SZÜLŐSÉG

Gyereknapló: bili igen, cumi nem

2009. április 27., hétfő 08:21

Következők a fejlemények: Abigél megtanult igent mondani. Nemet mondani már eddig is tudott, bármit kérdeztünk tőle, egyszerűen a fejét rázta, lengette a szélben a fürtjeit. Pedig állítólag ez még nem is dackorszak. De szerencsére nem hülye, így hamar rájött, vannak kérdések, amelyekre nem érdemes fejet rázni, például hogy kér-e kekszet, vagy akar-e menni játszótérre.

abicekla

A fejrázásról nem mond le semmiképp, de ha igent gondol, fejrázás közben bőszen mondogatja, hogy de! Mindig halálra röhögjük magunkat, nagyon vicces. Lehet benne valami bolgár vér.

Továbbá: belepisilt a bilibe. Imád a biljién ülni, pedig nem biliztetjük, pucér fenékkel meg pláne nem, amióta ismét beteg volt, kezdek ugyanis paramami lenni, és rettegek, hogy megint megfázik, és jön az újabb, kéthetes köhögőroham. De egyik pelenkacsere után rátelepedett a bilire, így hagytam, nem is fordítottunk rá különösebb figyelmet, hamar fel is állt, majd felkapta a bilijét, (szívesen cipelgeti), és akkor kicsorgott belőle valami. De még akkor sem tűnt fel nekünk, azt hittük beleöntötte a teát, vagy valami. Csak amikor fel akartam törölni, akkor éreztem, hogy ez bizony nem tea, hanem pisi. Nagyon szégyelltem magam, hogy a gyerek belepisilt a bilibe, mi meg észre sem vesszük. Utólag persze dícsérgettük, hogy milyen okos, meg ügyes, de akkor már valószínűleg nem nagyon jött le neki a dolog.

Aztán: teljesen felhagytunk a cumisüveggel, bár soha nem is használtuk igazán. Egyéves koráig csak pohárból ivott, mióta nem szopik, az esti tejet cumiba kapta, hogy legyen még egy kis összebújás az ágyban. De nem szerette soha, láthatóan fárasztotta a cumizás, ezért inkább este is maradunk a pohárnál. Így nincs összebújás, de legalább nem kell a cumisüveget mosogatni. Nem mintha nagy munka lett volna, de mindig halálra sikáltam, nem tűnt túl gusztusosnak az a műanyag.

És még: megtanult tökéletesen lépcsőt mászni. Fel és le, bárhol, kapaszkodás nélkül és mivel megtanulta, rögtön ez is lett a hobbija. Egyedül lépcsőt mászni természetesen tilos, de ezzel csöppet sem foglalkozik, és mivel a kertünkben sok lépcső van, kétszer már le is esett. Én megijedtem, ő nem nagyon.

És végezetül: szétolvasta az első könyvét, József Attila Altatója egyszerűen szétszakadt. Én nagyon örültem neki, mert ronda egy lapozó volt, rögtön vettem is helyette egy sokkal szebbet, szerencsére legalább öt kiadás volt belőle a boltban. De persze nem kell neki, csak a régi szakadt, a béna rajzokkal.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.27 09:13:10Meni

  Imadom Abigelt, olyan jo latni, hogy par honap mulva mi is (kb.) itt fogunk tartani. A bilizeshez gratulalok, de azert nagy remenyeid ne legyenek. Nekem az a tapasztalatom, hogy kb. ket eves korukig egyszeruen nem ertik, hogy miert orulunk vagy nem orulunk. Persze ha szeret rajta ucsorogni, akkor miert ne?

  A cumisuveget meg ne sajnald, en sajnos elszurtam a dolgot, es a fiam majd` harom evesen is cumisuvegbol issza a tejet reggel es este is. Nem csinalok belole dramat, de orulnek neki, ha letenne vegre. Nincs otletem, hogy hogyan varazsoljam ki a kezebol, tul drasztikus meg nem akarok lenni. Marad a varakozas, majd csak leszokik rola magatol...

 • 2009.04.27 09:54:54keke80

  Jó hallani, hogy így is megy...

  Sajnos 2hónap után nem tudtam szoptatni, amit lehetett megtettem, kifacsartam, de nem ment tovább, szóval tápszeres a Lena... Viszont a kezdetektöl (születésétöl) rettenetes étkezési szokásai vannak, hónapokig alig ette meg annak is a felét, amit a dokinö javasolt. Ez úgy értendö, hogy mikor minden más 6kilós baba rendre megeszik 1000ml-t naponta, az én kis haramiám ha jó napja volt 600at, ha nem, akkor alig 300at. 2-3 hónapon keresztül. Hogy nem fogyott a gyerek, csak stagnált, az is annak köszönhetö, hogy kengyelben volt az éretlen csípöje miatt és sokáig csak a hátán fekve tudott kalimpálni, tehát nem mozogta le...

  Szóval a ma 11hónapos lányom még mindig alig eszik kanállal ebédet, délután is csak nyüggel. Ami meg megmarad, azt igenis odaadom neki a cumiból, mert onnan legalább megeszi.

  4030grammal született, ma 8440. Nem lesz ez a csemete 9kilo sem 1éves koráig, nem hogy 10, de vidám, energikus, negyon intelligens kiscsaj. És rettenetesen nyúlánk, pasigyilkos alkata van. És imádjuk.

 • 2009.04.27 10:47:03korcsolya

  Alig várom már, hogy végre az enyém is tudjon biztonsággal lépcsőzni! Gratulálok Abigél, a sikereidhez! :)

 • 2009.04.27 11:24:58macskasno

  Mindig elcsodálkozom milyen szép dús haja van ennek a pöttömnek:) Hát neki tuti nem kell majd póthaj:)

 • 2009.04.27 13:41:36anyuska

  Meni,szerintem ez a bilizés dolog gyerekfüggő.Lányom most 2 éves,és két hónapja nincs pelenka...ja,és a lényeg,hogy nem lett eröltetve,Ő akart mindig a bilire ülni,és egyik napról a másikra már nem is kellett a pelus.

 • 2009.04.27 14:10:57sony

  Meni: Vegyél neki egy szép bögrét, ha beleszeret, hallani sem akar majd a cumisüvegről. ;)

 • 2009.04.27 14:28:09Dortje

  szerintem is a bilizés gyerekfüggő. A fiam 21 hónapos, és a kaki már mindig oda megy, jó előre szól. Van egy-két vakriasztás, de inkább 2 hiába, mint egy, ami elmarad. Illetve ha nagy ritkán nem sikerül bilire ülnie, mert pl nem vagyunk otthon, akkor nagyon zavarja. Nagy ováció van mindegyik sikeres akciónál, és ő öntheti ki, húzhatja le a wc-t. Nem erőltettük, ott volt mindig szem előtt. Játszhatott vele, megszokta, és most már szereti is használni.

  De van egy ismerős leányzó, aki már két és fél éves múlt, és még semmit se volt hajlandó bilibe produkálni. TEhát tök gyerekfüggő.

  MM!
  Az altató nálunk is nagy kedvenc. A miénknél Balázs rózsaszínű pizsamában van, rózsaszínű pompomos papuccsal.... :)
  Irigyellek nagyon a lépcsőmászással, mert mi a harmadikon lakunk, és bár fel tud jönni, de marha lusta. Ha nincs más választása nyavajogva feljön, de inkább cipeljem. És már 15 kilónál nehezebb...valószínűleg ha nem lenne muszáj, biztosan szívesebben menne,nem?

 • 2009.04.30 08:37:52muzsa

  Ááá, nekünk is szétesett az Altató, és pont ezt gondoltam, hogy hála istennek, olyan ronda volt! :)))))))
  bilizés 20 hónaposan: még csak rá se néz, mi se mutogatjuk neki nagyon. majd.
  lépcsőzés 20 hónaposan: semmi. kézenfogva, a falba kapaszkodva néhány lépcsőfokot azért megy, de egyedül egy 10 centis szintkülönbséget is négykézláb abszolvál...

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta