SZÜLŐSÉG

Császármetszés egy wellness-hétvégén

2009. május 17., vasárnap 11:19 |

Nos, van, akinek a szülésről az alábbi történet jelenik meg a fejében és attól sem riad vissza, hogy beküldje egy olyan blogba, ahol vasárnaponként igazi szüléstörténetek jelennek meg fényképpel. A szerkesztő meg van olyan hülye, hogy meg is jelenteti, az olvasók pedig majd véleményezik. Aki szeretné megosztani szülésének történetét az olvasókkal, erre a címre írjon.

Wellness hétvége különszobával. Ráadásul itt a szobában nem egy üveg bort adtak ajándékba, hanem egy egész gyereket, és a szépségfarmon kevesen tudnak 7 kilót fogyni négy nap alatt. Na de kezdem az elején.

Teljesen problémamentes terhességem volt, és helyes, fiatal dokim. Nem kellett sokat győzködnöm, hogy tervezett császárral hozza el a babát a gólya. Egyszer ugyan a nyolcadik hónapban bepróbálkozott, mondván, hogy kicsi a gyerek, talán megszülhetném hagyományos módon, ígért érzéstelenítőt is rengeteget, de hajthatatlan voltam.

Én egész életemben diétáztam és tornáztam, hogy megőrizzem az alakom, a terhességet is végigtornáztam és nagyon odafigyeltem, hogy mit és mennyit eszek. Úgy voltam vele, hogy nem baj, ha nem a hasamban nő óriásira ez a gyerek, majd ha kint lesz, úgyis behozza, ma már szuper tápszereket lehet kapni. Szóval lehetett tudni, hogy nem lesz nagy baba, de akkor is azt gondoltam, hogy kár lenne megkockáztatni egy kitágult hüvelyt, vagy egy fene tudja meddig érzékeny gátsebet.

A dokim azt mondta, hogy reggel hétre kell bemennem a kórházba, de sikerült kialkudnom egy kilences kezdést, mondtam neki, hogy 9 előtt használhatatlan vagyok. Meg a kispapával is megegyeztünk, hogy ő fog bevinni a kórházba, és mivel ő is későn kelő, a reggel 7 lehetetlen volt.

Így reggel volt időm sminkelni, és mivel előző nap sikerült még elmennem fodrászhoz, frissen és csinosan érkeztem a kórházba. Egész jól éreztem volna magam, ha nem kellett volna várnom húsz percet a folyosón.

Ott már eléggé izgultam, de volt három nő is, akik a szülőszoba előtt sétálgatva beszélgettek a férjeikkel két fájás között, meg az egyiknek ott volt az anyósa is. El sem tudom képzelni, hogy hol kaptak ekkora hálóinget, amikbe belefértek. Mondjuk nekem sem volt könnyű dolgom, amikor elmentem venni valami ruhát a szüléshez, de végül találtam egy tök szép sztreccses ruhát, ami az apuka szerint is csinos volt, bár ő ezt az egész has dolgot nagyon cikinek találta és nagyon várta már, hogy kint legyen a gyereke.

Szóval, amíg ott ültem, ezek a nők, olyan csúnyán méregettek, hogy hálát adtam az ötletért, hogy egyágyas szobát vettem és nem kell majd az ő elítélő véleményüket hallgatnom, csak azért, mert ők a természetes szülésre voksoltak, én meg nem.

Szerencsére hamar előkerült a dokim, és egy órán belül a műtőben voltam. Az anesztes kiscsaj is iszonyú helyes volt, végig beszélgettünk, kiderült, hogy ugyanannál a dokinál csináltattuk meg a mellünket. A végén elkérte a fodrászom számát, mert annyira tetszett neki a hajam színe. Egészen megdöbbent, hogy tudtam fejből a számot, ö meg cserébe benyomott valami koktélt, amitől a maradék izgalmam is elmúlt. Közben a doki kivette a gyereket: kislány, kicsit kevesebb, mint három kiló, egészen meghatódtam.

Annak nagyon örülök, hogy kislány lett, egy ultrahangon egyszer azt mondták, hogy valszeg fiú, teljesen kiakadtam, de aztán mondták, hogy mégis inkább lány.

Mondtam a dokinak, hogy szépen varrjon, mert az apuka megtalálja, ha elcsúfítja a hasamat. Ez persze csak vicc volt, mert rég elhatároztam, hogy ha csúnya lesz a heg, akkor tetetek rá egy tetoválást. Valami keleties mintát, úgyis majdnem arab szakra mentem, de aztán mindenki azt mondta, hogy az angol az sokkal praktikusabb.

Mire kitoltak a műtőből, már ott volt az anyám, meg a legjobb barátnőm, a három nőből már csak kettő vajúdott a folyosón, de már iszonyú állapotban voltak, nem is értem, hogy miért engedték ki őket a folyosóra, ahol gyerekek is lehetnek, meg más nőknek a férjei. Amikor végre a szobában voltunk a barátnőm elővett egy üveg pezsgőt és koccintottunk. Én mondjuk nem voltam túl jól a csillapítóktól bódult is voltam, úgyhogy nem mertem pezsgőzni.

Mikor elmentek, hatalmasat aludtam és tulképp 3 napig mást sem csináltam, csak aludtam. A gyereket naponta kétszer bekértem a szobába, akkor egy fél órát ismerkedtünk egymással, de aztán ha sírt, akkor visszavitettem a csecsemősökkel, gondoltam, fogom én még eleget hallgatni otthon a sírást. A doki azt mondta, hogy a sok alvástól nagyon klasszul gyógyul a sebem.

Végül anyám kísért haza taxival, az apuka egy barátjához ment, amíg mi felépülünk. Úgy tervezem, hogy pár hét alatt ez a heg elmúlik, és a kislányt is rászoktatom az éjszakai alvásra, hogy az apuka nehogy megutáljon minket, nagyon szeretném, ha boldog lenne velünk.

Drukkoljatok nekünk, bár eddig minden jól alakul!!!

szelli bébi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.20 21:18:25Hűbele

  Cantaloupe, én 4 hónapja szültem programcsászárral, spinális érzéstelenítéssel. 2 órával a műtét után már szoptattam, 6 órával a műtét után felkeltettek, és kezdhettem sétálni...
  A szoptatásban semmi gondot nem okozott a császár, viszont a fájdalomcsillapítást én is csak javasolni tudom, sokkal könnyebb úgy mozogni.

 • 2009.05.20 21:18:26cantaloupe

  Cozu,
  ebben a korhazban programcsaszarnal nem varnak a 39. hetnel tovabb, foleg, ha faros a gyerek. Gondolom komplikaltabb kiszedni. Nem is tudom, hogy a baba megindithatja-e magatol a folyamatot, a mehszaj meg teljesen zart, es hat nem ekelodott be a feje, frank breech pozicioban van.

  Hidd el, en sem igy kepzeltem, de annyit vartam erre a babara, hogy majd csak megszeretem azt a kis kezembe nyomott csomagot.
  Most mar csak azt szeretnem, hogy mihamarabb felepuljek es egeszseges bebivel menjunk haza.

  ---

  Rita, neked is kosz az infot. Fajdalomcsillapitot fura ugy kerni, hogy meg nem faj. Multkori vizsgalathoz ajanlottak advilt, ki is hanytam. Na, majd meglatjuk...

 • 2009.05.20 21:23:11rita a felcser

  Ez nekem tanacs volt masoktol,a fajdalomcsillapitoval.Ez rogton a mutobol kijoves utan,mondom szaladjanak egy morfiummal.Adtak.Azonkivul annyira nem fajt,hogy egyszer se kellett kerni,vagyis de,mert nem tudtam aludni,mivel ott volt egy fel roma telepules az intenziven latogatoban,es felmet a cukrom.
  En annyira orultem a kisbabanak,hogy a kornyezetemet meglepve nem nyafogtam szokasommal ellentetben.Mert en mindenert vinnyogok,felek,paranoja stb.
  Az egyeduli jele,hogy milyen gyava vagyok az volt,hogy 3 napig egyszeruen nem akartam felallni,mert fajt,aztan felalltam. (nem nagyon csak huzodott)

 • 2009.05.20 21:25:18cantaloupe

  Starlark, Hubele, kosz az infokat.

  Jo lenne, ha Hubele tipusaba tartoznek, mert Leiden-faktorom van (aminek lenyege, hogy posztpartumnal kulonosen nagy eselyem van verrogkepzodesre), es jo lenne mihamarabb labra allni. Jo, van erre is megoldas, bebiaszpirin meg verhigito, de nem szedek sok gyogyszert, felek, hogy ha egy fel patikat belemburitanak, az elkabit. :/

 • 2009.05.20 21:26:56Starlark

  Hűbele: 6 órával spinál után felkeltettek? nem úgy van hogy 24 órán át fejet emelni se szabad?
  migrén elkerült?

 • 2009.05.20 21:28:10rita a felcser

  Leyden faktorral igyekezz hamarabb mint en.De valoszinu nagy adagba kapod az antikoagulans anyagot.

 • 2009.05.20 21:29:55Hűbele

  Cantaloupe, nekem a gyors lábraállásban a fájdalomcsillapító segített. Mihelyt kisebb adagot kaptam ill. nem kaptam, sokkal nehezebben ment a mozgás, úgy járkáltam, mint egy rőzsehordó nénike:-) Szerintem kérj, amíg csak lehet. És ne keseredj el, ha az elején fáj, ha felkelni, megfordulni hosszú percekig tart, erre fel kell készülni. A lényeg, hogy napról napra jobban fog menni a mozgás, a kicsi körül pedig úgysem kel kapkodni:-)

 • 2009.05.20 21:33:04Hűbele

  Starlark, én is ezt kérdeztem az anesztestől csodálkozva a műtét előtt pár perccel:-) Ő azt mondta, hogy 6 óra fekvés bőven elég, és már bebizonyították, hogy a fej mozgatásának semmi köze ahhoz, hogy lesz-e utána fejfájásod, és a fejfájás amúgy se gyakori. Én műtét közben is tekergettem a fejemet, hogy a picit lássam, meg utána is, én nem fájt, de tény, hogy soha nem voltam migrénes típus.

 • 2009.05.20 21:42:48Starlark

  Hűbele: Hmm ez érdekes. De jó hogy ahány /kór/ház annyi szokás. :)
  Én találkoztam két durván migrénessel, de lehet tényleg a sok folyadék a kulcs. Durva sok infúziót kaptam.

 • 2009.05.20 21:45:33Hűbele

  Starlark, ez a Péterfy volt. A sok folyadékban lehet valami: én is rengeteg infúziót kaptam, és az alatt a 6 óra alatt, amíg feküdtem, megittam még 1,5 liter vizet az ápolónő buzdítására.

 • 2009.05.20 22:02:35cozumel

  Hej, Cant

  most jut eszembe, hogy mutasd meg Mr. Cantaloupe-nak, hova kell beirni, hogy megszuletett mini Cant!

  Nehogy itt a homalyban maradjunk... :)

 • 2009.05.20 22:07:32cantaloupe

  Hubele, koszi az otletet a sok folyadekrol. Megfordulni mar most is ugy tudok csak, mint egy vonaglo giliszta, ezen mar nem keseredek el. :D

  Cozu, na a ferjem az nem jon ide beirni, o kerlek foz, utanajar a gyerek biztositasank, TB-kartyajanak, anyakonyvi kivonatanak.
  Megigerem, hogy amint tudok, irok egy szulestortenetet, kepek is lesznek a picirol, nem mindennap szuletik indiai-magyar bebi. Mar mindenki azt tippelgeti, mennyire lesz barna. :D

 • 2009.05.20 22:17:31Heatherette

  cantaloupe, a félvérek szépek.

 • 2009.05.20 22:20:39wish73

  Can, mi az, h majd csak megszereted? hát komolyan, úgy jött le ez, mintha a hüvelyitől rögtön megszeretné, császár után meg gyúrni kell a szeretetre.
  még két dolog: az egyikkel nem fogsz a kebledre ölelni. szóval úgy tűnik, te is ráléptél arra az útra, amikor az ember tervez, Isten végez- dolgok kezdődnek gyerek-témában. szóval ez a császár az első, de nem az utolsó dolog, ami felülírja a "nekem még nincs gyerekem, de majd úgy fogom csinálni, ha lesz"-kezdetű mondatokat.
  a másik: ha a te babád 38. hétre 2300 g, az viszonylag kicsi, és szerény véleményem szerint annyira nem jó neki odabent. úgyhogy, ha jönni akar, hát jöjjön, inkább 2 héttel korábban, mint megfelelő oxigén és tápanyagellátás nélkül kivárva a 40 hetet. ezt csak arra mondom, h, önmagában amiatt ne parázz a megfordítási kísérlettől, h ettől mondjuk beindulhat a szülés.
  amúgy, h ajól emléxem, Panzej babája is befordult a finisben. vagy megszülte farosan? már nem tom

 • 2009.05.20 22:30:25cantaloupe

  Wish,
  ennek most nagyon Okoska-torp szinezet volt. De leirom, hogy velemenyem szerint meg mindig a huvelyi szules a legoptimalisabb anyanak es gyereknek, HA nincs komplikacio. Nalam van, szelavi. De korabban sem allitottam soha mast. Innentol sem leszek a programcsaszar hirdetoje.

  Kar, hogy nincsenek hangulatjelek, az a "majd csak megszeretem" kicsit somolygassal, ironikusan volt ertendo, mert mar most szeretem. Meg ha jol tudom, a legszebb szules utan sem jon a mindent elsopro szeretet gombnyomasra, ehhez hozza kell szokni.

  A baba sulya a normalis tartomanyban van, a 39. hetre 3-3,5 kilora teszik a sulyat becselesek szerint. 3 nap alatt is hizott, a biofizikalis vizsgalat nem mutatott ki semmi galibat. De azert remelem, meg no. Erdekes, masok azon paraznak, hogyan fer ki.

 • 2009.05.20 22:41:33cozumel

  Wish

  nem most 38 hetes Cant!

 • 2009.05.20 22:43:00dini78

  cantaloupe: én is azon táborba tartozom, akik attól paráznak, hogy a végén mekkora lesz a baba...de ennek az az előzménye, hogy már volt rossz élményem ezügyben. vagyis a kisfiam 34 cm fejkörtérfogattal...és már fogalmam sincs mekkora mellkasmérettel született, de amikor a feje már kint volt, a többi része beszorult. És nem mondom, hogy kellemes érzés volt, amikor hírtelen gátmetszés, gyerek köv.tolófájásnál ki, és megláttam a kisfiam amint éppen sötétlila feje van. Bár az esztétikai problémán kívül szerencsére semmi komolyabb sérülése nem volt. A lila fej pedig 2 hét alatt átváltott rózsaszínűre...na ma már ha ideges, akkor vörös is. :)
  na de, most múltam el 35 hetes, a fejkörtf-át 32 cm-re mérték és a mellkasát ennél is nagyobbra....ja és kb. 2900 g-ra saccolták a súllyát...mit ne mondjak, még van kb. 4 hetem és pont ezalatt nő, hízik igazán...és én nem vagyok valami széles csípőjű nő. Igy egy picit be vagyok szarva, mi tagadás...:)))))))

 • 2009.05.20 22:44:06cantaloupe

  Pontosan 36+5 vagyok. ;)

  MASUTT, hadd kerdezzem meg, akkor atveszed a stafetat? ;)

 • 2009.05.20 22:45:43wish73

  Ezert inkabb kivarom a 39. hetet, mert nem tul nagy a baba, saccperkabe 2,3 kg, jo lenne meg nonie kicsit.
  ezt te írtad.
  komolyan, nem vágom. hanyadik hétben vagy? nem 37-38 körül?
  nem értem a törpös hasonlatot sem. nem azt mondtam, h jé, császár-fan lettél. hanem azt, h vannak dolgok, amik másképp alakulnak, mint, ahogy tervezzük.

 • 2009.05.20 22:48:22cantaloupe

  Dini,
  itt (USA) a fejkorfogatot, mellkast stb. nem kozlik az anyukaval, csak akkor, ha valami abnormalis ertek jon ki, komplikaciora utal stb.
  A sulyt is csak ugy, hogy saccperkabe, es hogy ne vegyem keszpenznek. Igy nincs is min parazni. :)

  Amugy persze, a te felelmed is jogos, ki akar szanaszet repedni vagy pokoli fajdalmat a nagy fej miatt atelni...de szerintem meg mindig jobb egy oriasbebi, mint egy koraszulott, akiert evekig izgulhatnak, hogy van-e lemaradasa.

 • 2009.05.20 22:53:57cantaloupe

  Igen, a 38. het lenne a kovetkezo, wish, amire is ajanlottak a kezzel forgatast. A "rendes" idopontom junius 12. lenne. De az sem szentiras, mert nekem hosszu ciklusaim voltak, nem a 14. napra tevodott a peteeres sem.

  Okoska meg azert, mert nem szeretem, ha veszmadarkodnak, hogy jaj, most minden elved kartyavarkent dol ossze. Olyan karorvendo. Azt meg soha nem allitottam, hogy mindent el lehet tervezni. Sot: egy baratnom ugy fogalmazott, hogy az anyasag szamara arrol szol, hogy mar nem tud semmit sem tervezni. :)

  Ne legyel morcos, na, tok jo hangulatban irok ide.

 • 2009.05.20 22:59:11dini78

  cantaloupe: bocs, nem tudtam, hogy az USA-ban élsz..., sajnos tudom, hogy ott ritkábbak az UH-k (is), stb. (a család 80% nekem is ott él és hát...hallottam ezt-azt). És hát az itteni UH-s eresményeket sem kell kp-nek venni, a fiamat is elnézték anno 800 g-al, totál 3000 g körüli csemetére számított mindenki, mert hát túl hordtam 10 nappal...
  És abban teljesen egyetértünk, hogy egy koraszülöttnél jobb egy óriásbébi, de ha már 36+5-ön jársz, gondolom nem lehet nagy probléma a babával. vagyis most már elég fejlett a szervezete ahhoz, hogy ha jönni akar, akkor jönnie kell. ... na jó, talán a 38. héttől már egyáltalán nem paráznék. :) Lassan 37 hetes leszel...
  1 hetet csak sikerül még kihúznod, hogy ne akarjon világra jönni!

 • 2009.05.20 23:02:29dini78

  cantaloupe: hogy más szavával éljek: a terv arra való, hogy tudd, mitől tértél el. Ez nálunk is működik. Ahol legalább 2 gyerek van, ott tuti, hogy folyamatosan késésben vagyunk, vagy ha sikerül elindulni időben, min. fogyok 2 kg-ot úgy leizzadok. :)))

 • 2009.05.20 23:09:54manka78

  Cantaloupe! Az, hogy farral szülessen meg szóba sem jöhet? Csak kérdezem, semmi kötekedés. Nekem két olyan jó ismerősöm van, akik faros babát szültek, minden gond nélkül. Miért ennyire ritka, hogy megszülesszék hüvelyen keresztül a faros babákat? Gondolom kockázatosabb? Viszont ha az, akkor mégis miért van akinél bevállalják?

 • 2009.05.20 23:10:56cantaloupe

  Dini, ez jo! :)))
  En amugy nem sajnalom, hogy itt kevesebb az UH. A biztosito csak azt fizeti, ami EU-szempontbol indokolt, csak azert nem kapcsoljak be a gepet, hogy anyuka gyonyorkodjon. A 3D/4D luxust meg kabe 34ezer Ft-ert vesztegetik, illetve vannak szerencses kismamak, ahol a rendelo epp beruhazott egy ilyenre, ott nem kell kulon fizetni.

  De osszessegeben bejott, hogy itt inkabb informativ, paraztatas nelkuli ellatas volt.

 • 2009.05.20 23:13:24cantaloupe

  Manka,
  fogalmam sincs, gondolom egyentol is fugg, meg a faros poziciotol, abbol is van nehany. Vagy csak protokoll, mert a korhaz nem vallalja a kockazatot. Ez utobbira, nevezz gyava nyulnak, de nem merek rakerdezni.
  Nem vettem kotekedesnek! :)

 • 2009.05.20 23:16:08dini78

  cantaloupe: na ja, csak ott annyira félnek az orvosok, hogy beperelik őket mindenféle hülyeséggel, hogy sokszor inkább nem mernek olyat mondani, mint nálunk...sokszor elhamarkodottan....vagy ha a bizt.fizeti, akkor viszont mindenféle hülye vizsgálatra elküldik az embert. A sógort egy szimpla fejfájással elküldték MRI-re...vagy mi a fenére. Utána felírtak egy csomó kegyszert, amit persze nem szedett be....:)))))))

 • 2009.05.20 23:19:13dini78

  manka: asszem ez kórházfüggő...vagyis orvosfüggő. Biztos vannak olyan dokik akik bevállalják...de szerintem a többség inkább marad a "jó öreg császárnál"...bár ebben nem vagyok biztos...csak egy vélemény. Bár én biztos rákérdeznék az orvosra, hogy attól, hogy faros a gyerek, még ki tud e "jönni"...vagy "kiveteti" magát. :))))

 • 2009.05.20 23:19:24manka78

  Hátha jön valaki járatos. Egyébként én úgy voltam mindkettővel, hogy bánja kánya hogy jön ki, csak mindketten egészségesen jöjjünk haza. Sőt, az elsővel a vége felé már mondtam a dokinak, hogy császározzon már meg, mert belehalok a fájdalomba. Pedig összesen nem egészen 4 óra hosszáig tartott a szülés.

 • 2009.05.20 23:20:27manka78

  Akiről én tudok, mindkettő itt a helyi kórházban született.

 • 2009.05.20 23:22:06cantaloupe

  Dini,
  az erem masik oldala: anyukam a 2. ocsemet farosan szulte meg, de iszonyatosan szenvedett. Akkor meg plane nem volt divat a csaszar. Egy egesz medikusi csoport kukkantott be a laba koze, olyan kulonleges volt a szulese. :P
  Amugy javits ki, ha tevedek, de a szulesek egyharmada mar Magyaro-n is csaszar. Itt is annyi, a korhaz statisztikaja szerint. Van, amikor az az optimalis megoldas.

 • 2009.05.20 23:22:28dini78

  manka: én a másodiknál voltam úgy, hogy azon kívül, hogy "meghalok, meghalok, meghalok"... más szó nem hagyta el a számat, pedig kevesebb, mint 2 óráig tartott. :)))))
  A férjem be is szólt, hogy ez könnyebb volt, mint az első....mintha ő ezt meg tudta volna állapítani az ágy másik végéről. :)))))

 • 2009.05.20 23:23:50manka78

  Cant! Ettől közelebbi ismerős nem is kell neked.:)

 • 2009.05.20 23:28:07dini78

  cantaloupe: őszinte leszek, nem ismerem a statisztikákat...de bevallom én is kreáltam már párat "az excel sok mindent elbír" alapon, így inkább nem hiszek ezekben. :)))
  De tény, hogy egyre "divatosabb" lett a császár...még itt Németországban is. :)
  És persze ha belegondolok, hogy faros babánál először a feneke, majd "összehajtva a dereka, lába" jön ki...már fáj! :))))) Pláne, hogy azzal indítottam, félek, hogy túl nagy lesz a baba, mire szülésre kerül a sor. :))))

 • 2009.05.20 23:28:42manka78

  Nekem is a második rövidebb volt. Vele 2 óra hosszáig tartott. A vége felé rengetegszer elmondtam, hogy nagyon fáj. Ott az volt a húzós, mikor szinte szünet sem volt a fájások között. Az én férjem szerint sem nagy cucc egy szülés. Persze ő csak azt látta, hogy nem tart túl sokáig, nem hangoskodok és megy minden, mint a karikacsapás. Sőt, amilyen gyagyás, azt mondja, hogy a következőt már ő is levezetné /nem lesz következő/, mert dokira semmi szükség szerinte. Azért mikor varrt, akkor mondta neki, hogy nem szeretne visszavinni reklamálni.:)

 • 2009.05.20 23:30:16dini78

  manka: tényleg, most fogom fel, hogy mennyire közeli ismerős....hiába este van és még be kell fejeznem a mukám valahogy.... :))))

 • 2009.05.20 23:34:05dini78

  manka: nekem a első rövidebb volt 11 perccel. :)))) És hát a beszólásra én is csak azt tudtam reagálni, hogy "majd feltolok egy 4 kg-os dinnyét a seggedbe és megnézem, hogy nyomod ki". :))) Bár a férjem levezetett már kb. 200 szülést, így totál hidegvérrel nézte, ahogy kinlódok. :)))))) na jó...biztos más érzések kavarodtak benne, mint egy idegen szülő nőnél....csak én nem láttam akkor rajta. :))))) És hát a gátseb varrásnál már én is azt mondtam a dokinak, hogy azt hímez bele amit akar ezek után. :)))))

 • 2009.05.20 23:35:16manka78

  Én sem régen végeztem. Felnéztem az órára és láttam, hogy fél 11. Na akkor abbahagytam. Most pedig lazítok és reggel pedig álmos leszek.:)

 • 2009.05.20 23:36:22manka78

  Nőgyógyi a férjed? Akkor neked van kit fárasztani a kérdéseiddel.:)

 • 2009.05.20 23:39:46dini78

  manka: dehogy fárasztom...van nőgyógyászom, akit azért fizet a biztosító, hogy foglalkozzon velem. :) És az orvos családtag általában túlreagálja a dolgokat....anno kivágtak egy anyajegyet a hátamról (is), a varratot a mai napig nem engedtem neki kiszedni...mondtam majd kiesik magától...azóta már fogalmam sincs merre jár a szervezetemben. :))))))) Ja és már kb. 10 éve nem az...kb. 4-5 évig gyakorolta azt a szakmát. :) Most mással keresi a betevőre valót. :))))))

 • 2009.05.20 23:44:53manka78

  Azért mégsem hátrány, hogy képben van. Az egyik ismerősnek nőgyógyi az apja, most vár a csaj babát, de másik városba jár terhesgondozásra, mert ciki lenne neki az apja kollégai előtt széttenni.

 • 2009.05.20 23:45:33dini78

  Hú, már lassan éjfél van?! Na gyorsan felveszek egy olyan pózt, amiben nem zsibbad el semmim és a pocaklakó is ki lesz elégítve helyigényileg és alszom pár órát. A lányom hajnali kelő...és én minden reggel "haldoklom" a nappaliban 1-2 órát, mire magamhoz térek. :)))

 • 2009.05.20 23:47:35manka78

  Akkor jó éjt neked!

 • 2009.05.20 23:49:01dini78

  manka: na ja...megértem a csajt. Nekem is feltették anno, hogy szüljek a férjem évfolyamtársánál...na még mit nem. :))))))
  Az pont elég megnyugtató élmény, hogy a férjem ott van, fogja a kezem, amit rendszeresen "eltörök", de azon kívül max. a régi orvosom volt jó. :)))))

 • 2009.05.20 23:49:46dini78

  Jó éjt neked is! :)

 • 2009.05.21 00:23:29másutt

  en total atveszem a stafetat, most vagyok CD 28 (a 28. nap a ciklusomon, ami 30-31 napos) meg 3 nap es tesztelhetek. Nem tudok mit mondani... :)
  2 het sok ido, addig kibeszeljuk. forgo-morgo bebit!

 • 2009.05.21 02:50:15cantaloupe

  Na, azt meg megvarom, nem megyek addig korhazba! :)

 • 2009.05.23 20:49:33hajjaj

  Ha ez itt vicc, akkor nagyon szar.
  Ha meg komoly, akkor nagyon sajnálom azt a szerencsétlen kislányt, aki ebbe a családba születik.
  Apának nem tetszik a terhes has...
  Máshol lakik, míg ők felépülnek...
  Kiakad a szülő nők láttán...
  És még hosszan sorolhatnám...
  Rettenetesen szánalmas.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta