SZÜLŐSÉG

Segítség, speedezik a gyerek!

2009. április 27., hétfő 11:17 |

Vierre a marihuánafogyasztás hatásainak bemutatása után elmeséli, milyen rövid- és hosszútávú hatásai vannak a speednek, milyen jelekből következtethet arra a szülő, hogy a gyereke speedet használ és mi a teendő ebben az esetben.

Amfetamin: speed: nitró, gyors, spuri, pakk.

A speed egy mocskos dolog. Tapasztalatom a speeddel években mérhető és még mai napig látom mit csinál az emberrel.

Amikor először tolja az ember, orrban általában, felpörög, begyorsul, az agya szárnyal, a teste dettó, nem érzi a fáradtságot, egy egész napot eltáncol vele simán, abszolút az elektronikus zenéhez köthető. Baromi jó dolog egy ideig. Az ember dumál és megváltja a világot, rájön az élet értelmére, a halál mibenlétére vagy csak simán matekozik vele 10 órát- saját élmény. És még nem is kényszerből. Megigézett a másod- és harmadfokú egyenletek szépsége, nah, van ilyen.

Kiváló társasági drog, ha a többiek is nyomják, órákig tartó séták, hegymenetek, filozofálgatás, gátlás csökkenése... Aztán elmúlik és jön a kattogás.

A kattogás egy rettenetes periódusa a dolognak, az ember jön le a cuccról, feszült lesz, ideges, aludni még nem tud, az agya jár, de a teste már nem, elfáradt. Ilyenkor a legrosszabb, amikor valamilyen gondolatmeneten rajta marad az ember agya és azt pörgeti a fejében órákig, borzalmas. Tikkelni kezd, ami egyébként a nitró alatt már megjelenik. Mindenki másképp. Van aki rág, van aki a kezét morzsolgatja, valamit csinálni kell, mert a tempó felgyorsult. Aztán lejövetkor ez látványosabb, már nem pörög, de a tikk ott van, az arcon megjelenhetnek piros foltok, az orr is olyan lehet mintha benyomtál volna három lityó tabis vöröset.

Amikor be van tépve az ember, vidám, de erre a drogra nem mondhatom hogy nem szülhet agressziót. Mert az egó nő, a kedv javul, nem hallucinogén, tehát aki amúgy is bunyós fajta, annál elképzelhető hogy egy jobb eresztésnél - ahol az amfetamin mondjuk nem mosóporral hanem koffein tablettával van felütve - elhiszi hogy leveri a Gézát, aki amúgy két méter magas és százhúsz kiló.

Ellenben azt sem mondhatom hogy az első időkben nem jó élmény. Én is megváltottam a világot, én is rájöttem az élet értelmére... Aztán hozzászokik a szervezet. És vagy megunja, vagy kialakulhat függőség. Gyakori, de reményt adhat, hogy ugyan csak 12 év távlatából egy embert ismerek csak, aki nem jött le róla és már soha nem is fog.

A kalciumot kiszívja az emberből, a fogak kieshetnek, a csont ritkulhat, ha az ember gyakran nyomja vagy rákattan. Láttam. Az a baj vele, hogy bejön ez a pörgés és vágysz rá újra. De egy idő után a kattogási időszak nő és a tisztán betépett csökken, majd még inkább és a szerencsésebbje, vagy aki nem függő alkat, az rájön, hogy most már fél grammtól pörög két órát és kattog másfél napot. És megundorodik. (Én.)

Ennek a folyamatnak az elején szokták elkezdeni szúrni. Mert akkor tisztábban jön be és a kattogás is lecsökken. Én egyszer szúrtam, de nem érdekelt a dolog a továbbiakban. A szúrás majdnem egyenes hozama a ráfüggés. De a cucc mocskossága adja meg az "előnyét is", igen, tartható a függőség évekig, de valójában egy idő után nagy százalékban majd' mindenki lerakja. Szétbassza az embert hosszú távon. Átlag 2-5 év után azok is lerakják, akik amúgy függtek. Itt már előrevetíthető egy másik addikció kialakulása kompenzációként, általában a pia vagy spangli. És a spanglival ellentétben a speedre inni nem ritka, mert az agy pörög, a pia tompítja de még tompítva is viszonylag tiszta marad. Persze mértéktelen ivászattal összekötve totális kidőlés várható ugyancsak, hányás és rosszullét.

Egy este egy gramm simán elmegy. Általánosságban mondom, hogy ez nem egy veszélyes mennyiség. Igen, már most érzem a hörgést, idáig üt a szele, de nem tiszta amfetamin, amit az ember felnyom az arcába, mindig felütik ezzel-azzal, a mosópor vicc volt, de az íze és az illata nagyon arra hajazott. Mégis leginkább a koffeintabletta az, amivel lazítják. A tiszta amfetamint így is árulják, nem speedként, de annak a tisztaságában is kételkednék.

Nagyon sokan tanulnak vele, baromi jó tanulásra, de csak a felelésig, aztán szép lassan kihullik. A kattogás időszakában le kell rakni a könyvet, akkor már semmi nem szívódik fel, csak mondjuk rááll az agyad a francia forradalomra és azon pörög órákig. Fúúúj.

Mellékvágányként jelzem, van egy gyógyszer, ami anno fogyigyógyszernek indult, de aztán az amfetamin illegál lett, meg amúgy sem vált be. Nem tudom pontosan, miért vonták ki, az biztos, hogy más országban létezik, mert én találkoztam 2010-es lejáratú levéllel. Ebben a gyógyszerben van amfi, de jóval kevesebb, mindenesetre érezhető, az ember nem eszik, ugyancsak pörgősebb, ugyancsak van minimál kattogás, de ha reggel kapja be, este már simán alszik. Kakaóbarna tabletta, csokiszagú, arany színű levélben árulják a fitnesstermekben pult alatt, egy levél 2500 forint. Ezzel is leginkább tanulnak és fogynak az emberek. Ha ilyet találtok a gyereknél, ez is amfetamin tartalmú gyógyszer. Ugyanazok a hatásai mint a speednek, csak lájtabb verzióban, teljesen nyomon követhetően.

Összességében: A speed már nem móka. A vérnyomás és pulzus nő, az ember elfelejt inni, ezért gyakran rettenetesen cserepes a szája reggel. Kimelegszik, mint az állat, de nem foglalkozik vele. Baromi jót táncol, kurva sokat fogy, iszonyú jót dumál, fanki a kufircolás vele, aztán...

... másnap totál zombulás, úristenezés hogy kivel állt le beszélgetni, hogy miket mondott

Ha speedet tisztán tolsz, akkor a tudatodnál vagy végig, tiszta a tudatod. Tehát olyan nincs, hogy megetetnek vele aztán azt csinálnak veled, amit akarnak. De olyan van, hogy tisztán kevésbé lettél volna barátságos XY-nal, mert a speed felold gátlásokat, ha nem is mindet, az egy másik drog, arról is fogok beszélni majd.

Hosszú távon szívproblémákat, gerincproblémákat okozhat, a fogakat szétszedi, a csontokat szétszedi, az immunrendszer gyengül, emésztési és keringési zavarok léphetnek fel.

Technikailag: Az ember előveszi a pakkot, kiszórja valami asztalszerűségre a cuccot, egy kemény kártyával 5 és 10 cm körüli, cirka fél centi széles csíkot húz, összesodor valamilyen papírdarabot, gyakran pénzt, az orrához emeli és mint a Ponyvaregényben, szépen felszippantja egy húzásra a dolgot. Marja az ember orrát, majd feloldódva keserűen lecsorog a torkon, nyálkahártyán keresztül szívódik.

Ha a gyerek:

- gyorsan, sokat fogy,

- a megszokottnál gyorsabban beszél és/vagy többet,

- valami véletlen folytán be van a családi banzájon speedezve, akkor barátságosabb, odafigyelőbb, társaságibb, mint ahogy megszoktad és plusz többet beszél,

- nem eszik, nem kajás mondjuk a családi vacsi alatt,

- kezével, lábával, arcával kialakít olyan monoton tikkeket amiket észre sem vesz (lábrángatás, fográgás, kézmorzsolás) - már kattogás,

- ezekhez párosítva gyakran ingerültebb - már kattogás,

- kedvtelenebb, nincs kedve mozdulni, menni - már kattogás,

- ha eszik, inkább levest, joghurtot, ami csúszik - már kattogás,

- találsz nála hengerbe csavart szórólapot vagy pénzt,

- kicsi papírból hajtogatott pakettot- olyan mint egy kicsi boríték,

- vagy műanyag kicsi zacsit, felül összepattinthatósat,

- bankkártyáján, személyijén, bármilyen kártyán gyanús fehér pormaradvány van.

Akkor LEHET, hogy a gyerek speedezik.

Egy gramm 2000 és 3000 forint környékén van.

Végszóként: Én nagyon jókat szórakoztam vele még a kilencvenes évek végén, de aztán nagyon hamar megmutatja az igazi valóját és már a szagától hányingerem volt. De figyelem, mert ez ritkább, mint az évekig speedezés. Az fehér holló, hogy minden nap. De minden bulin már annál gyakoribb. És időszakosan még gyakoribb. A speed szétbasz és ennek meg is kéri az árát - így is, úgy is - figyeljetek hát a gyerekre.

Itt is van csordaszellem - Szövetszöcske hiányolta az előző posztnál, itt is van ezer ok, ami miatt a gyerek kipróbálja, de jóval kevesebb a negatív élmény az első tolásnál, mint a spanglival, ezért valószínűbb a második. És a pozitív élmények miatt a harmadik.

És még mindig azt mondom, ha lebukik a srác, nem tiltás, nem demagógia az, ami miatt nem fogja megoldani akkor is, ha nem adsz neki pénzt. Ennél a drognál már fontos, hogy ne kattanjon rá. Ha a srác vagy csaj konkrétan lebukott, ajánlom, hogy egy nyitott, mindenképp értelmes szakemberhez forduljatok, aki segít. Nem addiktológushoz, mert ő leginkább csak függőkkel tud mit kezdeni és sok - tisztelet a kivételnek - cseberből vederbe tolja az embert gyógyszerekkel. Ez a drog még mindig inkább mentális, mint fizikai függést produkál. Viszont utána már jöhet más is, kokain, extasy, ez nem az a drog, amire az ember legyint. Nem tudom, létezik-e olyan nevelési tanácsadó vagy pszichológus, aki neked, nem a gyereknek ad tanácsot arról, hogy hogyan lehet egy ilyen szituációt kezelni, remélem azért vannak.

Igen, legyint, mert a piára legyinthetünk - pedig nem egy ember belehal. A fűre legyinthetünk, pedig nem egy ember paranoid memórianélküli zakk lesz tőle, de a speed nem az, amire legyinthetünk.

Vannak olyan drogok, amiket mértékkel használva simán el lehet éldegélni, sőt, segít lazítani, segít pihenni. Amiknek évezredes kultúrájuk van, lásd előző felsorolás. De a speed nem ilyen. Nem nyugtat, pörget és a pörgés van, akinek lételem. És a "másnap" rettenetes.

Mindazonáltal évente kétszer - háromszor feltolt csík önmagában hosszú távon nem veszélyes, ellenben a betépett állapot a testi változások miatt, amiket fentebb felsoroltam, bőven lehet az.

Ha a gyerek speedezik, akkor bizony a megértés mellett már szükség van keménységre, hogy ne kattanjon rá vagy ne toljon utána durvábbat. A tudatos speedező ritka. Aki folyadékot visz be közben, aki tánc közben meg-megáll, kimegy levegőzni. Odafigyel magára és ezért nem lesz semmi baja. Ritkán hallunk olyan hírt, hogy valaki meghalt amfetamin miatt, de hallunk, van ilyen, de nem túl gyakran, azért ahhoz nagyon szét kell baszd magad vele és van egy pont, ami után az ember már nem szív fel többet. De lehet, hogy elkezdi szúrni. Ezért a veszély nem elhanyagolható.

Az is hozzátartozik, hogy nem egy embert ismerek, aki megállt a speednél, nem automatikus a durvább cucc utána, de azok is baszki, pár év nitrózás után úgy néztek ki, mint a zombik.

Teljesen más világ, mint a fű. Ezért mindig azt tanácsolom, hogy droglétrát soha ne a fű szemszögéből nézze a nyitottabbja, hanem a durvább cuccok szemszögéből. Más világ. Ég és föld a két drog. Aki speedezik, nagy valószínűséggel, hogy lassuljon reggelre vagy estére, szív is, de aki szív, az nem feltétlen speedezik, nem érzi szükségét, mivel nem pörög kicsit és nem kell neki durvább pörgető, a spanglitól lassul.

És hogy legyen egy kis para a végére, ismertem olyat, aki speed után, hogy aludni tudjon, heroint nyomott. Ő speciel nem volt függő, sem egyikre, sem másikra, nem túl gyakori a szituáció, de van ilyen is.

Tehát egy mondatban: mocskosz szar szutyok valami, ami bár kezdetben vonzó, valójában nem marad utána semmi, az égadta világon semmi és ha mégis, az nem pozitív.

Nah, a horror után jöhet az Extasy?

Vierre

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.27 23:07:00Hetyke Kocsmárosné

  huuu megnyugodtam :D látjátok milyen mocskos cucc ez a kóla? még mindig felzaklat :D

 • 2009.04.27 23:08:08Heatherette

  rühellem magam, h elolvastam ezt a posztot már megint!

 • 2009.04.27 23:08:10Vierre_

  cöhöhöhöhöhöhö :))))))))) majd mesélek arról is de ha mindent leírok kommentbe basz.ki nem marad semmi a posztokra és nem lesz miért nyaggatnom Tündét. :)))))))))))))

 • 2009.04.27 23:08:44Vierre_

  H miért? O.o ezt most ku.rvára nem értem. :))))))

 • 2009.04.27 23:12:12Heatherette

  6,5 hónapja vagyok tiszta.. (ehh, na jó, egy kis zöldet meg icát leszámítva a múltkor), de felzaklat. furcsa, mert az eszeddel tudod, h nem, nem szabad, h nincs több esélyed, h tényleg elértél egy pontot, ahonnan nincs tovább... de ez az eszed, a szíved máshoz húz. ez a mocskos dolog az egészben, nem a trip.

 • 2009.04.27 23:15:22wish73

  talán mer' kedvet kap megint egy kis visszaesésre. nem, H?

  Vierre, vasárnap "gyerekkel vagyok". csúszdás játszó?
  írtam múltkor az izenek-re, átment?
  most lépek, megbeszéljük

 • 2009.04.27 23:15:52wish73

  óóó, de kurvaokos vagyok:D

 • 2009.04.27 23:17:59Vierre_

  Há okos gyerek vagy te. Olvass Dűnét, jobb mint bármilyen cucc. :))))))))))

  Wish az basz.ki, csak a nagy lesz nálam, anyák napját pont lerendezem vele egy smárral, oszt kizarándokolunk, oszt veled randizunk. :)))) Nem, izére nem jött át, csak a másikra, nem vágom, de a másikon is nézem, szal agyalj rajta, van e kedved. :))))

 • 2009.04.27 23:21:49Rém rendes nő

  hahó valaki küldjön nekem már valami altatót, vagy felpörgetőt, mert piszkosul fáj a lábam, hátha nem fogom érezni a fájdalmat.

 • 2009.04.27 23:22:52Vierre_

  Rém rendes nő, meditálj. :))))))))))))))))))))

 • 2009.04.27 23:27:36Heatherette

  az a szopás, h tudom, ha megint visszaesek, akkor vége. tényleg az utolsó utáni pillanatban álltam le, a szemem a mai napig nem jött helyre, sztem nem is fog. nem baj, fél szemmel is élet az élet :) de már megint olyan határfeszegetős hangulatba jöttem ettől a tudattól. h nem csinálhatom többé. az agyamat ez piszkálja a leginkább. ellen lehet állni egy életen át, ha vmi ennyire vonz? v csak időhúzás az egész? nemtom. ez is megérne egy posztot :)

 • 2009.04.27 23:32:37Vierre_

  Ez egyszerű. Két féle ember van kicsim. Mind a kettőt ismerem. Az egyik aki nem hal bele, a másik aki belehal. Az ok nem a drog, hanem sokkal mélyebb helyen keresendő, de ha jól tudom, te nem jársz pszichológushoz. Én tudok ajánlani egy kiváló embert, ezért él és nyitott, nem darálós szaki. Vagy teszel magadért valamit, vagy nem, győzködni nem foglak, felesleges. Ha kell a cucc, nyomni fogod és csak áltatod magad, ha élni akarsz akkor kimászol minden áron. De csak te vagy az, aki ezt eldöntheti. És a nem tudom nem válasz, kamu-válasz. Az ember mindig tudja csak gyáva feltenni a kérdést és őszintén válaszolni rá.

 • 2009.04.27 23:47:58Heatherette

  nem hiszek az agyturkászokban

 • 2009.04.28 00:19:10Vierre_

  nyilván még nem is voltál egynél sem. Ellenben tudod szívem, van ami egyedül nem megy. És nem azért mert szar vagy, hanem mert van egy tűréshatár ami után az ember nem bírja egyedül és az "agyturkászoknak" van egy csomó technikájuk arra, hogy ezt az utat megkönnyítsék. Attól, hogy te elmész egy jó pszichomókushoz nem leszel gyenge, beteg vagy defektes, csupán őszinte magadhoz és nem hiszed el, hogy sosincs szükség egy másik ember mankóira ahhoz, hogy utána , általa, vele, tök mindegy újra mankó nélkül de már erősebben mint előtte tudj létezni. Nem pszichiáter, pszichológus és abból sem mindegy, én nagy ellenségük vagyok :))))))))) de azért ismerek egy kettő olyat, akihez bármikor elmennék, ha szükségem lenne rá.

 • 2009.04.28 00:28:50Heatherette

  de, voltam egypárnál. de mivel eredendően ősi ellenségként tekintettem rájuk, ált. ők kaptak idegbajt attól a felfogástól, h sztem ők csak egy felső hatalom számára szednek ki információkat belőlem, elhidegült a viszony közöttünk jó gyorsan :) két perc alatt lefárasztottam őket azzal, h tüntetőleg csak szépet és jót mondtam, és mosolyogtam. ritkán vettem komolyan őket, akkor meg jöttek az idétlen profilkészítéssel, hát így hogyan is lehetne? ezért feladtam. elmentem, mert küldtek. lehet, h egy normálisabb dokival előbb-utóbb szót értenék, és jutnánk vmire, de addig hosszú út vezet, sok-sok idegtépő kérdés és kioktatás, azt meg nehezen tűröm ilyen állapotban (is).

 • 2009.04.28 00:35:00Vierre_

  Nehhem, az értelmesebbje nem fut bele demagógiákba :)))) Az értelmesebbje nem akarja megváltani a világodat. De ritka mint a fehér holló. Ezért mondom neked én, az ő ellenségük, hogy ha egyszer úgy döntesz, hogy inkább élsz, írj nekem és én adok egy telószámot. :)

 • 2009.04.28 00:36:27Heatherette

  jó, érdekel, kit tudsz mutatni. és mennyiért :)

 • 2009.04.28 00:42:57Vierre_

  Olcsó, mert nem a pénz ami miatt csinálja és fanatikus, ennek él, alternatív dolgokba is belemászik, mindig keres, sosem áll meg és modern. Emailben megadom a számát ma du vagy este felé. :) Közöld vele, hogy nehéz eset vagy és eddig minden pszihot kikészítettél, bírni fogja. :))))))

 • 2009.04.28 00:45:07Heatherette

  remek, köszönöm. csak azért most kicsit aktívabban pötyögjed azt a zímélt, mint a múltkorit, ami azóta se ért ide...

 • 2009.04.28 01:00:10Vierre_

  Én nem értem ezt, Wish levele sem jött meg, néha zazul a vipmail. Megy a telószám, nyugi. :)))))

 • 2009.04.28 01:28:43Heatherette

  csak vártam volna némi reagot, ha már írtam neked nyali témában.. csak annyit,h megkaptad, vagy a faszomtudja

 • 2009.04.28 01:33:46Vierre

  De én írtam vissza. O.o. Most is néztem, még mindig nem jött Wishtől semmi. Mondom hogy néha rámkakál a vipmail.
  Megkaptam, átnyálazom ha aktuális, beollózom, megmutatom jó e neked és utána közösbe kitoljuk. :))))

 • 2009.04.28 03:51:56Az igazi Trebitsch

  Bazdmeg Vierre, Te a romantikusan külön nekem nyitott mailboxod itt mindenféle bozótlakóval való levelezésre használod????
  Vannak szabályok az életben. Hitvesi ágyban nem kúrunk félre. Ez az első. Több nem jut eszembe. Szóval akkor leszel szíves...!
  Az szívemet és az alsógatyáimat nem akarod itt szétosztogatni, hallod???

 • 2009.04.28 05:03:36Kipikopii

  huh, nekem a stilus nagyon nem jon be, de a tartalma erdekes volt, varom a tobbi beszamolot.

 • 2009.04.28 09:32:17zummedli87

  volt még régebben mikor középsulis voltam, ilyen oktató film, amiben 2 macska meg egy kutya volt, nah az se ilyen "sátánteremtős" dolog volt, sőtt, valószínüleg ha van bennem egy kis fű még frankót lazultam volna tőle :D nah mi utána kezdtünk el érdeklődni h húú ez ilyen jó is lehet?...én csak füvet meg exet próbáltam (utóbbi csak 1x, egynegyed, de orrba...másnap ugy néztem ki mint akit agyonvertek előző este), de nem sokáig tartotta fenn az érdeklődésemet. szal igaza van Vierre-nek, aki ki akarja próbálni, meg fogja tenni, prevenció nem prevenció, de aki nem olyan alkat az nem marad rajta.

 • 2009.04.28 11:02:14summarygloss

  Javítsatok ki, ha tévedek, de ez itt parasztvakítás. Kattintásnövelő szar. Mert a prevenció szempontjából semmit sem tudtam meg, csak azt a nagy okosságot, hogy ha ki akarja próbálni, úgyis ki fogja, és ha már szarban vagyunk, menjünk szakemberhez. Mekkora ész!!! Azt, hogy milyen jelekből veszem észre, ha a gyerek tol valamit, máshol is megkapom. Az egy új infó az egészben ezeknek a szarságoknak a szleng neve. Ezért érte meg egyedül kb. elolvasni a kommentekkel együtt.

 • 2009.04.28 11:10:15Heatherette

  nem, életem. a cikksorozat célja, hogy megértsd, MILYENEK ezek a cuccok. mert a tüneteket marhára megkapod a wikiről is. a tájékoztatás a célja, nem a prevenció.

 • 2009.04.28 14:11:11Vierre_

  Az igazi Trebitsch éééééééééééééééédes :)))))))))))))))))))) juhuuuuuuuuuuuuuuuuj , de ba.szki, ha már te fo.sol rám kőmagasról és nem akarom kiszórni a nevem, ami amúgy önámítás az iwiw korszakában akkor kénytelen vagyok felhasználni téged, örüljé , legalább van hasznod. ;))))))))))))))) De te, az elvek embere, mi a ló.ge.cit keresel itt? Persze mélyen hallgatok arról, hogy kicsiny szívem repdes, mert rontaná az imidzsem. :DDDDDDD Kedvenc Porontyos Barátom ;))))))

 • 2009.04.28 14:12:47Vierre_

  summa már a spanglinál közöltem a kakkantok a prevencióra, ha azt akarsz, gugli öcsém oszt kidob neked egy csomót. :)))))))))

 • 2009.04.28 19:47:52Vierre_

  Hogy lett 109 komment amikor 110 volt? :)))))))

 • 2009.04.28 22:56:28wish73

  Vierre, írtam a másikra, az M-h-sra

 • 2009.05.05 20:10:59biomalac

  Vierre:
  Tiszteletem. Kimondottan jó nem tudományos megfogalmazású írás.
  Acid.... :) Érdekes téma, a pszichedelikumok mindenképpen figyelemre méltóak.

 • 2009.05.28 15:15:41Felnőttke

  Sziasztok,

  nagyon nagy igazság, ami ebben a kis történetben meg van fogalmazva. Én 2-3 évig voltam mondhatni napi fogyasztó,és tényleg igaz, hogy az ember megundorodik,mert nem éri meg a pörgést az a kattogás, ami utána jön. Mostanság 4-5 havonta szoktam adni az érzésnek, de akkor úgy igazán, és utána megint azt érzem, hogy fújj, de azért......

 • 2009.08.10 15:54:07Lámpa Helga

  Én csak a cikk elejét olvastam el, de mindig azt mondtam és mondom most is, hogy aki a drogokhoz nyúl ilyen vagy olyan okból kifolyólag, az meg is érdemli, hogy tönkre vágja magát egy életre... A drog sosem megoldás semmire...

 • 2009.08.26 07:02:38Fal

  Nagyon jó iromány.
  Én is mint sokan átéltem a fent említett dolgokat,jó volt-szép volt,de örülök, hogy múlt idő.
  Hétről-hétre más sem volt, csak a zene meg a parti, aminek velejárója valamiféle tudatmódosító szer.Tényleg az akkori társaságból majdnem mindenki abbahagyta már, de van aki nem, és azok szerintem tényleg soha nem is fogják.
  A társadalom velejárója a "cucc", a 80as évekig "csak" a pia pusztított szinte kizárólag, a mostani 40es 50es korosztály 60-80%a alkoholista, vagy így, vagy úgy(szerintem veszélyesebb minden drognál, mert NEM TILOS),aztán szivárogtak szépen az okosságok, és napjainkban már 15-17 évesek használják őket ESZTELENÜL.Tudom, láttam, sok szerencsét kívánok nekik, és még annál is több eszet!!

 • 2009.12.11 08:47:45mrc7777

  maximálisan egyetértek, ezt kellene elolvastatni a gyerekekkel a gimiben, nem a sok hülye pszihológust beküldeni drogprevenciót tartani, aki soha életében egy üveg sört se ivott meg. emellett a spuri nagyon változó minőségű, sztem ezer féle dologgal fel van ütve, nekem még nem volt két egyforma (lidocain)

 • 2009.12.18 15:33:28ko_laci

  Nem olvastam végig mert már az elején elmosolyogtam.

  A Speedre nem lehetne inni? Muhahaha, hát hogy az Istenbe ne lehetne. Pont hogy annyit lehet rá inni hogy el sem hinné az ember, a sok töménytől pedig úgy beőrül mindenki hogy tökéletes táptalaja a féktelen agressziónak. Sajnos.

  A Speedre nem lehet rákattani? Pár év után abbahagyják? Ez sem igaz, max a szerző baráti társaságára. Én pont az ellenkezőjét látom.

  Amúgy vannak igazságok is a cikkben, ezt nem vitatom.

 • 2009.12.18 15:47:01Felicitasz

  Vierre, szuper vagy ezekkel.
  És jöhet a többi, én rengeteget tanulok. Köszi.

 • 2009.12.19 04:10:28VIT0

  Vierre: Kattogtál? Azért írtad ezt a cikket? :D

 • 2010.01.20 13:54:37tibszi

  nálunk a suliban volt egyszer egy drogellenes előadás, egy nyomozó tartotta, és összegzésként egy hatalmas tanulságot mondott, ami engem nagyon megfogott és ezért még csak ki se próbáltam soha ilyen szert. Idézem:
  "Én nem mondom hogy ne csináld, de ha csinálod, akkor ajánlom hogy sétálgass a temetőben, nézz ki magadnak egy szép partcellát, mert rövid időn belül úgyis ott végzed!"

 • 2010.01.25 18:09:17billentyüzet

  tibszi ez aztán a demagóg duma amit idéztél!

 • 2010.01.25 18:20:34kakaósbögre

  mennyi kábszeres.bazz.

 • 2010.05.16 17:23:48lajos111111

  búúú srácok
  a többi drog irást joltalálom
  nagyon jó
  a marisat már megtaláltam de az eki lsd stb..azokat nem

 • 2010.05.16 17:56:12csutkababa

  Lajos111111
  Azt hiszem, nem volt több...

 • 2010.05.16 19:20:55tildy:)

  2010.01.20 13:54:37tibszi

  Hány évesen is halt meg Albert Hofmann?
  102?
  [link]

 • 2010.05.16 20:41:06másutt

  tildy :D
  nekem eleg az MTV-n a Rolling Stones tagjait neznem...

 • 2010.06.25 21:50:53Emin Botzep

  ja tök jó rá a nyalóka, sőt együtt is kurva jó 2 , na nem 1 gyors labda , de jól kiegészítik 1mást!
  nem tudtad?
  okos tojás!

 • 2010.06.25 21:57:33Emin Botzep

  Télleg nem esett szó a cikkben, a piáról, és a szexuális libidóról, a másnapi ivásról, és másnapi libidóról, sem.
  Az elkészítéséről, az összetételéről sem.
  Igen felületes volt, habár néha deja vu érzésem volt.

 • 2011.05.30 23:58:29nikikee

  juuuj de jó. :)))))
  alig várom a következő bulit:)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta