SZÜLŐSÉG

Pelenkázótáska: félkarú óriás vagy nélküle?

2009. április 16., csütörtök 15:00

Ha már megszületett a gyerekünk, hirtelen olyan praktikus dolgok is eszünkbe jutnak, amikre a terhesség alatt, pláne előtte, egyáltalán nem gondoltunk. Főleg akkor, ha nem műveltük ki magunkat különböző internetes fórumokon, ahol hasznos tanácsokat kaphatunk a gyerekszoba felszerelésétől kezdve, egészen az első nyaralás felszereléséig, mindenről. És mit csinálunk akkor, ha csak sétálni ruccanunk le a parkba, vagy csak a Rozi mamát akarjuk a Kökin meglátogatni? 
 

taska9Az első séta alkalmával döbbenünk csak rá, hogy nem elég a művelethez a gyerek és a babakocsi, a régi retikülünket pedig elfelejthetjük, ugyanis új dimenziók nyílnak meg a helyváltoztatásban. A jelszó pedig innentől kezdve a PELENKÁZÓTÁSKA lesz, mert állítólag az minden, ezer cuccot hordó anyukának az álma. Hogy el tudja rakni a cumisüveget, a büfizős kendőt, a kukaccsörgőt, a hat pelenkát, a három cumit, a forraltvizet, a popsitörlőkendőt, egyszóval a fél háztartást.Ez akkor jutott eszembe, amikor ültem a frissen szült barátnőm teraszán és megdicsértem a férje új laptoptáskáját, ő meg kiröhögött, hogy „á, az csak a pelenkázótáska”, anyósától kapta, erősen hangsúlyozva, hogy nagyon drága volt (mármint az anyós hangsúlyozta). Apám, hogy változik a divat, gondoltam, s ekkor felrémlett előttem az én régi pepita, kék-zöld, e célból gyártott tatyóm, amit ma már, ha ingyen dobnak utánam, akkor sem kellene, mert annyira idegesített. Szereztünk egy ugyanilyen táskát, amelyen gyors tesztet végzünk, elindítva ezzel egy új sorozatot, amiben elétek tárunk néhány babafelszerelési eszközt, szerintünk mennyire praktikus, vagy sem. Ha te is szeretnéd, hogy a Poronty tesztelje valamilyen kedvenc, vagy kevésbé kedvenc gyerekkel kapcsolatos használati eszközödet, juttasd el hozzánk, ígérjük, épségben visszakapod, ha már az olvasók is okultak az írásból!

Első ránézésre ez egy cseles táska, ugyanis inkább tűnik a mai gimnazisták által használt oldaltáskának, vagy munkásidőkben használt laptoptáskának, mint anya rohamtáskájának a gyerekhez. Ez persze nagyon jó, mert végre eltűnt az az igény, hogy már a táskáról is messziről le lehessen venni, hogy „anyák vagyunk és kisbabázunk, nézzétek, ezer maci van a tatyónkon”. Másfelől pedig az a szemlélet is változik, úgy tűnik, hogy a babakocsihoz kell a pelenkázótáskának igazodnia. Nem utolsósorban apa is boldogan felakaszthatja magára, amikor ő a séta-soros éppen.

Vegyük először sorra, hogy egy átlagos útra mit kell betenni a gyereknek! Pótpelenkára még a legszétszórtabb anyuka is gondol mindig, ezért két-három darab általában jó, ha van a táskában. Teszttáskánk két olyan belső oldalzsebbel rendelkezik, amibe el tudjuk helyezni a pelenkát, akár többet is, s nem a tatyó aljában kell utána kotorni, hogy hol is lehet. Ha már van nálunk pelenka, akkor nyilván tisztába is akarjuk tenni a gyereket, akárhová azonban nem tesszük le őt. Mint más hasonló táskákhoz, ehhez is tartozik egy pelenkázó-alátét, aminek mindkét oldala mosható, ezért könnyen tisztítható. Használat után könnyedén visszapakolhatjuk a táska külső, lapos zsebébe, ahol nem érintkezik a többi dologgal. Egyébként a kiöntős, beleborítós szülőknek mondom, hogy kívül belül vízlepergetős anyag van a táskán.

A legtöbb gyereknek cumisüvege is van, ami vagy forralt vízzel, vagy egyéb alternatív dologgal van feltöltve. A teszttáska két oldalán, belül helyezkedik el az erre a célra kialakított, hosszúkás zseb, amit - ez a táska legjobb funkciója - kívülről is ki tudunk egy mozdulattal venni, ugyanis cipzáras. Persze nem tudom, mi a különbség, mintha kívülre tették volna ezeket a zsebeket. Újítás még, hogy beépített popsitörlőkendő tartó is található a táskában, ez pedig nagyon jópofa ötlet, hasznos funkció lehet. Hiányoltam azonban egy olyan zsebet, ahová kiskanalat tudunk tenni, a régi táskámnak volt egy szűk kis zsebe, nyilván erre a célra. Persze be lehet csomagolni a használt kanálkát egy zacskóba, úgy pedig be a táskába, hadd lötyögjön alul valamelyik zsebben, de akkor meg minek a drága, klassz, speciális táska, egy sima hátizsákkal is hasonlóan boldogulok. Ugyan így hiányolom a cuminak fenntartott zsebet is.

Egyébként a belső pakolótér nagy, belefér minden, még a gyerek is (vicc volt), ráadásul fél kézzel kezelhető, az anyák úgy is félkarú óriások, vagy a gyereket cipelik, vagy pedig húznak, tolnak valamit.

Ha pedig úgy dobta a gép, hogy dolgoznunk is kell a gyerek mellett, ráadásul meg kell jelennünk és még a gyereket is vinnünk kell, laptoppal együtt, belefér a táskába az is. A kérdés már csak az, hogy akarunk-e több tízezer forintot áldozni egy látszólag hétköznapi oldaltáskára, ami rejtett babatáska, vagy megelégszünk inkább egy sima hátizsákkal néhány ezer forintért.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.16 17:32:32cantaloupe

  Na igen, ennek a Mettyunak a teste nagyon ott van...rajta tan meg a macis tatyo is jol allna. :)

 • 2009.04.16 17:37:05anyamadár

  Svájcibicska...

  nálam mindig van egy, a pelenkázótáskába is. Jó az egy csomó mindenre.

  Sajna beküldeni nem tudom, de biztosan nektek is van egy olyan otthon valahol...:)

 • 2009.04.16 17:37:19másutt

  azert az elegge mami-porn, hogy most jotestu celeb papakat nezek a csecsemoikkel es vigyorgok. megosztom, hatha ti is vigyorogtok egyet.  itt van Mr Cool, elegge nyami:

  www.parents.com/family-life/celebrity-parents/moms-dads/hot-celebrity-daddies/?page=15  o nem kedvencem, de ez a kep nagyon jo:

  www.parents.com/family-life/celebrity-parents/moms-dads/hot-celebrity-daddies/?page=20  Coldplay rajongoknak:

  www.parents.com/family-life/celebrity-parents/moms-dads/hot-celebrity-daddies/?page=21  rockereknek:

  www.parents.com/family-life/celebrity-parents/moms-dads/hot-celebrity-daddies/?page=24  ez meg csak cuki:

  www.parents.com/family-life/celebrity-parents/moms-dads/hot-celebrity-daddies/?page=25  na, en sem linkelek tobbet, remelem nektek is jo volt :)

 • 2009.04.16 17:55:49kapuka

  Tök jó, hogy írtam egy csomót, aztán elveszett :(  Szóval nekem ezek vannak:  www.baby-markt.de/LAeSSIG+Wickeltasche+Messenger+Bag+Fashion+Design+Flower+stripe-pink+-Kollektion+2008-.htm  és  intranet.tatonka.com/infosys/infocgi/artinf2b.dll?1809&016  Mindkettőt nagyon szeretem, és szükségem is van rájuk.

  Hozzáteszem, a Kenguruban láttam mindkettőt, a Lassig 16ezer volt, a Tatonka meg 11 ezer, én meg 5 ezerért és 4 ezerért Vateráztam őket, de nem használtan, hanem új volt mindkettő!

 • 2009.04.16 18:07:02mspoppy

  kb. 15x20x8 cm.-es átlátszó, patentos bigyó (eredetileg 2 db. autósüléshez való nyakpárna tokja volt), benne: 4 db pelus, kis csomag popsitörlő (dm, 16 lap), kis tubus bepanthen, kis tubus kézfertőtlenítő (szintén dm-es), 1 db mini textilpelenka, 1 db eldobható pelenkázóalátét  Ez úgy ahogy van belefér a ridikülöm egyik rekeszébe, mellé csőröspohár, váltás-előke és 1 pár zokni; a másik rekeszében "lakom" én + apuci pótkulcsa, és az egyre szúrósabb tekintetemnek és a megjegyzéseimnek köszönhetően egyre kevesebb légysziteddmárel-cucc.  Kisebb kujtorgásainkhoz ennyi épp elég, a nagyobbakra járművel szoktunk menni, azt meg rogyásig pakolhatjuk kacattal. :D :D

 • 2009.04.16 18:11:27Adelaide_

  Először én is a notebook táskámat használtam ( www.americantourister.eu/en/System/ProductView.aspx?id=2432 ), aztán kaptam karácsonyra "rendes" pelustáskát, de a korábbiban több zseb és rekesz volt, a mostaninak annyi az előnye, hogy kompatibilis a babakocsival, rá lehet biggyeszteni a tolókarra.

  Aki még hezitál, annak egyet javasolnék, hogy ne legyen a teteje áthajtós, mert abba menet kozben, gyerekkel a karban nehéz belenyúlni.

 • 2009.04.16 18:58:26Vakmacska

  Kaptam nagyon csini pelenkázótáskát ajándékba (semmi macika, csinos nyárias kockás), aztán ahogy nagyobb lett a gyerkő leltem Rossmannban fekete hátizsákot benne pelenkázólap, üvegtartó, mifene. Pelenkázólap nélkül ma is használjuk, színe alapján apáknak, punkoknak, alternatívoknak is kitűnő:)) (ja és nem szakadt el a belseje mint a másiknak)

 • 2009.04.16 18:59:42Vakmacska

  ...asszem a hátizsák cakumpakk 1600 pénz volt, az egyik legjobb gyerekkel kapcsolatos befektetésünk (a másik a kézzel varrt tépőzáras kengurunk, amit egy hozzám hasonló testalkatú anyatárs tervezett anno)

 • 2009.04.16 20:27:47Adelaide_

  Vakmacska

  ennek a kengurunak nincs meg véletlenül a szabásmintája?

 • 2009.04.16 20:29:41Ronja

  nekem ezek tetszenek: jjcoleusa.com/mode-tote-bag

 • 2009.04.16 20:41:51mirka

  én is kaptam a pelenkázótáskámat. még javában terhes voltam akkor, de előadásokra és vizsgákra is vittem, mert remekül elfértek benne a jegyzeteim. most is azt hordom mindenhova. ha a bébi nélkül megyek, kidobálom az ő cuccait belőle. szóval nem nyuszis-macis, hanem sima, egyszínű, a tervezők rájöttek, hogy a pelenkázótáskát felnőttek hordják és használják. a pelenkázólapot sosem hordom, a hőszigetelő cumisüvegtartót kb. egyszer használtam, a felcsiptethető, zippzáros cumitartót sem használom. a sok belső zsebet sem használom ki igazán. szeretem, de ha nem lenne kifejezetten pelenkázótáskának nevezett táskám, akkor sem hiányozna, elég egy megfelelő méretű, praktikus elrendezésű csinos darab.

 • 2009.04.16 20:42:24korcsolya

  Mi a használtan vásárolt Peg Perego babakocsinkhoz kaptuk ajándékba a hozzá színben és anyagban passzoló táskát. Külön nem vettem volna meg, de így nagyon jó szolgálatot tesz, kis csattokkal a babakocsira rögzíthetem, de a vállamra is akaszthatom. Kicsinek tűnik, de rengeteg mindent elnyel. Amúgy, ha ez nem lenne, én is hátizsák párti lennék. :)

 • 2009.04.16 20:51:55Labdacs

  Nekünk egy Baby Björn van a Kenguruból, elég drága volt, de több babára tervezzük :) Hátizsákként és oldaltáskakánt is hordható. Bővíthető az egyik oldala. Van hozzá szivacsos pelenkázó alátét és sok-sok gumis zseb, ahova a hasznos holmikat lehet tenni (ha jó emlékszem hőszigetelős is, de ebben nem vagyok biztos).

  Képe itt: lenne, ha még gyártanák a terméket, haha. Mit ajánlgatom én itt... Ellenben az agyondicsért Baby Björn (Synergy)kenguru nem jött be a fiamnak. Lassan kinőjük, úgyhogy talán a következő baba használja majd :))

 • 2009.04.16 20:58:15nouvelle

  fleurville.com/product/sling-tote

  az enyém ilyen. ajándék volt, nagyon bevált. nem lehangoló, formátlan,mint a legtöbb pelenkázótáska. praktikus elrendezés, hasznos kiegészítők, kocsira akasztható.

 • 2009.04.16 21:36:24epresmaci

  A legtöbb pelenkázótáska ormótlan és ronda. Mi is kaptunk a kocsihoz ajándékba. 1x használtam. Kocsira csatolható, OK, de engem zavart. Nekem közepes méretű női táskáim vannak, vállonátvetős vagy sem, és abba is bőven belefér minden és legalább a csinosabb ruhákhoz is passzol.Ja, és nem ordít róla, hogy mi van benne. Ki a francnak kell az 50 zseb...popsitörlőnek külön....Kis kiszerelésben is lehet venni és az jó a zacsiban is. Kanáltartó zseb?! Minek? Kis műanyagdobozban még legalább tuti tiszta is marad.

 • 2009.04.16 22:06:11Medellin

  Nekünk van pelenkázótáskánk, de csak akkor használom, ha nem alszik itthon a gyerek (nagyihoz megy), vagy nyaralni megyünk. Akkor az az ő "bőröndje". Na jó, az IS. De játszótérre csak kis hátizsákot v. közepes méretű táskát viszek. Most, hogy megint babát tolok, simán szétpakolom a cuccokat a babakocsi zsebeiben, hálójában, akárhol, úgyhogy táskát nem is viszek magammal, holott 2 gyerekkel megyek:) De én szeretem a pelenkázótáskánkat (pedig nem is abban a színben vettem, mint szerettem volna), de sétáláshoz túl nagy és ormótlan, és kényelmetlen, és nehezen elhelyezhető...

 • 2009.04.17 00:02:45Mannamama

  Regisztrált táskamániás vagyok, különös tekintettel a replica a gyűjtőszenvedélyem (eredetivel megegyező, márkás másolat - bocs a magyarázatért, ha mindenkinek egyértelmű volt)

  Szóval pelenkázótáska felmerülésekor már előre rázott a hideg a rózsaszín-macis-virágos-aprókockás daraboktól.

  És aztán egy gyönyörű pillanatban LV sietett a segítségemre:  www.louisvuitton.com/web/flash/index.jsp;jsessionid=VYYL1QCPXLY4OCRBXUXFAHYKEG4RAUPU?buy=1&langue=en_US&direct1=home_entry_us  Megnéztem a boltban az eredetit, 360ezerFt, én a vaterán rendeltem a replica-t, 20ezerért, és IMÁDOM!!!

  Az egyik legjobb befektetés volt a babakocsink után.

  Praktikus is, de a fő erénye, hogy engem boldoggá tesz a viselése,

 • 2009.04.17 00:15:48Ronja

  Mannamama!! TE vagy az en pajtasom!! elek, halok a taskakert, tenyleg nem ertem, rengeteg van de hajt az oszton az ujabb es ujabb darabokert. Na de nem szur szemet h replica LV-od van? mindjart elcsabulok, en is szeretnek egy lv diaper baget.

  en egyebkent szeretem h a pelenkazotaskamban rengeteg zseb van, tudok kuloniteni: fontos papirok, penztarca majd a valtoruhaknak, cuminak..stb. en birom.

 • 2009.04.17 00:23:24Mannamama

  Ronja: nagyon jóféle replica, eddig még senki nem szúrta ki. És tényleg ugyanolyan,mint az eredeti, mert mint fentebb írtam megnéztem azt is a drágatáskaboltban. :)

 • 2009.04.17 00:35:54másutt

  Ja, ha mar luxuskedvencekrol beszelunk, itt az enyem:  www.yoyosilver.com/product_info.php?products_id=50&language=1  es 2 deka a sulya, sokkal konnyebb, mint az LV.

  feketeben is van. ;)

 • 2009.04.17 00:51:17Párizs

  Ne haragudjatok, de mi az hogy APUKA ÉG A PELENKÁZÓS TÁSKÁVAL? Jó hogy nem a gyerekkel ég. Én ezt nem értem. Oké nincs gyerekem, de akkor sem...

 • 2009.04.17 08:34:00hazamenni

  Nekem csak a pelenkázólap hiányzik, minden más elfér egy sima, vízhatlan fekete táskában, amit akár apuka is hajlandó a vállára venni. (A legkisebb gyerekkel sosem ég különben, velem meg a nagyobbakkal lehet, hogy igen.) Ha tehát tudja valaki, hol lehet olyan kis mosható pelenkázólapot külön kapni, kérem, szóljon! Amúgy már két pelenkázótáskát elhasználtam, a negyedik gyereknél nem akarok sok pénzt kiadni ilyenre. Köszi!

 • 2009.04.17 08:47:32Ronja

  masutt, az is gyonyoru, de ugye az sem original az ara alapjan. lehet h rendelek magamnak :)

 • 2009.04.17 08:50:11Ronja

  most olvasom h kb 8ora alatt a LV es a gucci aldozata lettem...

  en meg pont az alatetet nem hasznalom ki mert mindig tudom hova tenni a bebot, kaptam textilbol egy csomagot az boven eleg. Brendonban nem lehet venni csak alatetet?

 • 2009.04.17 08:56:05Ronja

  masutt,szoval azt mondod nem ordit rola h kamu? belul sok taroloja van? milyen vicces h Yoyo olaszorszagba nem szallit :)

 • 2009.04.17 08:58:12Ronja

  Parizs, biztosan arra celoz a szerzo, hogy anno csak macis, nagyon szines pelenkazok voltak amit mondjuk egy ferfi nem szivesen akaszt magara...meg is ertem, mondjuk a gyerek kelleke. maanpsag meg keszitenek akar kimondottan pasiknak amiben elfer a laptop es a valtoruha, pelenka..

 • 2009.04.17 09:34:00mammina

  az en pelenkazotaskam valami tommeee tipee markaju volt (nem biztos hogy igy irjak nem emlekszem ra) es az oldala lecipzarozos lehajtos volt, az votl a pelenkazo alatet. tele volt csupa rekeszekkel, ahova pont egy-ket pelus fert, pont a cumisuveg, pont a tapszer. abszolut praktikus, soha semmi ki nem borult benne, es az egyik rekesze hobeleses volt, ott nem hult ki a cuccos. kulon hely a kanalnak, popsitorlonek. a lenyeg pedig, hogy az egesz lapos kivitelben jott, nem foglalt sok helyet meg ha egy valtas ruci benne is volt akkor sem, vizlepergetos belul, es mosogepben moshato. imadtam. sok eve volt. :-) valamelyik sokadik (asszem otodik, vagy hatodik) hasznalojanal ment tonkre. :-)

 • 2009.04.17 09:39:22anyamadár

  2009.04.16 17:16:27 másutt

  Mi a baj a rövid dauerolt hajjal? :)))))) ;)

 • 2009.04.17 09:59:19bystander

  Nekem is volt pelenkazotaskam, jott a babakocsival. Nagyon praktikus, a kocsira akasztva hasznaltam. En nem hordok hatizsakot, idegesitene a hatamon, meg igy konnyebb is volt barmihez hozzaferni. Kek/kockas volt, belso zsebek, kulso zsebek. Nekem annyira termeszetes volt, hogy eszembe se jutott, hogy mast is hasznalhatnek...

 • 2009.04.17 10:19:52Ariana

  ejnye lanyok, ertem en hogy az eredeti draga, de a replica nem mas mint lopas, ugye tudjatok? (akkor is, ha az eredeti megmagyarazhatatlanul es pofatlanul draga)

  hogy a pelenkazotaska temahoz is hozzaszoljak: en meg az 5e ft-ot is soknak tartottam erre, ezert beszereztem egy jo kis vallon keresztben atvetheto tatyit (hatizsak nekem olyan kirandulos feeling) es abba tettem bele a kis kiszerelesu torlot es eldobhato alatetet, pelust. Mondjuk cumi es cumisuveg sosem kellett, igy eleg egyszeru volt a dolgom :)

 • 2009.04.17 10:24:21asdfg123

  Hátizsák az igazi :-)

  Sose tudtam mit kezdeni a pelenkázótáskával, béna, mindenhonnan lecsúszik, nincs szabad kezem, és hamar szét is esett.

 • 2009.04.17 10:30:43anyamadár

  Hátizsákra esküszöm én is egyébként. :) Azt simán feldobod a hátadra ha elől van hordozókendőben a pici és nem vagy tőle féloldalas.

 • 2009.04.17 10:41:40- anya -

  Szintén hátizsák.. Ha a gyerekkel elindulsz a 2. emeletről, jobb, ha csak a hátadat foglalja vmi. Sokkal egyszerűbb - ebben a felállásban. Van egy oldaltáska is, de azt nagyobb útra, vendégségbe visszük. Őszintén: ki pelenkázza a gyerekét és HOL séta közben?

 • 2009.04.17 10:47:33másutt

  anya: nalam a seta bo ertelemben ertendo.

  a seta az egy "kimeno", ertsd elmegyunk a varosba, a parkban, csinalunk ezt meg azt es visszajovunk 3-4-5 ora mulva.

  (nekem beerni a varosba, ahol a boltok, parkok, stb vannak, az 45-50 perc)

  nalunk egy atlagos ilyen tura mindig ugy jon ki, hogy 3-4 ora, akar a baratnolatogatasrol, akar a jatszohazrol + bevarsarlasrol, akar doktorlatogatasrol van szo.

  Masfel ev alatt (nalunk akkor jott el az ido, hogy lazan ehet barhol, iszik kenyelmesen poharbol egy bufeben, vagy etteremben) sajna ciholni kellett a sok marhasagot, biza.

 • 2009.04.17 10:47:53Ribizlee

  kettes számú gyerekkel 4. emeletről/re kellett cuccolni - persze lift nélküli ház. egyik kézben gyerek, másikban babakocsi, háton zsák a cuccoknak (bevásárlást is azzal intéztem), séta közben a zsák a babakocsi kosarában.

 • 2009.04.17 10:48:44- anya -

  Ja, persze, így okés, másutt, én csak egy sima sétára gondoltam, kb. 1-1,5 óra, amikor elég egy kis tea a hátitayóba:)

 • 2009.04.17 11:10:07másutt

  ja, a lenyeg kimarad: pelenkazok en barhol, ahol a budi terjengeni kezd. a pisi nem egetoen surgos..

  pelenkaztam mar: metron, buszon, muzeum parkettajan, bevasarlocentrum pelenkazoasztalan, barhol. Ugy vettem eszre, hogy a kulcs egy olyan babakocsi, amiben fekhet a gyerek, vagy majdnem teljesen lefekhet.

 • 2009.04.17 11:19:36raszta macska

  Még jó, hogy ott volt az utolsó mondat, már láttam lelki szemeim előtt, ahogy a múzeumban a földön ülve veszed le a tele pelenkát. :)

 • 2009.04.17 11:25:21anyamadár

  Én is a babakocsiban fektetve pelenkáztam őket mikor kellett. :) Nekem ezért kedvenceim a Graco kocsik, mert szélese, kényelmesek és a legtöbb teljesen vagy pelenkázáshoz elegendően fektethető.

  De ha nem volt nálunk kocsi pl. kirándulásnál, akkor hordozókendő összehajtva a fűre, rá a DM-e pelenkázólap és úgy.

 • 2009.04.17 11:33:00másutt

  raszta macska, a muzeum az tenyleg a foldon volt.

  egy emlekmuzeum volt, ahol sok-sok regi szoba volt.

  lezengtek a tlatogatok.

  a baratnom, aki velem volt, szoptatni akart, es egy megerto teremor beengedett minket egy szobaba, ami egyebkent a muzeum resze volt es rankcsukta az ajtot.

  nagyon vicces volt, o szoptatott egy 50-es evekbeli agyon, en a foldon pelekaztam. pelenkazolapon, termeszteesen. 9 honapos volt a gyerek, tavaly nyaron....

 • 2009.04.17 11:34:35raszta macska

  másutt, az oké, ha olyan helyen pelenkázol, ahová beengedtek titeket. De láttam magam előtt a Szépművészeti elég forgalmas termeit és elképzeltem. :-D

 • 2009.04.17 11:58:47anyamadár

  Igazából ha már nagyobb a gyerek - állóképes :) - és csak pisis a pelenka akkor nagyon gyorsan át lehet cserélni bárhol szerintem.

  Nálunk nagyon korán lettek szobatiszták (2 évesen) csak a fiamnál kellett még pelenka folyóügyek miatt hosszabb utaknál.

 • 2009.04.17 17:39:11Ronja

  Ariana, ekkora buncselekmeny belefer az eletembe. :) Valahogy egyaltalan nem tudom sajnalni ezeket a markakat, a4-500e ft-os taskaik valojaban jo ha 30-at ernek. a tobbi meg fel van fujva...

 • 2009.04.19 18:27:39akvarium

  Mi ajándékba kaptunk utalványt, ezért ilyet vettem a Brendonban:

  http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=199818&pageno=1&whid=25

  Imááááádom!!!! Utazáskor szupi székmagasító és csinos is, meg minden belefér.
  De szerintem ma már nem is gyártanak olyan ciki macis-csillagocskásat, amiről írtok, vagy igen?.......

 • 2009.04.20 15:04:41muzsa

  Fú, most nem tudom végigolvasni, hogy írt-e valaki laptoptáska-pelenkázótáska kombóról? nekem valami olyasmi kellene... keresztbe átvethetős vagy hátizsákszerű.

 • 2009.04.20 15:09:40másutt

  en probaltam...
  az a baj, hogy az elfogadhato laptoptaska alaposan belelt, hogy leejtes, stb eseten vedje az elektronikat.
  azaz lehet laptoptaskat pelenkazotaskanak IS hasznalni, de forditva nem igaz ez.
  van egy par jo laptop hatizsak a piacon, ami szerintem eleg nagy ahhoz, hogy beleferjenek bebicuccok.

  ez az egyik legdragabb, de egesz jol demonstralja, hogy mire gondolok:
  http://uk.tumi.com/alpha/tumi-t-pass%E2%84%A2-business-class-briefpack/

 • 2009.04.22 07:49:29csuni

  Én hátizsákot használok,kb.2000 forintért vettük a Corába.Az első zsebben elfér a cumisüveg,babakaja,a cerkatartó tökéletes kanáltárolásra.Oldalzsebben az itatókulacs,másik oldalzsebben a nasikekszes doboz.A nagyobbik részben 5-6pelus,váltás ruha,plusz egy melegebb felső,eldobható pelenkázó alátét,törlőkendő lapul.Ez utóbbiból a 72db.-os,aminek műagyag a visszazárója (a sima utántöltős visszazárója nem bírta a képzést). Télen a plusz takaró is röhögve belefért.A discmantartójában pedig az irataim,és a termékmintás popsikrém,no meg egy előke,vagy textilpelus kényelmesen elfér.Néhány játék is befér még a zsákba.Nagy előnye,mindkét kezem szabad,ami nem hátrány,ha figyelembe vesszük,hogy a tetőtérből egy hosszú lépcsőn lehet lejutni,a gyerkőc pedig még nem tud járni.

 • 2009.04.22 07:55:11csuni

  Ja,ha csak 1-2órára lépünk le,mondjuk vásárolni,sétálni,előtte pelusozok,így elég csak a sportkulacsát a nacim derekára aggatni(Köszi Avent!:)))

 • 2009.06.17 14:34:22kaffka

  Sziasztok!

  Jujube-t akarok!!!!!

  Samsonite Sammies Giraffe van és imádom és telepakolom.
  Aha, aztán otthon marad, mert dögnehéz...
  Amúgy eladó, ha valaki szeretné:-)))

 • 2009.06.17 14:37:08kaffka

  Oiliy pelustáskája van valakinek?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta