SZÜLŐSÉG

Kismama 3.0: Ez a gyerek sosem fog kijönni!

2009. április 22., szerda 10:04

39.hét

Repülő fent, gyerek bent még nem maradt, hallom mindenfelől, de engem ez az ősi mondás egyre kevésbé győz meg. Kezdem úgy érezni, hogy én leszek az első mindörökké terhes nő a világtörténelemben. Szobrom lesz, és könyveket írnak majd rólam, a bezzeganyáról, aki egész életében testével óvta magzatát, és látványával a termékenység gyönyörűségét vetítette szét a világban.

panzej39

Én leszek az ősanyák mintaképe, az új Willendorfi Vénusz, aki annyira szeretett terhesnek lenni, hogy az istenek rábólintottak, jó, hát légy Te a kiválasztott!

Oké, ne hívjatok mentőt, túlzásokba estem, a helyzet azért ennél árnyaltabb. Még nem a 41. hétről írok nektek, de azért kábé ezek a gondolatok kavarognak mostanában a fejemben. Élek egyik napról a másikra, cipelem a hasamat, és minden csodálkozónak elmondom, hogy ez úgy néz ki, már így is marad. Szokja meg a látványomat a família meg a baráti kör, Félgyerkőc nem száll le, és nem jön ki, azon nyomós érven sem hatódva meg, hogy az apósom, aki nagyon szereti elrendezni mindenkinek a sorsát a családban, mellesleg jó barátja az orvosomnak, megbeszélte már a dokimmal, hogy ez a gyerek szépen kijön magától. Erről engem külön-külön is biztosítottak, tehát most mindenki relaxálhat, két okos ember összebeszélt, de attól tartok, a gyereknek elfelejtettek szólni.

Persze ha az elején kérdeztek, akkor biztos azt mondom nektek, hogy haha, még a 41. hetet is megírom a 42. héten, a túlhordás nálam alap, csak mondjuk olvasni nem lesz érdemes, mert miről is szólhatna, egy végsőkig kifacsart kismama utolsó hetes siránkozásairól, mikor lesz már vége, jaj, félek, talán még van pár napom. De aztán a múlt héten, amikor megtudtam, hogy farfekvéses a babám, kevés magzatvízzel, egy fabatkát sem adtam volna a mai irományomért. Aztán csak itt vagyok, úgy látszik mindegy, hogy fejvégű vagy farfekvéses, én hozom a szokott formámat.

Egyébként mára voltam kiírva, ezért az utolsó pillanatig halogattam az írást, már azért nehéz ideülni, koncentrálni, fogalmazni, pedig igazából semmi különösebb bajom nincs. Jó, persze lehajolni, tenni-venni, sétálni már nehézkes, nagyon hamar fáradok, és ahol tudok leülök. De a legmegterhelőbb ez a bizonytalanság, várakozás, ami belengi az utolsó napokat. Volt pár rossz éjszakám a múlt héten, amikor elkapott a pánik a szülés miatt, láttam magam bemenni a szülőszobába, felfeküdni a szülőágyra és itt tovább nem is részletezném, de persze magamban színezgetem a dolgokat, megspékelve a faros szülés ismeretlen részleteivel, és egy kalap orvostanhallgatóval, akiknek egyenként fogom lerúgni a fejét, ha bejönnek a ritka látványra. Mert igen, a dokim szerint ne hülyéskedjek, kijön az a harmadik gyerek gond nélkül, még farosan is azon lehetetlen lyukon, ha magától beindul a szülés. Nem igazán ült félre a nagy hírtől, sőt, nekem úgy tűnik, valahol tetszik is neki, hogy végre kihívás elé állítom. Nem titkolta azt sem, hogy ha viszont nem indul be magától, elő kell venni a szikét. Faros szülést ugyanis nem indítanak.

Szóval ez a nagy harci helyzet, és igazából én már mindenbe belenyugodtam. Fiú, lány, fejvégű vagy faros, hüvelyi vagy császár, nem tudok felkészülni. Ennek ellenére semmi nem idegesít, várom, hogy bekerüljek abba az ősi fájdalomörvénybe, ami percről-percre és talán óráról-órára magával fog ragadni, én meg belemerülök, viselem, tűröm, mert értelme van, és mert tudom, hogy vége lesz egyszer, tudom, csodálatos eredménnyel.

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.22 10:09:38kisbibe

  Panzej nagyon szorítok, hoyg minden rendben legyen és legközelebb már szüléstörténetet olvashassunk. Tegnap nagyon sokat gondoltam rád, hogy vajon fogsz-e ma még írni. De ezek szerint még marad bent ez a baba.

  Mellesleg én csak 30 hetes vagyok, de pár napja nekem is hasonló gondolataim vannk, vágyom a régi ruháimra, a "régi" testemre és úgy érzem, hogy soha nem fog eljönni az az idő, amikor az én kicsi babám megszületik. Persze hétfőn közölték velem is, hogy faros, de ugye nálunk még van hely és idő megfordulni. Csak nem tudom, hogy meg fog-e valóban. Úgyhogy most izgulok én is nagyon, bár ugye nekem még van időm bőven...

  Nagyon csinos vagy, te "örök terhes". :) És tényleg már nincs sok hátra, tarts ki!

 • 2009.04.22 10:13:14Subbantósdi

  Panzej: még így a finish-ben is csinos vagy, mondjuk az eddigi képek azért jobban mutattak Téged, ez most kicsit sejtelmesre sikerült. :o)
  Lehet, furcsa, de irigyellek, mert nekem mindkét szülésem idő előtti volt, igaz, a másodiknál azért azon a héten voltam kiírva, mikor megszületett a fiam, de így sosem tudhattam meg ezt az érzést, milyen az, hogyha valaki tényleg "a nagy könyv szerint" betartja a kiírt időt, sőt...
  Ezek szerint Te már meg is haladod, mert ha jól sejtem, ha ma vagy kiírva, elég nagy az esély, hogy ma már nem fogsz szülni, bár lehet, hogy pont most már helyzet van Nálad?:o)
  Lehet, mire ezeket a sorokat itt mi lányok kielemezzük, Ti már nyargaltok a kórházba és már elkezdődtek az események... :o)
  Nem tudom, mit is kívánjak, szerintem amit ilyenkor közhelyesen szokás: bármikor is, mert egyszer, nagyjából 10-14 napon belül úgyis meg fogják indítani, a baba egészsége miatt, kezdődik Nálad a szülés, a lényeg: mindketten egészségesen kerüljetek ki belőle és a lehető legkevesebb, a majd kialakuló helyzethez képest, fájdalommal és problémával kelljen megbirkóznod a vajúdás és szülés alatt és után is.
  Én azért, ha számít, sokat gondolok Rád, hogy hátha mégis elindul már a szülés.

 • 2009.04.22 10:25:01Hedgehog85

  Hajrá Panzej! Drukkolunk:)
  Nagyon élveztem az írásaidat!!!:)

 • 2009.04.22 10:36:50Gézengúz_Évi

  Egy barátnőm 18-ára volt kiírva, szintén 3. baba, szintén faros, szintén szégyenlős, és mintha az ő szavait olvasnám:)

  Neked is csak azt tudom mondani, mint neki, sok sikert kívánok, meg erőt, meg egészséges babát:)

  (És két éve én április 17ére voltam kiírva, és végül 28án füstölték ki a fiatalembert:))

 • 2009.04.22 10:37:42gyj

  Panzej, az "örökké terhes nő" nagyon rulez! eszembe juttattad a tavalyi nyarat, amikor a barátnőnk terhes volt és a 40. héttől kezdve megkapta tőlünk "a nő, aki már egész életében terhes marad" díjat és rengeteget humorizáltunk ezen. még jó, hogy neki is volt kedve nevetni...

 • 2009.04.22 10:43:04pomme-pomme

  Épp azon gondolkoztam ma reggel, hogy vajon fogok-e tízóraiszünetben még terhesnaplót olvasni. :)

  Hajrá, Panzej! Bírd ki még ezt a kicsit, aztán legyetek nagyon ügyesek. Várjuk a híreket!

 • 2009.04.22 10:43:06mammina

  en 41 het + 4 napra szultem az elso lanyom inditottan :-) a masodikat 39. hetre inditottak, mert emelkedett a vernyomasom. (a szules alatt es utan teljesen normalis volt, soot sokszor alacsony is :-))

  hajra panzej!!! :-)

 • 2009.04.22 11:42:06zsiri

  Most már tényleg izgis, hogy fiú, vagy lány. Szépen sorakoznak a sárgaés kék-piros csíkos ruhák a polcon?
  Hát elég sok az izgalom. Én is szorítok!

 • 2009.04.22 11:50:18galiba

  Nekem az orvosom örökös tagságit ígért a Kútvölgyibe a 42. héten. (Aztán most már hipp-hopp, nemsokára 3 éves lesz a kölyök.)

 • 2009.04.22 12:17:43keke80

  Nálunk az a mondás járja, hogy a kiscsajok azért szeretnek késöbb jönni, mert még készülödnek, szérpítkeznek és az, mint tudjuk, különösen lányoknál eltarthat egy kis ideig. Szóval szerintem csajszi lesz.

  Akárhogy is, úgyis kijön, sok egészséget, és eröt babának-mamának!!!

 • 2009.04.22 12:21:37Suzy25

  Sziasztok! Eddig én itt nem írtam, de most muszáj volt. Nagyon együtt tudok veled érezni. Én vasárnap töltöttem be a 40. hetet, és még mindig bent van. Semmi jele nincsen annak, hogy ki akarna jönni. Pedig azt hittem mivel az első is előbb jött, vele is így leszek, aztán tessék. Lusta egy lány. Úgyhogy most minden nap mehetek vizsgálatra, és majd jövő héten mikor betöltőm a 41. hetet akkor kell befeküdnöm. Addig persze várom a percet mikor talán magától is megindul. Aludni már nem tudok, folyton a szülésről álmodok! Kitartás!

 • 2009.04.22 12:23:00fruzsb

  Galiba!

  kinél szültél? Én is ott szültem, májusban lesz 3 éves a gyerkőc, és egy az egyben mint téged, előreláthatóan örökre beutaltak...:-9
  hajrá Panzej!

 • 2009.04.22 12:48:08Meni

  En is lanyra tippelek, mert aki mar a pocakban is a maga feje utan megy, es semmit sem csinal ugy, ahogy a Spock meg a britttt tudosok irjak, az csak lany lehet :))

  Hajra Panzej, meg par nap, es egyutt lesztek, kulon kulon :)

 • 2009.04.22 12:50:08Chelly2

  Kitartás Panzej. Már én is számolom vissza a napokat. Már 3 héten belül vagyok!!! :-) És már 2-3 ujjnyira nyitva. De már nagyon szeretnék túl leni rajta. Nem is a szülés miatt, inkább, hogy már itthon legyünk, együtt.

 • 2009.04.22 13:01:50dodóó

  Nagyon drukkolok nektek hogy könnyű szülésetek legyen.

 • 2009.04.22 13:09:43e_e

  hajra, gondolok rad!
  szerintem borzaszto lehet tulhordani, en mindkettonel az utolso 2 hetben azert konyorogtem mindennap, hogy jaj, mehessek mar szulni, es kedvesen elobb is jottek kicsivel.
  neked is csak kijon hamarosan! de kerunk majd tudositast, keppel, nevvel!

 • 2009.04.22 13:10:50raszta macska

  Panzej, minden jót. :)

  Nekem van egy olyan tippem, hogy ő már tudja, ki lakik odabent, csak nem árulja el még.

  Nekem az első gyerek később jött, a második korábban, a harmadik meg napra pontosan. Kíváncsi lennék a negyediknél. :)

 • 2009.04.22 13:27:18hajjaj

  Na, mintha magamat olvastam volna. :-))) Mármint ami az örökké tartó terhességet érinti. :-))) A 42. héten indították meg nálam a szülést, és nem reagáltam rá semmit, bezzeg a pici!!! A tüdőm közül vette ki a doki, annyira nem akart világra jönni. Igaz, 38 centis fejkerülettel nem is csodálom, nem jött volna ki sehol.
  A dokim befektetett a kórházba, rá egy hétre indította meg a szülést. Azalatt az egy hét alatt amnioszkópiák tömkelege, azóta sem tudok gondolni egy nőgyőgyászati alapvizsgálatra sem. :-) Így utólag sem szép még az emlék, de azért már feldolgoztam. Főleg, hogy valamit elcsesztek (nálunk, ebben a kórházban nagyon gyakran megtörténik, sajnos), a pici tüdőgyulladást kapott a gyerekintenzíven (!!!!), aztán át is kellett vinni egy másik városba, egy másik kórházba, ami végül szerencsénk lett.
  És most megyek, mert itt óbégat mögöttem, hétfőn lesz három hónapos, és hihetetlen kisbaba! Szerintem éges, mert azt mondja, gheo..anooooouuuu...
  Sok sikert!

 • 2009.04.22 13:28:03hajjaj

  éges=éhes
  A sietős gépelés...ugyebár... :-)

 • 2009.04.22 13:30:09fülemüle

  Én mindkettőt túlhordtam. Az első szülésindítás után született a 41. héten. A másodikkal már bent feküdtem a kórházban, másnap indították volna a szülést, de a picilány este már kikívánkozott. Nem is tudom milyen egy magzatmázas újszülött, mert nekem csak ázott, hámló bőrű, hosszú körmű újszülöttem volt....

 • 2009.04.22 13:31:51manka78

  Nálunk a családban bejött, hogy lányok túlhordva, fiúk előbb születek. Nekem az első 3, a második 6 nappal lett a kiírt után. Egyiknek sem volt semmi előjele, hogy jönni akar, mindkettő pillanatok alatt gondolta meg magát.

 • 2009.04.22 13:43:47bibu83

  hát Panzej kitartás! Bár én még csak 38+2 vagyok, de már én is látom, hogy csak úgy, mint az első kisfiamat, a másodikat is túlhordom. Nekem sincs semmi bajom, lépcsőzhetek, cipelhetek, csinálhatok én bármit, akkor is zárt maradok..... De nekem is mindig mindenki azt mondja, hogy bent még egy sem maradt........

 • 2009.04.22 14:27:11soci

  nem értem, a farosat is hagyják túlhordani? én úgy látom, még mindig magasan van az a pocak! lehet, hogy jövõ héten is lesz még napló?? :-)

 • 2009.04.22 14:46:20hajjaj

  Nekem is végig magasan volt, és azt mondták, hogy azért, mert nagy a baba, nem tud hova lemenni.

  Az ilyen "bent még egy se maradt" dumáktól a végére már habzott a szám rendesen!!! :-))))))

 • 2009.04.22 14:47:02hajjaj

  Ja! 53 centivel és 4360 grammal jött a világra Ábica.
  Hétfőn lesz három hónapos, és már 66 centi, és 6 és fél kiló körül van. Gyönyörű, és nagy. :-))))

 • 2009.04.22 14:58:28opti

  Hajrá Panzej!
  Kitartás!!!

 • 2009.04.22 15:05:11Brumibaby

  hova lett a hurkos poszt? az előbb hozzászóltam, erre nem látszik. Ilyen delejes lennék?

 • 2009.04.22 15:05:39Tpancs

  nagyon tetszik az írás! és nagyon csinibini vagy, Panzej! formás maradtál!
  :)

 • 2009.04.22 15:06:08galiba

  fruzsb: Kovács Kálmán
  Bocs, csak most olvastam a kérdésedet, időközben dolgoztam egy kicsinyt.

 • 2009.04.22 15:29:29vadbarack

  Sziasztok, nálam is ugyanez: vasárnapra vagyok kiírva, most voltam vizsgálaton: méhszáj totálisan zárt, koponya magasan fenn. Mondjuk az első gyereknél is ezt mondták délután 5-kor, és másnap reggelre a szemibe nézhettem :) Kitartást mindenkinek, majd csak jön valami front...

 • 2009.04.22 15:30:16subidubidu

  Jaj, én még a 38. hetet sem töltöttem be, de úgy rühellem a gyakori CTG-t és a vele tötlött délelőttöket, hogy imádkozom, ez a gyerek is jöjjön előbb... Na jó, a könyvfesztivált még várja meg. ;-)

 • 2009.04.22 16:33:25anittik

  Panzej, hajrá! Izgalmas, de szerintem csodás napok ezek. Persze naggyon fárasztó a sok kérdés, amit kéretlenül kap az ember ismeretlenektől is. Nemsokára átélheted a csodát, immár harmadszor! Énisénisénis szeretném!!!
  Túlhordós vagyok én is, minskét fiam később jött, igaz, csak 2, ill. 1 nappal. (A második fiúcskám is a Kútvölgyiben született, tavaly májusban).

 • 2009.04.22 20:39:16Kaliff

  Hajrá Panzej!!!!!
  Csodás pocid van!!!!

 • 2009.04.22 21:12:34Eteszke

  Hiányozni fognak az írásaid... Minden jól megy majd, meglátod, Mamád is vigyázni fog majd Rátok!

 • 2009.04.22 21:18:37Gézengúz_Évi

  Jó hír: a fent említett barátnőm SEM maradt örökké terhes, ma délután császárral megszületett Miléna Petra, mindenki jól van, és egészséges:)

  Panzej, remélem te is hamarosan hasonlóan jó hírekkel szolgálsz nekünk:)

 • 2009.04.22 22:32:48soci

  holnap hidegfront!! azt hiszem ezt szeretik a babák :-)

 • 2009.04.25 12:39:40Panzej

  Update-olok, hátha van itt még valaki. Képzeljétek, megfordult a baba! Így a negyvenedik héten, dokim szerint kész csoda, meg sem éreztem. Persze ha így forog, még vissza is fordulhat ;-) De egyelőre ez a helyzet, fejvégű, így kaptam még egy hét türelmet, jövő csütörtökig :-)

 • 2009.04.25 12:55:38málnabálna

  Panzej!
  Tuti jóóóóóóó! Ezerdrukk nektek akkor már így a finishben!!!!!!
  Bocsi, én lemaradtam, Félgyerkőc fiú vagy lány? Név megvan esetleg mán?

 • 2009.04.26 16:24:52Boszorka-Deluxe

  Sziasztok...


  Hát...Én is nagyon letörten, megértve ( ILLETVE NEMÉÉÉÉRTVEEEEE ) mindent...
  Igaz, május 5-re vagyok kiírva, tehát a 39. hetemet taposom, de annyira elfáradtam a 35. héttől heti 3 vizsgálatba, méhszájellenőrzés, ctg, utazgatás... Végtelen hosszúnak tűnik...Persze, Én is elkönyveltem a családom előtt, hogy tervezhetnek nyugodtan velem bármilyen programot, ÉN ITT LESZEK. Akár május 5.-én is... Nekem ez a 3. terhességem, 29 éves leszek júniusban. Lányom 2002-ben született minden előzmény nélkül a 38. héten... Fiam 2005 január elsején 1 nappal hamarabb, mint a kiírt dátum, szintén semmi előzménye nem volt...Csak úgy mondta a doki, hogy na akkor ma lesz a nagy nap a hosszú ctg vizsgálatok után... Most meg...pffffffffffff... Múlt hét csütörtökön volt a méhszáj 1111, ami elvileg azt jelenti, hogy minden nyitott, de sehol egy fájás, semmi... Úgyhogy a csütörtöki méhszájas meglepi után, pénteken nagyon beleéltem magam, hogy szülni fügok és mégis haza lettem küldve... :(
  A szomszédok megőrítenek, igen, igen, igen, még mindig egybe, igen, jól látják " Én szegényt ", még mindig egyben van...
  Szörnyen nehezek az éjszakák, aludni se tudok, nem tudom, mikor " sújt le rám "...
  Férjem május elsején elutazik 3 hónapra, zenész ember és elmegy turnézni... Nagyon rajta voltam a témán, hogy addig megszülessen a baba...Dehát...:( :(

 • 2009.04.26 16:30:54Boszorka-Deluxe

  Borzasztóan hiányzik a " női Énem "... Sokan orrolnak rám emiatt, hisz állítólag most vagyok a "legtökéletesebb nő, aki gyermeket hord a szíve alatt ", oké, oké, oké, oké... De már nem tudom megborotválni a lábam, alig tudok lehajolni, mindenhogy kényelmetlen... Iszonyat hodály bálnának látom magam, így a 39. hétre eeeeeeeez TÉNYLEG nem áldott állapot, hanem terhesség... És az emberek, de még a családtagok is, szánakozva néznek, mintha Én tehetnék arról, hogy még mindig " így vagyok "...Már a 37. héttől zaklatnak, napontha több sms, stb és ha nem reagálok időben, akkor felháborodottan felhívnak, mi az, hogy megszültem és nekik nem is szólok...
  Sorstársaim sorra megszülnek, aztán küldik a képeket a kórházból...
  Én is úgy érzem, hogy ez a terhesség soha, soha, de soha nem fog véget érni...

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta