SZÜLŐSÉG

Böngéssz, lapozz, vezesd az ujjad! - könyvek kicsiknek és nagyoknak

2009. április 6., hétfő 17:00

Feltérképeztük, idén tavasszal milyen újdonságok és izgalmas gyerekkönyvek kaphatók a piacon. A kínálat szinte végtelen: az egészen kicsiktől a nagyobbakig rengeteg érdekes kötetet vehetünk meg az Éjszakai böngészőtől a Tesó-ügyön kereszül az Ujjvezető lapozóig.

Éjszakai böngésző
 
Még mindig nem tudok nem lelkesedni a böngésző-könyvekért, szerintem zseniális volt, aki kitalálta, a Naphegynek pedig imába foglalom a nevét, amiért elérhetővé tette számunkra. A meglévőket nagyon sokszor forgatjuk a mai napig és amellett, hogy strapabírónak tűnnek, imádom nézni a gyerekeim arcán az örömet, amikor kézbe veszik. Amikor megkapták az új, Éjszakai böngészőt, teljesen el voltak varázsolva, ücsörögtek a szőnyegen és ketten böngészgettek egyszerre. Az újra megjelent Tavaszi böngészővel együtt az oviba is bevitték már többször és együtt nézegették. És valamiért nem tudják megunni.Naphegy Kiadó
2590 Ft

Ki vár a várban?

Az Éjszakai böngészőn kívül még egy nézegetős könyv jelent meg a Naphegynél Ki vár a várban címmel, amelyben egy lovagkori várba kukucskálhatunk be, ahol megfigyelhetjük, milyen egy lovagi torna, a vásári forgatag és hogyan készülnek a hatalmas konyhában az ünnepi lakomák. Témájánál fogva inkább fiúknak ajánlott, bár a lányaim is sokáig nézegették és keresték minden oldalon a rejtőzködő Gurgulát. Böngésző-fanoknak ez is kihagyhatatlan.

Naphegy Kiadó, 2009.
2590 Ft

Cikkcakk lapozó – Foglalkozások

A 3 éves kortól ajánlott spirálfüzetke lapjai három részre van osztva: a fölső lapokon az emberek feje és felsőtestének egy része, a középsőn a törzse, az alsón pedig a lába látható. A lapokat úgy kell beállítani, hogy a fej-test-láb ugyanazé az emberé legyen. Az emberek különböző foglalkozásokat mutatnak be a doktor nénitől a tűzoltón és a fodrászon keresztül a rendőrig. A nagyobb, már olvasni tudó gyerekeknek is érdekes a könyv, mert a lapok hátoldalán szövegesen is olvashatók a foglalkozások leírásai, pl: A doktor néni – megvizsgálja – a beteg gyerekeket. Az alany-állítmány-tárgy szerkezetű mondatok a lapok áthajtásával alakulhatnak át vicces mondatokká, így jöhet létre például egy ilyen: Az űrhajós kitisztítja a kenyeret.

Tessloff&Babilon, 2008.
1390 Ft

Finy Petra: A tesó-ügy

Aki egynél több gyermeket vállal, mindenképp szembe kerül azzal a kérdéssel, hogyan fog reagálni a meglévő poronty, ha egy „betolakodó” érkezik a családba. A könyv jó adag humorral fűszerezve mutatja be a kicsik által is érthető módon, hogy mi történik az anya pocakjában, miért lesz belőle sírós bálna, miért apa borotválja a szőrt a lábáról és azt is megtudhatják a gyerekek, hogy azért kell kórházba menni szülni, mert otthon nincs olyan olló, amivel el lehetne vágni a köldökzsinórt. A könyvecske megnyugtató információkkal zárul: ha a nagytesó túléli valahogy a kicsi mászós korszakát és ezalatt kellőképpen ügyel a kedvenc játékaira (jól eldugja őket), akkor egy nagyszerű játszópajtása lesz, akivel mindenféle vicces dolgot lehet csinálni. A könyv olvasása közben végig röhögtem, bár egy mondat valóságtartalmán elgondolkodtam. (A baba a pocakban), „És úszópelenkát sem kell vennie, mert nyugodtan belekakilhat a vízbe.” Én úgy tudtam, a baba csak akkor ürít a magzatvízbe, ha nem érzi jól magát odabent, és ez oxigénhiányos állapotra utalhat, a fertőzésveszélyről nem is beszélve, azaz nem természetes. 

Pozsonyi Pagony, 2009.
1650 Ft

Milla és Sugar – Egy boszorkány, egy tündér/Egy tündér a millióból

Igazi csajos könyvek, nagyobb lányoknak. A főhős a tízéves Milla, aki apai ágon boszorkány és Sugar, aki szintén tízéves és száz százalékig tündér. Az Egy boszorkány, egy tündér című izgalmas történetben szerepel még egy brit akcentussal beszélő macska és egy raccsoló aranyhörcsög, valamint egy titkokkal teli gyógynövénybolt és egy különleges tánciskola is. Az Egy tündér a millióból című kötetben rejtélyes baglyok, tükrök is felbukkannak, a két barát pedig azután nyomoz, hogyan tudódhatott ki a varázstudományuk.

Alexandra Kiadó, 2009.
2499 Ft

Az emberi test

A Mi Micsoda Junior ismeretterjesztő sorozatnak ebben a kötetében az emberi testet és annak működését mutatják be a gyerekeknek Anna, Peti, apukájuk és terhes anyukájuk segítségével. A könyvet szórakoztatóbbá teszi a sok felhajtható fül, amelyek mögött sok érdekes dolog található. A kisiskolásoknak szánt kiadványban az alapvető ismertetésen kívül rengeteg érdekes információ van, valamint különböző feladatok, amelyeket ki is tud próbálni az ifjú olvasó. Lányaim a zuhanyzó kisfiú ábrájánál vad kuncogásba kezdtek és mutogattak a fütyijére, amelyet a könyv pénisznek nevez.

Tessloff&Babilon, 2008.
2450 Ft

Ujjvezető lapozó: Merre repül a pillangó?

A másfél éves kortól ajánlott könyv érdekessége, hogy játékos módon fejleszti a finommotorikus mozgást: a gyerek a mutatóujját a kemény kartonból készült könyvben mélyebben fekvő vastag, színes, kacskaringós vonalra helyezi és végighúzza rajta az ujját, egészen addig, amíg a vidám pillangóhoz nem ér. A pillangó útját nem csak a gyerek ujja, Karafiáth Orsolya versei is kísérik.

Tessloff&Babilon, 2008.
1560 Ft

Barbie – A tündércipellők

A csili-vili könyv nem más, mint kissé átalakított és lerövidített Hamupipőke-történet, ám a főhős ezúttal Lea, aki természetesen jószívű és gyönyörű. A mostohatestvérek helyett a gonosz tekintetű Vadrózsa, Galagonyatündér és Bogáncstündér kaptak szerepet, akik a történet végén a kis üvegcipellőbe próbálják beletuszkolni a lábaikat. A sztori vége itt is az, hogy a herceg megkeresi Leát és együtt táncolnak a bálon.

Egmont Kiadó, 2008.
1699 Ft

Vidám barátok mesetára 4.

 A könyv kisfiúknak ajánlott, hiszen a könyvben az ő kedvenc főhőseik szerepelnek: Thomas, a gőzmozdony, Sam, a tűzoltó, Bob, a mester és Postman Pat. A hat történetet a tévéből megismert képkockákkal illusztrálták. A kötet egy sorozat negyedik darabja, benne Trixi és Muki kempingezik, Tűzoltó Sam barátja versenyre készül, Piff segítőkészségére fény derül és Rheneas mindenáron egyedül akar dolgozni.  

Egmont Kiadó, 2008.
2399 Ft

Tavaszi mesék

Az Egmont klasszikusok sorozat legújabb kiadásában ezúttal a már megszokott igényes külsőben Andersen Pöttöm Panna és Grimm A hat szolgáló című történetei olvashatók, nagyobb gyerkőcök is szívesen forgatják és ajándéknak is kitűnő. A részletes, színes akvarell illusztrációkat Anasztaszja Archipova készítette.

Egmont Kiadó, 2009.
2699 Ft
Virágtündérek – Varázslatos ajtók

Egy újabb nyitogatható könyv, amelynek lapjai mögött titkok lapulnak. Beleshetünk az apró ajtók mögé, ahol egy másik világ tárul fel előttünk: egy-egy csúszdázó, beszélgető, játszó, elillanó, vagy eltűnő tündér tűnik fel, a könyv végén pedig háromdimenziós, már-már giccses tündérvilág tűnik elő.

Egmont Kiadó, 2009.
4999 Ft


Kiss Márta: A sziklavirág


A könyv írója a korunkbeli Kiss Márta festőművész, aki elutazott Jáva szigetére zenét tanulni. Amikor két év után hazatért, elhatározta, hogy könyvben gyűjti össze a meséket és legendákat, amelyeken keresztül bemutatja a jávai kultúrát. A képektől a kisebb gyerekek talán megijedhetnek, a nagyobbak számára viszont egy igen érdekes és izgalmas világ tárul elő. Az igényes könyv elején az Indonéz nagykövet ajánlása olvasható.

Naphegy Kiadó
3990 Ft

Cédé:

Süss fel nap - dalok óvodásoknak

Aki szereti hallgatni egy óvodányi gyerekcsapat éneklését, az hallgasson bele a Zeneker legújabb kiadványába, amely garantáltan a nappali közepére varázsolja a daloló gyerekeket. Még mélyebb benyomás érhet minket, ha saját kölkeink is csatlakoznak az énekléshez, teljesen más hangszínnel és minimum fél hanggal lejjebb. Az óvodában tanult dalokat tartalmazó cédén az egészen kicsik által is ismert Süss fel nap, Zsipp-zsupp, Boci-boci tarka és Ég a gyertya, ég című dalokon kívül a nagyobbak számára is élvezetes számok is hallgathatók, mint például az Egyél libám, a Zöld paradicsom vagy a Mit mos. Utóbbinál vonultam ki a konyhába és hagytam magukra a nappali szőnyegén önfeledten kornyikáló kölyköket.

Süss fel nap – dalok óvodásoknak
Zeneker, 2009.
3690 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.06 21:18:24Kipikopii

  Szia Csongi07! Koszonom szepen. Ismerjuk a linket, nagyon szereti a nagyobbik, volt olyan dal, amit innen tanult meg. Igazabol azt javasoltam temanak a diafilmekrol a Poronty off-n, hogy valaki irja meg, van-e egyaltalan meg ertelme a diafilmezesnek. A mi egeszen kicsi korunkban meg nem nagyon volt az esti mesen kivul mas TV-n, video plane, s a diafilm uj elmenyt adott a konyvhoz es a bakelitlemezes meseolvasashoz kepest. De ma, a mozgokepes mesek vilagaban a diafilm nem tudom van-e olyan ereju, mint a mi korunkban volt. Azert is kerdezem, mert nem tudom beszerezzek-e diafilmvetitot, allitolag nagyon draga (15-20ezer forint) es nem tudom megeri-e. Sok baratnom azt mondta, hogy nem jott be naluk a diafilmezes. (Talan pont a mozi miatt?)  Neked mi a tapasztalatod?  (Ja, az internetes diafilmezest probalom kerulni, nincs tevenk, es a gyerek filmeket eleve szamitogepen nez. En a klasszikus diafilmvetitesre gondoltam).

 • 2009.04.06 21:19:34Kipikopii

  marmint bakelitlemezes mesehallgatas, nem olvasas, termeszetesen...

 • 2009.04.06 21:44:00csukk

  A Tavaszi mesék nekünk is megvan, tényleg nagyon szép képek vannak benne. Az Állatmesékkel együtt (szintén ez a sorozat) vettük a gyereknek, abban is olyan jó mesék vannak. Az Ujjvezető lapozó nagyon ötletes, de nekem személy szerint nagyon nem tetszenek benne a versek, szerintem bárgyúak és nem is rímelnek mindenhol. • 2009.04.06 22:04:40mimi8

  tesó ügy.. nálunk aktuális. megvettem,de megbántam. unom már az édi-bédi felvágott nyelvű nagyokos gyerekeket. vagy amilyennek a szerző szeretné hinni őket. tudom ez most viiiiiiiicces szeretne lenni, de nekem akkor sem jön be.

 • 2009.04.06 22:41:51evet

  Kipikopii, az én lányom nagy mesefilmnéző, ennek ellenére nagyon szereti a diafilmezést is. Egész más a hangulata, elő kell készülni, és csak felnőtt közreműködéssel lehet. Szerencsére anyósom megőrizte a férjem vetítőjét, vásznát, diafilmgyűjteményét.  mimi8, nagyon egyetértek. Nálunk is aktuális a testvér dolog, el is olvastam a könyvesboltban a könyvet, de nekem se tetszett.

 • 2009.04.06 23:51:31raszta macska

  A Naphegy kiadósak jónak tűnnek, de most már először megnézem élőben, mielőtt megveszem. :)  Az Amikor először megszülettem okozott némi csalódást.

 • 2009.04.07 07:21:39bohar

  Nagyon szeretem a könyveket úgy általában, azon belül is a gyerekkönyveket, ebből a válogatásból viszont épp egyik sem az, amit leemelnék a könyvespolcról.Még amelyikbe úgy szivesen belelapoznék az a Kiss Márta: A sziklavirág.

 • 2009.04.07 08:44:51Vakmacska

  Az Éjszakai Böngészőt a legutóbbi nagybörzén kínálták mint újdonságot, meg is vettem, nagy sikere volt a lánynál. Sztem a lovagkor is bejönne neki, bár mostanában az őskor, az anatómia (ezt az emberi testest biztos megvesszük, a kisbörzén egy hetvenes évekbeli, amúgy kitűnő kiadványt szereztem a témában, amit egész nap le se rakott, hiába volt a könyv kissé viharvert állapotban - tippem szerint felnőtt rajta vagy 2-3 nemzedék) meg az állatrendszertan érdekli - harmadik most nagykedvenc könyvünk angol nyelvű, és nagyjából az egysejtűektől az emberszabásúaktól mutatja be a jószágokat, gondolom iskolásoknak szánva, ezzel együtt nagyon bejön neki. Szóval gyereke válogatja.

 • 2009.04.07 09:12:41anyatájger

  A Böngészőket már fényeztem itt egy párszor, most is megteszem :)

  A téli van meg, a tavasziba és az éjszakaiba pedig nemrég lapoztam bele, meg is fogom venni, mert annyira tetszik a kicsinek és nekünk is. Karácsony óta lapozgatjuk, de még mindig nem untam meg, ami tekintve a gyermekem olvasási szokásait, bizony nagy szó.

  Nincsen benne szöveg, tehát teljesen a mesélőre és a gyerekekre van bízva a történet szövése, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. Poénok is vannak benne :)

  Bár két éves kortól ajánlják, nekem a gyerkőc egy éves korától nyúzza, lassan 4 hónapja.

  Ja, és jobban szereti, ha az apja mesél belőle :)

 • 2009.04.07 09:14:15anyatájger

  Egyébként engem is csak Kiss Márta könyve fogott meg az ajánlás alapján.

 • 2009.04.07 09:22:04verkaverka

  a Bongeszok nalunk is nagy sikert arattak, nem csak a gyereknel, nalunk is, es mindegyikben vannak extrak, hogy lehet kovetni a roka mikor hova megy meg hova bujt a papagaj stb, de szerintem is inkabb keteves korig mint keteves kortol jo. Persze gyereke valogatja.

 • 2009.04.07 11:04:52kn

  a legújabb böngészőt mi is beszereztük már, alig várom, h a nyuszi megérkezzen vele!!

  bartos erikának is megjelent két új anna-peti-gergő!!! (petikönyv-gézengúzok könyve és annakönyv-a kezdetek) nálunk ennek is óriási lesz a sikere! kár, h új bogyó és babóca nincs, de ne legyünk telhetetlenek!

 • 2009.04.07 11:10:26queenlly

  kipikopii:

  mieink nagy filmnézők, de a diavetítő nagyon bejön nekik. az olyan szertartásos, sötétet csinálni, megkeresni, befűzni... mondjuk a vetítő, mint beruházás nem biztos, hogy megéri. mi kaptunk egy újat és három alkalom után kipurcant. aztán kukáztam a rokonságban egy régi NDKs (olyan kicsi barnát) és azóta minden megy (legfeljebb égőt cserélünk néha, és vigyázni kell, meg ne egye a filmet:))

  várok már egy olyan könyves postot, ami némi kritikát is tartalmaz, mert ugyanezt elolvashatom minden nap a bookline-on

 • 2009.04.07 12:24:49verkaverka

  Az Anna es Peti konyvek szerintem rettenetesek, B Erika nem biztos a sajat iroi kepessegeiben, ezert ir egy szoveteg szerintem aztan vegigmegy rajta es kicserel mindenhol amit tud altala eggyel elegansabbnak tartottra, ettol remesen mesterkelt lesz az egesz. Az nagyon jo otlet volt hogy legyenek hetkoznapiak a tortenetek, de nyugodtan lehetett volna normalis nyelven is ahogy az ilyeneket meselni szokta az ember a gyereknek, ha mar irodalmi magassagnak a kozelebe sem tud erni.

 • 2009.04.07 12:39:38szövetszöcske

  A lányomnak kifejezetten bejön az Anna és Peti mesterkélt nyelvezete, sőt a barátnőinél is nagy kedvenc ez a sorozat. Múltkor hallottam mikor a barátnőjével játszottak valamit, kifejezéseket, egész mondatokat emeltek át innen. Szerintem pont azért jegyzik meg a kölykök ezeket a szófordulatokat ugyanúgy mint mondjuk a verseket, mert a mesterkéltségével elüt a természetes beszédtől, könnyű rá emlékezni.

 • 2009.04.07 12:44:09verkaverka

  Hat lehet, nekem a hideg futkos a hatamon tole, pont azert mert minta, es rossz minta

 • 2009.04.07 13:06:29szövetszöcske

  verkaverka , tulajdonképpen miért baj, ha a kölykök megtanulnak hivataloskodó, erőltetett stílusú szöveget is nyomni? Már csak meg kell tanulni, hol kell az ilyet használni, és kaptak is egy hasznos készséget. Hol itt a rossz minta?

 • 2009.04.07 13:23:31verkaverka

  nem hasznos. a hivatalos meg a hivataloskodo mas.

 • 2009.04.07 13:23:58verkaverka

  bocs fel kezzel azert

 • 2009.04.07 14:45:07mimi8

  anna és peti.. nehéz ügy ez is. nagyon sokáig ellenálltam. nem is tudom, hogy a mesterkéltség-e a pontos kifejezés egy olyan világra, ahol gyakran kezdik a mondatokat "Ó,"-val és apa mindig idiótán mosolyog. aztán vettem egyet, most már az ötödiknél tartunk, mert a lassan három éves fiam nagyon szereti a hétköznapi történéseket viszontlátni. ha én olvasom fel neki a szöveget, néha kicsit csalok benne, hogy életszerűbb legyen. a szerző zsákbamacska c. verseskötetének izéi -versei- pedig tényleg rémesek. mindegy, lehet ellensúlyozni normális gyerekversekkel. úgy értem: kell is.

 • 2009.04.07 15:01:46verkaverka

  Igen, en is rajtakapom magam hogy korrigalom a szoveget ahol mar vegkepp iszonyat :-)  Es igen,

  O Annacska az nem csonak, azt a jarmuvet vizibiciklinek hivjak

 • 2009.04.07 15:16:52szövetszöcske

  Még mindig nem vágom, mi ezzel a szöveggel a baj. Most akkor a magyar népmesék is gázok, mert az sem normális szóhasználat, és ha elolvassa a gyerek, majd azt mondja az utcán, hogy az árgyélusát meg hasonlók, és majd azt hiszik róla ettől az óvodás pajtásai, hogy városi műparaszt? Mért gáz a nem szokványos-mesterkélt szóhasználat, ha a gyerekeknek egyébként tetszik?

  Szeretném, ha valaki nembölcsész fejű is jelentkezne, aki szerint megárt a gyereknek az, ha Ó Annácskával kezdődnek mondatok egy mesekönyvben...

 • 2009.04.07 15:19:35bohar

  mimi8 és verkaverka: Én is így kezdhettem volna..sokáig ellenálltam, aztán másoknál csak találkoztak vele, a hatást pedig nem tudtam nem észrevenni, azóta már van nekik, a kislányom szinte függő, azóta én is korrigálok..igen, és új szavakat veszek be

  Nos..

  táblácska, de a hkedvencem amit már át is vettem, az "ugyan..kezdetűek "

  Aztán a képekben is vannak észrevételeim de ez igazán undokság részemrő, vajon miért szállnak mindig magasabban a pillangók mint a madarak? Ugye az életben fordítva van..

  Az én kedvencem az amikor B.E.nek is elege lesz :) szóval ő is csak ember :)

 • 2009.04.07 15:24:34verkaverka

  Ja igen, a vigasztalas naluk mindig ugy nez ki hogy

  Ugyan... pl ugyan, jovore is lesz farsang a barnyhimlos gyereknek aki lemarad a farsangrol... es most idezgethetnek orakig de ellenallok a kisertesnek :-)

 • 2009.04.07 15:24:34verkaverka

  Ja igen, a vigasztalas naluk mindig ugy nez ki hogy

  Ugyan... pl ugyan, jovore is lesz farsang a barnyhimlos gyereknek aki lemarad a farsangrol... es most idezgethetnek orakig de ellenallok a kisertesnek :-)

 • 2009.04.07 15:24:50verkaverka

  Eztmostmiert entenylegnemis

 • 2009.04.07 15:27:46bohar

  verkaverka: a férjem meg azt nem szereti, hogy B.E. nem szereti, ha versenyeznek a gyerekei

  ami nekem meglepő, hogy sok problémát falra lap és arra rajzolással ad elő (fogmosás, és talán a mikulás is?-ez az építészeknél használatos munkamódszerből jöhet? :)

  Visszavonva a legelső, általános kritikámat amit ide beírtam, na jó, azért a böngészőbe belelapoznék, már régóta tervezem, csak az egyik formájút mindig túl nagynak, a másikat meg túl kicsinek találtam

 • 2009.04.07 15:29:41tanger

  Én viszont az Anna-Petiben meg azt tartottam valamiért visszataszítónak, hogy a fejezetek végén igazi fényképek vannak B.E. gyerekeiről. Nekem ez olyn magamutogatás-szerűnek tűnt valahogy, de lehet, hogy más kedves gesztusnak látja.

 • 2009.04.07 15:31:32bohar

  tanger: Á, csak mint egy blog, ez elég jellemző emberi igény mostanában, engem nem zavar, a gyerekeim viszont azt nem nézik meg, ott ellapozzák, a felette lévő felirat sem érdekli őket, ez érdekes, még nincs bennük sztárolásigény :), én nézem csak meg, én kivancsi ember vagyok

 • 2009.04.07 15:33:45Kipikopii

  evet, quenlly: koszonom, igen, ez igaz, hogy a diavetites, meg a rakeszules egesz mas hangulatot teremt,mintha csak benyomsz egy CD-t a gepbe. Akkor majd korulnezek gepugyben, mert nalunk a nagymamamnal levo is mindig hamar felforrosodott.

 • 2009.04.07 15:43:48yukikoka

  Nekünk sokáig nem volt Annapetigergőnk, most van három, és biztos lesz ismég. A 2 és fél éves lányom imádja, de a nagyobb (5 és fél) is szereti, ami meglep. Nekem a mesterkéltség eddig nem tűnt fel, illetve nem volt zavaró, de most, hogy írjátok...:) Nekem is vannak benne furcsaságok, de ami igazából zavar benne, az a bezzeganyaság, amit én kiolvasok belőle. Illetve nyilván nem annak szánja B.E. (aki a képek alapján szimpatikus teremtés a gyerekeivel együtt), csak engem valahogy frusztrál, hogy ők mindig minden nehéz helyzetet pikk-pakk rendeznek, mosolyogva és türelmesen, nekem pedig ez nem mindig megy. Valahogy bénának érzem magam, ahogy a gyerekeimnek - akiket 5 perccel korábban még sürgettem a fogmosással, vagy türelmetlenül dörrentem rájuk,hogy ne ugráljanak az ágyon, nemmegmondtammárszázszor - egy tündibündi családról szóló történeteket olvasok fel. Ráadásul baromira unom, már a nagylányom is kívülről fújja a meséket:D  Ma sikerült szereznem egy Pöttyös Pannit az Alexandrában. Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd hozzá lányok.

 • 2009.04.07 15:49:14Kipikopii

  Bartos Erikarol: en nagyon szerettem az elso par konyvet, amit megvettem tole (az ujdonsag ereje). A gyerekem imadja az osszes konyvet. Nekem a nagyon dicsert rajzai, pontosabban az egyenfejek lettek unalmasak (olyanok, mint a lego emberek, ugyanaz az arc, csak mas a frizura meg a ruha, neha egy szemuveg).  En onkentelenul javitom azokat a mondatokat, ahol szoismetles van. De az egyszeru nyelvezet nem zavar, mert a tortenetek aranyosak es erdekesek a celkorosztalynak.  Ja, es a Petike szuleteserol es ugy altalaban a Petikerol szolo tortenetek bizonyultak a legjobb kisteso felkeszitonek nalunk (meg a Franklin kistesojarol szolo konyv).  Nyelvileg szerintem a Noddy konyvek es kulonosen a ritka pocsekul forditott es szinkronizalt filmek viszik a primet... Azokhoz kepest B.E. maga Arany Janos.

 • 2009.04.07 15:50:06bohar

  a Pöttyös Panni jó, nekünk nagyon tetszett...csak hosszabb mesék azaz esti mesének..de egész más kategória mint az AnnaésPeti

 • 2009.04.07 15:53:22Kipikopii

  2009.04.07 15:43:48 yukikoka - teljesen egyetertek, ezt kihagytam a fenti felsorolasbol.  Nekem kedvenceim a husveti meg a karacsonyi elokeszuletekrol szolo tortenetek. A gyerekek turelmesen kezmuveskednek, delelott megcsinaljak az osszes diszt, utana anyuka megfozi a tobbfogasos ebedet, vacsorat, delutana mintaszeruen alszanak a gyerekek, majd unneploben, mosolygosan unnepelnek, ejfelig jatszanak, olvasnak...

 • 2009.04.07 15:55:02Kipikopii

  bohar: a Pottyos Panni lanyos konyv? Milyen korosztalynak valo? Milyen tipusu sorozat?

 • 2009.04.07 15:55:47Vakmacska

  Janikovszky? Nálunk most nagyon megy a Már óvodás vagyok (fütyül rá, hogy ő már nem kiscsoport), meg a Boribonok M. Veronikától, ha hétköznapi sztorikat akar hallani. B.E. tudjisten hogy de kimaradt, nem szándékosan.  Nyelvileg nálam a pónis, Barbie-s újságok számítanak horrornak, két oldal után általában felajánlom hogy inkább a képeket színezzük, esetleg fejtsük meg a rejtvényt, a többit meg felejtsük el.

 • 2009.04.07 15:59:07verkaverka

  No igen, Janikovszky mar ovodasa nalunk mar masfel eves korban kezdodott az elso par oldallal

 • 2009.04.07 16:00:39verkaverka

  egyebkent Annaespetiben nekem a szoismetlesnel sokkal jobban zavar, mikor eroltetetten probalja kerulni, a sokat emlegetett Petike nem ulhetett fel a korhintara sem "mert meg nem toltotte be harmadik eletevet" az egyik kedvencem a mufajban.

 • 2009.04.07 16:03:29Kipikopii

  Vakmacska: jo, hogy felhoztad Janikovszky-t. Hany eves gyereknek olvasod? Mennyire elvezheto egy nem Magyarorszagon elo ovodasnak? Ezt azert kerdezem, mert mar Bartos Erikanal is elojottek olyan fogalmak, helyzetek, amik kulfoldon nem leteznek (dadus osztja az ebedet, 'napos').

 • 2009.04.07 16:03:46bohar

  Kipikopii:

  Szerintem nem lányos! Mindkét nemnek, ovis korosztálynak nagyon jó. Nekem azért tetszik, mert eredeti történetek vannak benne, mivel nekem kimaradt gyerekkoromban, így nekem is izgalmas mi fog történni. Nálam a hallgatóüság egy két és fél éves kislány, és egy 5 éves kisfiú, mindketten szeretik.

  bookline.hu/search/search.action

  Többféle van, mi sorban hozogattuk ki őket a könyvtárból. (azt hiszem nálunk a Szia világ volt az első.Sokat járunk, ott derül ki hogy miből lesz kedvenc.

  Marék Veronika, Janikovszky őket mi is szeretjük szintén.

 • 2009.04.07 16:05:27bohar

  Janikovszky angolul is kapható

  hát új kifejezéseket, szavakat biztos találtok ezekben is, főleg ha a Bartos Erika könyvei is tartalmaztak ilyet, ezek csak még inkább

 • 2009.04.07 16:08:56verkaverka

  Kipikopi, az en gyerekem eppen kulfoldon elo masfel eves volt mikor beleszeretett Janikovszkyba...

 • 2009.04.07 16:11:50Kipikopii

  2009.04.07 16:00:39 verkaverka -> na, ezzel a mondattal en meg nem talalkoztam, de vicces volt. En az ilyet onkentelenul javitom.  Ha te is kulfoldon elsz, akkor tudsz segiteni abban, hogy hogy lehet olcson postaztatni konyveket. Vagy Ti is mindig hozatjatok barattal, vagy rokonnal? Mi most sokaig nem tudunk hazamenni, es mar megint gyulik a lista...

 • 2009.04.07 16:18:46Kipikopii

  bohar: koszi az infokat. Hat, igen, a magyar konyvtar nekem is borzasztoan hianyzik. Az itteni gyerekkonyvtar csodalatos, de nem magyar konyvek vannak benne.  Egyebkent en nagyon ajanlom a Naphegykiado-n kivul a Csimota koteteit is. Van peldaul az Allatok a tubusbol kiadvany, amirol mindenki ugy gondolta, hogy a kepzomuveszeti alkotasok es a versek tul komolyak, unalmasak egy gyerek szamara. Szerencsere az en 4 evesemet ez nem befolyasolta es par olvasas utan kivulrol fujta az osszes verset es szerette keresgetni az allatokat a kepeken.

 • 2009.04.07 16:35:27bohar

  Kipikopii : milyen országban vagytok?

  Ismerem azt, nekem is tetszenek, bár a gyerekeken még nem teszteltem.

 • 2009.04.07 16:41:27Vakmacska

  Kipikopii, a lányom négy és fél éves múlt.Sztem nincs sok Magyarország-specifikus infó benne, az óvó nénit el lehet magyarázni ha nincs arrafelé, meg aztán régen írták azt a könyvet, van pl. fűtő bácsi is benne, sztem a modernebb épületekben ilyen sincsen, de attól még érti.

 • 2009.04.07 16:51:53verkaverka

  Nem tudom, nalunk mindig volt akkora forgalom hogy ne posta hozza a konyveket. (Egyebkent most otthon elunk de ez mindegy)

 • 2009.04.07 16:58:00Kipikopii

  bohar: most epp USA.

  Vakmacska: jo, koszi. Az ovo neni meg rendben van (tanarnak hivjak ugyan angolul, de mi otthon ovo nenikent beszelunk rola), a futo bacsit mar en sem ismertem szerintem. Pont tegnap neztunk egy konyvet, ahol a sotet erdei fahazikoban allt vilagitaskepp egy gyertya, mire a fiam megkerdezte, hogy kinek van szulinapja...

 • 2009.04.07 16:58:56Kipikopii

  verkaverka: jo, koszi. itt is van forgalom, csak mindenkinek tele van a borondje :-(

 • 2009.04.07 23:56:59bohar

  Ez a könyvajánló közelebb áll hozzám, ajánlom böngészésre hátha másnak is tetszik:

  blog.mamazon.hu/2009/04/amiket-mostanaban-olvasunk.html

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta