SZÜLŐSÉG

Anyából a vízbe - videók kádban szülésekről

2009. május 9., szombat 18:43

Manapság egyre több helyen teszik lehetővé, hogy a kismamák az általuk választott módon hozzák világra babájukat. A vízben szülésre sokan esküsznek, azt mondják, a mamának is jó, mert a meleg víz ellazít, a babának pedig azért, mert a megszokott vizes környezetbe érkezik, így születése kevésbé megterhelő neki. Ezúttal vízben szülések közül szedtünk össze egy csokorra valót. Van, aki csöndben, mosolyogva, van, aki kiabálva, otthon vagy kórházban, egyedül vagy többen, segítség nélkül, sőt, van, ahol akár ikreket is lehet vízben szülni.

Hang nélkül, mosolyogva

Igazán visszafogott videó, amelyet az érzékenyebb lelkületűek is megnézhetnek, még a mellbimbó is ki van takarva szemérmesen. Az anya egyedül vajúdik a kádban otthon, az apa pedig videokamerával veszi közben. Az anya csak mosolyog, miközben hasa jól láthatóan keményedik, már-már ijesztő gumilabda-alakot vesz fel, majd egyetlen szó nélkül préseli ki

magából a gyereket, akit rögtön a mellkasára tesz. És persze mosolyog rendületlenül.

Ikerszülés a víz alatt

A videón egy teljesen átlátszó kádban fekszik a kismama, lábaival a kád végének támaszkodik. A segítők a vízben egyengetik a baba útját, aki megszületése után magzatmázasan még hosszú másodpercekig lebeg az ismerős vízi közegben. A történetnek még nincs vége, szívhanghallgatás után kibújhat a másik baba is, testvéréhez hasonló módon. Ő is úszkál még egy kicsit a vízben, majd kiemelik és az anyja hasára teszik.

Kórházi kádban

A felvételen jól látható a kismama táguló nemi szerve, aki nem bírja a látványt, ne indítsa el a videót. Az anya felhúzott lábakkal fekszik egy sima kádban, körülötte két segítő és az apa. Szerencsétlen nő próbálja lesni, hogy mi történhet a lábai között, de nem látja, amit mi már igen: egy hajas fejecskét, amely feszíti a kijáratot. A fájásszünetben szívhangot néznek, majd a következő tolófájáskor némi sikítozással fűszerezve kicsusszan a gyerek.

Segítség nélkül

Az igen rövidre sikerült videón a víz diszkrét homályosító hatásának köszönhetően nehezen kivehetően, de látszik, amint a két láb között kibújik egy baba, és gumikacsaként emelkedik a víz felszínére. A segítők csak ekkor nyúlnak a vízbe, hogy kiemeljék a kicsit és anyja hasára tegyék.

Tükörrel

A kórházi kádas szülésből hiányolt hatalmas tükör itt most főszerepet kap, a szülő nő végignézheti szülését abból a szögből, ahonnan a nézők szoktak leskelődni. Nyilván erőt adna neki, ha látná a kis fejet felbukkanni. Ám úgy tűnik, a fájdalom annyira erős, hogy nincs kedve nézelődni, pokolian szenved.

Zseblámpával

Klasszikus kiabálós-ordítós szülés, a kádban az anya lábai között idősebb hölgy matat és egy icipici zseblámpával próbálja jobban láthatóvá tenni a szülőcsatorna kimeneti nyílását. Egy velőtrázó üvöltést követően megszületik a bébi, aki szintén sírni kezd. A nő láthatóan önkívületben van, szinte nem tudja megfogni a gyereket.

Lábbal előre

A helyszín az ikerszüléses videónál már megismert átlátszó kád, a videó különlegessége pedig az, hogy a kisbaba nem fejjel, hanem popsival vagy lábbal előre születik meg. Az első baba farfekvéses, popsija jelenik meg először, majd utána kicsusszan a többi része is. A második részben igen furcsa látvány tárul elénk: a szeméremnyílásban egy icipici lábacska tűnik fel először, amely hosszú ideig ott is marad. Aztán derékig bújik ki és fejével az anyja szülőcsatornájában lebeg még egy picit, mielőtt kihúzzák teljesen. A videón a köldökzsinór-elvágás is látható.

Közelről

És aki még mindig szeretne többet látni a vízben szülésről, az nézze meg ezt a videót, amelyben meglehetősen közelről tekintheti meg, ahogy a gyerek kibújik. Lámpával megvilágítva kicsit ijesztő látvány, ahogy a fej kibújik, olyan, mintha egy fehér gumilabdát fújnának fel jó nagyra. Aztán a gumilabdát egyszer csak megragadja két erős kéz és kihúzza az anyjából. Bár nem hittük, a végén bebizonyosodik, hogy a gumilabda valójában mégiscsak igazi kisbaba.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.11 19:25:12cozumel

  Most egyelore heti egy alkalommal, 6 orat vallalok, aztan ha a gyerekek mar egesz napos suliban vannak, akkor tobbet is.
  De teljes munkaidot nem akarok, mert ugy tervezem, hogy amint megszerzem a tovabbi papirokat ES lesz mar egy jo eves referenciam, akkor elkezdek mas kondikban is dolgozni.
  Igy maradhatok flexibilis, tarthatok orat kora reggel vagy keso este, es nem kell a gyerekektol mondjuk a delutani orakat elvennem.

 • 2009.05.11 19:34:54manka78

  Na, a faros szülést megnéztem. Rájöttem, hogy számomra így emészthetőbb, hogy a víz jótékonyan eltünteti a trutyit. Egyre inkább úgy érzem, hogy képes lennék egy szülést végig nézni. Egy ilyen vizesen már tuti. Edződöm.:) A császározást még mindig nem, még így videóról sem. Ott konkrétan belelátni az emberbe.

 • 2009.05.11 20:28:41Heatherette

  hát nem tudom, szerintem ez hozzáállás kérdése. nem lépnek le a jó barátaid a babavárásod után sem. bár azért nem mindegy, hogy ők is az életük milyen szakaszában vannak. pl egyszer említettem azt a 4 barátnőt, akik egy környéken laknak, és gyakorlatilag napi szinten összejárnak 4+4-en. ilyen is van, mert együtt nőttek fel, együtt bulizták ki magukat, és együtt is vállalták a gyereket. én is biztos vagyok abban, hogy a fix baráti köröm velem lesz. de azért is, mert én nem vagyok az a fajta, aki majd onnantól kezdve másról sem fog tudni beszélni. mert ahogy én is tapasztaltam, emiatt ódzkodik mindenki az ilyen barátoktól.

 • 2009.05.11 20:28:55verkaverka

  másutt, egész biztos hogy ezek a pasik nem azért koptak le mert akartak volna tőled bizony mást mint barátságot és a gyereknél látták be hogy végképp esélytelen? :))

 • 2009.05.12 06:41:25Veg_

  2009.05.11 10:13:37szövetszöcske
  Atyaég, mond hogy ennek a fele se igaz... Komolyan ugy viselkedik némely nő a pasijával, mint valami hülye anya az 5évessel??? (normális nem büntet szeret megvonással, azzal önmagát büntetné, mert elöbb utóbb leszarják a fejét viszonzásul)

 • 2009.05.12 08:07:33Veg_

  "2009.05.11 12:08:23Heatherette
  ez azért fura, hogy mindig a pasi kívánja a szexet, a nő meg még nem."
  Ezt honnan veszed? Biza a forditottja is előfordul, mikor a pasi agya teli pl. munkahelyi gondokkal. Csak most más a téma.

  "tudom, hogy a szexkérdés a nőknél bonyolultabb"
  Ez látod, igaz.

  "kevésbé élvezik, mint a férfiak"
  Ezt a marhaságot meg honnan veszed, a nők elsőprő többsége imádja a szexet, sokan jobban, mint egy átlagpasi, ezért van sok női mellékefe is, mert egy 40es párnál pl. az átlag férfi (jójó, tom, hogy itt minden pasi 150 évesen a legyet is :P) akinek az igényei jóval alatta maradnak az átlagnőének, és ha érzelmileg nem akar kilépni, akkor kereshet valami emberileg szimpatikus, ágyban jó fiatalabb példányt, akárcsak a pasik, csak ők a kapuzárási pániktól hajtva, ugyanis a viagrán kivül akkor már csak a változatos nő piszkálja fel őket. Ezt minden nő tudja, csak minek bántsuk meg a pasikat? Szerencsére nem minden pasi átlag :)

  "de ez a szexbünti pl kapásból arról tanúskodik, hogy a nőtől ez csak egy ajándék a pasi felé."
  Ha szexbünti lenne, az lenne, és baromság is lenne, de pont azt irkálták itt sokan, hogy ha büntinek veszi is némely pasi, nem büntinek van szánva, hanem nincs kedvem dugni olyannal, aki megbántott, viszont még őszintén megbánni és/vagy megvigasztalni se képes. Ahogy nincs kedvem mondjuk akkor se, ha pont vesegörcsöm van a homoktól, akkor se a homokot vagy a pasit büntetem, hanem pont fizikailag megdöglök.

 • 2009.05.12 08:10:14Veg_

  "2009.05.11 12:12:42mammina
  en meg nem tudtam annyira megbantodni semmin hogy ..... lehet hogy napokig nem volt kedvunk beszelgetni, de estere mindig tuzszunet van, volt, es lesz."
  Nálam is ez van, de nem vagyunk egyformák, ha engem megsértenek, akkor jöjjön utána, és dédelgessenek, mert hisztis leszek, a barátnőmet békén kell olyankor hagyni, mert hisztis lesz. Normális esetben ezt tudja a másik fél, mert megmondják, vagy látja, és ugy cselekszik, ahogy akkor a másiknak jó. Ha egyik se, baj van a kommunikációval...

 • 2009.05.12 08:13:44Veg_

  "2009.05.11 12:22:59sztroberi
  hallo: a nők imádják a mártírszerepet, az önsorsrontás is igen előkelő helyen szerepel a tevékenységeik között (mondom úgy, h nő vagyok, ugyebár),"
  Hát akkor hála a jó égnek egy nőt se ismerek, akit te! Esetleg fogalmazhattál volna ugy, hgoy "némelyik nő, akit ismerek..." mert igy, hgoy "A nők" pont olyan hülyeség, mint hogy a férfiak szeretik a focit (istenem, hányat láttam már, aki szerint tök értelmetlen a foci, viszont megőrül azért, hogy mondjuk rallyt nézzen). Szóval nem árt odarakni, hogy átlagosan, általában, akit ismerek, többnyire, stb...

 • 2009.05.12 08:20:50Veg_

  "2009.05.11 12:49:52másutt
  Heatherette: en megmertem. parom kb 45 perc, 1 ora alatt felejt el egy nagy osszetuzest, de ugy, hogy nem is emlkeszik ra, nalam minimum 4-5 ora (!!!) kell."
  Nekem a megmondom, mi a baj, akár szeliden, akár ordibálva, majd letudjuk után addig tart, amig fujok egy nagyot, és onnantól elfelejtve. Tehát max 10 perc. Ha nem lehet az illetővel megbeszélni, mert duzzog, hisztizik és kezelhetetlen, akkor elegem lesz belőle, és garantáltan emlékszem rá 20 év mulva is (nem a problémára, hanem hogy x-szel képtelenség kommunikálni, kerülni kell)

 • 2009.05.12 08:40:05Veg_

  2009.05.11 15:49:01szövetszöcske:
  Az elején meg se tud ugy bántani, mint mikor már erősebben kötődsz... Pl. olyannal is képes megsérteni valaki, aki kivül-belül ismer (szerelem, szülő, tesó, mittomén), amivel egy szomszéd max véletlenül, és mivel tudod, hgoy véletlen, arra se durculsz ugy be. Ráadásul minél közelebb áll hozzád, annál jobban bánt a piszkálása. Tehát amire egy "menj a fenébe!" a reakció, amikor három napja ismered, az sérthet vérig, ha valaki hozzád nagyon közeli mondja, pl. a legjobb barátod. Az elején még a legjobb barátod jóval közelebb áll hozzád, mint egy futó kapcsolat, amiben vagytok :)

 • 2009.05.12 09:57:55Vakmacska

  Amúgy a "Segítség nélkül" videó az nagyon szép és hihetetlenül természetes. Ez magyar? van egy barátnőm aki így néz ki, így szülte a harmadikját, ja és a kád is olyan...mert én is abban vajúdtam, és kis híján szülhettem volna ott én is...

  Szal lehet ezt a filmecskét eltenném a leányomnak, hogy akár így is lehet...talán eredetileg ilyennek tervezte a dolgot a természet....nagyon pozitív.

 • 2009.05.12 10:38:06szövetszöcske

  Veg_, nincs szó szeretet megvonásról, egyszerűen passzív aggresszióról beszélek. Vannak olyan témák, amiket nem lehet elővezetni, mer különben az én kis pacsirtarinocéroszkám szomorú lesz (általában ugyanezek a nők nevelnek gyereket is úgy, hogy minden lépéséről be kell számolni, anyuka mindent megszakért, és ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, akkor anyuka szomorú lesz). Tabu feldobni, hogy költözzünk egy várossal odébb, mer akkor anyóspajtás nem tud majd belefolyni az életünkbe, tabu arról beszélni, hogy a gyerekből talán nem kellene hülyét csinálni a bio-neveléssel, tabu arról beszélni hogy ne dolgozzuk ki a belünket csak azér hogy kertes házban lehessen lakni, vagy autóval járkálni az anyóshoz ebédelni, tabu hogy kerítsünk végre egy babacsőszt, hogy néha le lehessen lépni esténként kettesben. Nem szabad külföldi állásajánlatokat nézni mer szomorúságot okoz, nem szabad a nők fenekét megnézni az utcán mer az is szomorúság forrása, este csak stikában lehet pornót nézni (és emellett fennhangon, az asszonnyal egyetértve el kell itélni, hogy milyen undorító). Hadd ne soroljam tovább, az apásszülés csak egy a rengeteg lehetséges tabutéma közül. Nincs itt szeretetmegvonás,aggresszió van, egyszerűen benne van a levegőben, hogyha a tabutéma előjön, akkor napokig tartó nyünyörgés lesz, értelmesen beszélgetni róla nem lehet (mer csak sírás-sértődés-harag lesz a vége, bármit is mondd az ember). Rendes férfiember retteg az ilyen lelkizős szituációktól (főleg, hogy megbeszélni az ilyen tabutémákat még lelkizés árán sem lehet, ebből csak vesztesként lehet kijönni), inkább hallgat és bólogat, jó arcot vág hozzá, esetleg magának is bebeszéli, hogy voltaképpen ezt ő is így akarta, és a neten lefikázza a többi hapsit aki értetlenkedne...

 • 2009.05.12 11:04:53Tessina

  szöcske, biztos van ilyen extrém eset is, amit mondasz, de "rendes férfiember", már ne is haragudj, meg is érdemli, ha ilyen nőt elvett feleségül, pláne, ha még gyereket is csinált neki. Ha meg annyira szerette, hát tetszett volna a kapcsolat elején a sarkára állni, és világossá tenni, hogy ez a fajta kommunikáció nem működik, nem pedig később picsogni rajta... "férfiember", na persze.

 • 2009.05.12 11:14:16anyatájger

  szövet, köszönöm, hogy leírtad ezeket és eszembe juttattad, milyen fasza kis férjem van nekem, na meg persze én is milyen jófej kis feleség vagyok :)

 • 2009.05.12 11:23:07Vakmacska

  Nah akkor én is egy randa agresszor vagyok, ezek szerint. Ráadásul nem „szomorú” leszek, hanem kijelentek, jó sarkosan. Pölö hogy a mostanában divatos fajelméletek egyetlen verzióját sem vagyok hajlandó hallgatni a lakásban, se élőszóban, se rádió vagy más közvetítésével (és ha valaki esetleg komolyan gondolná ezeket, az gondolkodjon el, hogy a köreiben akar-e engem tudni egyáltalán), agresszívan kikelek, ha esti nagyvacsora után minden szanaszét hányva marad, miközben előre szóltam, hogy esti szakmai programból későn jövök és nem állok oda kisestélyiben-kiskosztümben pucoválni este tizenegykor, hogy másnap reggelizni tudjunk, hogy alap, hogy egymás családtagjairól tisztelettel beszélünk és bánunk velük (még ha abszurd hülyeségeket követnek el és mondanak is esetleg néha), és kegyetlenül üzenem a havernak, hogy családi mélre pornó, vírus-és hasonlógyanús, sokmegás „láncküldeményeket” nem küldünk, elvégre mindenki annyi webmélcímet csinál amennyit akar, de ha tudottan vírus/trójai/hackergyanús helyeket keres fel a családi gép használója (mindegy ki), akkor igenis utána nem pánikol, hanem eská telepíti újra a gépen található mind a háromszázhuszonkét alkalmazást. Sőt a gyerekkel szemben is randa agresszor vagyok, mert üvegpohárral tilos rohangálni, ajtó elé várat építeni, és sarasbödönt konyhába behozni sem ajánlott, asztalnál nincs pisi-kaki témájú "vicces" beszélgetés, és viccből se ütheti ki az egyetlen működő szememet a strandon úszógumival, a babaülés övét pedig becsatoljuk induláskor, fuccs, pász, nem "beszéljük meg". Cserébe ők is megfogalmazhatnak minimum elvárásokat és ésszerűnek tekinthető tabukat. Agresszor despota-e vagyok?

 • 2009.05.12 11:25:07anyatájger

  Vakmacska, szerintem te teljesen más dolgokról írtál, mint amiről szöcske beszélt.
  Vagy nem?

 • 2009.05.12 11:26:13másutt

  Tessina, az egyik ilyen "ferfiember" (papucs?) egy ex baratom, akivel egy kellemes kapcsolatom volt es valamifele baratsagban maradtam a szakitas utan 5 evvel is. Mas-mas kontinensen laktunk, de volt egy par (evi 1-2) telefonhivas es par e-mail. Anno egy helyen dolgoztunk es neha segitettunk egymasnak technikai munkafeladatokban. A max beszelgetes 5 perc volt a hogy vagy? hogy vagy? utan.
  Egyszer felhivtam (1 ev utan eloszor), es az uj csaja vette fel a telefont es egy oriasi jelenetet rendezett, elkezdett sikoltozni velem ("tudom, hogy ki vagy, es semmi okod ezt a szamot hivni es MEGTILTOM, hogy meg egyszer erintkezesbe lepj X-szel!)
  2 nappal kesobb kaptam egy e-mailt, amit a mai napig orzok, X-tol, amiben az volt, hogy a csaja 2 napja sir (!!!) es csak azzal tudja megvigasztalni, ha ezt az e-mailt megirja. Ha meg egyszer barmifele erintkezesbe lepek vele, a rendorseghez fog fordulni es feljelent." Ezt az e-mailt mindkettonknek elkuldte.
  (emlekeztetoul: 10000 km volt eppen kozottunk!)

  1/2 eve hazasodtak (kozos ismerosok mondtak), es csak elkepzelni tudom, hogy milyen a kapcsolatunk, a 3 evvel ezelott tortent eset ota semmigele kapcsolatban nem allok vele.
  A pasi, aki anno jo fej volt, es a velem valo kapcsolat alatt normalis, teljesen lefekudt egy "punci" elott, es gerinctelen papucs lett.
  Van ilyen, es nem feltetlen a no hibaja.

 • 2009.05.12 11:29:45anyatájger

  Én még soha nem duzzogtam napokig, de még órákig sem. Persze lehet, hogy van olyan dolog, ami miatt esetleg fogok majd. Dumálunk mindenről, oszt vagy egyezségre jutunk, vagy az lesz, amit én akarok :) Persze szigorúan úgy beállítva, mintha a férjem akarta volna :)
  Na, azért ha kettesben lófrálunk a drágámmal, akkor megkérem, hogy ne bámulja túl feltűnően a csajok seggét vagy dekoltázsát. A hangsúly a feltűnően szón van, nem pedig a nem-en!

 • 2009.05.12 11:30:31Tessina

  Vakmacska:)) de egyébként szerintem ez azért messze nem ugyanaz, mint amiről szöcske beszélt. Amikről te beszélsz, azok olyan alapvető dolgok, amikről tényleg nincs is mit beszélni, amiket meg szöcske említett, azok tényleg olyasmik, amiket viszont meg kell beszélni egy kapcsolatban, családban, ha eltérőek a vélemények.
  Csak az az ultragáz, hogy ha egy csaj picsog valamin, akkor ő ugye picsog, ha meg a pasi picsog valamin, akkor az persze azért van, mert a nő éppen, beszél/nem beszél, sapka van rajta/nincs rajta sapka.

 • 2009.05.12 11:36:04szövetszöcske

  Vakmacska, nem erről beszéltem. Nem az aggresszióval van baj, hanem a csomagolásával, az övön aluliságával.
  másutt, szerinted a meglett családapák hány százaléka megy át a papucs kategóriába, hogy az asszony ne egy meg az életét, és fekszik le a háztartási főpunci előtt csak hogy elkerülje a balhékat, minden mindegy már, csak béke legyen és nyugalom? Mert én elég sűrűn látom ezt a stílust... (az a vicces, hogy pont ezek a stílusú nők szoktak megsértődni azon, ha apát valaki lepapucsozza, mert hogy az ő férje nem papucs, hanem igenis nagyon kemény, csak ugye hasonlóan gondolkodik a világról mint ő)

 • 2009.05.12 11:38:10Vakmacska

  Másutt, jéééézuska....ilyen tényleg van?

  Tessina, van ám átjárás a két téma közt. Itt van a "bionevelés" - nem mindegy, milyen eszközökkel, és miben vagyunk fanatikusok, meg mennyire, és mennyire bírunk észérvekkel meggyőzni, de csúf törést csinálhat a nagyon eltérő vélemény, és "megbeszélni" legfeljebb annyit lehet, hogy mennyit engedünk a másiknak. Az is "ésszerűtlen tabu" lehet, hogy a párunk imádott kutyája bejöhet-e a pofánkba lihegni vacsorakor, vagy nemhogy kitiltjuk, még csúnyán fikázzuk is az ebet, lehetőleg mások előtt. Uncsitesóm az anyjának adta a macskáját, mert leendő férje nem tűrte szegényt. Én közöltem, hogy klánnal, macskával és egyéb dilikkel kell elfogadni, cserébe közölheti ő is, mi az amihez ragaszkodik, remélhetően nincs olyan, amiben valamelyikünk nem tud engedni. és nem is mindig logikus, észérvi dolgok ezek - pl hogy akarsz-e piros falat a hálóba, vagy onnantól kezdve sikítva menekülsz-e onnét.

 • 2009.05.12 11:38:40anyatájger

  Hát igen, a nők legjobb fegyvere kétségtelenül a lelki terror, a férfiaké a nyílt agresszió.

 • 2009.05.12 11:41:16Magenta

  szövetszöcske és az teljesen elképzelhetetlen számodra, hogy esetleg egy pár valóban egyformán gondolkodik a legtöbb dologról?

 • 2009.05.12 11:43:50anyatájger

  Na, jól eldumáltam magamban, most mennem kell, pedig nagyon kíváncsi vagyok szöcske tapasztalataira a haverjai körében végzett felmérésekről.
  Egyébként nekem is hasonló élményeim vannak, amikor elmegyek valahová a haverokkal (inkább fiúkkal mozgok), sokan panaszkodnak már pár sör után is :(

 • 2009.05.12 11:44:26szövetszöcske

  Magenta, simán elképzelhető, csak kicsit gyanúsan sokan vannak akik ezt hangosan reklámozzák, nekem ez sok esetben imidzsépítésnek, önmegnyugtatásnak tűnik. De az is lehet, hogy tényleg ilyen szép a világ, kár a rosszat keresni mögötte.

 • 2009.05.12 11:45:25Temptation

  Hiába írtam egy hosszú hsz-t, nem hajlandó elküldeni.:-(

 • 2009.05.12 11:45:40Tessina

  Vakmacska, igen, nyilván nem a tejles felsorolásra igaz, amit írtam. De pl. amit a biocuccról írsz, ott te is azt mondod, hogy azt meg kell beszélni, ki miben menyit enged a másiknak. A kutya meddig mehet el kérdés is ilyesmi. Tabut csinálni belőle gáz, és éppen ilyen gáz, ha a másik fél hagyja, hogy az egyik tabut csináljon belőle (ezért kötöttem bele szöcskébe), mert ha hagyom, hogy a másik tabut csináljon belőle, az azt jelenti, hogy elfogadom az álláspontját és alkalmazkodom hozzá. Utána már nincs min picsogni. Az olya alapkérdések, hogy az állat marad vagy nem, vagy hogy vannak-e fejelméletek vagy nem, az megint egy másik kérdés, amiről tényleg nincs mit beszélni, a kapcsolat elején kell tisztázni. Kivéve persze az olya extrém eseteket, ha valaki allergiás lesz a családban a macskákra pl. Nem, nem a romákra:)

 • 2009.05.12 11:46:33Magenta

  Most csak azért gondolkodtam el, mert köztünk a férjemmel nem nagyon van vita. Szinte semmiben, viszont a hsz-eidből úgy tűnik, ez abnormális, illetve külső személőként csak "a papucs lefekszik a házipuncinak".

  De hogy cáfoljak is, hát az előző házasságom iskolapéldája volt annak, hogy két ember hogyan tudja kihozni egymásból a legrosszabbat (igen, szexmegvonásos bünti, nem veszek rólad tudomást-bünti, egyéb nyalánkságok mindkét fél részéről).

 • 2009.05.12 11:51:14szövetszöcske

  anyatájger, nincsenek felmérések, láttam tegnap Cozumel is lefikázta, honnan a tapasztalatok. Félszavakból, megjegyzésekből, utalásokból, itt-ott látott jelenetekből, rokonságban, barátok között, családi eseményeken, vonaton utitársaktól. Pont a nagy társasági beszélgetéseket nem szeretem ha elmennek lelkizős irányba, az ilyen nagy beszélgetésekben az ember hajlamos felvenni a világfájdalmas mártír szerepet, az igazság meg odaát marad, egy-egy félmondat sokkal őszintébb tud lenni. Egyébként meg mindig mondom, hogy csak én látom így, ehhez az is elég lenne, ha 3-4 haver alapján vonnám le a tanulságot (az statisztikailag nagyjából ugyanannyi mint ha 30-40 alapján tenném). Sörözéseken nincs lelkizés...

 • 2009.05.12 11:51:48Tessina

  szövet, pont erről beszéltem itt az utolsóban. Nyilván a csaj (vagy pasi, mert legalább ugyanennyi esetben fordítva is működik a dolog), azt fogja hinni, hogy a másik elfogadta az ő álláspontját, ha az illető ráhagyja, jobb a békesség alapon. Mert ő ezt a részt nem érzékeli ám, csak azt, hogy nincs ellenvetés, nincs ellenkező vélemény. És itt fog bejönni a képbe, hogy a csaj azt "reklámozza", hogy ők mennyire egyetértenek, mert téyleg azt hiszi, miközben a pasi a háta mögött picsog, hogy ő el van nyomva.

 • 2009.05.12 11:52:14Zsákos ember

  (nem mindenkivel szemben lehet alkalmazni a szexmegvonasos buntit. pl velem szemben az inkabb lenne bunhodes :DDDD )

 • 2009.05.12 11:54:07másutt

  Azert koteltanc ez a tema, mert van egy egeszseges valtozas, ami szukseges ahhoz, hogy 2 szingli, mas-mas csaladbol szarmazo (gyakran mas-mas kulturabol!), masnemu ember egyutt elhessen evtizedekig, bekeben es harmoniaban.
  Es mindenkinek merlegelnie kell, hogy mik azok a valtozasok, amik ellenere "Ő" marad, es nem lesz papucs, es nem lesz mas ember.
  Aki hajlando ennel nagyobb valtzoasokra, az az O MAGA HIBAJA.
  Aki lefekszik a masik elott, az az o hibaja.
  De azt sem lehet, hogy ne igazodjunk a masikhoz egyaltalan, hanem makacsul ragaszkodjunk a gyakran "hibas" szingli viselkedeshez: flortoleshez idegenekkel, pialni menni hazatelefonalas nelkul, ossze-vissza koltekezeshez.
  Az a kapcsolat IS halalra van itelve.

  Lehet, hogy pl. egy pasibarat, mint szocske papucsnak nez egy ferfiismerost, aki mar nem hajlando minden este sorozni munka utan, hanem hazamegy a feleseghez. De esetleg nem latja a dolog masik oldalat, barmi lehet, amirol nem tud, pl. gyereket probalnak osszehpzni, vagy volt egy bizalmatlansagi baj, amit helyre kell hozni.

 • 2009.05.12 11:54:41Magenta

  Zsákos: :)))))))))))

 • 2009.05.12 12:04:30Tessina

  ja, ez is tipikus:)

 • 2009.05.12 12:20:15másutt

  ez a Yoko Ono szindroma, ha egy pasi barmi szokatlant csinal, akkor a pasibaratok es a vilag szemeben ez mindig a csaja hibaja.
  (mindenki Yoko Onot hibaztatta a Beatles felbomlasaert, pedig John Lennonnak csak elege lett, es hat szerelmes is volt... es szolo karriert akart. de Yoko maradt "the bitch" ;)

 • 2009.05.12 12:22:02Tessina

  nem is tudtam, hogy már el is nevezték, találó név:))

 • 2009.05.12 12:23:33Zsákos ember

  masutt: newton elso torvenye a ferfiakra is igaz, csak ott a masik test mindig egy no (vagy ferfi, hogy liberalisak legyunk)

 • 2009.05.12 12:26:49másutt

  Tess, EN neveztem el. 5 perce. Terjeszd nyugodtan. ;)

 • 2009.05.12 12:29:20Tessina

  hihi, majd lábjegyzetben megemlítelek:)

 • 2009.05.12 14:22:56anyatájger

  szöcske, félreértettél, én nem cinkből írtam, hogy kíváncsi vagyok a felmérésedre.
  Nagy csoportban egyébként tényleg nincs lelkizés, max. hatszemközt, de igazad van az elejtett mondatok, az ellesett egymásra pillantások, érintések és az általánosító megjegyzések sokat elárulnak egy kapcsolatról.

 • 2009.05.12 14:48:37manka78

  "az elejtett mondatok, az ellesett egymásra pillantások, érintések és az általánosító megjegyzések sokat elárulnak egy kapcsolatról."

  Anyatájger! Nálunk teljesen más jönne le ebből, mint ami a valóság. Mi mások előtt nem mutatjuk ki az érzéseinket, olyankor tök haverinak tűnhet a viszonyunk. Vevők vagyunk egymás poénjaira, de nem bújunk, nem smacizunk mások előtt. Ami esetleg elárulhat minket, az amikor a lányainkra nézünk és összevigyorgunk rajtuk.
  Én nem szoktam durcizni, ha valami nem tetszik, azt szóvá teszem. Vagy azt mondom, hogy most sáros vagy.

 • 2009.05.12 18:59:34anyatájger

  manka, ez nem ilyen direkt dolog. Tudod, valami olyasmi, amikor egy nagy társaságban is ki lehet szúrni, ha két ember között van valami, bármennyire is igyekeznek titkolni. Legalábbis én észreveszem.

 • 2009.05.12 19:13:41manka78

  Igaz, de én akkor ezt megfordítottam. Ránk ez úgy vonatkozik, hogy sokkal érzelemmentesebb viszonyt feltételezhetnek közöttünk, mint ami a valóság. Pont a minap beszélgettünk erről a férjemmel. Úgy merült fel a téma, hogy megláttunk egy mindenki által fasza kapcsolatban élőnek hitt ismerősünket egy másik nővel, akit szintén ismerünk és épp most hagyta el a férjét egy másik miatt. Rájöttünk, hogy ki az a másik. Ekkor mondta a férjem, hogy látod Manka, kifelé lehet mutatni, hogy hú de dúl a love, belül meg ellep a kaka.

 • 2009.05.12 19:27:23cozumel

  Nekem itt volt egy hozzaszolasom.
  Most meg nincs.
  nem mintha a vilagot valtottam volna meg :-)))

 • 2009.05.12 20:08:17másutt

  nem a masik oldalra kerult?

 • 2009.05.12 21:01:35anyatájger

  Hát nem tudom. Akit ismerek, az nem tud becsapni azzal, amit mutatni próbál a külvilág számára. Sőt, akit nem annyira ismerek, arról is kiderül azért előbb-utóbb, ha valami nem stimmel.
  Az érzelemmentesebb viszonyt meg nem nagyon értem, mert szvsz nem attól függ a dolog, hogy nyilvánosan hányszor csókolóznak vagy fogdossák egymás seggét. ( Én mondjuk simán belemarkolok a férjem fenekébe bárhol, mert olyan fogdosnivaló :), de ebből nem hiszem, hogy mélyreható következtetéseket lehetne levonni a kapcsolatunkról.)

 • 2009.05.12 21:09:01manka78

  Ez a pasi konkrétan olyan, hogy mindig túl csöpögősen beszél az asszonyhoz, így anyucikám, úgy anyucikám, aztán meg mással látjuk. Köszi, akkor inkább maradjunk csak 4szemközt. Az a lényeg, hogy mi tudjuk, hogy fasza a kapcsolatunk.

 • 2009.05.18 20:45:43Brumibaby

  Moderátor! Egy ámokfutó!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta