Terhes vagyok, de a férjem nem akarja a babát

Egy olvasónk kétségbeesett levelet írt a Porontynak, amelyben elmeséli, mekkora dilemma előtt áll: nem tervezett baba csúszott be az amúgy jól működő házasságába egy másik gyerek mellé, ám a férje hallani sem akar az újabb babáról. Zsófi a Poronty olvasóitól vár tanácsot: mit tehet ebben a reménytelen helyzetben?



Zsófi vagyok, 30 éves, van egy ötéves kisfiam. Mindenünk megvan, ami kell, nem vagyunk gazdagok, de azért nem kell kuporgatni hó végén, hogy legyen kenyérre való. Sajnos a múlt hónapban hiba csúszott a védekezésbe, és nemrég derült ki, hogy teherbe estem. Először persze nagyon megijedtem, hogy mi lesz, hiszen nem terveztünk több gyereket, eggyel is nagyon boldogok vagyunk. Aztán úgy voltam vele, hogy ha már így becsúszott, akkor megpróbálok örülni neki és kissé átalakítjuk a jól berendezett életünket.

Igen ám, de a férjem nem egészen úgy reagált a hírre, mint vártam. Pánikba esett és azt hajtogatja, hogy a háta közepére nem kíván még egy gyereket, egy is bőven elég és hogy nem ezt beszéltük meg. A kapcsolatunk egyébként némi hullámvölgyet leszámítva jónak mondható, ám szerinte nem használna nekünk egy újabb üvöltő gyerek, és ő sem bír elviselni még egy kisgyermekes időszakot.

Fogalmam nincs, mit csináljak, az abortusz számomra nem opció, de a férjemre sem szeretnék rákényszeríteni egy nem akart gyereket. Tudom, leginkább jobban oda kellett volna figyelni a védekezésre, de ezen már késő keseregni. Van erre egyáltalán megoldás?

Zsófi
Oszd meg másokkal is!
Mustra