SZÜLŐSÉG

Vicces a gyerek: a házi videóktól a gyerekreklámig

2009. április 9., csütörtök 14:00

Biztosan mindenki emlékszik még azokra az időkre, amikor a kereskedelmi csatornák a nép szórakoztatásának a csúcsát a különböző bakiparádékban látták. Persze vicces tud lenni, amikor a menyasszony beleesik arccal a tortába, vagy a nagyfater alól kitörik a szék, nekem mégis fenntartásaim vannak a műfajjal kapcsolatban. Egyrészt megértem a készítőket, mert beküldött videók lévén olcsó mulatság, másrészt a felét megrendezettnek tartom. Vagyis direkt tolja bele öcsi a motorját a medencébe, mert anya azt mondta, hogy bent lesz a tévében és hasonlók. Persze látunk néhány felejthetetlen, igazi röhögős bakit is, amit ha tehetnénk, megnéznénk még vagy hússzor, mert annyira röhögünk a szitun. Sőt, ha olyan állapotban kerülünk éppen a tévé elé, még a leggagyibb videón is remekül szórakozunk, elvégre leszívta az agyunkat az iroda, a gyerek, egyszóval nem akarunk mi shakespeare-i magasságokban szárnyalni. Az a mondás pedig igazán remek és találó, miszerint az élet a legnagyobb rendező. Nézzünk tehát pihentetésül néhány „gyerekbakit”!

Klasszikus homevideókA gyerekek őszinték, s míg mi jókat röhögünk azon, hogy nyakon önti a vén szatyrot direktbe kávéval öcsi, vagy apát a szeretet ünnepén gumikalapáccsal csapja fejbe ezerrel, addig arra nem is gondolunk, hogy nem videóztunk le egyebet, mint a rejtett agresszió felszínre törését. Ne legyünk azonban szigorúak, mert vannak igazi gyöngyszemek, amik tényleg jók, sőt, bizonyára minden családban tüsszögős kézzel gyúródik meg a karácsonyi mézeskalács is.
 

Nem fáj, csak ha nevetek... 
 A gyereknevelés csupa móka és kacagás, ezt minden szülő tudja. Ha kellő türelemmel és humorral éljük a napjainkat, akkor naponta nevethetjük könnyesre magunkat a gyereken, aki hihetetlen naivitással próbálja felfedezni a világot. Ráadásul, ha nem a saját gyerekünk, vagyis nem mi takarítjuk el a romokat a különböző események után, akkor még jobban szórakozhatunk rajta, amint például nyakon önti a két gyerek egymást tejjel. S ha megpróbáljuk úgy nézni a kis videókat, hogy nem gondolunk arra, mi történik a felvétel után, akkor nem aggaszt minket az sem, hogy a gyerek, vagy valaki más, a balesetin tölti az elkövetkező két napját. De legalább mi jót szórakoztunk rajta…


A reklámsiker kulcsa a gyerekEz a videó persze kilóg a sorból, mert megrendezett reklámblokk, de a lényeg ugyanaz: ha feltűnik valamiben egy kisgyerek, aki saját élethelyzetéből kibillenve produkálja magát, gyakorlatilag biztos sikerhez viszi a produkciót. Még tündér-aranyvirágnak sem kell lennie, elég, ha huncut, vásott kisördög, s a szemek már a képernyőre tapadnak. Hogy miért? Mert a legtöbb reklámrajongó a gyerekek körében található, amíg mi elkapcsoljuk a szünetben a tévét, addig ők élvezettel figyelik, a szerintük nekik szóló kisfilmeket. A felnőttekből pedig könnyedén előtör az ösztönös szülő, amikor egy kisgyerek tűnik fel a színes-szagos reklámvilágból, s azonnal ellágyulunk. Még ha történetesen a srác éppen most bontotta le a képernyőn a garázst, akkor is, mert milyen jó, hogy nem a mi gyerekünk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.09 14:48:25Real World

  a második videó első snittje rendesen odaver :)

 • 2009.04.09 15:19:54anyabanya44

  Tudom, velem van a baj! Én egyiken sem röhögtem magam halálra.

 • 2009.04.09 15:23:38raszta macska

  anyabanya44, szerintem nincs veled baj, én tévében sem nézek ilyeneket, mert csak idegesít.

 • 2009.04.09 15:35:2478as évjárat

  A héten történt:

  6,5 éves kisfiam épp a fogváltás örömeit ill. nehézségeit éli át az utóbbi pár hónapban.

  Alul már szép, termetes fogacskái vannak, viszont a felső kettő egy hét különbséggel esett ki, tehát ott "éktelen luk" tátong.

  Nővérem adott a gyereknek egy pici szelet csokit, ő bekapta és azzal a lendülettel a csokidarab távozott is a lukon, ki a szájából!:D

  Nem tudom ki hogyan csinálja, hogy a gyerekei spontán "vicceit" föl tudja venni, de esküszön, hogy egy életre sajnálni fogom, amiért ez nem lett megörökítve! Elvégre nem állhatok a nap 24 órájában készenlétben.  Egyébként az olyan viccesnek kikiáltott videón piszkosul nem tudok nevetni, amelyiken láthatóan a gyereknek akár baja is lehet, pl. fejjel kiesik a hintából, stb.:(

 • 2009.04.09 15:52:26anyatájger

  78as évjárat :)))

  Nekem bejönnek ezek a videók, most is jókat kuncogtam...

  Kedvencem a kiscsákó, aki behajt a piros autóval a fenyő alá :)))

 • 2009.04.09 16:10:47cozumel

  Anyabanya, Raszta  detto, en az ilyen musorokat nem birnam vegignezni, nekem NEM humor, es csodalom, hogy van meg, akinek igen...

  Ezek annyira ezermillioszor elcsepelt poenok, raadasul a tobbseguk mar eredetiben sem volt vicces.

 • 2009.04.09 18:19:26trollkotze

  Nekem ez jobban tetszik :)

  www.youtube.com/watch?v=xWkZ_StRjU0

 • 2009.04.09 19:03:16eszteranyu

  www.youtube.com/watch?v=_AZ6CoJtAtA&feature=related

 • 2009.04.10 00:22:01hüjegyerek

  pedig a wc-manós rész sírvaröhögős :DDD

 • 2009.04.10 08:20:16kancellar

  Nekem is a wc-manós a kedvencem, de még jó, hogy nem nekem kell utána megvígasztalni azt a gyereket...

 • 2009.04.10 12:02:43ka9

  Ja, szegény kiskölyök...

  Nekem mondjuk a nagyitfeldöntős kislány tetszik, az annyira édes, hogy szalad örömmel a nagyihoz. Erősen emlékeztet az unokahugomra...

 • 2009.04.10 12:42:59zskoncz

  én azokat utálom ahol evés közben filmazik a kölköket, azok meg már olyannagyon álmosak hogy ide oda bilegnek majd hirtelen elalszanak. persze némelyik leesik a székéből meg az asztalra koppan a fej.... ez egyáltalán nem vicces... szegénykék inkább fektetnék le őket aludni mint videózzák... :(  mondjuk ha a wc-manós kissrác el mert menni ismét wcre az nagy dolog! lehet 10 évig mondatta vele 1 pszichiáter, hogy manók nem léteznek, és még a mai napig bottal jár pisilni....  de a kislány aki elviszi a sámlit,a nagyi feldöntős, meg a fenyőfás autós az nem rossz. :)

 • 2009.04.10 22:28:46zelzele

  a gyertyaelfujos nagyon edes!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta