Terhesnapló: Országomat egy tejeskávéért!

10. hét

pocak10

Tömeg: 55,9 kg (-1 kg)
Haskörfogat: 72 cm

A múlt héten beszámoltam róla, hogy mennyit küzdök a hányingerrel, a rosszullétekkel és az álmossággal. A panaszokat fokozza az a tény, hogy három hete képtelen vagyok meginni egy pohár tejeskávét. És nem azért, mert nem szabad. Az elmúlt években úgy indultak a reggeleim, hogy a lányokat elindítottam oviba, majd csináltam egy bögre gyenge tejeskávét, amivel leültem a gép elé és cirka fél óra alatt elkortyolgattam. Nyilván egy fél deci kávéhoz adott két és fél deci tejből készült tejeskávé fizikailag nem fog felébreszteni, pszichésen viszont annál inkább hatott. (És a székrekedéses problémákat is kitűnően orvosolta.)

Három és fél hete azonban nem ittam egy korty kávét sem (na nem mintha annyira parás lennék, hogy ne merjek kávét inni, pláne ilyen gyengét), a testem valamiért annyira tiltakozik, hogy az illatától is ki tudom dobni a taccsot. Én, a kávéínyenc. Most az Earl Grey teával próbálkozom, kis mézzel, egyelőre bevált, bár ettől sem ébredek fel, és még vécére sem tudok menni tőle. Remélem, elmúlik a kávéundorom, hisz a kollégákkal is nagyon jól tud esni egy-egy bögre tejeskávé a szerkesztőségben.

Kaja

Ahogy néhány órára elmúlik a hányinger, klasszikus kívánósság jön rám. A múlt heti ovis anyák napi műsor után elvittük a lányokat fagyizni a kedvenc cukrászdámba, ahol elcsomagoltattam egy tömény marcipán szeletet, egy Rákóczi túróst, egy Bounty szeletet, egy Fekete-erdő tortaszeletet, egy kókuszgolyót és egy párizsi golyót, mondván, hogy majd otthon jól megeszem. Persze mire hazaértem, már megint hányingerem volt, így nem sokat ettem a sütikből. Két nappal később a túrós szeleten kívül az összes a kukában landolt. Legközelebb óvatosabb leszek.

Baba

Nem bírtam ki persze, végigjátszottam a kínai fogamzásnaptáros játékot, amely fiút jelez. Egy rokon szerint a brutál hányinger és az arcomon egyre szaporodó ragyák is erre utalnak. Két lány után nem lenne rossz egy fiú, ám valahogy szívem szerint mégis lányt szülnék. Az már bevált. De hogy elpuffantsak egy jó kis közhelyet is, tulajdonképpen tényleg mindegy, csak legyen meg mindene és rendesen működjön.

Kórház

Sajnos az Uzsokit teljesen átalakítják és hiába a néhány éve felújított szülészet a csodás fizetős szobáival meg az ismerős szülőszobával, úgy tűnik, ideiglenes helyre leszünk pakolva, ami nem tölt el túl jó érzéssel. Majd megkérem a szülésznőt, hogy hadd nézzek körül az új helyen, ha eljön az ideje. Olyan rémhírek is napvilágot láttak, hogy 10 ágyas rooming-in szobák lesznek és minden csak félgőzzel fog működni. Szóval mindenképp utána fogok nézni.

Betegség

A múlt csütörtököt ágyban töltöttem, a hányás mellett felütötte fejét a nátha/allergia/megfázás és két öklendezés közben folyton orrot kellett fújnom. Amikor egy százas csomag papírzsepit használtam már el, rettentően sajnálni kezdtem magam, kis híján el is pityeredtem. Hát ezeknek a hormonoknak semmi sem szent?! A lázam egyszer felment 37.7-re, de nem vettem be semmit. Mostanra már csak az orrfújás és a köhögés maradt, de ha jól emlékszem, ugyanezt eljátszottam a másik két terhességem alatt is, szóval nem parázom.

Vizsgálatok

Bejelentkeztem a 12. héten esedékes Kombinált tesztre, amely a Down-szindrómát és egyéb kromoszóma-rendellenességeket hivatott kiszűrni. A jövő héten felkeresem a terhesgondozót, begyűjtök egy rakás beutalót különböző vizsgálatokra, ahol várhatóan rengeteget fogok ücsörögni a várótermekben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra