztíró) úgy dönt, hogy nem ír többet. A döntésnek több oka is lehet, nem feltétlenül a sértődöttség. Másrészt pedig ha Magenta hozzászólása lett volna az egész elindítója (amit nem hiszek), akkor azt kell mondanom, hogy tulajdonképpen Hanna jól járt, ugyanis idejekorán rájött, hogy ez nem az ő műfaja. A moderálható blog igen, ez nem. Van ilyen, nincs ezzel semmi baj. Jobb most rájönni, mint mondjuk egy ennél sokkal durvább (és jogos) bírálaton megsértődni. Nagyon kellemetlen helyzet tud lenni...

  Ezen felül azért itt többnyire felnőtt emberek vannak, akik ugye nem gondolják komolyan, hogy bárki is beveszi a "megbántottál egy kommentedben, brühühü, ezért most felmondok a Porontynak" című opuszt? Hogy Hannának milyen oka volt erre, azt nem tudom. Ha van kedve, elmondja ő, ha nem, nem. De az ő döntéseiért talán nem Magentát (vagy bárki mást) kellene elővenni.

 • 2009.05.21 22:26:22Hűbele

  2009.05.21 22:15:00Magenta

  Magenta, direkt azért nem írtam be a nevedet, mert nem személyeskedni akartam, hogy fú, Magenta ezt és ezt mondta, csak említeni psg-nek, hogy Hanna bizony nem csak építő jellegű kritikát kapott. Részemről épp az lett volna a bántás és rosszindulat, ha leírom a neved mintegy "kipellengérezve" (hülye szó, de 4 óra alvás után nem jut eszembe jobb).
  De levettem, hogy akkor ezek szerint simán másképp kezeljük a név említését:-)

 • 2009.05.21 22:32:12pirossargagumicukor

  M, mármint a felvetésed (ezértfizetnekis vagymi) lehet helytálló.
  paranoid psg:)

 • 2009.05.21 22:33:19madz

  nemtom, nekem a posztból az jön le, hogy vége a babanaplónak (ami helyre kis babanapló volt, meg jófejek a gyerekek, de azért túl fogom élni). azért gondoljátok, hogy felmondott, mert a végére odaírta az ő nevét is?
  egyébként ha így van, akkor sem biztos, hogy sértődöttségből
  ha pedig igen, akkor ez tényleg nem az ő közege

 • 2009.05.21 22:34:46manka78

  Hanna! Most igazán reagálhatnál! Fogsz még nekünk írni? Csak a Léna naplója ért véget?

 • 2009.05.21 22:38:03Magenta

  Hűbele: :)

 • 2009.05.21 22:39:12korcsolya

  Hanna, én mindig nagy örömmel olvasom az írásaidat. Remélem, könyvajánlóid továbbra is lesznek! És szerintem nem érdemes egy-két hozzászólás miatt néha úgy felhúznod magad... bár igazából megértelek, mert én is ilyen típus vagyok. :) Köszönjük ezt a fél évet Neked és a családodnak. :)

 • 2009.05.21 22:48:44Párizs

  Hanna, már korábban is akartam kérdezni, de valamelyőtök profi fotós ugye?
  Üdv, egy másik fotós... :)

 • 2009.05.21 23:22:19in_my_opinion

  Magenta, úgy látom, te SEM viseled jól a kritikát. Nem célozgattam egyébként, csak nem tartottam fontosnak előcitálni senkit. Szerettem volna elmondani a véleményem, ennyi. Természetesen mindenki mondhat véleményt. Azt sem gondolom, hogy tilos lenne negatív kritikát írni egy nyilvános blogon. Pusztán úgy gondolom, egy naplót felesleges kritizálni. Egyáltalán nem azt állítottam, hogy kifejezetten miattad marad abba a babanapló. Én is tisztán emlékszem pl arra, amikor valaki csúnyának nevezte Leát. És az ilyen bántások összeadódhatnak, és érezheti úgy valaki, hogy ezt inkább mégsem kívánja folytatni.

 • 2009.05.22 00:06:40verkaverka

  Jajdekár hogy vége! Ez persze egy olyan poszt volt mindig, amit elolvasott az ember, és nem nagyon szólt hozzá, de azért remélem senki nem hitte hogy nincs elég nagy érdeklődés, csak látszott hogy olvassuk!!! Na mindegy, minden jót a szépnevű széplányokkal. :)

 • 2009.05.22 00:51:21hüjegyerek

  szeretnék én is egy Lénát.

 • 2009.05.22 01:26:17zsemlemorzsa1

  Itt senki nem okolható azért, hogy Hanna nem ír többet: ő vágta el a fát saját maga alatt.
  Nekem nem volt különösebb problémám a babanaplóval, néha ugyan nem értettem egyet a beépített pszichológiával, de nem tettem szóvá. Maga a napló és Hanna kommentjei között (nem csak a múlt hetire gondolok) viszont ordító volt a kontraszt. Itt még meg lehet jegyezni, hogy neki a babanapló alatt soha nem kellett olyan durva beszólásokkal szembenéznie, mint pl Panzejnek, akit lehülyepicsáztak a gyerek neve miatt, vagy MM-nek, amikor Abigélt óvszerreklámnak minősítették. És ők tudták normálisan kezelni még ezeket a beszólásokat is, nem csak a negatív jellegű építő kritikát. Hannával kapcsolatban mindig az volt az érzésem, hogy nem csupán nem bírja a kritikát, de nem is próbálja meg kezelni, csak lereagálja egy hisztis, indulatos kommenttel. Az pedig egyáltalán nem látszott, hogy észrevenné emelett, hogy nagyon sokan szeretik az írásait. Példa rá, hogy most még csak egy köszönömöt sem mondott azoknak, akik élvezettel olvasták és dicséretekkel illették az írásait. Csak azt vette észre, hogy mi a rossz, mi az, amin meg kell sértődni.
  Azzal pedig csak elárulta magát, hogy azt hangoztatta, hogy márpedig ő bírja a kritikát és nem hisztizik. Nem hangoztatni kell ezt, hanem bebizonyítani. Ennek az abszolút ellenkezőjét bizonyította be azzal, hogy félbehagyta a babanaplót.
  Bár lehet, hogy nem rajta múlott...

 • 2009.05.22 03:31:54'izé'

  Nem gondoljátok, hogy sunyi, gyáva dolog, amit itt műveltek????! Mit számít már, hogy Hanna miért lép le megint, egyébként a posztjából nem is derül ki, de tényleg mi a faszt számít???? Megsértett titeket és most álltok bosszút? Hú, de bátor! Odajött, hisztizett és ez fájt? Iegesítő volt? Lehet. Hibázott? Nem először. És??? Ott kellett volna lejátszani, és ha ott le lett játszva így vagy úgy, akkor itt folytatni, ahol már egyoldalú a játék, akkor is a pitiáner gyávák játék, ha idegesít titeket, hogy ott már leszarta a fejeteket.
  És ne feledjétek: Ha itt az igazságért ünneplő nagyokosoknak nincs igazuk a sértettségben, mint távozás okában, csont nélkül csinálnak tökhülyét magukból, ha pedig igazuk van, akkor szar, sötétből előugráló hullarabló alakok, semmi többek. Mert csak az ilyen figura az, aki látva, hogy egy másik ember akár saját hibájából, akár nem egy szomorú szar helyzetbe került, amiből egy szomorú szar döntéssel jött ki, még odamennek és kéjesen rárúgnak egyet a másik nyomorúsága által bebizonyítva a saját pusztulat nagyságukat.
  Én és Hanna sosem kedveltük egymást, pontosabban ő engem nagyon nem, én meg miért kedveljek valakit, aki nem kedvel engem, de, kis tetvek, mondom nektek, rúgjatok még bele bátran, de mindig érezzétek, hogy "izé", ha Hannához hasonlóan nem is áll le itt hadakozni a villanyoszlop mögül kiabálókkal, ott áll a hátatok mögött és gondolatban minden egyes rúgásotokra a lottyadt seggetekbe vágja a vasalt Martenst.

 • 2009.05.22 05:17:51cozumel

  Nem ertelek Ize.

  Hanna leirta, hogy hastalavista.
  Nem volt nehez latni az osszefuggest a mult heti posztban tortentek es a dontes kozt.

  Most akkor a donteshez nem fuzhetunk kommentet?
  Vagy csak olyanokat, hogy jajjdekar, annyirasajanljuk, tevoltalalegjobb (meg ha en speci ezt egyebkent hiszem is)???

  Ugyanmar, te rugnal eloszor a picsankba, ha az osszes komment csontignyalos lenne...

 • 2009.05.22 07:54:13'izé'

  Nem erről van szó, coz. Arról van szó, hogy abba nem nagy vagányság belerúgni, aki épp a földön van. Arról van szó, hogy ennek a kórusnak olyan röhejes sok lúd disznót győzött-hangulata van, hogy azon a röhejességen már sírni kell. Elhiszed nekem, hogy azzal, hogy többedszer lelépett innen, már önmagában elrendezte azt, hogy ő nem ide való, és elhiszed nekem, hogy ez szar érzés volt neki? El, ugye? Akkor örüljetek ennek csendben, ha akartok, de mi a fasznak egy ember képét győzelmi mámortól úszó ugyemegmondtamén-bólogatással beleverdesni a saját kudarcának posványába?
  A kis senki szar kommentelők most úgy érzik, hogy ők akkora hatalom itten, hogy hatalmukban áll kicsinálni egy Nagy Szerkesztőt és ettől kibaszott erősnek érzik magukat, pedig kevés kivétellel röhejes kis nickek alatt írogató félművelt unalmas senki szinte egytől egyig mind, akiket egy Hanna nem csak szellemiekben tol fel a seggébe, de akiknél minden hibájával, következetlenségeivel, sértődéseivel, hisztijével, értelmiségi gőgjével és egyéb összeférhetetlen tulajdonságával együtt - sőt talán éppen emiatt - nagyságrendekkel érdekesebb személyiség. És ezt a most a romokon táncolók éppen ilyen jól tudják épp ezért kellemes most nekik Hanna esetére maszturbálni, arra, hogy lám-lám nem csak a kis senkiket gyalázza ez a rohadt világ, hanem a nagyok is elbuknak néha, és a legszomorúbb egyes beírásban azt a ki nem mondott borzongató élményt felfedezni, amikor valaki azzal áltatja magát, hogy ő itt akkora ember, hogy Hanna pont miatta ment el. Röhej.
  Pitiáner, gyáva szar ügy ez, nem arról szól, hogy miért ne mondhatnád el a véleményedet.
  Én ki is szálltam belőle, nem is tudom, hogy miért mentem neki másodszorra.

 • 2009.05.22 08:22:28pirossargagumicukor

  izé, alacsonyra tetted a lécet. indulatos és szélsőséges a reakciód. mennyivel különbözöl az általad véleményezettektől? nem volt itt rugdosás, sem "kéjes" öröm... kérdések voltak és értetlenkedés.
  úgy látom, a kommunikációs csőd a porontyon jóval gyakoribb, mint más helyeken. minden kimondott/leírt gondolatot mérlegelni-eldobni/hasznosítani - hozzászóló-hozzászóló/író-hozzászóló viszonylatában is.
  miapicsa nehézség van ebben.
  psg

 • 2009.05.22 08:32:24Magenta

  Számomra nincs poénosabb, mint egy hisztiző pasas. Szinte látom magam előtt, ahogy "izé"nek lilul a feje és földhöz veri magát.

 • 2009.05.22 08:47:09Brumibaby

  Végigolvastam (csak most) a posztot, meg a kommenteket.

  Izé, szerintem ez túl van reagálva minden irányból.

  Tekintve, hogy a poszt egyetlen szót sem ejt arról, hogy Hanna miért hagyja abba a babanaplót, erről nagyjából fogalmunk se lehet. Az első hülyeség valóban az, hogy a kommentelők belevetítik, hogy "biztos megsértődött", meg "kapott hideget-meleget", meg "ne is írjon ide, aki nem bírja a kritikát". Miután semmilyen bizonyítékunk nincs arra, hogy ezek az okok közrejátszottak, nyugodtan idekommentezhetjük azt is, hogy "biztos a féléves gyerek már kevesebbet alszik, meg kotyvasztani is kell neki külön, és ettől kevesebb kevesebb szabadidőt hagy az írásra", vagy azt, hogy "Hanna egy ponton magától eljutott arra a következtetésre, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy a gyerek eszik-iszik-megfordul-mosolyog, és ezért nem tárja ezt többé a nyilvánosság elé", netán "lehet, hogy hannáéknál elromlott a számítógép", vagy bármi egyéb, ezer dolog miatt dönthetett így, s miután ezek közül egyikről sem szolgáltatott érdemi információt, minden csak találgatás.

 • 2009.05.22 08:52:18Brumibaby

  2.
  Ugyanakkor - miután fogalmunk sincs a döntés motivációiról, olyan kövewtkeztetés sem vonható le, hogy a padlón van, hogy vesztett, hogy megadta magát, mit tudom én. Én is tartom őt annyira normálisnak, hogy legyen egymillió önmegvalósítási lehetősége és programja a Porontyon kívül is.

  Ehhez képest - bár nekem megható, ahogy kiállsz mellette, igazi lovag, mondom irónia nélkül - nem tudom, egyáltalán van-e erre szüksége, hogy tényleg ennyire védtelen-e, vagy csak annak látod.

 • 2009.05.22 08:58:14Brumibaby

  3.
  Az is lehet persze, hogy nem is Hanna tényleges élethelyzetéről, érzelmeiről és szükségleteiről van szó, csupán arról, hogy ez ad alkalmat, hogy kifejezd az ellenérzésedet azzal kapcsolatban, hogy ELVILEG mennyire utálod, ha a falka valakit elkezd kórusban támadni.

  Ez jó lesz arra, hogy itt felszítsa a hangulatot egy jó kis veszekedős-konfliktusos-harcolós vitához, az a te tereped, abban vagy jó, találni fogsz hozzá partnert is.

  De az nem Hannáról fog szólni.

 • 2009.05.22 09:13:38tilinkó

  Brumybaby forprezident!

  Egyetértek, mélységesen.

 • 2009.05.22 09:14:44tilinkó

  Brumibaby.

 • 2009.05.22 09:15:18mammina

  wow ize tegnap este nagyon rossz kedveben volt! de meg mindig jobb hogy ide frocsogott, minthogy kiment volna az utcara es a felmuvelt rohejes nickek alatt futo poronty kommentelokre valo haragjaban halalra lovoldozi a jarokeloket. :-)

  baromira semmi kozunk hozza hogy miert hagyja abba, o dolga, mint ahogy o dolga volt az is mikor elkezdte irni a naplot. aki kivancsi ra a tovabbiakban, ugyis megtalalja majd. ez egy forum, itt nem kell bejelenteni hogy ki mikor miert ul itt, vagy miert nem ul itt, baromira nem kell magyarazkodni.

 • 2009.05.22 09:32:40Panzej

  Nagyon szép a videó, Hanna,Pozsi, gratulálok! Nagyon kreatív ötlet volt!

 • 2009.05.22 11:51:20'izé'

  Brumi! Ez sem lesz humoros.

  Csak miattad válaszolok, csak Neked, csak azért itt, mert semmilyen elérhetőségedet nem ismerem.
  Ha valakit nagyon érdekelt volna a háttér, azt Hanna blogjában elolvashatta volna. Te se tetted, de a Te esetedben nem baj, mert nem is jöttél ide csaholni.
  És lehet, hogy túlregáltam a dolgot, ha Te ezt mondod, Neked elhiszem. Ugye néhány hónapja változó nickek alatt visszajöttem ide, majd Vierre követelésére visszavettem a régi nevet, hogy miért nem tehettem meg előbb, miért tehettem meg nemrég és miért fogom megint letenni, annak oka van, de nem tartozik a nyilvánosságra, mert nem nyilvánosság előtt hangzott el. Fontos: Én ide kizárólag 2 ember miatt jöttem vissza, az egyik Te vagy, a másik Vierre, Nilüfer sajnos úgy tűnik, végleg elment. Nincs még valaki, aki itt érdekelne, és ahogy az utóbbi hetekben jöttem-mentem, szembesültem az ide írogató új nevek kétségbeejtően alacsony színvonalával, a már két évvel ezelőtt is unalmasnak számító ezerszer ismételt közhelyes okoskodásokkal, és rájöttem, hogy már nem okoz örömet ezek kifigurázása, ezeknek a színvonaltalan középszereknek a szándékos provokálása és teljesen kiszámítható kis hülye reakcióikon (lásd az utóbbi néhyán kommentet) való röhögés. Nem szórakoztat már, untat.
  A Hannás beírásomat tehát nem (csak) Hanna iránt érztt lovagi érzelmem váltotta ki, hanem a porontyos kommentelő álokos középszerről kialakított lesújtó véleményem. És ha nem érezted a régi szikrázó izé-humort, ahogy írtad is valamikor, hát az ezért volt. És már most tudomásul veszem a nemhiányzolsenkinek-dumákat, nem is érdemes leírni őket, tényleg leszarom.
  Nem ismerlek és ez vélhetően így is marad már, hiányozni fogsz és ezt nagyon komolyan mondom. Ha Vierre-től akarok valamit, őt el tudom érni. Szia, Medvelány

 • 2009.05.22 12:03:56mammina

  AMEN

 • 2009.05.22 12:09:18csutkababa

  Izé
  ha még erre nézel:
  Én sajnálom, hogy elmész.
  Csak egy gondolat:nem lehetsz mindig elitista környezetben,az emberek sokfélék.

 • 2009.05.22 12:14:38mammina

  pontosan sokfelek, ezert is serto ahogy nyilatkozol. te a tokeletes. en jol elvagyok tokeletlenul, es bar nekem is vannak itt olyanok akiktol hanyni tudnek, a nagy tobbseggel igenis jokat lehet vitazni, vagy kerdezni toluk. mindent meg lehet unni, es minden ellaposodik. ugy hivjak elet.

 • 2009.05.22 12:15:42mammina

  kimaradt valamiert, de a mondat eredeti valtozatban igy szolt: pontosan sokfelek az emberek, ahogyan csutkababa is irja, ezert is serto ize ahogy nyilatkozol.

  (hogy hova lett a hianyzo resz, csak a joeg tudja)

 • 2009.05.22 12:18:41Brumibaby

  izé, személy szerint sajnálom, hogy így döntöttél, majd ha egyszer másképp érzel, gyere vissza (új nicken, hogy azért nekem is jusson valami bónusz:)), aztán vagy itt leszünk, vagy nem.

  Szia

 • 2009.05.22 12:21:30Heatherette

  izé
  baszki, elnyerted tőlem a Hisztikirálynő címet, ilyen durvát még nekem se sikerült produkálnom, pedig gyúrtam rá rendesen! gratulálok, ezért érdemes volt visszajönnöd!
  az egész sztorit meg nem ismered, szerintem. szal emiatt pont hogy nem kéne annyira verned magad.
  a másik meg, hogy elég röhejes, ha egy abszolút középszerű emberke leközépszerűzi a többit. pláne úgy, hogy senkiről nem tud semmit. én se tudok semmit rólad, de ha te már leközépszerűzöd a nyájat, benne engem is, akkor ez visszajár.
  hozzám egyszer szóltál, mikor kijelentetted, hogy én nem is olvastam egy bizonyos könyvet, és csak játszom az entellektüelle-t... nos, ennél nagyobb faszságot is nehéz lett volna összekaparni, ebből is látszik, hogy osztod itt a semmit nulla háttérinfóval, onnantól kezdve, akármennyire is csíp Vierre, akinek általában adok a szavára, mert én is csipázom őt, rajtad csak röhögni tudok.
  ez után az akció után meg pláne...

 • 2009.05.22 13:22:49bmbsz

  ez az egész ultraciki... de legalább megerősítést nyert, hogy az óvónők és dadusok mindent megérdemelnek, mert ha ez megy egy felnőttekből álló közösségben, mi mehet az oviban?

 • 2009.05.22 13:24:18Pandi

  Igen, én is látok egy igencsak röhejes reakciót, az pedig a tiéd, "izé".
  De a célodat sikerült is elérni, mert rólad szól Hanna búcsúzó posztja, nem róla.
  Még azokat is sikerült elijesztened, akik szimpátiával, köszönettel búcsúztak volna tőle és a babanaplótól.

  De mindegy, hisz majd megteszik Hanna blogján, ha annyira akarják.

  Amúgy az is marha érdekes, hogy így foglalkozol Hanna lelkivilágával és biztos vagy abban, hogy a földön fetreng kínjában.
  Egyrészt eddig téged - a felsorolt két emberen kívül - soha nem érdekelt, hogy akinek éppen nekitámadsz egy-egy hevesebb vita alkalmával, az milyen lelkiállapotban van és a legnagyobb léleknyugalommal próbáltad minden itt lehetséges módon megsemmisíteni.
  Másrészt földön fetrengésről szó nem volt sem itt, sem ott.

  Amikor kiderült, hogy visszajöttél, örültem, mert amikor jobb passzban voltál, kifejezetten élvezetes volt, amiket írtál, most pedig annak, hogy elmész, ha mindenkiről ilyen lesúlytó véleményed van.

 • 2009.05.22 13:32:14Pandi

  Az ly-ért bocs a nyelvészektől.

 • 2009.05.22 14:27:42cozumel

  Szerintem egyaltalan az a feltetelezes, hogy Hanna most foldon fekszik, rohejes.
  A net az nem a valo vilag.
  Nem teccik, ki lehet belole vonulni.

  A hulye fonokod pofajat sajnos holnap is nezni kell. A sarki boltos neni se lesz kedvesebb.

  De itt, ha eppen teli a bakancs, el lehet huzni egy idore. Es en ezt mar az eslo hsz-ben sem lenezoen javasoltam Hannanak, hanem komolyan gondolom, hogy ilyenkor ez a legjobb.

  Mert annak aztan tenyleg az egvilagon semmi ertelme, hogy egy csorte miatt legyen szarabb az ember napja.

 • 2009.05.22 15:23:40Heatherette

  említették itt többen a lecsúnyagyerekezést. na, ez pl olyan, hogy akárhová közszemlére teszed a saját képed, vagy kiteszed bárki más képét, fognak jönni negatív kritikák is. ez van, ezt bele kell kalkulálni. mások olyan hibáidat is levágják egy kép alapján, amit sosem láttál meg magadban, és ezt keményen az arcodba kapod. az anya mindig gyönyörűnek látja a saját gyerekét, de nem biztos, hogy tényleg az. ha vki nyolcvanszor leírja egy nyilvános, kommentelhető blogon, h de gyönyörű az ő gyereke, arra valszeg fog jönni olyan vélemény, h hát, baby, ezt csak te látod így. ezt vagy leszarod, vagy nem csinálod. ő inkább nem csinálja. egy ideig.

 • 2009.05.22 15:33:28cozumel

  Okoska

  hat ennek nagyon orulok :)

 • 2009.05.22 16:01:29cantaloupe

  Pandi szuperul osszefoglalta, amit gondoltam.

  Aki meg ize-t hianyolja, sajnalja...nem ertem. A szovege meg a Gumicukor szinvonalat is csak a bekaperspektivabol nezi. Menjen, vissza se nezzen.
  Brumi, te komolyan gondoltad a gral-lovagot? Istallosfiunak nem fogadtak volna fel a kozepkorban ilyen szoveggel.
  Arrol nem is szolva, hogy mit veri itt magat, ha bevallottan nem kedveli Hannat. Gyavasagrol meg annyit, hogy virtualisan en is meg tudom kuldeni Martens-bakanccsal az osszes izomagyut. :P
  (Azert remelem, a gyereket nem ilyen sudribunko stilusban neveli.)

 • 2009.05.22 17:36:40szövetszöcske

  Nahát, milyen drámai fejlemények vannak, én meg pont ma Dagályoztam a családdal és nem voltam kommentképes, pedig az én hozzászólásom igenis rettentően fontos... Mindegy, így utólag is követelem, hogy legyen on-line szavazás, fetreng-e Hanna, kilóg-e a középszerből Izé és felszabadítsuk-e Isaurát, ez lenne az igazán demokratikus megoldás.

 • 2009.05.22 17:38:46cozumel

  Szocske

  tegnap este ota tepelodom, hogy vajon mit fogsz errol gondolni Te...most sokkal konnyebb lett nekem hirtelen :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta