SZÜLŐSÉG

Csodaszeme van a szülőknek

2009. május 16., szombat 09:20

A szülő a gyerekét varázsszemmel nézi. Ettől megszépül a legványadtabb kislány is, gyönyörű lesz a kövér, mások által idegesítőnek tartott kisfiú és a legvérmesebb anyák és apák is ellágyulnak, amikor belefeledkeznek a gyerekükbe. Szerintem ugyanis másféle szemet kap, akinek gyereke van. Olyan „csoda-látógolyók” ezek, amik tele vannak szűrővel, hogy szépítsenek a képen, miközben a használója minden pillanatban próbál egy igazi pillanatot elkapni. Nehéz ez, egymásnak erősen ellentmondó próbálkozás. A gyerek ugyanis soha nem marad ugyanolyan, mindig változik és ezt a szülő mindig érzi, amikor ránéz a lányára, fiára. S hiába akarja egyszer jól megnézni olyan istenigazából, hogy sose felejtse el azt az igazi kislányt, vagy igazi kisfiút, a következő pillanatra már egy másik képet rögzít a varázsszem. Miközben minket, szülőket látszólag konzervált az idő, a gyerekeink fénysebességgel haladnak előre benne, mi meg csak pillanatfelvételekre pályázhatunk belőlük.

Amikor megszületik a gyerek, azt hisszük, hogy miénk egészen, mind az ötven centijével, s hogy most már mindig vele leszünk. Hiába vagyunk liberális gondolkodásúak és tudjuk, hogy a gyereket nem magunknak „csináltuk”, az ember már csak ilyen, próbál kapaszkodót találni a világban, olyat, ami az állandóságot képviseli. A gyerek meg ilyennek tűnik. Egyszer csak távolról figyelhetjük.

Szülőnek lenni kicsit olyan, mintha ruletteznénk. Már az első pillanatban érezzük, hogy nagy dologba vágtunk, ezt nem csak a társadalom harsogja körülöttünk, hanem csak úgy jön, biztosan ez is a genetika műve. Szóval, erre a rulettre felteszünk szép lassan mindent. A szívünket, a lelkünket, a pénzünket. Nem azért, mert eredendően önfeláldozóak vagyunk, hanem mert csak úgy jön, van, aki először az életében veszi észre, hogy élnek rajta kívül mások is. S miközben attól leszünk egyszer csak teljes emberek, hogy gyerekünk születik, hirtelen fél emberekké válunk. Az eddigi hivatástudatunk átértékelődik, sőt, a saját magunkról alkotott képünk is gyökeresen megváltozik, a világról alkotott elképzelésünkkel együtt. Nincs már többé ÉN, csak a MI van. Semmi sem a miénk többé igazán, de ettől cseppet sem érezzük kevesebbnek magunkat.

Annyi energiát és érzelmet fektetünk abba, hogy szülők vagyunk, hogy szeressünk valakit-valakiket, hogy elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ennek a szimbiózisnak, amiben élünk, egyszer csak hirtelen vége szakad. Persze nem végleg és teljesen, de az eddig megszokott, belénk égett menet kizökken a medréből. Mert felnőtt lesz. A gyerek ugyanis a sok év alatt beleszivárgott mindenbe, nem csak a hétköznapjainkba, hanem a sejtjeinkbe, ösztönösen ott van minden mögött, még a lélegzetünkben is megbújik. Ő meg egyszer csak felnő és kisétál belőle, persze nem messze (ha szerencsénk van), de nem is közel.

Aztán hirtelen új szerepet kapunk. Az eddigi világot feltáró, mindenre rávilágító, mindent megmutató énünknek bele kell szoknia az elengedő, kibontakozni hagyó, óvatosan terelgető szerepbe. És amikor majd úgy érezzük, hogy kihúzták alólunk a talajt, amikor összedőlni látszik a bástyánk, amit évek óta erősítettünk, amire berendezkedtünk, akkor látunk igazán ezzel az Istentől kapott csodaszemmel.

Hátralépünk majd és onnan nézzük a felnőtt gyerekeinket, s próbálunk az időmasszából pillanatokat lopni, hogy eltehessük őket sorba, egymás mellé helyezve. Mert amikor elővesszük őket a gyerektelen pillanatainkban, akkor látjuk majd, hogy mozgóképek ezek, soha meg nem álló, mindig velünk élő, belőlünk soha ki nem kopó örök filmek. Hát ezért kaptunk mi ilyen csodaszemeket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.18 14:55:38Heatherette

  amit tudok, eredeti nyelven szerzek meg, mert nem bízom a magyar szinkronban, bár sokszor meg kifejezetten szeretem. jó példa erre a South Park vagy a Friends

 • 2009.05.18 14:57:29manka78

  "(detto Ursulaaaaaa! a Fredi es Benibol)"
  Másutt! Rosszul emlékszem? Ursula nem a Dr. Bubóban van?

 • 2009.05.18 14:57:59manka78

  Látom Banán megelőzött.:)))

 • 2009.05.18 15:01:12Banán Kamran

  ezt nem hagyhattam annyiban :))

 • 2009.05.18 15:02:36másutt

  igaz, igaz, Irma, mea culpa.

 • 2009.05.18 15:03:04cozumel

  Szocske, Kriszi :)

  Nem is tudom, az en gyerekeim hogy maradtak eletben, miert hoztuk el oket a korhazbol....
  A fiam annyira ronda volt, hogy barhogy kerestem, nem birta szepnek latni a szemem.
  Eskuszom, az volt az elso gondolatom, hogy

  .....hat jo, nem baj, majd okos lesz :D

  Sokak szerint a ferjemre hasonlit, aki nagyon jokepu faszi, de en latom benne apamat is, aki , hat, khmmm....szoval ismeritek a Belmondot? Na, olyan feju fazon, hat nem nyerne szepsegversenyen, na.

  Es a kepessegekben detto, latom miben ugyesek, miben nem, de semmi kiemelkedot nem tudok felfedezni.
  Oszinten?
  Van ket teljesen atlagos gyerekem, szepek (azert sikerult nekik kikupalodni), okosak, az atlagos szepseg/okossag szintjen.

  Es nekem az is tokeletesen megfelel majd, ha a Zsakos fele szerelo-csavo szintjen lesznek boldogok.
  (csak szovegertelmezni tudjanak, konyorgom, nehogy 20 ev mulva ok irjak majd a minekazilyennekgyerek kommenteket :D)

 • 2009.05.18 20:42:55cantaloupe

  Teeenyleg?

  Es mozivaszonra vetitik ki?
  Dr. Odent tart beszamolot, hogy mi micsoda a kepen?
  Faliratos, tobbnyelvu DVD keszul belole?
  Jaj..mi..rol..marad...tam...le...oxigent...akarok...

 • 2009.05.18 21:17:00wish73

  H, "örülök", h tegnap este óta visszakanyarodott a név-témához a dolog, mert legalább nem nekem kell újra szóba hozni ami eszembe jutott: szóval kiba nagy kül. van a különlegesség és a különcködés között. a te névválasztásod ez utóbbiról szól. egy olyan gyereknek, akit születése előtt leosztott 4 szülő, egy homokos pár fogja nevelni, az anyja valami távoli havernő lesz, vagy mi, sztem lényegesen több, mint elég abból, amit hétköznapitól eltérőnek hívunk. annyi stigmája lesz ennek a szegény gyereknek, h komolyan nem irigylem. "ki ez a gyerek?"-súgnak össze a háta mögött. - "nem tudom, hogy hívják, valami matahari, vagy mijafasz, tudod, az a buzi az az apja."
  ennek a felével nem tudsz mit kezdeni, ez adott. van, ami viszont rajtad múlik.

 • 2009.05.18 21:24:51cantaloupe

  Wish, latom, te is elemedben vagy ma...Matahari! Faj a hasam. :DDDD

 • 2009.05.18 21:39:14baudolinA

  kriszi,
  nem voltam tehetségtelen táncos, de sosem akartam profi balettes lenni. És hangszereken is játszom, de nem vagyok egy Bogányi. :) Az írásról meg annyit, hogy egy blog (meg néhány nem publikált dolog) még nem avat íróvá. :)

 • 2009.05.18 22:03:23Heatherette

  wish
  kurvára nem vagy tisztában a részletekkel, viszont leszállhatnál már a témáról. egyszerűen emészd meg, h olyan nevet választottam, ami neked nem tetszik, és ne hisztériázz :)

 • 2009.05.18 22:09:26wish73

  beteg vagy , H. hiszti? nem ismersz engem, honnan is tudhatnád, milyen az, amikor hisztizem. a részleteket naná,h nem ismerem, annyit tudok, amennyit te írsz. az mondjuk bőven elég ahhoz, h hólyagcsíra állapotában sajnáljam azt a gyereket,akár fiú, akár lány.
  az pedig, h te mondd meg, mit csináljak, mit nem- erős szereptévesztés. ha nem tetszik, el lehet menni a francba. nem kell szmájli a végére, képmutatás

 • 2009.05.18 22:11:10cantaloupe

  H,
  szerintem te hisztizel...mint a Belgaban, ha veled foglalkoznak, az a baj, ha nem te vagy a kozeppontban, az a baj. Senki nevadasaval ennyit nem foglalkoztak ezen a blogon-ezt akartad, nem? Akkor most fogadd tokosen a velemenyeket.

  Amugy nevtol fuggetlenul ra fogsz jonni, hogy a gyereked nem Mini Me, es nem feltetlenul szeret majd feltunoskodni, mint te. Lehet, hogy nyakig gombolt kardiganban probal a padtarsa moge bujni, mert neki nem jon be az a fajta kuloncseg, amit szerinted cool es egyedi. O egy szuveren egyeniseg lesz, nem a te kicsinyitett masod. Tessek, lehet ezen is hisztizni, de wish velemenyeben van valami.

 • 2009.05.18 22:14:21Heatherette

  hát ez az, hogy még annyit se tudsz, amit leírtam. a tököm tudja, honnan szeditek ezt a sok faszságot, hogy majd távoli havernő lesz az anyja, meg még ennél is agyamentebb baromságok, ki a faszom találja ezeket ki? és én vagyok a beteg, mi? szerintem meg te takarodj el a francba, ha nem tetszik az a név, amit választottam, mert igazából lófasz közöd nincs hozzá, nem értem, mit gizdulsz itt rajta napok óta. végigolvastam a véleményedet, rendben, de mit erőszakoskodsz már? foglalkozzál a saját életeddel végre!

 • 2009.05.18 22:19:28Heatherette

  cantaloupe, a te hülyeségeidre meg pláne nem vagyok már vevő. ált marhára nem is tudod, éppen milyen véleményen vagy adott témával kapcsolatban, csak aztán megállapodsz legtöbbször ellenem. nem értem ezt az éktelen nagy cirkuszt, amit egy egyáltalán nem gusztustalan és különc név váltott ki belőletek. szerintem ha azt írtam volna, hogy Borcsát adok, vagy ha Szilviát néztem volna ki, akkor is belekötöttetek volna. és mint mondtam, nem bocsátottam szavazásra, ezt megint TI kezdtétek, nem én követeltem ki a kommenteket, semmit. aztán a végén, 2 napos vergődés után jöttök azzal, hogy hát én akartam így. a lófaszt! tegnepelőtt is, tegnap is, ma is leírtam, hogy kurvára leszarom a negatív véleményeket. NEM ÉRDEKEL. akkor mit izzadtok ezen még mindig???

 • 2009.05.18 22:25:23cantaloupe

  Te bocsatottad szavazasra, es fujod fel megint. Ugyanugy, mint a Palkonal, amire te kattantal ra a legjobban, csak szelektiv a memoria, ugye...vagy fel napon at fikaztad. Gondolom, magadbol indulsz ki. Mar azt is elfelejtetted, hogy sokaknak tetszett a nev.

  Ja, es nem birom megallni: te szamonkersz mindenkit, csutkababat meg a lanyat hogy koszonjek meg a linket, mast telefonszam-ugyben, de tegnap mikor belinkeltem neked a Lado-listat, annyi nem csuszott ki a pici szadbol illetve tolladbol, hogy kosz. 4 betu.

  Az a "foglalkozz a sajat eleteddel" meg megaLOL. Senkirol annyit nem tudunk itt, mint rolad, en wish-rol pl. azt, hogy mi a foglalkozasa es 2 gyereke van. Rolad meg mindenki tudna irni minimum 4 oldalt, nem kezirassal, gepelve. Ugyhogy ezt inkabb magadnak matrazd. :P

 • 2009.05.18 22:34:04Heatherette

  cant, hf: utánanézni, hogy indult a neves téma.
  Palkót meg fikáztam fél napon át? neeem, annak is nézz csak utána! leírtam, és a felháborodás ment nem fél, hanem 3 napon át :)
  és akkor ugye jöttetek a ratyi szöveggel, hogy mennyire nem illik nevet fikázni. aha. akkor most meg mér illik? hm? meg tudod ezt vha magyarázni? de leszarom, fikázza, aki akarja, hát hol érdekel ez engem? ami már felbasz, az a sok hülyeség, amit vki elkezdett költeni a sztoriból. amit szintén SEHOL sem írtam le, tehát akkor mégis csak vannak, akiknek birizgálja a fantáziáját, hogyan is lehet. ebből lettek olyan kitalációk, hogy ő béranya meg távoli havernő.
  és miért nem köszöntem meg neked? mit is mondtál legutóbb, amikor én próbáltam segíteni neked? hogy nem kell a segítségem? hát ugyanezt tudom válaszolni én is: nem kell a segítséged. tehát nincs mit megköszönnöm neked.
  az pedig, életem, hogy ennyit tudtok rólam, kurvára leeshetne már, hogy ugyanakkora mértékben a ti hibátok is, mint az enyém. csak ezt ugye ciki felvállalni.

 • 2009.05.18 22:39:39baudolinA

  Heatherette,
  ezt most tényleg nem értem, hogy miért a ugyanakkora mértékben "mi" hibánk is, hogy ennyit "tudunk" rólad.

 • 2009.05.18 22:40:14wish73

  "egyáltalán nem gusztustalan és különc név "
  ez brutál:DDD
  a gusztustalant sehol senki nem írta. az meg, h ne lenne különc? akkor mi a franc? te írtad, h szürke, tucatnevet nem akarsz. na, azt hívják különcnek, amikor valaki ki akar tűnni a tömegből. de nem olyasvalamivel, ami érdem, amiben munka van, hanem valami harsánnyal. a te névválasztásod pedig ilyen.
  te dolgod, csak ne állítsd az ellenekezőjét, mert magadból csinálsz burleszket.

 • 2009.05.18 22:46:01Heatherette

  a különc név a Taksony. a különc az gáz. a Naima különleges. nem ugyanazt jelenti.
  baud, folyamatosan azzal jöttök, hogy ignoráltok a picsába. ez van már egy éve. meg hogy ki vagyok utálva. ahhoz képest egy csomóan a kemény magból is eldumálgatnak velem napokon át. persze, mindig jön, hogy mennyire lenéztek, hogy mit gizdulok, amikor úgyse érdekel senkit, meg tűnjek már el.. duma-duma-duma. csak ugye mindig aztán rám kenitek vhogy. erőszakkal én kikényszerítem azt, hogy itt ti foglalkozzatok a neveimmel :) azért szerintem ezt legbelül magatok se gondoljátok ám komolyan!

 • 2009.05.18 22:50:59baudolinA

  Heatherette,
  én mások nevében nem tudok nyilatkozni, csak a magaméban. Ha kedvem és időm tartja, írok neked, ha nem, nem. Ha beírsz valamit, akkor számíthatsz arra, hogy mások reagálnak rá. Részemről nem utállak és nem nézlek le, csak egyszerűen felelőtlennek és iszonyatosan erőszakosnak tartalak (lásd pl. a névadásos sztorit, hogy kinek az akarata érvényesül _megint_). De ez az én véleményem, egy teljesen ismeretlen emberé. Még az is lehet, hogy nem igaz. Csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem érdekel a véleményünk, ha ennyire szar itt neked (ki vagy utálva), akkor miért térsz vissza újra és újra? Ezt őszintén nem értem. Ha nekem valahol nem jó, onnan elmegyek. De te tudod.

 • 2009.05.18 22:56:44Heatherette

  mert nem vagyok kiutálva, baud. még nem tűnt fel? kurvára nem. ez csak egy játék, amit néha űzünk, de semmi több. ez csak olyasmi, amit cantaloupe szeret bedobni, ha már elfogytak az érvei, vagy ha felszalad 180-ra a vérnyomása. meg eltanulta már tőle pár arc. ennyi. azért vagyok itt, mert jól érzem magam összességében, és vannak, akikért érdemes, akiket kedvelek. sőt.

 • 2009.05.18 23:03:34wish73

  H, tényleg kórosan infantilis vagy. tényként kezelsz szubjektív dolgokat. mekkora IQ-partizán az, aki nem képes megérezni a különbséget a saját gondolatai, érzései, ízlésvilága és a tények között. az, h a Naima szép név, ahogy tegnap írtad, az a te véleményed. másnak lehet, h nem szép. az, h ki mit tart különcnek vagy különlegesnek-megint megközelítés kérdése. ami tény: 5 betűs, N-nel kezdődik,a 2. betűje a, a 3. i, a 4. m és a-ra végződik.
  olyan vagy, mint a 4 éves gyerek, aki fixen hiszi, h van Mikulás, és ráadásul egy db van belőle. és az sem zökkenti ki, h minden sarkon találkozik eggyel, némelyik kövér és rövid szakállú, a másik sovány, hosszú szakállal, és különben is, hol a francban hagyta a szánkót, a rénszarvasokat,és a hó sem esik. na, ezeket a dolgokat egy ovis figyelmen kívül hagyja. huszonévesen ez már vérciki

 • 2009.05.18 23:08:58Heatherette

  wish, te meg azt nem fogod végre fel, hogy pont ez a lényeg.h szerintem szép, és nekem ennyi elég. én kurvára tisztában vagyok azzal, hogy neked, meg cantaloupe-nak meg baudnak meg másuttnak nem tetszik, na és? nekem tetszik. ennyi. de te győzködsz rendületlenül. minek, hm? minek?

 • 2009.05.18 23:13:22baudolinA

  Hát szerintem megint nem olvastál figyelmesen. Emlékeim szerint valami olyasmit írhattam, hogy névként a Naima tetszik ugyan, csak egy kelet-európai családnévhez csatolva nekem furcsán csengene. Nekem.

  A különlegességnek ehhez kb. ott van köze, hogy a gyereked esetleg/talán/elképzelhető, hogy stb. nem fog örülni a különleges nevének. De ezt majd csak néhány év múlva tudjuk meg.

 • 2009.05.18 23:18:26Heatherette

  baud, bármelyik, általam gyönyörűnek tartott névvel előfordulhat, hogy ő meg behány tőle. ennyi erővel Anonymusnak kéne elneveznem, aztán majd akkor ő választ magának 18 évesen vmit. de ugye azért nem így szokott ez menni. tőlem aztán vallhatja azt bárki más, h inkább játszunk a biztosra, mert úgyse a név számít, majd akkor ő elnevezi a gyerekét Annának, csak mert most az a legtutibb,és majd így tutira nem lesz közellenség a gyerek a bölcsiben a hülye neve miatt. hát ez van, aki ennyire retteg ettől, az majd így cselekszik. én meg adom a Naimát. és pont.

 • 2009.05.18 23:31:40cantaloupe

  Heatherette,

  na alljon meg a faklyas menet. Te tegnap konkretan segitseget kertel, hogy adjon mar valaki linket az utonevekhez, mert neked 97-es forrasod van csak. EN nem kertem segitseget, mellesleg nem is segitettel anno, hanem fikaztad az otletem, hogy tortat mertem sutni a drogos sracnak.
  De most mar felfogtam, ugy ertetted, mindenki, kiveve Cantaloupe, ehhez tartom magam. De legalabb ne hazudnad le a csillagokat az egrol.

  Nekem tokmindegy, mi lesz a gyereked (ha nem hazudod ezt is, mert eppen ma kaptalak loditason, szerintem megint kattogsz es nem tudod elvalasztani a valosagot a fantaziadtol), de sajnalom, hogy az apja (wisht idezve) korosan infantilis. Azonkivul elvarja, ha o ideboffent valamit, megalljon a Fold is forgasaban. Ha meg nem igy van, picsog, mint hat sunhsine-Barbie osszeveve. :DDD

 • 2009.05.18 23:36:44B-

  Nekem úgy tűnik a játszóteres tapasztalataim alapján, hogy nagyon fel kell kötnie annak az alsógatyáját, aki különleges nevet akar adni a gyerekének. Már úgy értem, hogy ami a jelen felhozatalban még különlegesnek tűnik. Mert "normális" nevű gyerek nem nagyon szaladgál manapság, beleértve az én gyerekemet is :-)

  Én az elmúlt 2 évben egyetlen néven kaptam fel a fejemet: Ágnes. Ez a mi időnkben teljesen elterjedt volt, de pelenkás méretű gyerekre még nem hallottam. Nagyon tetszett, mert most igenis ritka névnek számít, szép, nőies és a jelentése is szép.

  Szerintem most olyan nevekkel lehet menőzni-felvágni, mint a Margit, Erzsébet, Magdolna, Ilona stb. Mert ősmagyarral meg kimondhatatlan fura névvel Dunát lehet rekeszteni. Ezt frankón mondom.

 • 2009.05.18 23:42:05Heatherette

  cantaloupe
  csak tudnám, mire föl ilyen kurva nagy az arcod, de most komolyan! és igen, ha már úgy vág az eszed, leeshetett volna, hogy mindenki, kivéve cantaloupe. vagy mit vártál? azt meg csak nyugodtan told az arcomba, hogy én mit hazudtam állítólag, mert marhára érdekel. a drogos srác esete tőled elég nagy kamu volt, össze-vissza beszéltél, szóval itt nekem ne vetíts. az meg szintén hidegen hagy, hogy te elhiszed-e a dolgokat, mivel a véleményedre nem adok.

 • 2009.05.18 23:42:10cantaloupe

  B-,
  a jatszoterekrol jut eszembe, hogy mikor a Bence/Anna ellen ervelnek, az az erv, hogy "mert a jatszon 5 gyerek kapja ra fel a nevet". :)

  Egyebkent igazad van, szerintem kezdenek ezek a regi, de nem osmagyar nevek divatba jonni, Magdolnat, Vincet en is ismerek.

 • 2009.05.18 23:45:41Kibou no Hikari

  H
  :D Egy valamit biztos elérsz a névválasztásoddal. Legalább a kislányod is beazonosítható lesz, mint az első bejegyzett Naima (és ezzel a netes személyiségedhez is köthető). Szegény gyermek :(. Pedig a Naima szép hangzású.
  Még valami: szerinted hányan olvassák ezt a blogot szépen, csendben, míg Te "vígan" vitatkozol pár emberrel. Még az is lehet, hogy sokaknak megtetszik a név és pár év múlva minden sarkon (nem félreérteni) lesz belőle egy, aztán már nem is lesz olyan különleges. :)

 • 2009.05.18 23:46:45cantaloupe

  Ahhoz kepest, hogy nem adsz a velemenyemre, es ezt leirod tobbszor, mindig elolvasod. :P
  Kar verned magad, mert en be tudom bizonyitani, hogy notorious hazudozo vagy, lasd mai eset, de te nem ismered a szomszed sracot, gozod nincs rola, mi a kamu. De ezzel is magadat adtad ki, mert te kamuzol, igy masbol is ezt nezed ki, ha van egy kulonlegesebb sztorija, ez az egyenes agu kovetkeztetesed. Freudi elszolasnak hivjak az ilyet. :P

 • 2009.05.18 23:51:56Heatherette

  mondom, konkrétan mondd meg, hogy én mit kamuztam. gyerünk, hajrá!
  ja, és h miért gondolom, h kamu a sztorid a drogos sráccal kapcsolatban? hát, mert először azt írtad, hogy már mindenhonnan kicsapták, már sehova sem nyomható be, ami ingyenes. az alapítványok meg túl drágák, és az nem úgy működik ám, amit megérthetne egy földi halandó, szal ne is próbálkozzak vele. aztán amikor írtam, hogy majd én kerítek, jött a szöveg, hogy úgyse lehet, mert ez meg az. aztán egy nap múlva közölted, hogy csak úgy felvették egy ingyenes helyre, úgyhogy probléma megoldva. hát bazira úgy tűnik, hogy mindezt arról szólt, hogy hanyagoljuk a témát, hiszen az igazat úgyis csak te tudod.
  tagadod mindezt?
  és még mindig nem értem azt, hogy miben is adtam ki magam, és miért is vagyok én állítólag notórius hazudozó? hm?

 • 2009.05.18 23:57:59cantaloupe

  A szomszed sracot hagyjuk, hisz szerinted ugyis kamuzok, nem fogok neked magyarazkodni.

  Az a kamud, hogy en barmikor a segitsegedet kertem az ugyben. Eppen azert utasitottam el, mert nem erted az itteni biztositasi rendszert, nem tudod, milyen biztositasa van a sracnak, mire jogosult, mi az alapitvany, mi nem, mikor jar le a biztosito. Nem nagykepusegbol, hanem azert utasitottalak el, mint ahogy elutasitanam az atomfizikarol szolo konferencia elnoki szeket is-en ugyanis be merem vallani, ha nem ertek semmihez.

  A te loditasaid meg:
  1) Kertel segitseget tegnap, mindekitol, itt a kozosben, altalanossagban.
  2) En soha nem kertem segitseget toled.

  A tobbirol meg jobb, ha nem tudunk, szoritok a labujjaimmal is, hogy ez a gyerek csak fantazmagoria legyen. Ezt se gonoszsagbol, mert te nem erdekelsz, de a gyerek tobbet erdemel, mint amit te nyujtani tudsz neki, ami jelen esetben egy kulonleges nev.

 • 2009.05.18 23:59:13cantaloupe

  ja, az elozot el ne olvasd, mert a velemenyem van benne, ami teged nem erdekel. Figyelmeztetlek. :P

 • 2009.05.19 00:04:31Heatherette

  idézd be ide tőlem azt a mondatot, amiben én azt állítottam valótlanul, hogy te segítséget kértél tőlem. azt írtam, idézem: "amikor én próbáltam segíteni neked" szövegértés, baby.
  ez meg már a negyedik fajta variációd arra, hogy miért is nem kértél a segítségemből. még arra is jól emlékszem, hogy pont wish írta be, hogy az még neki is sok, hogy vkit azért utasítasz el, holott talán tudna segíteni, mert nem bírod a pofáját. akkor ott azt írtad le konkrétan, hogy nem kedvelsz engem, és "nem kérsz a segítségemből". nyugodtan nézd vissza, ez így volt. szóval itt nem én kamuzok, hanem vagy te ferdítesz szándékosan, vagy ennyire szar a memóriád. na de biztos a hormonok...
  és igen, tegnap beírtam a közösbe, hogy tudja-e vki, hol lehet megtalálni az utónévkönyvet. te belinkelted, én pedig megállapítottam, hogy ezt már én is megtaláltam. és mivel amúgy rohadtul nem csípem a formád, ezért úgy döntöttem, hogy visszaadom a segítségnemelfogadást.

 • 2009.05.19 00:07:53másutt

  A "szokatlan nev divatba jon" igazi esete vagyok.
  Amikor altalanosba jartam, en voltam az egyetlen a keruletben a keresztnevemmel.
  Most osztalyonkent van 2-3.
  MIATTAM kerult be a naptarba. Addig nem is volt nevnapja. Azota top 10.
  Szoval atmentem csodabogarbol mindennapiba. Sirjak, nevessek? Egyik sem: nem erdekel.

  Millio dolgon parazhat egy leendo anya vagy apa. Hogy mit fog jol csinalni. Hogy mit tud a terhesseg alatt csinalni, amivel maximalizalhatja a gyerek eselyeit az eletben.
  A NEVADAS sokadik a listan.
  A legelso: kezdje el a kismama es a kispapa azt gyakorolni, hogy az EN, EN, EN helyett a gondolkodasa atmenjen abba, hogy O, O, O.
  Az mindenkinek nehez atallas, nekem is az volt.

 • 2009.05.19 00:18:32Vierre_

  És itt másutt az O-t nem a gyakoribb orális szexre értette. :))))))))))))))))

 • 2009.05.19 00:19:52csutkababa

  Ó-val kezdődik, és szereti a szexet, mi az?

  Ó, az én vagyok!
  :-))))

 • 2009.05.19 00:24:56B-

  Csajok, miért csak a billentyűkön futtajuk végig a kis ujjainkat e késői órán? :-(

 • 2009.05.19 00:25:20másutt

  :)
  ha nagyon kell, tudok ekezeteket is irni, de az olyan lassan megy, hogy naponta csak egyet tudok hozzaszolni.

 • 2009.05.19 00:25:50Vierre_

  CSuti ez olya szar volt, hogy nem is tudom. Én gyűjtöm az otufos vicceket, azt hiszem berakom a talonba. Még eldöntöm, hogy olyan szar e, hogy jó, vagy annyira hogy már azsem. Ha van még hasonló, dobáld, nyálazom a cerkát és lazítom a csuklóm--höhö, érted, cerkát, csak hogy a stílben maradjak :)))))))))))) Sziporka a köbön. :)))))))))

 • 2009.05.19 00:26:28baudolinA

  B-
  mit itt ketten két billentyűn futtatjuk az ujjainkat. Van ilyen nap is.

 • 2009.05.19 00:27:21Vierre_

  B- miért? Magányos vagy? Átruccanjak bébe? *kacsint* Még min kéne? Porszívózzak? öööö, ma mindenről csak "az" jut eszembe. Porszívó..hö, nagyonjó. :)))))))))))

 • 2009.05.19 00:28:34B-

  Kettő darab billentyűvel elég szűkös szókincsű remekművek készülhetnek :-)

 • 2009.05.19 00:29:26B-

  Gyere, Vierre, meséld el nekem a Dűnét, aztán beDűlünk az ágyba (csak hogy tartsam a színvonalat)

 • 2009.05.19 00:30:16baudolinA

  *billentyűzet*

 • 2009.05.19 00:35:12Vierre_

  Te B-. Ez viszon gecijó volt :)))))))))))))))))))) itt vinnyogok, öcsém, megy ez... eskü, egész nap teperek egy jó poénért, erre... Jelzem nem tudom mi a bajod a színvonallal, nagyon jól áll neked ;))))))))))

 • 2009.05.19 13:31:05Veg_

  2009.05.16 22:02:04wish73:
  Nagyon tetszett, amit irtál, megőrülök aki ugy akar anya lenni, mint a százlábu, aki lenullázza saját életét, de biza fontos, hogy az a gyerek fontosnak és szeretett lénynek érezze magát.
  Gondolom nehéz lehet az arany középut kialakitása, sokaknak kellhet hozzá segitség is, de nagyon szép, ha sikerül :) Ahogy olvaslak, neked sikerült magadtól is :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta