SZÜLŐSÉG

Dehogy beszélek csúnyán a gyerek előtt!

2009. április 28., kedd 09:05

Az eredeti cím kissé erősebb volt, az a változat némi plágiumot is takar. Azt hiszem, egy viszonylag népszerű rádiós műsorvezetőt hívtak meg valami interjúra, ahol a moderátor bemutatta a közönségnek (nyilvános felvétel volt) azzal, hogy vigyázzanak, az illető néha csúnyán beszél. A bemutatott meg elvigyorodott, és rögtön kijelentette, ááá, lóf....t beszélek én csúnyán.

Na hát sokunk van így ezzel a gyerek előtt is. Aztán a drága sarj elkezd beszélni, és a rendes szülő ilyenkor fokozottan ügyel a saját kiejtésére, mondatszerkesztésére, szóhasználatára, hadd tanuljon csupa szépet-jót az a gyermek, meg aztán annyit még a legamatőrebb szülő is tud, hogy Pityuka a nem megfelelő szókészletet elsőnek nyilvánosan a legalkalmatlanabb egyeden fogja kipróbálni – a közértes Gizi nénitől a magyartanári képesítésű anyósig és a pap nagybácsiig terjedhet az „alkalmas" alanyok sora. Szóval nem, nem és nem fogunk csúnyákat mondani a gyerek előtt.

Aztán előbb-utóbb khm, becsúszik a gikszer. Sorok írója első alkalommal természetesen a közúti közlekedés során bukott el. Az ifjú szőke cica egy óriási terepjáróval kanyarodott balra, csakúgy mint mi – csak ő elfelejtette, hogy kanyarodás közben nem illik sávot is váltani, főleg ha abban a sávban már van autó. Történetesen mi, a jobb oldalon hátul üldögélő kétévessel, akit centikre került el a bivalyerős vas. „Takarodj.....ba, te ....., az Ecserin vagy ....ért kaptad a jogosítványodat!!" (gondolom mindenki ki tudja egészíteni a hiányos mondatot...) – ordítottam ki a kocsiablakon a bambán néző szőke hölgy irányába, szegény gyermekem meg a fejét kapkodta a babaülésben.

Aztán a többi, persze. Az apja valami parlamenti közvetítés alatt nyilvánított keresetlen véleményt a mai magyar politikai elit teljesítményéről, elfeledkezve a szobába szivárgó kisded jelenlétéről. A nagymama – aki ezen kifejezéseket lényegesen ritkábban használta, mint mi – szintén bűnbe esett: ha jól emlékszem valami levert virágcserép, esetleg lábosból azonmód kiborult leves volt az ok. A gyermek ismét csak állt és figyelt.

Egy idő múlva persze jött a feketeleves. Gyermek hasravágódott a parkban, csúnyán beverte a térdét, a nagymama pedig döbbenten vette tudomásul, hogy a gyerek hibátlanul idézte meg Huba vezér szellemét. Az oviban hálistennek egyetlen gyerek sem beszél kifejezetten csúnyán, de azért a pisi-kaki felemlegetése oda nem illő szituációban arra rávilágított, hogy mint minden kis-és középső csoportban, a miénkben is „vicces" az ilyesmi.

Az egyik unokaöcsém forró forrasztópákába lépett néhány évesen az udvaron. Azóta is kutatják, hogy a kisded szájából előtörő, népi fordulatokkal tűzdelt kacskaringós szitokáradatot honnét is tanulhatta. Az mindenesetre kiderült, hogy a gyerekek roppant tanulékonyak – és kizárólag „hatásos" esetekben használják a megfelelő kifejezéseket, amit éppen mi, felnőttek tanítunk meg akaratlanul nekik – és amiről az első pillanattól fogva nagyon jól tudják, hogy valamiért problémásak.

És te? Mondtál már csúnyát a gyerek előtt? Mondott a gyerek előtted csúnyát? És mások előtt?

Vakmacska

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.28 13:33:18buborék

  Van itt olyan akinek az anyósa nem mondta még a kisunokának, hogy "Nézd csak ott A anya, ott A autó, ott A apa" áááááááááááá

 • 2009.04.28 13:33:40Heatherette

  "Tulajdonképpen mér jobb kutyafáját, meg lópikulát mondani mint lófaszt meg basszameget? Mi változik ettől?"

  na ez az!
  meg mi az, h "hiába van 2 felsőfokú nyelvvizsgája és 3 diplomája"??? mert ez iq függő dolog?

 • 2009.04.28 13:42:58keke80

  Az ilyen gügyi-mügyi tutulgatástól visítva mászok fára!!!!Az én Törpim is hall ilyen f@szságot, de ha lehet, kerülöm... Nem hülye, csak gyerek. Érti az a normális beszédet is!!!

 • 2009.04.28 13:46:50nyanyus

  Barátunk tündérszép 4 éves, babaarcú, szöszke leánykája egyik este apukája kedvenc dalát énekelgette nagyon érthetően, hogy:
  "pi..a nélkül lófaszt ér a szerelem"

 • 2009.04.28 13:48:57nyanyus

  A fiam úgy 2 évesen( alig tudott beszélni) egymagában játszott a szobájában és leesett a macija a földre.Felkapta és apja hallotta, hogy azt mondja" baszd meg maci!" Mi majd meg zabáltuk és bár már 33-dik évében van, nálunk még mindíg ez a szállóige. Ha otthon nem hall ilyet, majd hall az iskolában, az tuti!

 • 2009.04.28 13:49:33szövetszöcske

  Szerintem nincs a gügyögéssel se baj, meg a basszamegezéssel-lófaszozással sem, azzal van baj, ha valaki nem úgy beszél, ahogy neki természetes, hanem valami erőltetett koncepció szerint, ahogy a gyerektartók kézikönyve megírta.

 • 2009.04.28 13:54:46mazsola84

  H, függ a környezettől, hidd el. Apám sok helyen dolgozott, amíg öltönyös volt, addig igen ritkán káromkodott, amint munkahelyet váltott és bekerült, hogy úgy mondjam egyszerűbb környezetbe káromkodni kezdett mint a kocsis, borzasztó volt hallgatni. Ezt hallotta napi 8 órában a melósok között és idomult. Pedig nem 3 éves volt.

 • 2009.04.28 13:56:20Vakmacska

  Azért ami a mai magyar közbeszédben történik, az kicsit sok, én akárhová mentem eddig (külföld), sehol se használták kötőszóként és központozás helyett a négybetűs szavakat. Megvan a helye, de mindenütt, mindenhol, szóban-írásban, családban, munkában, szórakozásban, mindig?

 • 2009.04.28 14:03:15Veg_

  szövetszöcske:
  Nálunk a lópikula az ovónő szavajárása volt, hiába voltam baromi korán felvilágositva, számomra halandzsa maradt nagyon nagyon sokáig. Mostanra meg megszoktam :D
  És spec ha azt mondod: "azt a teremburáját, hát ezt meg hogy képzelted!" vagy "hogy az a szaturnuszi lila lánctarpas acetonbuborék vigye el ezt a faxot!" abban legalább valami régies iz vagy fantázia van. EGy olyan mondatban, amit a kolleganőtől folyamatosan hallok, miszerint: "na baszdmeg te hülye kurva (másik kolleganő, nekem nem merné), mi a faszér tetted ide ezt a szaros kiöntőt erre a kibaszott asztalra a jó édes anyját az egész fosnak!" max az ugrik be: mindjárt elhányom magam.
  No ez a különbség. Mert nem azzal van baj, ha valamibe belerugsz, és mondasz egy cifrát.

 • 2009.04.28 14:04:16Heatherette

  nézd, szerintem van különbség a "nagyon jó" és a "kurva jó" között, én gyakran azért használok "csúnya szavakat", mert csak kis finoman nem lehet kifejezni pontosan, miről is van szó. (jó-jobb-nagyon jó-kurva jó, nálam ezek a fokozatok vannak). de pl istent sosem keverem bele a szitkozódásokba, pedig nem vagyok se keresztény, se zsidó, se mormon, mégsem tartom jópofának.

 • 2009.04.28 14:04:33Veg_

  2009.04.28 13:42:58keke80:
  megértelek, a gügyögésről falnak lehet menni :(

 • 2009.04.28 14:05:59Mimas

  Az én fiam is nemegyszer hazáig skandálta, hogy "Mit művelsz, vakegér?"
  Náluk most jött az oviban el a korszak, mikor vicces a kaki-pisi szöveg. Én ettől a falra mászom. De mégis hogy szóljak rá, ha nekem ennél súlyosabb is kicsúszik a számon??? Ja, nem gyakran, de akkor sincs pofám rászólni. Elég visszataszító, mikor apuka-anyuka szidja a gyereket a csúnya beszédért, miközben ők maguk is káromkodnak, mint a záporeső. Láttam már ilyet nem egyet.
  Ja, és a szállóige-káromkodás: apassza meg! Szerencsére a gyerek félrehallotta az eredetit.

 • 2009.04.28 14:06:59Veg_

  "2009.04.28 14:04:16Heatherette

  nézd, szerintem van különbség a "nagyon jó" és a "kurva jó" között,"
  Van. ha pl. jó az a kurva, vidd el, oszt keféld meg...

 • 2009.04.28 14:21:25catus

  Barátunk tündérszép 4 éves, babaarcú, szöszke leánykája egyik este apukája kedvenc dalát énekelgette nagyon érthetően, hogy:
  "pi..a nélkül lófaszt ér a szerelem"

  Most hogyan röhögjek egy jóízűt mikor a főnököm odaát baszakodik??

 • 2009.04.28 14:23:09szövetszöcske

  Azér ez lovagolás a szavakon. A lópikula szép, a lófasz meg nem? Mer olyan kifinomultak vagyunk, hogy csak utalunk rá, kipontozzuk a helyét mer tabu? Ez a különbség, a kifinomultság?
  A brittt tudósoknál is van akinek általános hangulatjavító szó a mondatokban fa-king, és minden fa-king good, csak szójárás kérdése (nekem volt egy időben egy brittt szakértő kollégám, neki például ilyen meg még ilyenebb szavajárása volt)

 • 2009.04.28 14:25:25catus

  a másik ami a téma kapcsán eszembe jutott az az, hogy mostanában ha nem is csökken a mennyiség, de finomítottam a dolgon észrevétlenül
  Lófasz...lófütty pl...

 • 2009.04.28 14:52:10anyatájger

  Valaki már írta, én is olvastam valahol, hogy a gyerekek azért jegyzik meg könnyen a káromkodásokat és azért ismétlik olyan bőszen és csodálattal azokat a kifejezéseket, amiket tőlünk hallanak, mert általában erős érzelmi reakció társul hozzá ami miatt jobban megjegyezhető, stb.
  Én bevallom, sokáig csúnyán beszéltem (atyai hagyaték), aztán terhességem vége felé alternatív megoldásként megváltoztattam pár kedvenc szavamat :) Mit mondjak, nem igazán sikerült egy-kettőről leszoknom, de nem nagyon zavartatom magam, mert sztem is nagyon gáz, amikor ráerőltetsz magadra valami stílust. Az állandó bazmegelés és a kötőszóként használt ordenáré kifejezések viszont sztem elég visszataszítóak, pláne egy kisgyerek szájából, ezekről érdemes leszokni :)

 • 2009.04.28 15:05:02plussbirka

  kulturaltan is lehet karomkodni, apai nagyanyamtol szarmazo gyongyszem: isten csapja kendet farral a marhaganajba! apamtol a kedvencem: azt a sarga viganojat!
  de sajnos en szoktam, pedig a szuleim nem. igaz indulatbol, de hat heves vermersekletu ember vagyok, szoval eleg gyakran., ez van. a gyereket inkabb arra kell megtanitani, hogy milyenkor nem szabad hasznalni ezeket a szavakat. kivinni a vilagbol ugysem lehet.

 • 2009.04.28 15:17:42nanemárrr

  7 éve gyerekek közt dolgozom, így már sikerült visszaszorítanom a csúnya szavak használatát, melyeket amúgy elég gyakran tettem. Apucika igyekszik a munkahelyén kiélni az ilyen jellegű dolgait. Próbálunk tudatosan készülni arra, hogy mikor megszületik a bébi a lehető legkevesebbet káromkodjunk...tudom ez nem lesz egyszerű! De persze mindez majdnem hiába, amikor a családban van olyan 4 tagú család, ahol különböző kötőszavakkal szólítják meg egymást...anya apát és viszont, szülők a gyerekeket, gyerekek a szülőket...és ami a legrosszabb, a 2 és 3 éves gyerek már a család többi tagját is olykor-olykor megtiszteli ezekkel a szavakkal, amikor is anya és apa mint a "maszületettbárány" néznek, hogy ugyan honnan tanulták?!?!?! Azért ez már szerintem óriási túlzás...mindenki próbálkozhatna egy kicsit disztingválni...teljesen úgysem lehet elkerülni otthon sem, otthonon kívül meg pláne nem! Na, ez jó hosszú lett bocsika! :)

 • 2009.04.28 15:19:01ruju

  Engem is csak a "kötőszavas" káromkodás zavar, de ha valaki a gyerek előtt akár indulatból is cifrázza, azt se nagyon szeretem. Az én számat simán elhagyja egy-egy basszus vagy francba vagy fenébe, sőt, talán volt már a rohadt életbe is, de a gyerekem eddig még nem mondott ilyet. Ezt annak tudom be, hogy egyértelmű érzelmi szituációban hangzottak el ezek a kifejezések.

  Csak megerősíteni tudom, hogy a németeknél egyébként nem menő a káromkodás, a sájsze a legdurvább kötüszóként használt valami, ennek örülök, pedig gyerek nélkül én is el szoktam ereszteni magam....

 • 2009.04.28 15:19:34gyj

  Tatám gyöngyszeme: "azt a leborult szivarvégit!"

 • 2009.04.28 15:24:01ruju

  Jaj, persze autóvezetés... "anyaaaa, ez a néni most bénázik?" vagy "mennyéééé máááááá", persze mindenzt hátulról a gyerekülésből... Egyszer meg főztünk együtt valamit és talán kiborult valami nem emlékszem pontosan, és kíváncsi voltam, hogy az iylet hogy mondják németül, hátha tanulok vmi jót a gyerektől, meg is kérdeztem, hogy az oviban mit mondanak ilyenkor. a válasz: "sájsze" :-DDD

  de ezt itt írtam már régen, bocsi

 • 2009.04.28 18:17:17Chelly2

  Sajnos hajlamos vagyok én is indulatból elereszteni ezt-azt, de akkor mindig mondom a fiamnak, hogy jajj, anya buta volt, így nem szabad beszélni. Erre drága gyermekemnek hétvégén nem jött össze vmi a kertben és a játékát a földhöz csapkodva (a csapkodást nem tőlem leste), kiabálta, hogy te szar..., te rohadt... Persze a párommal nem bírtuk ki röhögés nélkül, mert annyira édes volt, de én nagyon mérges lettem magamra.
  A baráti körünkben van viszont olyan akinek minden mondatában min 2szer szerepel a baszd meg és társai. Szép volt hallani a kislányát, amikor 2 évesen elkezdett mondatokban beszélni. Nekik ez fel sem tűnt...
  De valahol a magyar nyelv "szépsége", sokszínűsége, hogy még káromkodni is ezer féle képpen tudunk.

 • 2009.04.28 20:02:02anyamadár

  Őőő... hát ránk is ránkférne néha a szappanos szájöblítés, de szerencsére úgy alakult, hogy a gyerekek mindig ránkszólnak ha csúnyát mondunk. Akkor vezettük be ezt a rendszert mikor láttuk mennyire nehéz leszokni az ilyen olyan basszusozásról, hülyézésről... jó hogy szólnak érte a kicsik mert így könnyebb leállni vele. :)))

  Engem elkeserít ha egy gyerek csúnyán beszél, bazmegel, meg lófaszozik. Az meg mégjobban ha a felnőttek rötyögve bátorítják is minden alkalommal.

  Szerintem is jó az embernek kacskaringósan kiadnia a mérgét, nekem pl. ma sokat segített, hogy elküldtem valakit melegebb éghajlatra persze nem szemtől szemben csak itthon a konyhában üvöltöttem világgá a bánatom.
  Kötőszónak nem jó használni ezeket, de ha kicsúszik hát kicsúszik...


  A pisi-kaki-púz hármast nem tartom csúnya mondásnak, szerintem vicces ahogy egymásnak mondogatják és megpukkadnak a röhögéstől közben, csak azt beszéltük meg, hogy ebédnél mondjuk ne emlegessék.
  Mostanra már kiment a "divatból" itthon.

 • 2009.04.28 20:43:51ruju

  anyamadár, jártatok Húsvétkor Magyarországon? Kocsival?

 • 2009.04.28 20:45:43anyamadár

  Ruju most repülőztünk, de voltunk otthon :)

 • 2009.04.28 20:54:39cöcke

  Akkor most: a picsába,hogy elszállt az előző frappánsan megfogalmazott kommentem, bassza meg!:(

 • 2009.04.28 21:01:40ruju

  akkor nem titeket láttalak az autópályán. :-DDDDD

 • 2009.04.28 21:23:28wish73

  buborék, az exférjem anyósa (=anyám) sosem mondaná, h a autó. bezzeg az én anyósom... de, baszki, még logopédus kolléga is mond ilyet, h "a anya". meg "válassza" "választja" helyett.
  nekem cifra szókincsem van, vezetés közben tanulnak a lányok is. a kicsi azt szokta mondani, h "nem akarok csúnyán beszélni, de szerintem ez köcsög volt. a nagyobbik szerint pedig puhapöcs. ez utóbbit spec. nem tőlem tanulta.

 • 2009.04.28 21:40:49anyamadár

  Ruju és nagyon antipatikusak voltak az alteregóink vagy jófejeknek tűntek? :)))

 • 2009.04.29 01:17:46cozumel

  Wish

  :D:D:D

 • 2009.04.29 01:20:44cozumel

  Korulottunk 600 kilomeretes korzetben nem elnek magyarok...szerintetek hogy fogom legkozelebb otthon elmagyarazni, hgoy NEM TOLEM tanultak a gyerekek a "rohadt eletbe, hogy szarjon sunt' tipusu kifejezeseket? :-))))))

 • 2009.04.29 03:14:17Felicitasz

  bla

 • 2009.04.29 08:39:11felhasznalo

  Wish, nálunk is hasonlóképp nyomatja a gyerek: anya, nem akarok csúnyát mondani, de a Bálint azt mondta, hogy P betűvel kezdődik és icsára végződik.

  Na, felvállalom, én sajnos a mocskosszájúak közé tartozom - anyám mindig felháborodva mondta, hogy nem tudja, kitől tanulom, én meg mindig röhögtem, hogy tőled anyám, tőled. Spec. bakkerozom, baszkizom, bamegezem, olykor kurvázásal nyomatékosítok. Nem vagyok büszke rá, de ez van.

  Nyilván kölyök előtt próbálom visszafogni magam, nyilván nem sok sikerrel - vagy inkább nem elég sikeresen. Gyerek tanult is pár kifejezést, ez tény. De az is, hogy nem nagyon használja. Olykor, mikor totál kiborul, kibukik a száján egy-egy, nodehátkérem, a káromkodásnak pont ez a funkciója, feszültségoldó.

  Na, mindegy, a lényeg: én is rászólok, ha csúnyán beszél, de fel van hatalmazva, hogy ő is szóljon rám, ha olyat hall tőlem, amit nem kellene. És érdekes módon, így nem használja egy az egyben az én szépséges szókincsemet, hanem inkább a fenti módon.

 • 2009.04.29 08:54:05Temptation

  Gyerekkoromban mi nagyon röhögtünk az egyik ismerős nőn, amolyan igazi "széplélek" volt, és ha nagyon káromkodott volna, azt mondta: " a lópaci pimpilimpijét".....

 • 2009.04.29 09:30:16Vakmacska

  temptation, nálunk otthoni változat: "hej paripa pipili a popódba...."

 • 2009.04.29 09:47:59szövetszöcske

  Van egy homokos cimborám, ő élt hosszabb ideig angol nyelvterületen, mesélte, hogy egyszer egy szakmabelieknek tartott partin lefodítgatott pár magyar cifraságot és rettenetes sikert aratott vele, többen mondták neki, hogy megtanulnak magyarul, mer milyen menő már egy ország, ahol ha a kolléga kér valamit és én nem akarom megcsinálni, akkor azt válaszolom, hogy lófaszt a seggedbe...
  (érdekes egyébként, hogy tényleg a karóbahúzásra vonatkozó káromkodásból milyen zaftos utalás lett a modern nyelvben)

 • 2009.04.29 09:56:07Vakmacska

  Szinte minden külföldi kollégám megtanult magyarul káromkodni - a legmesszebbre egy lengyel származású ausztrál barátunk jutott, egyszer oldalba vágott egy kikanyarodó olasz turistabuszt a Nagykörúton, hát csak csodálkoztam micsoda magyar szókincse van...írásban viszont következetesen úgy használta az egyik kifejezést "buszmeg" - valahol összekeveredtek a dolgok:)))

 • 2009.04.29 10:06:00catus

  Nálunk anyuám mondja azt hogy basztikuli a lányom előtt és ezt ő köveztkezetesen baszkulinak mondja

 • 2009.04.29 10:14:04szövetszöcske

  Érdekes, hogy a magyarok pont azokra a dolgokra nem büszkék, amelyek általában tetszenek a külföldieknek, hogy itt vannak a legszaftosabb káromkodások, a legrafkósabb emberek (nemzeti sport nem fizetni a parkolási büntetést vagy jegy nélkül BKV-zni), brutál egészségtelen zabálnivaló kaják, legkönnyűvérűbb nők stb. Ehelyett mindenki nobel díjasokra akar büszke lenni (pedig ez aztán a kutyát sem érdekli, ráadásul még égő is, hogy a nagyrészük elhúzott az országból), sportolókra (akik olyan számokban lettek érmesek, amiket a magyarokon és pár érdekelt országon kívül senki nem néz), meg hogy majdnem olyan tiszta utcák meg pedáns emberek vannak mint Németországban. Azér vicces...

 • 2009.04.29 10:47:07mpbm

  .

 • 2009.04.29 10:52:17mpbm

  Na nem jött vissza, amit írtam. akkor röviden, én épp lezsokóban avgyok a káromkodásról, miután a kétéves láényom megkérdzete egyik reggel, hogy hol van apa? én meg mondtam, hogy elment dolgozni. Mire ő: - a kurva picsába!
  Igen, tőlem hallotta, sajnálom, sajnálom.
  A nagyobbik lányom gyakorlatilag soha nem beszél csúnyán: egyszer 3 éves korában azonban ült a budin és bőgött, én meg megkérdeztem miért bőg. Mire ő hüppögve, legörbűlt szájjal: - azért, mert apa hüpp apa LEBASZT! (így o meg még egy t nélkül)

 • 2009.04.29 16:06:02Borcsika

  Hát, elvigyorodtam, mert eszembe jutott, amikor az én gyermekem is nagyon bájos beszédhibával elismételte az oda illő szituban.
  Próbáltunk leszokni a káromkodásról, de nem ment. Aztán egy alkalommal feladtam, amikor leöntöttem a lábam forró vízzel, és mondtam, hogy "azt a kutya fáját, ez nagyon fáj". Erre megszólalt a gyerek a szobából, "mondjad Mama csúnya szavakkal, például, picsába". Nagyon röhögtünk, pedig qrvára fájt.
  Mostmár 3,5 éves, és meg tudtuk vele beszélni, hogy nem szép dolog csúnyán beszélni, úgyhogy ránk szól, ha valami csúnya elhangzik, és közli, hogy "csap-csap lesz a szátokra". Még azért is szól, ha a a közúti forgalomban az "anyád" kifejezést alkalmazom.

  Nem vagyok képes leszokni, sajnálom. Bízom benne, a kölyök okosabb, mint én.

 • 2009.04.29 19:47:23ruju

  Na, az én gyerekem nem beszél csúnyán, bruhahahaha. Ma ülünk az autóban és éppen eszébe jutott egy incidens, amikor láttunk egy autóst áthajtani a piroson (történetesen mi már a zebrán voltunk, amikor a mellékutcából kikanyarodó autós lazán átment előttünk - a cifrázástól csak a gyerek tartott vissza...) Szóval ez eszébe jutott, és azt mondta: "igaz, anya, az a faszi átment a pirososn..." Nnnnna. Ezt gondolom én meséltem így az apjának, de azért biztos, ami biztos megkérdeztem, hogy ezt meg kitől hallotta. gyerek állítja, hogy az apjától :-DDDDDD

 • 2009.04.29 23:22:57Borcsika

  Újabb mai szösszenet: jövünk haza a bölcsiből. Csememte 3,5 éve. Mentőautó áll a sorban, majd egyszercsak elkezd szirénázni. Gyerek: "bassza meg, a hülyéje! Bocs Mama, hibáztam". Könnyesre röhögtem magam,miközben próbáltam megnyugtatni őt is, és magamat is. Nagyon megijedtünk.

 • 2009.04.30 07:37:03lívi

  Ismerősöm kisfiára vigyázott a nagyija.Délután a gyerek ha valamit elrontott csak ezt hajtogatta:A KUTYA ÚR IS TEJET ISZIK! Gondolkodtunk,hogy mit akar ez jelenteni,aztán a következő nagyilátogatásnál kiderült.A nagyi nem volt éppen vallásos.

 • 2009.04.30 09:01:31Metog

  Kirándulásunk során az egyik kertből hallottuk: "Baszd meg Brigi, nem tudod, hova a picsába tettem a cumimat?" Mindezt egy kb. 3 éves szájából.

 • 2009.04.30 09:24:16mammina

  metog
  azert ez mar durva!!!!

 • 2009.04.30 09:27:41baudolinA

  2009.04.28 10:58:48 Heatherette
  Igazad van: ez színtiszta képmutatás. Ráadásul miféle hülyeség az, hogy a fiúknak "vagánykodásból" kell tudni káromkodni, a lányoktól pedig ugyanazok a szavak csúnyák? Ez ugyanolyan hülyeség, mint az, hogy "a nők borzalmasak részegen, férfiaknál elmegy".

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta