Bébinapló: Léna féléves és búcsúzik

Léna féléves. Ez alkalomból összefoglalom az alapdolgokat.

Alvás: éjszaka alszik, általában kétszer kel fel enni. Nagyon hamar elálmosodik, többnyire már fél hétkor durmol, ezért hatkor fürdik. Reggel viszont korán kel, hat előtt nem vagyok hajlandó elkezdeni a napot, de hat-fél hétre mindig kénytelen vagyok. Napközben kétszer alszik, változó, hogy mennyit. Csak a kiságyában tud nyugodtan, hosszan aludni, ezért sokszor megvárjuk, hogy felébredjen, és csak 11 körül megyünk ki a szabadba, legalább nincs sor a hintához a játszótéren.

Evés: cumisüvegből eszik már régóta. Mostanában úgy négy deci anyatejet és kicsit kevesebb tápszert. Próbáltam neki párszor pépeket adni, almát, körtét, de csak kitologatta a nyelvével.

Mozgás: rengeteget forog, tolat, ha talál egy kicsi támasztékot a lábának, felnyomakodik négykézlábra, és hatalmas lendülettel ringatja magát, megpróbál előre jutni, de leginkább csak hátrafelé araszol hernyócska módjára. Nagyon messzire is elnyúl tárgyakért, és sokáig tartja, szemléli, pöckölgeti őket, a könyvet élvezettel lapozza, a papírokat gyűri, majszolja. Természetesen minden a szájában végzi.

Emberek: megismeri a családját, reggel hatalmasakat vigyorogva, repkedve köszönt minket. Nyalogat, kitépi a hajunkat, gagyog hozzánk és magában is. Idegenekre is mosolyog még, de ha más veszi kézbe, azt már nem mindig szereti. Ahogy kilépek a szobából (vagy akár Lea, ha kettesben voltak), bömböl. Mindig kell sertepertéljen körülötte valaki, akkor viszont jól megvan a szőnyegén is, nem akar non-stop kézben lenni – kivéve, ha fáradt, éhes, este van, vagy kézben levős kedvű napja.

Tárgyak: kedvence a csomagolt papírzsepi, zörög, nyammogható, érdekes. Nagyon szereti a keménylapos könyveket és legokockákkal hadonászni. Mindent hosszan megszemlél, forgat. A csörgőt rázza, és figyeli a hatást, abbahagy, megráz, abbahagy.

Egyszóval gyönyörű, kedves, zseniális kisbaba.

Búcsúzunk az olvasóktól.

Léna, Lea, Hanna, Pozsi

Oszd meg másokkal is!
Mustra