A celebek szerint nem gáz, ha 30 kilót hízik a kismama

A minap az RTL Klub Fókusz című műsorában Görög Zita, Rába Tímea és Keleti Andrea azt ecsetelték hosszasan, hogy egy kismamának nem kell visszafognia magát terhessége alatt, nyugodtan egyen azt, amit megkíván, elvégre mikor tenné, ha nem várandósan?

gzita 03

Szerintük az sem gond, ha több mint húsz kilót szednek magukra, majd leadják szülés után. Később vigyorogva (már-már dicsekedve) osztották meg a nézőkkel, hogy ők mennyit híztak. Volt, aki harminchárom kilóval volt nehezebb a szülőszobán, mint teherbeesés előtt. Ez tényleg normális?

Celebjeink csak azt felejtik el, hogy az átlag kismama, akinek nem életbevágóan fontos feladata szülés után röviddel a régi formáját hoznia és kifutókon illegetnie magát, borzasztóan meg fog szenvedni minden egyes pluszkiló leadásával. Mert nem biztos, hogy lesz pénze/ideje/energiája heti ötször fitneszterembe mászkálni és diétázni, sőt, könyvet sem fog kiadni sikeres fogyókúrája apropóján.

Szerintem egy kismama igenis figyeljen oda, hogy ne szedjen magára túl sokat. Az éhségrohamokat és a „kizabálnám a hűtőt"-érzést nem csak csokival, chipsszel, édességgel és szénhidráttal lehet csökkenteni. Ne felejtsük el, hogy a kívánt súlytöbblet mindössze a gyerek, a magzatvíz és a méhlepény súlyából áll, valamint a megnövekedett vérmennyiségből, az ezen felüli kilók mind meg fognak maradni szülés után. A kismamának sem jó, ha bálnának érzi magát, később pedig sokkal egyszerűbb dolga lesz, ha nem tizenöt kilótól akar majd megszabadulni.

Aki mindezek ellenére úgy gondolja, hogy „egyszer vagyok terhes, azt eszem, amit csak akarok", és nem érdekli, mennyit hízik várandóssága alatt, az ne siránkozzon, ha szülés után néhány hónappal megkérdezik tőle: „És mikorra vagy kiírva?"

Oszd meg másokkal is!
Mustra