A kétgyermekes házasságok a legstabilabbak

A hároméves házasságok bomlanak fel leggyakrabban - írja a Független Hírügynökség a Népszabadság alapján. A lap a KSH Népességkutató Intézetére hivatkozva arról ír, hogy a gyermektelen, a sokgyermekes, a fiatalon, vagy az együttélés után kötött házasságok végződnek többnyire válással.

A kutatás szerint összetartó erő a túl sok és a túl kevés pénz is: míg a diplomásokat a közös vagyon tartja együtt, addig a szegényebb családokat a közösen igénybe vehető kedvezmények motiválják. A legstabilabbak a kétgyermekes kapcsolatok, gyakrabban válnak az egy gyermeket nevelők, a gyermektelenek válási esélye pedig a legmagasabb.

A KSH Népességtudományi Intézetének kutatói közel hétezer házasságot vizsgáltak meg, melyből 1371 végződött válással. A felmérés szerint a második gyerek vállalása többnyire nem a házasság stabilizálása érdekében történik, hanem a stabil házasságokba születnek meg a második gyerekek, írja az MTI.

A közhiedelemmel ellentétben a házasság hetedik éve nem kritikus pont, de annyiban mégis meghatározó, hogy ezután folyamatosan csökken a válás esélye - olvasható a cikkben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra