SZÜLŐSÉG

Karórával lehet fizetni a nyíregyházi fürdőben

2009. május 6., szerda 15:43

Legutoljára, még igazán hidegben jelentkeztünk wellness körképpel, Kehidakustányból, most pedig a nyíregyházi AQUARIUS élményfürdőt vettük górcső alá kicsiny tesztcsapatunkkal. S bár hamarosan a zárt fürdőkomplexumok világa kevésbé fog érdekelni minket a kánikula miatt, azért sok honfitársunknak jól jöhet az információ, ha vízben szeretnék tölteni rövid szabadságukat, de nem akarnak az időjáráshoz viszonyulni. Az AQUARIUS ugyanis tökéletesen megfelelő hely arra, hogy a család apraja-nagyja kisimítsa az idegrendszerét és önfeledten szórakozzon néhány órát, vagy akár néhány napot egyaránt.

Már az elején szeretném kidurrantani a lufit, s annak a megdöbbentő kijelentésnek hangot adni, miszerint ez az a fürdő, ahol már több mint féltucatszor voltam, de semmi negatív kritika nem jut eszembe, amivel akár csak egy kicsit is tompíthatnám a hely fényét. Persze hozzá kell tenni, hogy egyelőre még csak gyerekkel voltam ott, így az extra szolgáltatásokról igen kevés tapasztalatom van, viszont mindenféle korosztályt megmártottam a különböző részlegekben. A végeredmény pedig minden oldalról a rajongás.

Aquarius-látogatásunkat cselesen a négynapos hétvége előtti délutánra terveztük, gondolván arra, milyen jól kicselezzük a tömeget, biztosan kevesebben lesznek, mint május elsején. Annyira igazunk lett, hogy gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen látogatói a gyerekrészlegnek, de nem kellett sorban állni a nagy csúszdáknál sem és volt hely a jacuzziban is.

Már a belépő megvásárlásakor kellemes meglepetés ért minket, ugyanis némileg olcsóbb a jegy, mint máshol, ráadásul elég eldönteni az extrák igénybevételét belépés után, a különbözetet pedig kilépéskor kell rendezni. A négyórás alap felnőtt belépő 1400 forint, a gyerek- (3 -18 év), nyugdíjasjegyek pedig 1250 forintba kerülnek. Az élményvilágba a felnőtt kiegészítő jegy 800, a kedvezményes pedig 600 forintba kerül. Miután ezen túl vagyunk, felcsatolhatjuk a szokásos jegyként funkcionáló „karórát”, ami az egész fürdő területén kvázi bankkártyaként funkcionál, s minden fogyasztásunk ráterhelődik. Ez igen kényelmes szolgáltatás, de egyben nagyon veszélyes, mert könnyen túlköltekezhetünk.

A kisgyerekeket érintő fürdőrész egy teljesen elkülönített helységben van, de üvegfalon át tulajdonképpen átlátni a hullám- és sodró-medencéhez, valamint a nagy csúszdákhoz is és ki lehet menni a külső részhez. Bár az egész Aquarius területén meleg van, a gyerekrészleg igazán kellemes hőmérsékletű, akár törölköző nélkül is szárogathatjuk magunkat a medence szélén, a kinti időjárástól függetlenül biztosan nem fogunk fázni. Ugyan nagyon sok pihenőágy van elhelyezve, számítani lehet rá, hogy a később érkezők csak a fogast tudják használni, de ez nem vesz el semmit az élményből.

A viszonylag nagy vízfelületű kismedence gyakorlatilag három, különböző vízszintű részre van választva, de a legmélyebb rész sem mélyebb egyméteresnél. Középen egy magas toronyszerű bohóc köpi a vizet a fejünkre, valamint a víz három különböző pontján négy különböző méretű csúszda található. A víz mellett, valamint a medencében sok játékot találhatunk, amit nem a látogatók hoztak, hanem mindenki számára használható darabok. Külön meg kell említenem, hogy a vízben ülő, vagy csak úgy fetrengő, lebegő szülőket a személyzet nagyon kedvesen kéri meg arra, hogy ne csinálják: csak állni lehet a vízben.

Ha szeretnénk, hogy egy kicsit száradjon a gyerek, kétféle alternatíva közül választhatunk. Két elkülönített rész található a gyerekrészlegen belül, de annak szerves részeként: az egyik egy hajó belsejét idézi (csak egy kormánykerékkel és falfestménnyel), a másik pedig egy várat, ahová fel tud menni a gyerek és ki tud integetni az ablakán a mamának. Mindkét helyen nagyon csúszik a falépcső, mert ugye értelemszerűen mindig vizes.

A „folyton vízben lenni” állapotban nálunk eddig 3,5 óra a rekord, ezt itt döntöttük meg, s bár nem egy egyedül eljátszogató típus fiam van, itt teljesen egyedül (persze figyeltem) elszórakoztatta magát.

Az élményvilágban nem csak hullámmedence és sodró van, hanem négy, különböző „veszélyességi fokú” csúszda is. Persze egészen kis gyerekkel nem érdemes külön belépőt váltani, nagyobb gyerekeknek viszont nagyon jó szórakozás.

Az alapárba tartozik a termálvíz használata, valamint a kinti meleg vizes medence igénybevétele is, az utóbbit télen-nyáron nagyon tudták élvezni a gyerekek.

Ha valaki úszásra vágyik, az Aquarius területén nincs rá lehetősége, a létesítmény melletti Parkfürdőben azonban kiváló úszómedence van, ahol nyáron, a forróságban felfrissülhetünk a meleg víz után. A felnőtt belépő a több egyéb medencével is rendelkező Parkfürdőbe felnőtteknek egységesen 850 forint, ellenkező irányú átjárás esetén pedig 2 órára 1200 forint (gyerekjegy 1000).

Ha megéheztünk, ehetünk egy kis sütit kávéval az alsó szinten található cukrászdában, vagy az emeleten működő önkiszolgáló étteremben valamilyen komplett ennivalót.

Míg néhány fürdőben az idő ólomlábakon jár és alig várjuk, hogy hazavihessük a gyerekeket, addig itt tényleg remekül elszórakozik az egész család, s igazán nem nehéz a négy órát kitölteni. Ha Nyíregyházán járunk akár télen, akár nyáron, mindig az egyik fő program az „elefántos-csúszda” meglátogatása, s úgy tűnik, még mindig nem unták meg a gyerekek. Igazán jó érzés olyan helyről írni, ahol pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak, ez pedig végre egy igazán pozitív poszt lett.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.06 16:12:02greencurse

  Dejó, végre valami pozitívat is hallok a szülővárosomról!
  A fürdő tényleg nagyon jó, egyetlen veszélye a túlköltekezés, viszont én tudok annyi infot nyújtani a szaunavilágról, hogy van bent finn szauna, ahova beülnek néha önkényes emberek egész gyűjtemény illóolajjal és kb 2 percenként másfélét locsolnak a kövekre. Velük igen ritkán találkoztam, amúgy nagyon jó, kényelmes, tágas. Van mellette egy hideg merülő medence, közvetlenül a szauna ajtótól 2 lépésre, infra szauna a szemközti oldalon, és emlékeim szerint még egy, de abban nem jártam, azt hiszem csak egy sima gőzkabin. Vannak beltéren is fekvőágyak, nyáron pedig ki lehet ülni a szabadba, egy külön elkerített kis részre. Mikor utoljára ott voltam, akkor az óra úgy működött, hogy egyszeri belépés, max fél óra 800 ft. Ha ki-be mászkált az ember, vagy tovább maradt 30 percnél, akkor már több, talán 1000 ft körül, erre nem vennék mérget.
  Viszont kb 100 ft-ért át lehet menni a tófürdőbe is, ahol a Sóstói-tóban lehet pancsolni, csúszdázni és vannak persze medencék is.
  A parkfürdőbe pedig a látványtervek alapján szuper jó dolgokat terveznek.

 • 2009.05.06 16:38:11Magenta

  Köszi, Win, ezt jólesett olvasni a délutáni kávé mellé. :))
  Ugyanúgy kedvet kaptam, mint a Fertő-tóhoz, igaz, én nagy "csatangoló" vagyok. Sajnos, a legkisebb gyerekem egyelőre nagyon nem. :(

 • 2009.05.06 22:31:37CsF

  Nekem kicsit reklámszagú....

 • 2009.05.07 06:49:43Brumibaby

  Win, köszi, Nyíregyháza régi vágyunk, élén az ottani állatkerttel...

  Magenta, a te kicsid olyan kicsi, hogy szerintem nem nagyon kell kérdezni. Mi is csatangolók vagyunk, az elsővel 5, a másodikkal 3 hónapos korában indultunk el, előbb kenguruval, aztán háti hordozóval, ciciben kaja, hátizsákban pár pelenka, törlőkendő... A gyerek bírta, hogy egész nap rajtunk lóg a szószoros értelmében, mi bírtuk, hogy nem kell otthon kushadni, és ha lett volna akkor már Poronty, kilobbiztam volna Tündénél egy csini pelenkázótáskáért egy magashegyi szoptatóbajnokságot, ahol alighanem jó esélyekkel indultam volna :)

  CsF: van úgy, hogy az ember egyszerűen jól érzi magát valahol, és azt meg szeretné osztani a többiekkel is, mert az lenne jó, ha mások is felfedeznék ezeket a helyeket. Tapasztalatom szerint a bédekkerek többnyire kisgyerekes szempontból nem foglalkoznak a bemutatott helyekkel, ezért gyakran csak a helyszínen szembesülsz azzal, hogy nem tudod eltolni a babakocsit, vagy hogy a várfalon lehet sétafikálni, de nincs korlát, tehát pici gyerekkel meg ne próbáld, stb. Ezek az írások szerintem azért jók, mert ez itt egy anya-stb. blog, ahol a gyerek jólétéhez találhat tanácsot, akit érdekel. Úgy egy éve volt egy strandteszt, ahol a lányok már nem tudom, melyik fürdővel kapcsolatban negatív élményeket írtak le, olyan cirkusz meg szájkarate kezdődött, hogy ihaj, és biztos nagyobb volt a kattintásszám is. Az, hogy valami jó, meg tetszik, nem hír, egész egyszerűen nem hiszem, hogy nem lenne a Porontynak nagyobb biznisz, hogy Lumnitzer-nővérekként járja az országot, és alázza sorba mondjuk a strandokat, vagy bármit.

  Na mindegy, nekem tetszett.

 • 2009.05.07 06:50:53Brumibaby

  szó szoros

 • 2009.05.07 08:35:37Magenta

  Brumi, még egy negyedórás autóutat is végigsír. Utál autózni. :(
  Ó, hányszor hallottam, hogy pedig ilyen nincs, a gyerekek milyen jókat szoktak az autóban aludni.
  Én meg éppen most hétvége után mondtam azt, hogy karácsonyig aki látni akarja a gyereket, az feljön Pestre, mert nem vagyok hajlandó egy nagyszülő kedvéért se halálra kínozni. :((

  De remélhetőleg később azért javul a helyzet. És hogy mókásabb legyen, olyan, mint a fiam, elindul az autó = elindul a kaja a gyomorból kifelé.

 • 2009.05.07 09:22:11Ribizlee

  Magenta, nem lehet h az a baj hogy menetiránynak háttal van bekötve?
  nálunk a kicsi üvöltött mindaddig, amíg nem fordítottuk meg az ülést. mihelyst kilátott, semmi baja nem volt. ja, háttal nem szeret azóta sem utazni.

 • 2009.05.07 09:38:57sylblog

  Már családdal voltunk a fürdőben (még gyerek)nélkül és remekül éreztük magunkat. Most nyaralás alatt tervezzük, hogy majd akkor 9 hónapos babánkkal elmennénk a fürdőbe Nyíregyen. Nem emlékszem sajnos, mostanság milyen lehetőség pelenkázni piciket, mennyire "bababarát" a fürdő?

 • 2009.05.07 09:53:47judit76

  Nem érdemes kihagyni a fürdővel majdnem szomszédos állatkertet sem. Mi kb. 15 percnyi sétára lakunk mindkettőtől:-))

 • 2009.05.07 10:04:58winninger jolán

  sylblog, a gyerekmedence melletti mellékhelységben van pelenkázó, szóval gyerekbarát:)
  Azt még szeretném hozzátenni, hogy az elmúlt 2 évben hatszor voltunk Nyíregyháza Sóstón, miután egy remek panziót fogtunk ki. Ált. 4 napra megyünk, tavasszal, ill. nyáron és nem untuk meg, pont azért, mert gyalogos távolságra van minden. Az állatkert egy napos program, sosem hagyjuk ki. Egy, vagy két napot szánunk a fürdőre, csónakázunk, ha az idő engedi, nyáron pedig nem tudunk a fürdő lehetőségekkel betelni. Egymás mellett három strand van. Ezek mellett a programok mellett pedig kisvasutazunk, játszóterezünk, bringázunk (bár megdöbbenésemre nem lehet körbebicajozni a tavat, az erdőben meg egy marha nagy rész le van zárva), szóval van mit tenni. Az autót elő sem vesszük, amíg ott vagyunk. Bár reklám szaga van a posztnak, ez az a térség, ahol páratlanul művelik a vendéglátást, tényleg kevés ilyennel találkoztam. S ha megemlítjük a rosszat, tessék, itt a jó példa, le a kalappal a térség előtt. Mellesleg innen néhány kilométerre éltük át ezt, amire biztosan nem mondtátok, hogy reklámszagú...http://velvet.hu/poronty/2007/09/20/es_megint_csak_videk_bazmeg

 • 2009.05.07 10:53:34tarkabab

  magenta, nem vagytok egyedül.

 • 2009.05.07 22:37:18Mille38

  Még két tipp: Nyíregyházán nagyszerű állatkert is van, hatalmas, gondozott parkban, valamint egy szép skanzen, ami szintén sok érdekeset rejteget, pl. rendszeres programokat.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta