SZÜLŐSÉG

A szülőszobán derült ki, hogy dupla méhe és hüvelynyílása van a kismamának

2009. április 12., vasárnap 10:30

Hihetetlennek tűnő sztori az anyáról, akinek a szülőszobán vették észre az orvosok, hogy két méhe, sőt, dupla hüvelynyílása is van. Az ultrahangos orvos korábban miómának hitte az elváltozást. A kislány végül császárral született meg, kis súllyal, mivel nem volt helye fejlődni odabent. A dokik azt javasolták, legközelebb a másik méhét használja a kismama, mert az nagyobb.Szeretnéd megosztani olvasóinkkal szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!Életem legszebb karácsonyi ajándékát kaptuk a Férjemmel. Érdekes új dolgokat tudtam meg a testemről. Zavartalan volt a terhességem, a kiírt dátum előtt 1 héttel dec.24-én reggel kezdtem érezni a fájásokat.Négykor már 10 percesek voltak, elkezdtünk készülődni a kórházba. Este nyolc után vettek fel a szülőszobán, nagyon kedvesek voltak az orvosok, nővérek. Két ujjnyira voltam kitágulva,már ekkor kérdeztem, mikor kaphatok fájdalomcsillapítót. Közölték, hogy akkor, ha már 2 percenként érzem a fájást és eltart legalább 40 másodpercig. Hamar eljött ez az állapot, kezdett nagyon-nagyon fájdalmas lenni. Minden elismerésem azoknak, akik fájdalomcsillapító nélkül csinálják végig az egészet. A fájdalomcsillapítót csak a beöntés után kaphattam meg. Ez is kellemes volt, görcsök között üríteni.Ezután kezdődtek velem az érdekes dolgok. Jött az orvos megnézni, hogy tágultam-e tovább. Ekkor már 3 ujjnyira voltam nyitva. A doki matatás közben észrevette, hogy nekem kettő méhem van. Hívott egy másik dokit is, ő is megtapogatta, sőt, mondta, hogy két hüvelynyílásom is van. Állítólag ritka, hogy mind a két méh teljesen kifejlett. Nagy fájdalmak közepette ezen már mosolyogtam. Csodálkoztak rajta, hogy én ezekről nem tudok. Megemlítettem, hogy az egyik ultrahangon láttak valamit, de azt mondták, valószínűleg jóindulatú miómám van, amit a szülés után eltávolítanak majd.

Az orvosok azt mondták a szülőszobán, hogy szerencsém van, hogy problémamentes volt a terhességem. Akiknek két méhe van, azokat veszélyeztetett terhesként kezelik, ugyanis esetükben nagyobb a vetélés kockázata is. Utólagosan bepánikoltam rendesen. Jöhe6tett a császáros szülés azonnal, sajnos így a Párom nem lehetett velem. Kislányomat hamar kiszedték belőlem, rögtön felsírt a drágaságom. Kicsi súllyal született, mert nem volt helye fejlődni a méhemben. Ha legközelebb terhes leszek, akkor már a 34. héten meg fogják indítani a szülést, mivel fölösleges várni vele, hisz nem tud fejlődni már a kis hely miatt.

Műtét után ért még egy kis meglepetés minket. Mikor levették az érzéstelenítőt a hátamról, akkor vették észre, hogy keletkezett a hátamon 3 darab, körülbelül 5 centi átmérőjű égési sérülés. Ritkán ez is előfordul, ha nem érintkezik megfelelően a bőrrel. Mindenki elnézést kért a sebeim miatt, mondták fájni fog egy ideig. Szóval nekünk nagyon izgalmasan telt a karácsonyunk.

Megszületett a kislányunk, akit már nagyon vártunk. Kiderült, hogy ritka eset vagyok. Ja és legközelebb a másik méhemet használjam, ha tudom, mert az nagyobb. Majd szólok a Páromnak , hogy figyeljen oda. 

Andulka7

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.13 01:18:51ton-ton

  ...és még nem vette egyikük sem éstre a másik hüvelybemenetet?....fotosopppp...

 • 2009.04.13 07:38:26Artemis

  könyörgöm, olvassátok már el a kommenteket meg a belinkelt cikkeket, mielőtt ilyen kurva okosak lennétek... ez korántsem egyedi eset, az utóbbi években is volt már ilyen más országokban. ha valamiről még nem hallottatok, akkor nem is létezik? azt viszont nem tudom, hogy miért nem lehet egy-két olvir történetről letiltani a hozzászólás lehetőségét. tuti, hogy andulkának nincs szüksége a várhatóan bunkó hsz-ok áradatára (tisztelet a kivételnek, természetesen).

 • 2009.04.13 08:39:50Starlark

  Andulka: Gratula a kiscsajszihoz! :)

  Nem semi lehetett ezzel ott akkor abban az állapotban szembesülni, de lényeg hogy minden jól alakult :)

 • 2009.04.13 08:41:00Starlark

  Én azt nem értem továbbra is mi a francnak kell a születés töriket a velvet ajánlójára kilinkelni...

  Onnan jön a sok elmeroggyant hozzászólás...

 • 2009.04.13 09:32:2778as évjárat

  Andulka! Gratula a babádhoz!  Amikor kisfiam született és kórházban voltunk, volt egy szobatársam, neki uez volt.

  Azzal a különbséggel, hogy neki tudtak az orvosok róla, mivel ő természetes úton nem is tudott teherbe esni. Őt a 36. héten császározták, és szintén kis súlyú lett a kislánya.

  Nagyon aranyos csajszi volt, mindig vicceltek a férjével, hogy na akkor apjuknak mostmár tényleg háreme van!:)

 • 2009.04.13 10:14:56wishful drinking

  Andulka, gratula a kislányodhoz, sok boldogságot kívánok nektek!  Sajnos a primitív hsz-ek ellen nincs védekezés, ne is törődj velük. A fotó lehet, hogy nem volt a legszerencsésebb egy nyílt fórumon, szerintem ha írsz Olvirnak, le lehet szedni és mondjuk feltehetsz egy bebugyolált, alvós képet, az is édes lehet!  Minden jót!

 • 2009.04.13 10:21:51wishful drinking

  Rita, úgy tudom - Czeizel professzor úrtól, méghozzá - hogy manapság, orvosként - annak vallod magad, nem? - nem szokás ilyeneket mondani, hgy "nyúlszáj" meg "fogyatékos"... • 2009.04.13 10:25:58Ronald

  Ahogy hidegburkolóból, fodrászból vagy vízvezetékszerelőből is van csapnivalóan rossz, trehány és tehetségtelen szakember - orvosból miért ne lenne?

 • 2009.04.13 11:27:49fatál natál

  Gratulálok a kislányhoz! Nem is pici!

  20 éve még átlagos születési súlynak számított, de még ma sem pici :-)

 • 2009.04.13 11:51:27Jodel

  Gratulálok a szülőknek,hogy ennyire primitivek!!! Mit gondoltok szülők? Mennyi pedofil van a világon? Ilyen fotókra verik magukat és ráadásul küldözgetik egymásnak a gyereked fotóját.DDDDDDDDDDDDDDDD

 • 2009.04.13 11:56:08Jodel

  Gratulálok a szülőknek,hogy ennyire primitivek!!! Mit gondoltok szülők? Mennyi pedofil van a világon? Ilyen fotókra verik magukat és ráadásul küldözgetik egymásnak a gyereked fotóját.DDDDDDDDDDDDDDDD

 • 2009.04.13 11:57:59Jodel

  Ez ugyan miért jelent meg 2x

 • 2009.04.13 12:12:06Mifi

  Semmi hihetetlen nincs számomra a történtekben.Anyámnak is kétszarvú méhe volt (1970), szüléskor derült ki. (Akkor még nem volt ennyi UH vizsgálat).2 nap szülőszoba után Akut-császár lett belőle, majdnem mindketten ottmaradtunk.Szerencsére tesómnál már tudták mi a helyzet, mert előtte alaposan feltérképezték a viszonyokat.

  De ami még durvább és felháborítóbb,egy barátnőmékkel történt eset.5 év, alatt 4 terhesség , vetéléssel + 1 méhen kívüli is.Állítólag kívül -belül alapos kivizsgálás.

  "Sajnos NEM vettük észre, hogy 2 szarvú méhe van, ezért nem maradtak meg a babák...Utána orvos váltás, méhplasztika, és mára 1 Gyönyörű egészséges Gyerkőc...Ha nem ilyen felelőtlen, balfasz a doki,elkerülhették volna mindezt.

 • 2009.04.13 12:12:06Mifi

  Semmi hihetetlen nincs számomra a történtekben.Anyámnak is kétszarvú méhe volt (1970), szüléskor derült ki. (Akkor még nem volt ennyi UH vizsgálat).2 nap szülőszoba után Akut-császár lett belőle, majdnem mindketten ottmaradtunk.Szerencsére tesómnál már tudták mi a helyzet, mert előtte alaposan feltérképezték a viszonyokat.

  De ami még durvább és felháborítóbb,egy barátnőmékkel történt eset.5 év, alatt 4 terhesség , vetéléssel + 1 méhen kívüli is.Állítólag kívül -belül alapos kivizsgálás.

  "Sajnos NEM vettük észre, hogy 2 szarvú méhe van, ezért nem maradtak meg a babák...Utána orvos váltás, méhplasztika, és mára 1 Gyönyörű egészséges Gyerkőc...Ha nem ilyen felelőtlen, balfasz a doki,elkerülhették volna mindezt.

 • 2009.04.13 12:35:05Szaturnusz

  Nem tudom, hogy miért kell értetlenül állni azelőtt, hogy nem vették észre eddig, hogy két méhe és két hüvelye van. Nagyon sok nő például azt sem veszi észre, hogy rejtett csiklója van,amit speciális gyakorlatokkal lehet csak előhozni,vagy valakinek egyáltalán nincs is.Vannak például olyanok is, nem is kevesen,akik szűzhártya nélkül születnek, amiből persze később probléma adódik, különösen ha értetlenül tekint a párjára az a férfi,aki azt hiszi, hogy már régen elvették a nőjétől a szüzességét,holott az asszony nem ezt mondta.Egyik rokonomnak még a méhszájsebét sem vették észre az orvosok.

 • 2009.04.13 12:40:01másutt

  Szaturnusz, szoval akkor ha mast sem vesznek eszre az orvosok, akkor minden ok....  a nagyanyamnal azt nem vettek eszre az orvosok, hogy megsem volt rakja, de azert kinyitottak, megneztek, visszazartak es 1 het mulva meghalt, korhazi tudogyulladasban.

 • 2009.04.13 12:42:08sapuh

  andulka:

  Ezt a mondatodat nem értem: "Jöhe6tett a császáros szülés azonnal, sajnos így a Párom nem lehetett velem".

  Miért nem engedték, hogy a párod a császár alatt veled legyen? Influenzás volt?

  Mert ha nem, elég sok "apró hibát" elkövettek: nem vették észre a dupla méhet/dupla hüvelynyílást, megégették a hátadat, és kizárták a párodat a gyereke születéséről.

 • 2009.04.13 12:48:29jucili

  Jodel  Mert primitív vagy, vazze!:D

 • 2009.04.13 14:19:21másutt

  erdekes cikk a mai ujsagban, angolul,

  az NHS (Brit egeszsegugyi rendszer) bevallasa szerint

  2221 hibat kovetett el, ami a betegek halalat es seruleset okozta.

  ezek az orvosi muhibak, mulasztasok, emberi gondatlansag es tulterheltseg miatt.

  mindenki szreint ennel sokkal tobbrol van szo, de ezek a DOKUMENTALT esetek.

  www.dailymail.co.uk/news/article-1169607/NHS-staff-2-221-avoidable-errors-left-patients-dead-injured-pain--theyre-just-ones-Trust-chiefs-admit-to.html  ami tobb, mint ezerszerese annak, hogy hany embert halt meg Nagy Britanniaban, terrorista tamadasban, amiknek kivedesere milliardokat koltenek.  a korhazakban tizbol EGY ember valamilyen egeszsegi kart szenved gondatlansag, mulasztas miatt.

  Es az olyan esetek, ahol "megis minden rendben van a vegen", mint a fenti tortenet, semmilyen statisztikaban nem jelennek meg.  Szoval, kerem erre valaszul "Nem tudom, hogy miért kell értetlenül állni azelőtt, hogy nem vették észre eddig, hogy két méhe és két hüvelye van."

  csak azt tudom mondani, hogy azert, mert valami elterjedt, attol meg nem ok.

  Nem OK, ha a sajat gyereked, anyad, ferjed kerul nagy bajba.

  em "ertetlen" vagyok... de nem fogadom el, hogy ez helyenvalo, ennek igy ell lennie.  Engem sokkal kisebb mulasztasert is rugtak seggbe munkahelyen. Pedig nem egettem ossze senkit. Volt ejnyebejnye? Nem hiszem.

 • 2009.04.13 14:22:26rita a felcser

  Wishful Drinkingg

  Igazad van!Szajpadlas-ajakhasadasosnak mondjuk.A fogyatekot meg pejorativnak hasznaltam,nem kulonleges ellatast igenylo emberekre gondoltam.

 • 2009.04.13 14:33:46rita a felcser

  Megegyszer MAsutt

  Ha az orvost felelossegre vonjak,hivatkozhat arra,hogy a meh-rendellenesegek kiszuresere sokkal alkalmasabb a rontgen kontrasztal es a laparoszkopia ,es sokkal kevesbe az ultrahang es nem latta es kesz. • 2009.04.13 14:37:49rita a felcser

  Viszont az altatoorvost megbasznam jol az egesi sebert.

  Mondom,nekem eszrevettek ,de utana egy professzor es egy adjunktus mondta,mikor ezzel a panasszal mentem hozzajuk a maganprxisba,hogy perfekt meh.

  MOndjuk elkuldhettek volna azert rontgenre.  MAgyarorszagon van ket orvos akik nemzetkozileg elismert tudos ebben a temaban,ha kellett volna ok operaltak volna.

 • 2009.04.13 15:46:15nowayout

  Pár éve volt az RTL híradóban, hogy Magyarországon évente 6000 (!) ember hal meg orvosi műhibák miatt. Ez összehasonlítva a fent említett 2221 brit esettel (főleg, hogy ott 60 millió emberre jut ennyi, nálunk 10 millióra), eléggé elszomorító képet fest a magyar egészségügyről...  Másutt: írtad, hogy a brit egészségügy úgy szar, ahogy van. Kifejtenéd ezt bővebben?  Üdv

 • 2009.04.13 16:08:27hallohallo

  Szaturnusz, ma még van, aki a szűzhártyát kéri számon élete párján?!

  amúgy nem "szűzhártya nélkül született", hanem olyan a szűzhártyája. mivel többféle van. a szakirodalmak 6-7-félét különböztetnek meg, még neveket is adtak nekik :D

  ráadásul életkoronként is változik a szűzhártya, pubertáskor nagyon rugalmas lesz.

  már ezért is hülyeség egy idióta membránhoz kötni a szüzesség meglétét. sőt a szüzesség meglétét elvárni is idiótaság.

 • 2009.04.13 16:11:18másutt

  hm... osszessegeben csunyan altalanositottam.

  es gonosz voltam.  szerintem a legnagyobb hibaja, hogy mivel az egesz kis egysegekre van osztva (un "trusts") amik a penzt maguk kezelik es hoznak donteseket ezert nagyon nagy kulonbsegek vannak az ellatasban teruletenkent.

  Allandoan jonnek a hirek, hogy valahol 1 hetet kell varni egy nem eletbevago mutetre (mondjuk csipomutet, vagy veseko) mashol ugyanerre a muetetre 2 evet is var a paciens.  a kismamakhoz egy ugy jon at, hogy attol fuggoen, hogy Newcastle-ben, Kelet Londonban, vagy Cardiff-ban laksz, 1, 2, vagy 5 ultrahangod lesz at terhesseg alatt es vagy szurnek Down-ra, vagy nem... oriasi kulonbseg van minden mas statisztikaban is, pl. csaszarok aranya, stb.  a jelenseget gunyorosan ugy hivjak, hogy "postcode lottery" azaz iranyitoszam lotto.

  ha rossz helyen laksz, beszoptad.  A korhazi fertozesek es antibiotikum-rezisztans bakterialis fetozesek gyakoriak.

  Nagyon keves a szuleszno, es az agy...  Mindezt azert tudjuk, mert LEGALABB nyiltak az adatok, az ujsagok allandoan ezzel foglalkoznak es igenis van szamonkeres, felelosseget vallalas es gyakran anyagi vegkielegites...  Szinte elfogadott az a teny, hogy aki megteheti, legyen magan biztositasa, ami megfizetheto. Es igy, ha pl. a fule faj, akkor nem kell 5 orat varnia az orr-ful-gege ambulancian (en annyit vartam, hulye modon) hanem elmegy egy fuleszhez, aki idopontra fogadja es 2 percet sem kell varni, es normalisan ellatja.

  de ehhez magan biztositas kell, mert kulonben az ilyen 10 perces orvosi vizit ara £150-200, ami kb. 50 000 Ft.

 • 2009.04.13 17:37:00Senta

  Jéééézusom... 2 méh, 2 hüvely, égési sebek, csupa titok.

  És a gyerek még mindig fent van. Könyörgöm...

 • 2009.04.13 18:59:05Szaturnusz

  Másutt

  Dehogyis, én ezt nem állítottam.Csak azt lett volna a lényege az irományomnak, hogy én nem csodálkozok azon, hogy nem vették észre ezt a különlegességet, mert nagyon sok mindennel nincsenek tisztában se a nők, se a férfiak,ami a testüket illeti.

  Elég szomorú,hogy az orvosok sokszor nem elég elővigyázatosak a betegekkel, az ember akár meg is halhat. Nekem 14 éves koromban azt mondták, hogy agydaganatom van,utána kiderült, hogy teljesen alaptalan volt a kijelentés és kiderítették a valódi betegségem okát,persze ahhoz el kellett mennem más orvoshoz.

 • 2009.04.13 19:44:13Andulka76

  Kétkedöknek üzenem sajnos van ilyen.Ki nem hiszi járjon utána. Én is meg lepödtem anno.A két hüvely nyilás kivülröl nem látható !!! Szerencsére a lányom jól van és ez a legfontosabb. Gratuláciokat köszönjük. Remélem a husvétot mindenki kellemesen töltötte. Üdv

 • 2009.04.13 20:06:39Ay leánya

  Senta !

  Nyugalom.

  Mi történt ?

  Összefoglalom:

  Nő terhes lett.Kihordta.Császárral világrahozta.Gyerek egészséges. Mama egészséges.Kiderült,hogy nincs miomája,amit operálni kéne.Hazamentek.  Ja,van egy fejlődési variációja,mint amikor valakinek pl keskeny a csipője.  Ritka,de nem ez az első eset.

  Osztálytársam ,18 évesen ,érettségi után férjhez ment,azonnal megállapitották,hogy dupla méhe van,nem lehet gyereke.Egy éven belül szült.Simán,egészséges babát.  Bizzunk Természet Ősanyánkban ! :)

 • 2009.04.13 20:13:04Senta

  Oké Sam és Andulka76, csak a bokámig esett az állam. Le az elzöldült orcámról. Bocsánat. Sosem hallottam még ilyesmit. És hogy ilyen sokaknak. És hogy még mi mindenrôl nem tudhatok. Jézus ereje :) Node tényleg lényeg, hogy baba-mama jól van, ôôôô... gratulálok. Igazából tényleg. :)

 • 2009.04.13 20:36:10Ay leánya

  2009.04.13 20:13:04 Senta  Nem is kell ezekről tudni,az csak a jogászok mániája,hogy mindenkit minden,1000 éveként egyszer elforduló dologról tájékoztatni kell.  Én sem akarom tudni,hogy pl repülés közben mi zajlik a pilótafülkében,meg mi volt előtte a hangárban. :))

 • 2009.04.13 20:43:18Andulka76

  Senta semmi gond. Én is meglepödtem volna ha másról ilyet hallok. Nekem is uj volt az egész . :):D Mára már megemésztettem a dolgokat.

 • 2009.04.13 20:50:18Senta

  :) Jólvan... hát, akkor majd ha még lesz babátok, akkor izé... legyen minél könnyebb az egész... :)

 • 2009.04.13 22:48:14dodóó

  másutt,nálunk az egyik papa halt így meg.

 • 2009.04.13 23:48:54sapuh

  nowayout, másutt:

  Ajánlom dr. Erdős Attila cikkét:  nol.hu/lap/hetvege/lap-20090328-20090328-5  "Tudták, hogy a kórházba kerülés a 8. vezető halálok? Magyarországon évente feltehetőleg 6-7 ezer beteg hal meg azért, mert kórházba került. Nem a betegség visz el ennyi embert, hanem a kezelés szövődményei, az úgynevezett nem kívánt mellékhatások, a hibák és balesetek, valamint következményeik."

 • 2009.04.14 02:12:46másutt

  Uhum, koszi, jo cikk.  En meg mindig nem ertem a "upszi, kicsit osszeegettek a not de az a lenyeg, hogy a gyerek rendben volt" tipusu hozzaszolasokat.

  Meg a "dupla mehet es huvelyt nehez eszrevenni, ha nem vettek eszre, hat nem vettek eszre".

  (minden cikkben, amit hasonlo esetekrol olvastam az elmult par evbol, a terhesellatas alatt vettek eszre, a 12. het magassagaban)  Az a baj, a terhes es szulo nok ellatasaval, hogy minden szart elviselunk, ha elve kerulunk ki a korhazbol es a gyerek OK.

  Es ez nagyon, nagyon helytelen.  Nincs meg egy olyan eset a fejemben, ahol egy eleten at fizetunk valamilyen szolgaltatasert, es amikor egyszer egy eletben (ketszer, haromszor) igenybe vesszuk, akkor mindegy, mi tortenik.  Engem szurtak mar le - NAGYON- azert, mert egy fizeto kliens e-mailjere 1 nap mulva valaszoltam, nem 1 oran belul.

  A TB-t a legtobbunk egy eleten at fizetjuk, megis, amikor azt par napot a korhazban toltjuk, akkor OK, ha lebasznak semmiert, OK, ha rankformednek, hogy csend legyen, OK, ha akaratunk ellenere belevagnank a micsodankba, a korteremben rank fujjak a dohanyfustot, ha a doki megis elmegy szabadsagra, vagy radumal minket egy felesleges csaszarra, meg az is OK, ha ossze-vissza egetnek - minden mindegy, csak a gyerek rendben legyen.

  Nehogyma.  Na, ma mar nem uszitok tovabb....

 • 2009.04.14 07:11:14rita a felcser

  "OK, ha akaratunk ellenere belevagnank a micsodankba,"

  HA meg szetrepedsz mint egy diszno,akkor pereled,hogy miert nem kerulte el.HA beszorul a gyerekfeje ,es hipoxias lesz,jarathatod gyogytornara.De nem vagjanak.

 • 2009.04.14 08:32:37dodóó

  másutt,rita egyetértek.

 • 2009.04.14 12:03:00sapuh

  rita a felcser:

  érzésem szerint ebben a mondatban az "akaratunk ellenere" szókapcsolaton volt a hangsúly.

  Furcsa, hogy ilyen páciensellenes indulatok lobognak benned már orvostanhallgató korodban.

  Amúgy nem kell hülyének nézni a szülő nőt (sem), el kell neki mondani, miért lenne muszáj megcsinálni egy beavatkozást, ha tényleg feltétlenül szükséges.

 • 2009.04.14 12:17:04másutt

  igen, rita nagyon szeret ugrani minden ilyenre, de mindjart jon, es elmagyarazza, hogy miert szukseges az elso szulesek 95%-ban a gatmetszes. Magyarorszagon. Hollandiaban meg a 10%-ban.

  gyakran ugy, hogy a mama ugy veszi eszre, hogy csattan az ollo, a papa meg ugy, hogy megindul a ver. bejelentes nelkul.

  nyilvan olvasta valahol, bar szemelyesen a valasztott csaszar hive maganak is es mindenki masnak is.

 • 2009.04.16 08:29:25rita a felcser

  ANDULKA7!!!!

  A 34 heten akarjak inditani a szulest???

  Anyam borogass,kerlek a sajat erdkedben ezzel kapcsolatban kerd ki egy masik nogyogyasz velemenyetis!MErt az azt jelenti hogy 7 honapra szuletne a baba,ilyenkor a termeszetes szules nem a legjobb opcio mert,nagyon gyenge a baba,nagy az agyverzes kockazata pl a maj es a vererek fejletlensege miatt.Azomkivul valoszinu hogy nem fog fejjel lefel fordulni.  NEm szeretem en se a gatmetszest,nagyon ijeszto.Olvastam magamnak?NEm Masutt lattam sajnos 17 alkalmat.Be is varrhattam volna a gatmetszest,tudod,divat az orvostanhallgato kezebe nyomni a tut es cernat es bavarratnui vele (mikor lehet meg sose varrt sebet)a gatsebet,az a baj,hogy ossze vissza varrjak,mert nem ismerik rendesen az anatomiajat,ezt hullan kene gyakorolni,van vagy 3 reteg izom,es ugy varrjak be,mintha felregombolnal egy inget.Es ezt minden nogyogyasz tudja,de akkor is odanyomja a tut.Hallottam bevarrt anuszokrol,nemis ritka,az utolso mozdulattal,megnezed,hogy meg megvan-e a lyuk,mert van hogy bevarrtad :DDDD

 • 2009.04.19 23:39:59sapuh

  rita, és a szülő nő mit szól ahhoz, hogy nem az orvosa varrja azon az eléggé kényes helyen?
  Megkérdezik erről egyáltalán, vagy ez megint olyan dolog a legtöbb orvosnál, hogy a páciensnek mi köze hozzá?

 • 2009.04.20 01:37:20Anyatünde

  sapuh, Rita nem Magyarországon tanul.
  Magyarországi egyetemi klinikákon nem tudom, mi a helyzet gáseb-varrás ügyben. A Szent Imre kh. (Bp.) is oktató kh. egy ideje, ott még sose hallottam-tapasztaltam ilyet, pedig már 4 gyerekem született ott, nagyon sok ismerősöm-barátnőm is ott szült.

 • 2009.04.20 08:35:18rita a felcser

  Hat az anyuka azt se tudja melyik vilagon van,nem mond semmit.
  Igen ez van amikor berohan n+1 egyetemista.
  Az viszont furcsa es szomoru (minden orszagban igy van) hogy a 2-6 cm-s gatsebet lezserul (az orvos)varrjak, beszelgetnek kozben,hadonasznak stb,mig egy ugyanolyan ugyanakkora sebet mondjuk a labujjaid korul az komolyan ,alaposan varjak.De a gatmetszes,az le van szarva,majd meggyogyul.

 • 2009.04.21 20:47:14sapuh

  akkor ezért lép jót az az anyuka, aki már jóelőre közli, hogy nem akar a szülésére egyetemistát...

  Bocs, Rita :) Amúgy melyik országban tanulsz?

 • 2009.04.21 20:56:27rita a felcser

  Erdely.De nem olyan hetykek ,hidd el.
  Ugy meg vannak remulve a szulestol (igazuk van) hogy reszukrol ott lehet barki,csak fejezzek be.
  Es a szuloagyak ugy vannak,hogy egymas mellett harom darab egy nagy korteremben,es korusban szulnek.De ez igy van par magyarorszagi varosban is.
  Elmeletileg,ha egyetemi korhazban szulsz koteles vagy alavetni magad az egyetemistaknak,mindenhol mert ezt alairod az egyik papiron valahol (ki olvassa el elotte?).
  Gyakorlatilag meg lehet kerni az orvosodat es beken hagynak.

 • 2009.04.21 21:09:17dodóó

  A 34 hét 7 hónap?

 • 2009.04.21 21:10:21dodóó

  Valószínű hogy nem fog fejjel lefelé fordulni?

 • 2009.04.23 20:41:37jakabné

  Sziasztok!

  Nekem is dupla méhem és hüvelyem van. De ezt már kb az 1. nőgyógyászati vizsgálat óta tudom. Sőt az egyik petefészkem is meg volt csavarodva, de "kibogozták".
  Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, az egyik orvos azt mondta, dupla esélyem van. A másik meg, hogy csak lombikbébi lehet. Ehhez képest elsőre össze is jött, természetes úton! :-)
  Most vagyok a 32. héten, a 30. héten még dolgoztam (irodában).
  Most viszont, már nagyon aggódom, mert az orvos mondta, hogy a baba nem sokára kifogja nőni a helyet és idő előtt meglesz. (Szerinte is kb a 34. hétig bírják ezek a babák.) Az Uh szerint 1544g.

  Szorítsatok, hogy minden rendben legyen!!!

 • 2009.04.23 20:46:16jakabné

  k

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta