SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Nyuszogjunk egyet, gyerekek!

2009. április 10., péntek 08:30

Legfőbb ideje volt, hogy megint szüneteljünk, ma, vagyis már csütörtökön ugyanis kitört a tavaszi szünet. Elkapott a városundor, vagy lehet, hogy nem is a város borított ki, hanem a saját, jól megszokott vidám, de annál zajosabb életünk. Amiből egy kicsit ki kell tekinteni néha, vagyis mondjuk úgy, hogy ki kellene zökkenni a mindennapokból, erre pedig a legjobb alkalom a húsvét. Fogtuk magunkat hát és lehurcolkodtunk a Balaton partjára, hogy egy kicsit a nagymama is részesülhessen ebből a kisgyerekes kavalkádból, meg az unokatesók és a nagynéni is. Ahogy itt ülök egy barkafa tövében a teraszon és a gépem fölé görnyedek, lélekben egy kicsit meghasonulok.Pihentetem a fülem a tavalyi nád susogásán arra gondolva, hogy ilyen feltöltődés kellene mindenkinek, ilyen „idő-luxus” órák, amikor a legnagyobb fejleménye a napnak, hogy fölszállt-e a gólya a fészekről, vagy nem. A természet olyan gyönyörű, hogy a legrondább udvarokban is akad valami csoda, amin megakad a szemünk és azt mondjuk, "ejj de jó lehet itt lakni". Legújabb szerelmem a magnóliabokor, nem is értem, hogyan élhettem eddig anélkül, hogy arra vágyjak, legyen nekem is egy ilyen égő, lila-fehér tulipánfám az ablakom alatt. Egy igazi nyuszi pedig vagy egy ilyen bokor alá, vagy pedig a mózesbokor alá rejti el a fészket.BUDAPEST
Városliget
Szezonnyitó rendezvény lesz a Ligetben szombaton, az itt található intézmények részvételével immár 13. alkalommal kerül sor erre, idén éppen kétszáz esztendeje a FUIT emlékhelynél. 10 órakor játszóház lesz a Cirkusz előtt, 11 órakor zenebohóc a Műjégpályánál, s egészen 15 óráig mindenféle zenés műsorral találkozhatnak a környéken sétálók. 15 órakor Kaláka koncert lesz a Mezőgazdasági Múzeum Dísztermében.

Fővárosi Állat- és Növénykert
Újabb kisállatokat láthatnak a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói. A jó idő beköszöntével ugyanis előbújtak rejtekhelyükről a március közepén született ázsiai vadkutyák. A vörös farkasnak is nevezett fajt a hazai állatkertek közül egyedül Budapesten láthatják a látogatók. Szombat és vasárnap, egész nap húsvéti programok várják az állatkertbe látogatókat. Nem csak nyuszit lehet majd simogatni, hanem kézműves foglalkozásokkal és vetélkedőkkel, arcfestéssel is kedveskednek a gyerekeknek. FIGYELEM! Használt nyulakat idén sem fogadnak be az ünnepek után!

Szülők Háza
Nyuszibulit tartanak április 10-én, péntek délután a Szülők Házában, ahol szeretettel várnak benneteket is. 16.30-tól lesz bábszínház, tojásfestés és sok-sok játék Lindával.

Füvészkert
Az ELTE Botanikus kertben Sakura ünnep lesz szombaton, 10 és 11 óra között Origami Oktatás lesz a magyar Origami Társaság jóvoltából, 12 órától pedig kalligráfia bemutatón vehetünk részt.

VIDÉK
Gödöllő
Harmadik alkalommal borul virágba a Gödöllői Királyi Kastély április 12-én. Az évente visszatérő egésznapos esemény - amely Erzsébet királyné kedvenc virágának jegyében zajlik - színes és ingyenes programokkal várja az ide látogató családokat. Húsvét vasárnapjának délelőttjén 10 órakor a Virágkeringő dallamára megnyitja kapuit a kastély, majd a Hahota Gyermek Színház vidám előadása szórakoztat kicsiket és nagyokat. Közben az Erzsébet-hasonmás verseny nyertese, a kastély háziasszonya, Szabó Dóra várja "audiencián" az elé járulókat. Délben tavaszi dallamok hangzanak fel egy koncerten, majd János vitéz története elevenedik meg a színpadon. A Barokk Színházban délután Egy udvarhölgy naplójából címmel könyvbemutató lesz, Festetics Mária udvarhölgy emlékirataiból hangzanak el részletek. A nap zárásaként az Ewald Quintett előadásában hallgathat a közönség népszerű műveket, rézfúvóson. A kastély belső udvarán dísznövény- valamint kézműves vásár lesz. A földszinti rendezvénytermekben kézműves-foglalkozások és játszóház kapnak helyet. A parkban ki lehet próbálni, milyen is lehetett hintón bejárni a környéket és lovaglásra is lehetőség nyílik. A gyerekeket nyuszisimogató és húsvéti kalandpark várja.

Debrecen
Bartos Erika szombaton, az Alexandra Könyvesházban várja 11:00 órától a gyerekeket, hogy vetítéssel egybekötött mesedélelőttjén találkozhassanak a gyerekek kedvenc írónőjükkel, a népszerű Anna, Peti és Gergő könyvek szerzőjével.

Eger
A Szépasszonyvölgyi Vigasságok rendezvénysorozat a tavaszi-nyári jeles napokon, hosszú hétvégéken kínál az idelátogató családoknak. Vasárnap Csík zenekar koncert lesz 18:00 órakor, s sok program mellett 14:30 órakor Hopp, Juliska! címmel, a Babszem Jankó Gyermekszínház előadását is megtekinthetik az oda látogatók.

Hollókő
Vasárnap és hétfőn kerül megrendezésre a Hollókői Húsvéti Fesztivál, Mindkét napon folyamatos program a locsolkodás az ófalu területén, természetesen lesz tojásfestés, kézműves foglalkozások, népművészeti vásár és gasztronómiai bemutatók is.

Balatonmáriafürdő
Születésnapot ünnepelnek a Vilma utcában, ahol az ünnepelt, nem mondjuk ki, hogy hányadik életévére koccintanak a meghívott vendégek. Lesz torta, legalábbis valami olyasmi, ebéd, vagyis valami hasonló és sok-sok nevetés. Kicsik és nagyok fogják fölköszönteni a költészet napján született Agát.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Nehéz órák várnak rám a hétvégén, R.E. ugyanis megígérte, hogy vasárnap végignézi az egyik legpatinásabb francia kerékpárversenyt. Fene sem érti, de úgy tűnik, ez másoknak is tetszik, szerintem bringázást nézni kb. olyan, mintha legyeket figyelnék a légypapír körül, ez egy olyan sport, amit csinálni kell, nem pedig nézni. Én inkább tekerek, ha tudok. Az időjárás-előrejelzés kapcsán a vitorlások által használt windguru oldal előrejelzésében bízva szombaton a Balaton környékén gyönyörű kerékpáros idő lesz. Április 11-én indul újra a balatoni hajózás. Bár bohóccal ellátott hajók csak főszezonban indulnak, de egy Fonyód – Badacsony – Fonyód kirándulást már húsvétkor is érdemes lehet megpróbálni. Valamelyik hajón, rajta leszek én is, különös ismertetőjelem egy fehér országúti bicikli és a mellettem álló R.E. lesz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.10 10:22:21raszta macska

  Szombaton megyünk a Balatonra ugyan, de a bringák maradnak itthon. :(  Viszont a vasárnapi gödöllői program istenien hangzik, köszi, Win!

 • 2009.04.10 10:41:32anyatájger

  Win, kellemes pihizést nektek! (a magnólia az nem a liliomfa?)

  A többieknek is jó nyuszulást :)

 • 2009.04.10 10:52:23Subbantósdi

  Részünkről három napos wellness-ezés Mórott.:o)

  Remélem, majd tudok, akiket érdekel, a helyi wellness szállodáról mesélni.:o)

  Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, pihenést, amikor szép, napos idő van, szabadtéri programokat, vagy csak tenni-venni a jó levegőn, ha kertje, telke van bárkinek. :o)

 • 2009.04.10 10:59:4578as évjárat

  Vasárnap kora reggel irány Hollókő!

  Egy éve várok erre! Igaz, csak egy napra tudunk menni, már most azt tervezzük, jövőre szállást foglalunk!

  Gödöllő igazán fantasztikus hely, gyönyörű a kastély, a park, olyan meseszerű!:)

 • 2009.04.10 12:19:44Beautiful life

  anyatájger, szerintem is az. Most virágoznak.

 • 2009.04.10 14:21:31dodóó

  Járt nálunk a nyuszi.

  Anyuéktól kaptunk egy kis telket.

  Közel van hozzánk 5-6km-re és egy pici kis présház is van amit ők festettek le.  De a csúcs az volt mikor megláttam a hatalmas gesztenyefáról lelógó hintát.  Aztán elmentünk a dédi mama/papáért és megmutattuk nekik.

  Kiültek a kerti székre és nézelődtek.

 • 2009.04.10 14:54:32manka78

  Nálunk is tervbe volt véve Hollókő, de elrettentettek, hogy nagyon sokan vannak és be sem lehet jutni a faluba. Valakinek tapasztalat?

 • 2009.04.10 14:56:25manka78

  Holnap bográcsozás a cimborákkal. Megisszuk a szilveszteri maradékokat.:)

 • 2009.04.10 15:18:50Beautiful life

  Én is kérek egy kis telket a nyuszitól. Hinta nélkül is jó.

 • 2009.04.10 17:22:1278as évjárat

  dodóó :)  manka

  A keresztkomáék voltak tavaly, húsvét vasárnap, akkor nem volt tömegnyomor. De lehet csak az időjárás miatt, akkor elég vacak volt, mi el sem mertünk indulni sehová, ők is esőben indultak, de elviselhető lett, mire odaértek.

  Nem tudom most hogy alakul, remélem akkora nyüzsi nem lesz. Maradunk ameddig bírjuk, aztán dobbantunk és úton hazafelé még megállunk valahol.

  Csak süssön a nap!!!  Mit főztök?

 • 2009.04.10 17:26:12magyaroknyulai

  SÜN?

 • 2009.04.10 17:44:58dodóó

  Én húslevest csinálok meg brassóit.

  Kókuszgolyót meg joghurt tortát.

  Hétfőn meg megyünk a dédiékhez és ott kajálunk.

  Ez nagyon jó mert sokan leszünk és mindenki hoz valamit,órákig szoktunk beszélgetni.  Sajnos évente csak kétszer.

 • 2009.04.10 21:04:34manka78

  Köszi 78-as! Mi hétfőn megyünk kirándulni, még vasárnap melózunk. Az idén nem csinálok nagy főzést. Hétfőn eszünk valahol útközben. Holnap reggel csinálok húslevest meg még megálmodjuk a másodikat, az lesz vasárnapra is. Vasárnap délután sütök még valami gyorsat.

 • 2009.04.10 21:09:07Beautiful life

  De ugye nem nyulat?

 • 2009.04.10 21:25:50manka78

  Remélem szép idő lesz a hétvégén. Nálunk ma is volt 1-2 zápor, ez még belefér. Hétfőre meg remélem, hogy kiűzöm a náthát magamból, mert szétpukkan a fejem. Be van dugulva az orrom, de annyira, hogy az orrspray sem bír vele.:(

 • 2009.04.10 21:51:5178as évjárat

  manka! jobbulást!

  Remélem vasárnap nem lesz még 1-2 zápor sem, igazán rosszul esne! :/

  De persze ne legyen hétfőn sem!:D  Kellemes ünnepet mindenkinek!

 • 2009.04.11 11:21:33anyacuka

  mindenki szurkoljon, hogy vasárnap legalább ne essen, táncolunk Hollókőn :)) (akit esetlen érdekel Palóc NTE)  Kellemes ünnepet és jó pihenést mindenkinek! • 2009.04.11 13:56:4278as évjárat

  anyacuka

  Egyszemélyes szurkolótábort alkottam! Naggggyon várom a műsorotokat! Táncház lesz?

  (néptáncos druszád):D

 • 2009.04.11 23:29:57dodóó

  Holnap megkapja a lányom a rég várt bicajt.

  Nagyon nagyon vágyott rá.  Kíváncsi leszek a kis arcára mikor meglátja.

  :-)

 • 2009.04.12 11:48:01mammina

  dodoo

  ha esetleg nem az lesz a reakcio amit vartal, ne lepodj meg. valoszinuleg boldog lesz, de ha esetleg masodik tekeres utan kijelenti hogy ez megsem az amire vagyott, tok normalis. a mi lanyunk remegett a bicajert, majd mikor megkapta rault es imadta, de hat harom kerekkel nem az igazi vegyuk le a potokat. levettuk, hatalmasakat esett aznap, fel evre eltevodott a bici, ra sem akart nezni. aztan fel ev mulva jo hideg oszben egyszercsak elovette, terdvedo, sisak, stb. es ket napig torte zuzta magat, zokogott, de azota nem szallt le rola. :-) kicsi detto ugyanez. ahanyszor tanitottam visitott hogy nem ul fel ra, majd egyszercsak elindult egyedul. irigylem a gyerekeket.  mi iden husvetkor nem veszunk nekik semmit, mert a szulinapjukra ami nyaron van, eleg draga holmit kertek, es megbeszeltuk veluk, ogy most csak tojasvadaszat fer bele, ahhoz hogy a nyari ajandek, meg a taborok mehessenek, igy a kinder csokis vadaszat lesz alig varjak, hogy anyanyul eldugdossa a csokikat a kertben - rossz ido eseten a lakasban :-)

 • 2009.04.12 12:15:57liliana13

  Én ugyanúgy főzök vmi finomat, mint minden más hétvégén (hét közben nincs időm főzni). Most húslevest, meg vmi olasz könnyű tésztaételt. Sütit cukrászdából, most nincs kedvem sütni. Ma takarítunk, mosunk. Holnap pedig fölmegyünk a János-hegyre vagy a Citadellára sétálni, mert jó idő van. Mindezt Húsvéttól függetlenül :) Nem vagyunk vallásosak, böjtöt sem tartottunk.

 • 2009.04.12 13:28:21manka78

  78-as! Köszi! Már rekedt is vagyok.:(

  Szerencsére szép idő van, remélem jól érzitek magatokat.

  Komolyan kérdezem, hogy csak nálunk nem szokás húsvétra ajándékot venni a gyerekeknek?

 • 2009.04.12 15:26:18dodóó

  mammina köszi hogy írtál.

  kimentünk a kertbe és én is elrejtettem pár csoki tojást amit apjával megkeresett.

  Aztán észre vette a cangát és nagyon örült neki.

  Tiszta Barbis Brrrr.. :DD  Egyszer csak a járdán ami kicsit lejt beindult és hiába kiabáltam hogy a lábát ne emelje a levegőbe hanem fékezzen ő csak gurult és sikított.Én szaladtam az apja meg kiabált hogy Júúúúúújjjj biztos kigurul az útra és akkormostmileszzzz???

  Ettől eltekintve szép napunk volt.

  Reggelire jól bekajáltunk sonkával,beszélgettünk,nevetgéltünk és jókat mosolyogtunk hogy a kislány mennyire hisz a nyusziban.

  Tegnap kint voltunk a temetőben vittünk ki virágot meg kicsi fehér nyuszikat.

  Hazafelé megálltunk egy pihenőnél kávézni/üditőzni mikor meghallottam hogy a rádió bemondja a következő dal címét.

  Mondom is a páromnak hogy hallod?A mi dalunkat játszák.

  Aztán azt is bemondta a műsorvezető hogy a számot a férjem nekem küldi és nagyon szeret.

  Megbeszélte a haverjával hogy mikor érünk oda és mikor adja le az üzenetet.

  Hát nagyon jó érzés volt.

 • 2009.04.12 17:07:19mammina

  dodoo

  milyen kis romantikus parod van :-)

  gratulalok  a mi biciklijeink vilagoskekek - a lanyok nem nagyon vannak oda a csicsa-micsa rozsaszin cuccokert, hala istennek :-) de kulomben is tok mindegy milyen hasznalja egeszseggel!!!! en holnap tojasvadaszok, husvet hetfon. de kajat nem csinaltam jo magyaros szokas szerint sonka- tojas, nem ennek meg. :-( sutottem tortat meg fankot - es sima husleves volt hozza. hianyzik a csaladom ilyenkor nagyon - karikor osszejovunk, hol egyik oldallal, hol masik oldallal es akkor 20-25 ember karattyol egyszerre, a picik jatszanak. most nem tudtunk hazamenni. de majd skype-olok veluk holnap valamikor mikor ok osszegyulnek :-)  mindenkinek kellemes nyulat.

 • 2009.04.12 18:04:29dodóó

  Én is kéket szerettem volna,de a lányom nagyon rózsaszín.

  Nem csicsás,az a baba rózsaszín.

 • 2009.04.13 09:40:3478as évjárat

  manka78

  Remélem nem lettél nagyon beteg!

  És köszi, nagggggyon jól éreztük magunkat! Szép idő volt, csak kapkodtuk a fejünket, annyi érdekes dolog volt. A gyerekek is nagyon élvezték (a fiú főleg a vödörből vízzel locsolást!:))  Sajna volt a műsorokban legalább 1 óra csúszás, a Duna TV ugyanis közvetítette az istentiszteletet, és meg akarták várni a rendezők a végét, csak azután kezdődött az egész. Megnyitó, helybéli hagyományőrzők műsora, aztán a Nógrád TE (őket vártuk nagyon, nem csalódtunk! gyönyörűen táncolnak!)  Jó lett volna tényleg úgy menni, hogy két napra, mert este volt táncház, meg bál is, ma meg este Csík koncert lesz!  Voltak sokan, de nem volt az az elviselhetetlen tömegnyomor, szerencsére!  Jó szórakozást Nektek mára, ugyanott!!!

 • 2009.04.14 23:40:18manka78

  Most olvasom, hogy írtál. Mostanában ritkábban jövök, mert dolgozgatok. A másikon írtam, hogy végül Kékestetőre mentünk. Jól sikerült a móka. Elriasztottak, hogy Szilvásváradon nem fogunk átjutni, de szerencsénk volt, 10 perc alatt átértünk, pedig pont CACIB volt. Visszafele pedig megálltunk Parádfürdőn is és Szilváson is. Szilváson sétáltunk még egyet, vettünk pisztrángot meg rétest. Este 7 óra is elmúlt, hogy hazaértünk, de jól éreztük magunkat.

  Többiek! Írjatok tapasztalatokat, mert jól jönnek az ötletek Pünkösdre!.:)

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta