Terhesnapló: Leleplezzük a Poronty új kismamáját

Bizonyára kíváncsian várjátok, hogy a múlt héten befejezett Kismama 3.0 után lesz-e folytatása a nagy népszerűségnek örvendő terhesnapló-sorozatunknak.

uh0506

Sokat gondolkoztunk, hogy ki legyen Panzej utóda, ám a kérdést végül a sors oldotta meg. Hogy ki a Poronty új kismamája? A tovább gombra kattintva kiderül.

A kezdetek

Bár korábban nagyon szerettem volna harmadik gyereket, igazából már berendezkedtem a kétgyerekes életmódra. Fotós karrierem is építeni kezdtem, az összes bébiholmit, terhesruhát és -könyvet szétosztottam ismerőseim között és éppen elhatároztam, hogy a legközelebbi randevún a nőgyógyásszal feltetetek egy spirált. Erre már nem került sor, ugyanis két héttel olaszországi sítúránk után furcsa jeleket kezdtem felfedezni magamon. A melleim annyira fájtak, hogy nem bírtam hason feküdni és az is gyanús volt, hogy félóránként rohangálok a vécére. Sejtésem egy hiperérzékeny terhességi teszt is igazolta: a síútról eggyel többen jöttünk haza.

A két csík láttán az előző kettőnél érzett eufórikus érzés helyett pánik fogott el, lázasan számoltam, osztottam-szoroztam, gondolatban pedig végigjátszottam az egész terhességet és szülést, valahogy úgy, mintha életem utolsó másodpercében végigpörögne a szemem előtt az egész életem. Férjem hasonlóképp érzett, két nagyobbacska gyerek mellett újra kezdeni mindent: ez nem szerepelt a tervei között. Az érzelmek néhány nap alatt csitulni kezdtek, az első ultrahangvizsgálat után pedig, ahol a kétmilliméteres bébikezdemény már szívtevékenységet mutatott, lassan elkezdtük felfogni, hogy év végére háromgyerekesek leszünk.

Rókák kergetőznek

Az előző terhességemnél nem tapasztalt rosszullétek a hatodik héten kezdődtek, azóta gyakorlatilag minden nap imádkozom a Nagy Fehér Porcelánisten előtt térdelve és szinte mindent kihányok, amit megeszem. Kivéve az epret, amelyből napi fél kiló is lecsúszik olykor. A dokim szerint a hányás jó dolog. Szerintem nem, de biztos ő tudja jobban. Próbálom csillapítani az émelygést, sok mindent kipróbáltam már, de nem igazán használ semmi.

Álomszuszék

Én, az éjszakai bagoly, aki éjfél után feküdt korábban, most már szinte a gyerekekkel térek nyugovóra, sőt, van, hogy nap közben is elbóbiskolok a kanapén, ölemben a laptoppal. Napi 10-12 órát is képes vagyok aludni, és közben színesebbnél színesebbeket álmodom. De erről majd máskor.

Bőgőmasina

Hja, a hormonok már megint szórakoznak, képes vagyok sírva fakadni, ha a Barátok köztben történik valami orbitális hatásvadász baromság (gyakorlatilag az egész az), vagy ha a fókavadászatra gondolok, sőt, minden különösebb ok nélkül is elpityeredek olykor. Tisztára hisztis picsa lettem.

Bébi

Ma voltam ultrahangon az Uzsokiban, a hasbérlőm 22 milliméteres, jól láthatóan és hallhatóan dobog a kis szíve. Ma vagyok 9 hetes, a szülés várható időpontja december 11.

Oszd meg másokkal is!
Mustra