SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Critical Mass babakocsival és Kiscsillag esernyővel

2009. április 17., péntek 08:00

A nyúlon túl vagyunk, s mindenki legnagyobb örömére a következő össznépi rákészülős ünnep a karácsonyi szezon lesz egy télapós nyitánnyal. Addig pedig bőven kipihenhetjük az elmúlt hetek, hónapok fáradalmait, hiszen előttünk a nyár, mi már megkezdtük a szünet előtti visszaszámlálást. Ez úgy néz ki, hogy hatkor felkelek, kivánszorgok a konyhába és miközben kitöltöm a kávét, nagy sóhaj kíséretében kiszámolom: már csak 60 nap és nyári szünet. Vagy így: már csak két hónap és sokáig alhatunk. A legoptimistább verzió pedig így hangzik: egy hónap múlva ilyenkor azt mondjuk, hogy egy hónap múlva már nincs is iskola. Ez általában segít, hogy lássam az alagút végén a fényt és újult erővel csináljam végig a reggeli „nagy-rutint”.

forrás: www.criticalmass.hu

Azt vettem észre, hogy olyannyira beidegződött, hogy mit csinálok ilyenkor, hogy az sem mindegy, melyik kezemmel veszem elő a dolgokat és hová helyezem a pulton, ráadásul folyamatosan lesem az órát és nem mindegy, mikor mi történik. A legújabb beépült motívumom, hogy minden reggel elmondom a rádióval együtt: „A pénz olyan, mint a csoki, sosem elég belőle”. Nyilván ez a legegyszerűbb, mert így minimálisan kell csak gondolkodnom, hogy mit csinálok éppen, de elmerengtem azon, hogy lehet, ez a kényszeresség első jele. Ezúton szólítom fel tehát családomat, ha bármilyen jelét látják annak, hogy Bree van de Kamp nyomdokaiba léptem, ne habozzanak, csapjanak agyon! A nap többi részében ugyanis csodálatosan élvezem a káoszt, és egyelőre még uralom is.BUDAPEST
Critical Mass
A bicikli szerelmesei kritikus tömegbe gyűlhetnek, minden eddiginél nagyobb felvonulást szerveznek ugyanis a budapesti biciklisták a Föld Napja alkalmából, április 19-én. Újítás idén, hogy a demonstrációhoz ezúttal gyerekes, babakocsis családok is csatlakoznak. A biciklis felvonulás 15 órakor indul a Tabánból, ahol délelőtt közös piknik lesz, a gyülekezés 14 órától kezdődik majd.
Az útvonal: Tabán - Erzsébet híd - Astoria - Kálvin tér - Ferenciek tere - Erzsébet híd - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Andrássy út - Városliget; hossza 12 km, időtartama 2 és fél óra, és 17 óra 30 perckor a szokásos, több tízezres bicikliemeléssel zárul a Városligetben. A gyalogosok és kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16 órakor ők is elindulnak az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba. A babakocsis családok úgy érzik, hogy állampolgári jogaik sérülnek, mert a járdán gyakran el sem férnek, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak, ezért a Critical Mass kisgyermekes családokkal is bővül. A demonstrációk többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlanak. A rendezvény esőben sem marad el - közölték a szervezők. A köztársasági elnök, a jegybank alelnöke, uniós diplomaták, és nagykövetek, valamint már biciklivel közlekedő ismert zenészek, műsorvezetők, színészek is vállalják arcukkal az ügy támogatását, melynek célja a városi kerékpározás népszerűsítése, a városlakók figyelmének felhívása a biciklis közlekedés előnyeire és társadalmi hasznára.

Erzsébet tér
Szorosan a CM-hez kapcsolódva jelentkezik a Föld Napján 11:00 órától a WAMP, amikor természetesen a középpontban a bicikli és a recycling lesz. Lesz bringaszerviz és tanácsadás, valamint egész nap bicajkiállítás. K(re)álda néven a Recycling Szövetség nagyszabású workshopot szervez újrahasznosítás témában a Hints, a Recycling Mission Hungary, a Cellux csoport és a Retextil Alapítvány közreműködésével. Mindezeken kívül természetesen egész nap működik az egyedi és legújabb termékeket felvonultató design piac is.

Budapesti Művelődési Központ
Lázár Ervin szívmelengető meséjét dolgozza fel a Karaván Művészeti Alapítvány „A hétfejű tündér” című előadása, melyet a Budapesti Művelődési Központ április 19-én 10.00 órakor kezdődő Családi vasárnapján láthat a közönség. A zenés előadás különlegessége, hogy a benne szereplő óriásbábokkal és hangszerekkel a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek a mese végén. Az előadást követően a hagyományokhoz híven ezúttal is a Guzsalyas Műhely kézműves-foglalkozásain élhetik ki a csemeték a kreativitásukat.

Magyar Telekom székház
Példamutató összefogásról tanúskodik az a kiállítás, melyet április 10-23. között láthatnak az érdeklődők minden nap, ingyenesen a Magyar Telekom székházában. A kiállításra kerülő képeket, Down-szindrómás gyermekek és kortárs festők közösen készítették azzal a céllal, hogy azokat elárverezve, megteremtsék egy Korai Fejlesztő Központ anyagi alapját. A nemes cél érdekében eddig tapasztalt társadalmi figyelem és összefogás falakat rombolt le ép és sérült emberek között.

Szépművészeti Múzeum
Az eddig megszokott szombati foglalkozásokat családi nappá bővítik (Családi nap-Egy kép rejtélyes története címmel.)a szerevezők havonta egy alkalommal (minden hónap harmadik szombatja), mely 10:00 órától 13:00 óráig tart, s a részvétel ingyenes.

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ
A Föld napja alkalmából számos rendezvényt szerveztek alkalomhoz illő programokkal, többek között itt is Családi Nap lesz, a környezetvédelem jegyében. Lesz hulladék-játszóház, kézműves foglalkozások, koncert és biopiac is. A Hulladékból termék kiállításhoz kapcsolódva színes programmal várják a családokat és minden érdeklődőt. Este az Alma együttes koncertezik majd, mindenki legnagyobb örömére.

VIDÉK
Rákoscsaba
Ha kutyarajongók vagyunk, s szeretnénk egy kutyát, vagy csak sok-sok kutya között szeretnénk múlatni az időt, akkor szombaton, 10:00 és 15:00 óra között ezt megtehetjük, ugyanis az I. Noé Kutyás Találkozó és Örökbefogadó Nap kerül megrendezésre a Noé Állatotthon alapítványának szervezésében.

Nagykanizsa
A Képzőművészetek Házában szombaton 16:00 órakor táncház lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szeged
Panel Reneszánsz Fesztivál lesz Szegeden vásári hangulattal a Dugonics András Piarista Gimnázium területén vasárnap rengeteg zenével, néptáncbemutatókkal, bábszínházzal, kirakodóvásárral és számtalan egyéb programmal.

Szekszárd
A Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Házában vasárnap egész nap Tolna megyei gyermekrajzpályázat és kiállítás lesz, immáron 39. alkalommal (március 16-május 6-ig). A pályázaton az általános iskoláskorú tanulók vehetnek részt. A téma, technika, méret kötetlen, azonban kerülni kell a túlzottan nagy méretet. A gyermekalkotásokat paszpartúrázva kell beküldeni (nem túl széles és nem élénk színű paszpartúrában.) Egy lapra egy tanuló munkája kerüljön és egy tanulótól 2 alkotásnál több ne legyen. Egy iskola összes pályázati anyagát (alsós-felsős tanulók munkái) kérik egy csomagban beküldeni.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Itt a jó idő és egyre nehezebb megülni a fenekünkön. A téli punnyatag, elbújós hangulatát felváltotta „a menjünk már valahová!” állapot, a héten a Zöld Pardon is megnyitja a kapuit. És igen, mivel is kezdhetnénk a legjobban, mint Kiscsillaggal, még ha pénteken ronggyá is ázunk, akkor is! Apropó, a nagy hír az, hogy Lovasiért nem csak rajonghatunk, hanem szavazhatunk is rá, mert EP képviselő lehet belőle, bizony. Mivel vasárnap Critical Mass lesz, egyértelmű, hogy a hasonszőrű népségnek kint a helye. S mivel már többször említettem, hogy blogfüggő vagyok, hát új motívumként bevezetem a blogajánlást, most egy bicajos apuka friss írásával kezdem, talán kedvet kap a többi pasi is (jót tesz a fenéknek és a combnak is, mamiknak is persze).

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.17 14:11:53másutt

  kutyasok, en eltem olyan varosban, ahol sarkonkent ki volt tablazva, hogy a kutyapiszok nem felszedese $100 azonnali birsag.

  ephemeralnewyork.files.wordpress.com/2008/09/dogwaste100.jpg

  mukodik a dolog, nem volt kutyaszar.

  a jarorozo rendor barmikor elkaphat es a jarokelo is rad szol.

  Huszonket ezer forint birsag fenyeben ez a problema megoldodna mashol is.  ha a Ligetben raszolnek valakire, kirohogne, hogy mi kozom hozza. ha buntenyt kovet el, az mas eset.

 • 2009.04.17 14:13:40wish73

  raszta, ezmegmost mi? azt mondom, azért kéne fizetni, amit használ az emember. a biciklisek fizetnek villanyszámlát, ha villanyt kapcsolnak otthon, de ilyenkor nem biciklis minőségükben használnak villanyt, hanem lakókként. ahogy én is. de a biciklisek nem fizetnek a bicikliutakért, pedig használják.

  a játszóházak spc. fizetősek, ugyanezen az analógián. ha kell, fizess érte.

  a játszóterek ugyanúgy, ahogy a közutak az adóforintokból valósulnak meg, mert a gyerekek fejlődése szempontjából lényeges, hisz a gyerek a legjobb befektetés az államnak.

 • 2009.04.17 14:14:37Heatherette

  úgy csináltok, mintha a legkörnyezetkárosítóbb a kutyaszar lenne. és az a sok szemét? az olyanokat nem akarod megbüntetni? iszonyatos indulattal viseltettek úgy összességében minden állattartóval szemben. álszent dolog egy szemetes, mocskos, büdös városban a kutyapiszokról papolni, szerintem.

 • 2009.04.17 14:14:59Brumibaby

  wish, a bringázáshoz az energiát a kajából nyerem, amely ugyancsak tartalmaz áfát.  Nem vitás, hogy az autósok jó sokat betesznek a közösbe, de jó sokat ki is vesznek, és akkor nem akarom itt hergelni a kedélyeket azzal, hogy az útépítésen kívül a levegőtisztítási eljárások, meg a légszennyezés miatti orvosi ellátások mibe kerülnek...  Autós vagyok különben én is, így nekem is pénzbe kerül. Csak azt mondom, bringás autósként, hogy tudni kellene megférnünk egymás mellett. És úgy tűnik, a sok kiadás sem gátolja meg az autósokat, hogy a kerti budit is kocsin közelítsék meg.

 • 2009.04.17 14:15:18Ribizlee

  wish,

  szerintem vékony jég, hogy az autósok mennyit dobnak a közösbe és mennyit vesznek ki...  mert azért vesznek is ki rendesen, nemcsak az útépítés kerül pénzbe.  nem is ez a lényeg, szerintem az alapkérdés még mindig az: miért nem tudunk normálisan együtt közlekedni?

  miért ellenség az autós, a biciklis, a babakocsis, a gyalogos, a kerekesszékes, a kamionos? miért nem partner?

 • 2009.04.17 14:22:40ányesz

  wish,na most akkor képzeld el hogy ahogy a játszótér is, a kerékpár út is jó befektetés az államnak, ugyanis a kerékpározás nem károsítja a környezetet. lehet ezt csűrni csavarni még, de ez tény. ellenben az autósok károsítják azoknak az egészségét is akik játszón vannak meg azokét is akik gyalogolnak, kerékpároznak. ezért én pl próbálom is kerülni az autóm használatát ésszerű határokon belül. (és ténlyeg nem használom sokat)

 • 2009.04.17 14:23:48másutt

  Heatherette, szerintem azert nem alszent dolog, mert van x ilyen problema, es ezeket egyenkent lehet kezelesbe tenni.

  az epuletek elott eldobott csikkek az egy masik problema, mint a kutyak. arra a megfelelo helyen elhelyezett csikkelnyomok jelenthetnek megoldast. a kipufogokra a "zold torvenyek" es autovizsgak, a kutyakra is mas.

  osszeadodik am a dolog.

  es ezt IS a kicsiknek kell elkezdeni tanitani!  nem a kutyasokkal kezdodik a nehezites... de mindenki magara vesz mindent "miert pont EEEEN?" (a dohanyosok kulonosen szeretik ezt hasznalni. miert pont eeeen, amikor vannak kocsik is meg teherautok?)

 • 2009.04.17 14:27:15anyamadár

  Szerintem is probléma az, hogy ellenségként tekintenek egymásra a közlekedők, de ugyanolyan probléma, hogy egyes csoportok képtelenek beismerni a valós károkat amiket okoznak.

 • 2009.04.17 14:28:23Heatherette

  én nem ezt mondom, másutt. de van, ami nem jogos. ne feltételezzék előre rólam azt, hogy én egy szartotthagyóhülyebuzi vagyok, míg mondjuk a te csemetédről nem feltételezik, h egy csokipapírteldobókistetű, meg rólad sem, hogy szemetelsz. sztem a szarért beszedett ebadó egy kategória azzal, hogy aki csomagolt élelmiszert vásárol, azt pluszban adóztassuk meg, mert valszeg el fogja szórni. ez tök más kategória, mint a súlyadó, mert ugye ha kocsid van, akkor koptatod az aszfaltot. ez nem kérdés. tehát oké, ebadó, meg a köcsög dohányosokat is adóztassuk meg még pluszban, de akkor téged is, mert gyereked van, azok meg hajlamosak szemetelni iskolából hazamenet. meg úgy általában az emberi lényeket azért, mert hajlamosak szemetelni.

 • 2009.04.17 14:29:29anyamadár

  Én ugyanúgy büntetném az utcai szemetelést, csikkelhajigálást, mint a kutyaürülék fel nem szedését, szerintem ez mind hasonló horderejű probléma.

 • 2009.04.17 14:31:51Heatherette

  ja, és ha meg ebadó, akkor többé soha nem szedném fel a szart. mert fizetek érte, h más felszedje.

 • 2009.04.17 14:33:07anyamadár

  A kutyaadó szerintem csak a kóbor, kidobott kutyák számát növelné. Én tanítanám már iskolában a felelős állattartást ehelyett, bioszóra keretében menhelylátogatást szerveznék.

 • 2009.04.17 14:34:27másutt

  azert van valami nehezen elmagyazhatatlanul undi az urulekben, legyen az allati, vagy emberi...

  egy csokipapir vagy sorosdoboz nem vezi el az ember etvagyat.

  egy 35C-ban otthagyott Dobberman gumi tele legyekkel, amibe eppen belelepsz, az mas.  amiota a gyerek vegigtapizza az utcat az ujjaival, ez az undor sokszorozodott..

 • 2009.04.17 14:36:25másutt

  "ja, és ha meg ebadó, akkor többé soha nem szedném fel a szart."

  Na, ez am a beszed, felelossegteljes hozzaallas egy felnott embertol, yihaaa!  Mondd csak, ha fizetsz, hogy bemenj egy ejszakai szorakozohelyre, akkor odaszarsz a tancparkettre, hiszen kiperkaltal par ezret, hogy ott lehess, hat ebbe lazan belefer egy feltorles!

 • 2009.04.17 14:38:38Heatherette

  hát remek, h te undi alapján adóztatsz meg másokat. és ha én azt mondom, adóztassuk meg a ronda embereket is, mert a látványuk elveszi az étvágyamat?

  (összességében nevetséges az érvelésed, szal nem folytatnám)

  a lényeg, h kutyaszar lebomlik, a csokipapír meg a sörösdoboz meg nem.

  az tuti, hogy tarkón csapnám azt, aki elém állna, és bármi olyanért büntetést róna ki rám, amit nem követtem el. nem dobom el a csikket, se a papírt, se a szart nem hagyom ott. tehát engem csak ne adóztassanak meg egyikért se.

 • 2009.04.17 14:39:43Heatherette

  másutt, a másik párhuzamod is nagyon gyenge...  mi van ma veled, ember? :)

 • 2009.04.17 14:42:43cidre

  Az adó az nem büntetés egyébként: ha büntetnek, akkor pl. bírságolnak. Ott, a helyszínen, vagy esetleg később befizetheted. Azért, amit elkövetsz. Ha te felszeded a kutyaszart, akkor nyilván nem bírságolnak meg. Az adóból meg lehet pl. nívósabb kutyafuttatókat építeni, mert ami a legtöbb helyen van - ha egyáltalán van - az minden, csak nem jó a kutyának.

 • 2009.04.17 14:46:27másutt

  en nagyon buszke vagyok a parhuzamaimra! :D

 • 2009.04.17 14:48:59raszta macska

  anyamadár, nem válaszoltál. :(

 • 2009.04.17 14:49:47Heatherette

  na, mert szted kutyafuttatókra menne az a pénz, mi? :) adót szívesen fizetnék, HA: abból futtatók lennének, ha menhelyeket hoznának létre, ahol élőlényhez méltó körülményeket biztosítanának nekik, ha összeszednék a kóbor kutyákat az utcáról, de nem az agyonverés következne, hanem a már említett méltó körülmény. de sztem adó helyett elég lenne az is, ha az állattartók az 1%-ot a menhelyeknek és állatvédő szervezeteknek ajánlanák fel (én pl nekik szoktam). és ezt összefogásként tartanám számon, nem adóként. ennyit megérne, DE azt kikérem magamnak, h engem megadóztassanak azért, mert más összerondítja a várost, és csuklóból feltételezik, h én is. márpedig azt mindannyian tudjuk, h ha ebadót szednének, abból nem fejlesztések lennének, csak nagy pofánröhögések. így meg megcsókolhatják a seggem az ötletgazdák.

 • 2009.04.17 14:50:03anyamadár

  El tudod küldeni mégegyszer? Az eb237 (kukac) sussex (pont) ac (pont) uk -ra?

 • 2009.04.17 14:53:02Heatherette

  egyébként ismét meg tudtam döbbenni a Porontyon: vki azzal érvel a kutyások ellen, h undik. és ez itt elfogadott, nyolc diplomások által támogatott érv :)

  hát nem tudom. fura egy világ.

 • 2009.04.17 14:53:28raszta macska

  anyamadár, ment!

 • 2009.04.17 14:53:38cidre

  Egyelőre szó sincs ebadóról, nem kell mindjárt behergelni magadat :). Én sem vagyok a híve, holott nincs kutyám, viszont az otthagyott kutyszar miatt már sokat szívtam (pl. mélybarázdás gyerekcipőből való eltávolítás, kismotor lemosása satöbbi), a fenti hsz-ban pusztán az adó és a bírság között különbségre próbáltam rávilágítani.

 • 2009.04.17 14:55:21cidre

  A kutyaszar nemcsak undorító, büdös, hanem simán kaphatsz tőle betegséget is. Ez a különbség közte és az othhagyott csokipapír között (egyébként ettől függetlenül mindkettő ottfelejtését büntetném - nem adóval, hanm bírsággal.)

 • 2009.04.17 14:58:53raszta macska

  "de, ha ingyen van a bringásoknak a bicilkiút, a kutyásoknak a futtató, szartakarítás, akkor nekem mé nincs ingyen a víz meg a villany, sőt a bútor is, hisz lakást már vettem a pénzemen."  Wish, erre válaszoltam, hogy nem állja meg szerintem a helyét a villanyos párhuzam.  Az ebadót én is elvetélt ötletnek tartom, akkor adóztassák meg a macskásokat is, ha kiengedik a macskát az utcára pl. Meg a vadászgörényeseket, mert a Duna-parton sétáltatják a görényt. Mindenre lehetne kitalálni valamit.

 • 2009.04.17 14:59:01Heatherette

  egy macskától előbb kapsz el betegséget, csak közlöm. a betegségek szempontjából meg a galambok csinálják a nagy kárt, nem is értem, miért nem lehet már végre kiirtani őket.

  egyébként a csokipapír környezetszennyező, a szar meg nem. akár tetszik, akár nem, ez az igazság.

 • 2009.04.17 15:03:47cidre

  Talán meglep, de a macskaszarba sem szeretek belenyúlni. Sőt, a galambszarba sem, úgyhogy ez nem tudom, mire volt érv.

 • 2009.04.17 15:04:27Heatherette

  h akkor a macskásokat is adóztasd meg

 • 2009.04.17 15:04:54raszta macska

  www.noilapozo.hu/20090415/kulonleges_adok_a_vilag_kulonbozo_tajairol_es_korabbi_korokbol?from=iwiw&type=rovat  Pont ide passzol. :)

 • 2009.04.17 15:08:00cidre

  Te, nem én vagyok az APEH. Én csak cidre vagyok. Egyszerűen csak cidre. S mint fentebb is írtam, nem vagyok híve az ebadónak.

 • 2009.04.17 17:35:27Beautiful life

  Az ebadó gondolata, kutyamenhelyekre költve nem annyira rossz,mint elsőre tűnik.  Egyrészt kevesebb kutyát tartanánk, vigyáznánk a felesleges szaporulattal, s menhelyek is kinéznének valahogy.

 • 2009.04.17 18:21:52xxarkangelxx

  raszta macska

  te igenytelen hajjal rendelkezo....en nem a bicigliutra gondoltam hanem a jardara......  Brumibaby ....azoknak is ..... a gyerekkocsit sokszor az uton toltam a taho autosok miatt....  gusztika ...elolvasnad a gyerekes szuloket megertem es nem ok szaguldoznak hanem a kis buzi bringasfutarok(foleg)....es amugy a gyerekkocsin es fiamon nem1x majdnem athajtott a szaguldozo kerekes a JARDAN (nem bicigliut) • 2009.04.17 18:32:49cidre

  Bocs, de eszembe jutott az előző hozzászólásról Gryllus Vilmos BiciKli, biciKli című száma... (kiemelés tőlem)

 • 2009.04.17 18:41:41anyamadár

  2009.04.17 18:21:52 xxarkangelxx

  Sajnos sok helyen a bringautat felvezették a gyalogjárdára, csak egy tábla jelzi az elején, hogy osztott út - lásd Andrássy út Kodály Köröd/Oktogon közötti szakasza. Sok helyen az autóúton életveszélyes közlekedni - lásd Erzsébet körút - itt lassan lehet haladni akár a járdán is.

  Elismerem, hogy sok bringásfutár úgy száguld, szlalomozik a járdán ahogy nem lenne szabad, ahogy veszélyezteti a gyerekeket, de ez csak ugyanolyan jelenség, mint a vezetés közben mobilozó, piroson áthajtó, zebránál meg nem álló autós - és valljuk be ez utóbbi barmokból jóval több van... • 2009.04.17 18:46:15anyamadár

  Kodály KöröNd természetesen.

  "2009.04.17 18:21:52 xxarkangelxx  raszta macska

  te igenytelen hajjal rendelkezo..."  Ja nekem most göndör a hajam, nagy szemeim vannak sőt néha szemüveget is hordok. Csak azért szólok, hogyha abban a stílusban szeretnél velem beszélgetni mint Raszta Macskával, legyen mibe belekötni. :)

  Gülüszemű, vagy hülyehajú, pápaszemes szóval ahogy tetszik. :)

 • 2009.04.17 18:53:07anyamadár

  "Elismerem, hogy sok bringásfutár úgy száguld, szlalomozik a járdán ahogy nem lenne szabad, ahogy veszélyezteti a gyerekeket, de ez csak ugyanolyan jelenség, mint a vezetés közben mobilozó, piroson áthajtó, zebránál meg nem álló autós - és valljuk be ez utóbbi barmokból jóval több van...

  "  Mielőtt bárki belemagyarázná, hogy védem a szabálytalankodókat leírom, hogy nem védem őket. Szerintem veszélyes és rossz dolog a gyalogosokat kerülgetve száguldani, de pár esetből kiindulva nem lehet gyűlölni az egész kerékpáros-társadalmat, nem lehet elítélni őket cakumpakk. • 2009.04.17 19:01:29wish73

  a kutyaszarral az a baj, h megszáradva, ahogy a szél fúj, beszippantod a féregpetét, ami nem a friss szarban, hanem pár nappal később aktivizálódik. bele sem kell lépni, hozzá sem kell érnie a gyereknek.  kultúr- közlekedéshez csak annyit,h bár én nagyon sokat rohangálok autóval, bevallom, rövid távokon is, mert épp az olyan távokat tudom tök gyorsan megtenni, ahol a gyaloglás időigényes, a buszok negyedóránként járnak a környékünkön, én meg van olyan nap, h 3 helyen dolgozom. ha ezeket gyalog vagy bkv-val próbálnám megtenni, akkor még este 9-kor is kezdhetnék órát tartani, ha lenne kinek. szóval, mivel állandó mozgásban vagyunk, nekünk a kocsi nagyon kell. de a szabályokra igyexem figyelni. nálam mindig is szabály volt, h a zebránál állót átengedem akkor is, ha nem készül épp a kocsi alá sétálni. ma, ha nem ültek volna hátul a gyerekeim, lehet, h megtépek egy csajt a mögöttem lévő autóban, mert azért dudált rám, mert lelassítottam a gyalogos miatt.

  és dohányzom is, és nem hiszem azt, hogy a kipufogó füst miatt kevésbé számítana, amit én szívok-fújok. és azt sem hiszem, h a cigi jövedéki adójából rentábilis a betegségek kezelése. viszont nem kényszerítek senkit passzív dohányzásra.

  élni+élni hagyni.

 • 2009.04.17 19:24:29Beautiful life

  Ez komoly, be lehet lélegezni a kutyasz@rt. brrrr

 • 2009.04.17 19:33:58Heatherette

  "és dohányzom is, és nem hiszem azt, hogy a kipufogó füst miatt kevésbé számítana, amit én szívok-fújok."  vicces a hozzáállásod. az általad is levegőbe eresztett füst nem gáz, mert úgyis szennyezett a levegő, de azért a kutyásokat megadóztatnád, nem téma, hogy tele van szeméttel a város, vhol el kell kezdeni a büntetéseket, hát legyenek azok a kutyások. ez megint az a téma, h azt a réteget büntetnéd, ahova te nem tartozol. ahol meg ott vagy, abból kimagyarázod magad.

 • 2009.04.17 19:50:54wish73

  volt kutyám sokáig. a mai életünkbe nem fér bele. a dohányzással kapcsolatban azt gondolom, h zárt térben passzív dohányzásra kényszeríteni vkit-bűn. de a város légszennyezettségén a cigifüst nem oszt és szoroz-ennyire ne legyünk demagógok.

  a dohányosok "életterét" eléggé beszűkítették már ny-euban, tengerentúlon. itthon is egyre inkább úgy néznek a dohányosra, mint a leprásra, a szigorítások még elérnek hozzánk is. a kutyás, kutyaszaros témával viszont nem sűrűn foglalkoznak. mo-n legalábbis.

 • 2009.04.17 20:25:32anyamadár

  Wish most smúzolás jön :)))

  Teljesen egyetértek azzal amit írtál. A bagósokat rendesen bekorlátozták és még fogják, a kutyakakával nem foglalkoznak...

 • 2009.04.17 20:30:50Heatherette

  erről az jut eszembe, amikor jön oda egy vevő, hogy azt a ruhát nem lehet viselni, mert hibás. sajnálkozva nézek, és venném el, mire ő: kedvezménnyel elviszi. nahát! innen fúj a szél! a kutyásokkal sem a kutyakaka a baj, hanem, h fizessenek. azzal nem lesz eltakarítva a kaka, de lesz még több lóvé.

 • 2009.04.17 20:30:56anyamadár

  Voltak jó kezdeményezések a hatodik és hetedik kerületekben is, külön szemetesek, oldalukon ingyenes fekete zacskóval, illetve a közterületesektől kaphattál ilyen zsákokat havonta egyszer x darabot kutyánként.  Kampány is volt, én látom a pozitív változást - ez az itt élőket dicséri - de ha büntetnék a szemetelést és a kaka otthagyását, szerintem jobb lenne a helyzet.

 • 2009.04.17 20:34:34anyamadár

  Heatherette én - mint fentebb is írtam - a kutyaadót feleslegesnek tartom és szerintem több kár lenne belőle mint haszon.

  Ne az fizessen aki kutyát tart, hanem aki nem takarítja el a piszkát.

 • 2009.04.17 20:38:07wish73

  H, ha fizetnek, akkor saját maguk teremtik meg az anyagi hátterét annak, amit ők okoznak. külön dolog, hogy,ha otthagyja, akkor büntetés, de, ha kidobja, azzal is sok költség van. az nem büntetés, hanem hozzájárulás azokhoz a kiadásokhoz, amik a veszélyes hulladék elszállításához, megsemmisítéséhez kellenek.

 • 2009.04.17 20:40:10wish73

  szemétdíj is van. kukánként, köbméterenként fizetnek a házak, és azt osztják le a lakóknak. szóval az sem simán az adóból van lecsípve. ahogy a vízdíjra is jön a csatornadíj. szóval, amit használunk, azért fizetünk.

 • 2009.04.17 21:17:18Heatherette

  "Ne az fizessen aki kutyát tart, hanem aki nem takarítja el a piszkát."  pontosan. köszönöm!

 • 2009.04.18 00:05:10másutt

  ezt irtam en is, 6 oraval ezelott!

  :)

  megis leugattal, hogy "miert a kutyas szemeteloket buntessuk, amikor mindenki mas is szemetel"

 • 2009.04.18 09:15:33wish73

  ja, ne az fizessen szemétdíjat, akinek háztartási szemete van, hanem, aki eldobja az utcán. fain.

  amúgy olvastam egy társasházról, ahol házon belül kialakítottak szelektív gyűjtőt, így kevesebb a szemétdíjuk. én magánszorgalomból csinálok hulladékszigetet a spejzből, gyűjtöm és cipelem hetente a veszélyes vagy újrahasznosítható szarokat. ettől még ugyanannyit fizetek a szemétért, plusz munkám is van vele, mégis fontosnak tartom. egyedül a komposztálást nem vállalom panel 10-en:D

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta