SZÜLŐSÉG

Húsvéti húsos vendégváró receptek

2009. április 2., csütörtök 11:00

A következő két héten húsvéti receptgyűjteményem darabjait osztom meg veletek. Ha csemeténk elmúlt 1,5 éves gyerekbarát fűszerezéssel kóstolhatja.

Fűszeres túróval töltött csirkemell tekercsek

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé, 20 dkg juhtúró, 20 dkg tehéntúró, 1 tk. dijoni mustár, 1 tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, baconszalonna, só, bors, fokhagymakrém (helyette zúzott fokhagymát használtam), 1-1,5dl főzőtejszín (a 2 dl-es doboz tartalmát mind ráöntöttem)



A csirkemellet felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. Sóval, borssal, fokhagymakrémmel fűszerezzük. A túrókat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a tojást, sót, borsot összekeverjük. Ezzel megkenjük a hússzeleteket, feltekerjük, megtűzzük, áttekerjük baconnal. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt. Előmelegített sütőben letakarva 30 percig sütjük, majd fedő nélkül 20 percig kb. 220 fokon.



Ezt a receptet anyu találta egy szakácskönyvben, én annyit változtattam rajta, hogy csak tehéntúrót használtam (mi ezt szeretjük) és akkor épp nem kaptam emberi fogyasztásra alkalmas pipimellet, de volt gyönyörű pulyka medalion. A szép vastag szeleteket kettőbe-háromba vágtam vastagságtól függően, a kisebbeket csak szétnyitottam, mint egy könyvet, így nagyon helyes Csipet méretű tekercseket kaptam. Ha szorosan rakjuk az edénybe, nem is kell őket megtűzni. Tört krumplival tálaltam, de bármilyen köret passzol hozzá.

Fokhagymás-tejszínes csirkecomb

Hozzávalók:

4 személyre: 8 db felső csirkecomb, 25 dkg kockázott húsos szalonna, 1 db vöröshagyma, 50 ml konyak,6-8 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, őrölt fehér bors, só, 2 dl főzőtejszín, 2 dl zsíros tejföl,1-2 ág friss rozmaring



A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A vajban kisütjük a szalonnát, a pörcöket kivesszük, és a zsírban szép ropogósra sütjük a megmosott, lecsepegtetett, fűszerezett csirkecombokat, majd kiszedjük. A zsírt közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a konyakot, és pár percig forraljuk. Közben a tejszínbe és a tejfölbe belevágjuk az egyik rozmaringágat. A konyakos hagymában átfuttatjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a fűszeres tejszínt. Jól kiforraljuk és visszahelyezzük bele a csirkecombokat és a kisütött szalonnát. Az egészet lefedve kb. 20 percig főzzük, vagy sütőbe téve készre sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Nálunk ez az étel aratta a legnagyobb sikert, a farsangi menünél már említettem, hogy mi nem iszunk alkoholt, ezért a konyak ebből is kimaradt. Valamint a szalonna is, de ez véletlenül. Az történt, hogy Szeleburdiné mindent bevásárolt, csak a szalonnát nem és természetesen ez akkor derült ki, mikor a hús előkészítve, a rizs főtt, a receptben pedig ott tartottam, hogy "vajban kisütjük a szalonnát..." nyúlok a hűtőbe és a szalonna sehol. Kevés olívaolajat tettem a vaj alá, hogy ne égjen meg és a család előtt mélyen hallgattam a dologról, így a hiba senkinek nem tűnt fel, legközelebb kipróbálom szalonnával. A férjem nem szereti a pipicombot, ő pár szelet pulykacicit kapott.

Thüringeni sertéskaraj

Nagyon finom étel, és nagyon egyszerű az elkészítése. Az elkészítésnél közöltek szerint tartsuk be az utasításokat. Pl. sütési idő, pihentetés!

Hozzávalók:

4 személyre: 8 szelet sertéskaraj, (kb. 12-15 dkg/db), 4 db vöröshagyma, 1dl olaj, só, őrölt bors, kakukkfű, 3-4 dl tejszín (az 5 dl-t mind ráborítottam)



A húst klopfoljuk, a hagymákat megtisztítjuk, karikára vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajban mindkét oldalukon jól megpirítjuk. Majd kivesszük a húsokat, és a visszamaradt olajban megsütjük a karikára szeletelt vöröshagymát. Tűzálló tálba rétegezzük, először egy sor húst, kakukkfűvel megszórjuk, a lesütött hagymával beborítjuk és kevés tejszínnel leöntjük. Majd ismét a hús következik, fűszerezzük, és a maradék hagymával befedjük. Végzetül annyi tejszínt öntünk rá, hogy ellepje. Az így előkészített húst lefedjük és 24 órán át, a hűtőben állni hagyjuk. Elkészítéskor a hideg sütőbe rakjuk és fedetlenül, 150 °C fokon kb. 2-3 órán (légkeverésesben max. 2 óra) át vajpuhára sütjük. Krumplipürével tálaljuk.

Szerintem ez a recept eszményi vendégváró! Előző nap elkészítjük, reggel csak be kell dugni a sütőbe és még a vendégek érkezése előtt elkészül a köret. Részemről szívesen konyhatündérkedem, de ha vendégek jönnek, előnyben részesítem az olyan ételt, ami elvan nélkülem a sütőben, így konyhai gályázás helyett beszélgethetek a vendégekkel. A recept karikára vágott hagymát ír, én viszont nem vagyok olyan ügyes, mint a szakácsok, ezért a hagymákat félbe vágtam majd így szeleteltem (fél főre). Szerintem biztonságosabb, a végeredmény szempontjából mindegy, hogy karika vagy fél karika, és ha nem muszáj, nem növelem a kötszergyár bevételét. Mint az a képen is jól látszik, nem volt kedvem krumplipüréhez, csak sima vajas tört krumplival tálaltam.

Mesianyu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.04.02 15:19:55kriszi

    Mazsola, ezt a töltött tojást kipróbálom. Imádom a hidegkonyhás kajákat, ha nincsenek túlbonyolítva :)

  • 2009.04.02 15:30:24mazsola84

    Próbáld ki nagyon finom, főleg, hogy több lesz a krém mint amit vissza tudsz tölteni a tojásokba, azt meg jól meg lehet enni frissen piritósra kenve.



    Értem én, hogy gyerekkel meg napi 3 óra alvás mellett nem a díszítés a legfontosabb dolog, csak akkor ne küldjön be képeket.

    El lehet ezt úgyis rendezni, hogy körberakod a rizst és a közepébe hagysz egy lyukat és abba rakod a húst. Mindjárt jobban nézne ki.

  • 2009.04.02 15:31:30mazsola84

    Na elmentem főzni (valami szépet) :)))

  • 2009.04.02 15:34:35hallohallo

    hihi, nekem elvileg szakmámból kifolyólag bántania kéne a szememet a homályos képeknek (most a kompozícióról, miegyébről ne is beszéljünk), de itt nem bántja.

    a tejben-vajbanon bántja, mert ott a hujdesznobokvagyunkésmilyenextraigényesek-körítés mellé totáltréhomályos és ronda képeket rittyentenek.

    itt nem bántja a szemem, mert nekem ez kb eligazítás és segítség, hogy hogyan is kell tekerni azt a húst, fel van-e darabolva a csirke, stb.



    de most egy kicsit szomorú vagyok, mert mindig szoktak tetszeni a receptek, és nagyon vártam az újabb eresztést, viszont mi ilyeneket itthon nem eszünk :(

    nálunk egyáltalán nem megy a hús+krumpli/rizs kombó, sőt húst is alig eszünk, szalonnát meg pláne elvétve (le van fagyasztva fél kiló kockázott szalonna, talán jövőre elfogy).

  • 2009.04.02 15:40:09hallohallo

    jé, Okoska, most olvasom, hogy azt mondod, legyen háromféle dolog mindig a tányéron, gabonaféle, hús és zöldség.

    a dietetikusunk szerint egészségesebb, ha nincs mind a három, konkrétan hús és gabonaféle/krumpli ne legyen együtt. zöldség az mehet mindennel.

    ez nem azt jelenti, hogy akkor egy összetevőt kihagyunk teljesen az étkezésből, hanem hogy egy étkezésen belül nincs mondjuk hús.

  • 2009.04.02 15:44:45Nilüfer

    Na, most néztem vissza..minek a kép? nemtom..mondjuk, mert aki kezdő szakács, annak meg kell nézni, hogy tekerje rá a bacont a husira..mittomén:DD

    Én nem minősítem, máés hogy terít, vagy milyen a tányérja.Hozzáteszem, én pl. más kötretekkel tudnám elképzelni ezeket a husikákat, de itt ötletelésről van szó, ez nem egy kajablog, ahol elvárom, hogy minőségi legyen a fotó.Ez-hogy úgy mondjam- egy családi fénykép, nem műtermi.Van-e közöm a terítőhöz, meg a tányérhoz? NIncs.Ellenben túrót eddig nem töltöttem husiba, ma megtudtam, hogy azt is lehet-kivéve ha kóser kaját akarok:DDDD



    ne kötekedjetek, lányok, nyomassatok sok jó, egyszerű receptet az ünnep előtt!!:DDDD

  • 2009.04.02 15:46:23littlered

    okoska kicsit megkeverte, a szín a lényeg, különböző szín=különböző vitaminok, ásványi anyagok stb.

  • 2009.04.02 15:48:08littlered

    Ha megnövök, sütök kalácstésztában sonkát.

  • 2009.04.02 15:52:46bohar

    Nekem is kell a fotó, először is, hogy egyáltalán legyen, másodszor az is számít, hogy milyen, a tökéletes-általam olyan német stílusunak nevezett nem tetszik, a Jamie Oliver-es ételfotó receptek jönnek be.

    A szép ételfotó apróságokon is múlhat, aki laikusként kedvet érez ételt fotózni könnyen, egyszerűen használható jó tanácsokat találhat róla itt:

    nosalty.hu/etelfotozas

    Apróságokon múlik..hogy jól nézzen ki

  • 2009.04.02 15:54:35Temptation

    Okoska: tulajdonképpen Neked is be lehetne szólni, mert a "saját fősztöd" az hibás, ugyanis az "főztöd", a főzni igéből képzett főnév.

  • 2009.04.02 17:43:51mesianyu

    Köszönöm az építő jellegű kritikát. Nincs érzékem a díszítéshez, azért próbálkoztam, de mikor a rizshalom ötödszörre hullott atomjaira, közben Csipet már harmadszorra követelte a repetát, elment a kedvem a formázástól. A fényképeket azért készítem, hogy lássátok kb hogy fog kinézni ha elkészül. Nem rég költöztünk, az előszoba szekrény még nincs kész, a majdani tartalma, amik nélkül tudok élni, többek között a terítőim is plafonig halmozott dobozokban várják a sorukat. Ezer bocs de nincs kedvem az egész kupacot átrámolni néhány terítő miatt. A számlaszámom szívesen megadom és ha összejön a Zsolnay készletre való már rohanok is a boltba. Viszont abból is fehéret fogok venni én a fehér tányérokat szeretem.

    Aki kipróbálta valamelyiket feltétlenül írja meg, hogy sikerült!

  • 2009.04.02 18:30:46soci

    Mesi! Légy mindig önmagad, szívedre ne vedd!;-)) És klasszak a receptek, tényleg, az első a legszupibb nekem!

  • 2009.04.02 18:39:12macskaszemű

    Köszi a recepteket, nagyon jól hangzanak. A képekre csak ránéztem, a miheztartás végett, úgyhogy utólag, a fikázást olvasva mentem vissza, miről is beszélnek... Remélem, pár kényes picsa nem veszi kedvedet, én nagyon várom a folytatást.

  • 2009.04.02 18:43:08dit7

    Mesi, nekem az tetszik a receptekben, hogy ahogy leírod már mennék is megcsinálni, mert látszik rajtuk hogy sokszor próbáltad, és a legapróbb dolgokra is kitérsz, pl. hogy egy tartalmasabb leves után szoktál kakóscsigát kínálni, és tényleg, az úgy pont elég is.. Gyerekek is szeretik biztos, házias és finom kaják, és nekem nem lesz nagyobb az étvágyam attól mert a rizs pohár alakú sőt.. pffff.

  • 2009.04.02 19:00:02macskaszemű

    Ja, igen, ami lemaradt :)

    Ha olvasom a recepteket, azonnal mennék csinálni, de fele cucc sincs itthon, +nyakamon a gyerek, el kell halasztanom, sajnos.

  • 2009.04.02 19:05:05Yakamoz

    Mesianyu: ezek most annyira nem tetszenek, viszont el kell, hogy mondjam, hogy a február 17-i receptek közt a tejfölös husi annyira megfogott, hogy még aznap megcsináltam! Jól bekajáltam belőle, lefeküdtem aludni ebéd után, és 2 óra múlva arra ébredtem, hogy folyik a magzatvíz. Másnap hajnalban megszületett a kislányom. :)



    Szóval, köszönöm a receptet, nekem bejött! :D

  • 2009.04.02 20:49:51raszta macska

    Hm, hát elég érdekes, hogy ha valaki esetleg kritikál merészel megfogalmazni, akkor rögtön "kényes picsa" (nagyon "inteligencs" megszólalás volt...), illetve akkor mesianyu rögtön vérig sértődik.

    Pedig sajna vele jár, hogy a kritikát is le kell nyelni, én néha elgondolkodom rajta, Tündéék hogy a fenébe bírják szó nélkül, ami egy-egy cikk után zúdul a nyakukba.



    A tányérokkal szerintem semmi gond, a sima fehér pont az, amibe nem lehet belekötni, a terítőt nem is néztem, de a kaját igenis el lehetett volna gusztusosabban rendezni, mondjuk ha a csirkecombos tányér nem lenne mindenhol maszatos a szélén, már sokat dobna rajta. Nekem a képek csalódás volt a múltkori után, ha ennyi kritikát nem lehet "benyelni", akkor bocs, de...



    De a fűszeres túrós húshoz már megvettem a hozzávalókat. :)

  • 2009.04.02 21:10:18wish73

    raszta macska, ez a különbség az olvir és a hivatásos között

  • 2009.04.02 21:24:08Pandi

    Raszta macska, dettó.

    Kíváncsi vagyok (na jó, annyira nem), hogy macskaszemű magát milyen picsa kategóriába sorolja, ha ennyivel már ki lehet nála érdemelni a "fikázó kényes picsa" címet.

    Azért kommentnek az övé sem volt kutya, ha már...



    A receptek viszont tényleg jók, nemcsak nekem tetszenek, hanem a páromnak is.:)

  • 2009.04.02 21:29:23raszta macska

    Pandi és végülis ez a lényeg, nem?

    :)))



    wish73, oké, de kicsit furcsállottam a kirohanást mesianyutól, honnan a fenéből kéne tudnunk, hogy mikor költöztek és hol tárolja a terítőket, bár továbbra sem értem, miért volt lényeges a terítő?

  • 2009.04.02 21:34:19Pandi

    Dehogynem!:)



    Mondom, én itt nem is ragaszkodnék a képekhez, de persze nem is bánom, hogy vannak.

    A jó öreg Horváth Ilonában sincsenek fotók, max. 100 oldalanként egy rajzolt malacfej és mégis majdnem mindenkinek megvan.:)



    Raszta, írok neked mindjárt amott, jó?:)

  • 2009.04.02 21:37:02raszta macska

    Ok, akkor azt még megvárom.

  • 2009.04.02 21:38:03macskaszemű

    Bocs, ha szavaim megsértették csipkés lelkedet. Szerintem ahhoz kell egy kis "inteligencs", hogy ne az legyen az első, ugyan mibe lehet belekötni. Nagyon trének tartom, ha valaki képes azért kommentelni, hogy a terítőt, tányért leszólja. Nem jön be. Kisstílű.

    Nekem nem úgy tűnt, mintha a szerző megsértődött volna, épp csak leírta, miért is nem ez a néhány kép élete fő műve.

  • 2009.04.02 21:39:14Pandi

    El is ment, de miattam ne éjszakázz, ha fáradt vagy, inkább menj aludni, majd holnap megkapod.:)

  • 2009.04.02 21:42:10Pandi

    Macskaszemű, akkor szerinted csak a pozitív dolgokat szabad leírni egy olvirba?

    Ha Mesianyu a kritikák zömét nem vette a szívére, akkor te miért kényes picsázol le másokat, ráadásul általánosítva, nem nevesítve, hogy kikre gondolsz.



    Persze, az ilyenre mindig rá lehet fogni azt a végtelenül népszerű dumát, hogy "akinek nem inge..."

  • 2009.04.02 21:43:18wish73

    raszta m, basz, hosszú lett ez a név.

    persze, hogy persze. engem még az is zavart, amikor egyszer huhhh beszólt, h térjünk vissza a poszt eredeti témájához, mert elkanyarodtak a dolgok. pedig nem vicceskedős, direkt szétoffolós volt, csak úgy alakult. nem először a poronty életében. úgyhogy valóban nagy önuralmat igényel a magasról vagy kívülről szemlélni. nem is szokott menni senki olvir-nak. nekem sem menne, de nem is írok

  • 2009.04.02 21:55:35cinyó

    Megéheztem :D Legalább egyet ki akarok próbálni húsvétkor, ki melyikre szavaz? :)

  • 2009.04.02 21:57:38macskaszemű

    Pandi

    Tényleg nem nevesítettem, most nincs kedvem másolgatni, de van az elején néhány idefröcsögés, hogy ez milyen szar, rájuk gondoltam. Nyilván le lehet írni, ha nem tetszik valami, ez nem kérdés. De lehet kedvesen, emberi módon, amolyan "ejmiakőtyúkanyó" stílusban, és lehet rosszindulatúan. Ezek között van különbség, remélem érted :).

  • 2009.04.02 22:11:33Pandi

    Macskaszemű, én értem, legalábbis azt hiszem.:)

    Ennek megfelelően próbáltam is úgy fogalmazni, hogy Mesianyunak ez ne legyen bántó és érezze, a receptjeinek nagyon örülök és ez a lényeg, a másik csupán egy részletkérdés.



    Viszont azt nem tudom eldönteni, hogy a te hozzászólásod, amelyikben a kritikusabb hozzászólókat fikázóknak és kényes picsáknak nevezed az hol kedves vagy emberi módon megfogalmazott, nekem inkább olyan "ejmiakőtyúkanyó" stílusú és igencsak rosszindulatú.

    Csak éppen nem Mesianyu, hanem mások irányában.



    De mindegy, persze előfordul ez szinte mindenkivel, csak te sokkal durvább voltál szerintem, mint akiket kritizáltál (hiszen ők nem is Mesianyut, csak a képeket kritizálták).

  • 2009.04.02 22:28:47macskaszemű

    Ez igaz. Belátom. Nem erényem a higgadtság, de ez már nem fog változni. (Amúgy nálam az a fenti, csúnyácska szófordulat -bármily furcsa-nem takar rosszindulatot.) Jó éjt! :))

  • 2009.04.02 22:33:19Pandi

    Hát az nekem sem (mármint a higgadtság).:)

    Jó éjt.:)





    Raszta, neked is, remélem, te megkaptad, én még semmit, de menten beájulok.:))

  • 2009.04.03 13:16:47bmbsz

    azért van valami bájos abban, hogy raszta macska azon nyafkázik, miért nem fogalmazhat meg kritikát, és hogy ezt miért nem viseli el mesianyu...



    a rózsaszín énje - ha jól emlékszem - nagyobb hisztiket levágott egy-egy neki szóló megjegyzés kapcsán :)



    abban mindenesetre megegyezhetünk, hogy a kritikát senki sem viseli el. a szerkesztőknek meg munkakötelességük megpróbálni figyelmen kívül hagyni azt (én pl. főszerkesztői utasításra a cikkeimre kapott hsz-ekre nem is reagálhatok). Az elején nem értettem, miért van ez így, aztán rájöttem, hogy hamar eldurranna a fejem, ha elkezdeném :))

  • 2009.04.03 13:18:07bmbsz

    mesianyu, egyébként meg rajongok a rovatodért, ha tudnád, hány finom vacsora köszönhető neked! :)

  • 2009.04.03 13:23:21Veg_

    Gyorstipp diszitésre fanyalgok elhallgattatására késöbbi recipéknél ;-)

    Muter mindig diszitette - nekem, mert fater agylobot kapott tőlem - a kaját. Főleg mosolygó arcokat csinált, marha egyszerüen:

    Krumplipüré középen, villával haj, szem, száj rajzolva rá, kalapja a hus, rá tollnak egy szem uborka,

    Rizs vagy rizibizi merőkanálban kupacolva két kupac, felette a haj a hus, szájnak uborka, szemnek retek vagy répakarika.

    Egyéb krumplira friss petrezselyem igen apróra vágva, vagy pláne, ha petrezselymes ujkrumpli. Husin megcsinálva az arc, salátából, répakarikából, ilyesmi.

    Ha zöldség a köret, akkor elrendezte azt arc formára, friss zöldféléből a mosolygós száj és a szemek, kalap/haj a hus.

    Apróhusnál a szem, száj, ilyesmi volt a husból, ha friss zöldféle (pl. saláta)

    Ezek gyorsak, egyszerüek, és totál passzol a porontyhoz a diszités :D (akinek meg nem tecc, menjen gasztroblogra :)



    Az tényleg jó lenne, hgoy világos kaja sötétebb vagy mintás tányér, világosabb teritő, sötétebb vagy szines kaja mehet a fehér tányér (nekem ezek a kedvenceim mellesleg), alá sötétebb, mintátlanabb teritővel. Hajrá ;) (ezek nekünk tul zsirosak :()

  • 2009.04.03 13:40:01raszta macska

    bmbsz, ha valaki olvirként beküld bármit, akkor be kell vállalnia a kritikát is.

    Meg is sértődhet felőlem, de fel kell készülnie rá.



    Azt meg már megfigyeltem, hogy imádsz belémkötni, akármilyen nickem is van. Ennél nagyobb örömöd sose legyen az életben, kedves.

  • 2009.04.03 15:12:00bmbsz

    raszta, nem, nem imádok beléd kötni, ez egy megjegyzés volt, de a reagod engem igazol :)))



    (eddig egyszer kötöttem beléd, a kiskutyánál. ott pedig nem én voltam az egyetlen.)



    a főzéshez: mesianyu, nem akarsz egy szendvicskrémes posztot? imádom a szendvicset, de a kőrözöttön és a tojáskrémen (az avokádó hidegen hagy) kívül nem nagyon találtam étvágygerjesztő recepteket...

  • 2009.04.03 15:25:09mammina

    valahogy en hideglelest kapok a fekete tanyertol. barmibol a feketetol :-)

  • 2009.04.03 15:37:18raszta macska

    Fekete ruhád sincs?

  • 2009.04.03 15:54:56Vakmacska

    Van fekete tányér, a Hegedűs Bello éttermeiben volt anno divat (90es évek), lehet ma már nem sikkes, de akkor nagyon menőnek számított.



    Zuram úgy csinálja a rizst, hogy a kisebb fajta borospohárba teszi és onnan borítja, így lesz szép gömbölyű formázott. Nekem bevallom általában ehhez sincs türelmem, az én kajáim római tálban nagyon fotogének, ha egyszer megbontom, annyi.



    Amúgy ez itt semmi ami posztfikázás címen megy (kivéve ha kirándulnak a gumicukros vagy egyéb bérhülyék), én a minap kint virítottam az Index címlapon egy napig, hát ami ottan ment! (amúgy nézik vagy öten a folytonossági hiányban szenvedő blogomat, ha épp nem linkeli a poronty, és ez így van jól...), de még ez is az elviselhetőség határán maradt, sőt magamra is büszke voltam bmbsz, ha jól emlékszem csak egynek szóltam be, azt is az ilyenkor alkalmazott csúnya szavak nélkül...



    Mesianyu, húsvét idején csinálom a kakaóscsigákat! mivel én inkább főzök mint sütök, magam is kíváncsi vagyok!

  • 2009.04.03 17:28:19bmbsz

    Vakmacska, igen, ebben ez a nagyon nehéz. Nekem akkor nagyon nehéz megállni, hogy ne szóljak hozzá, amikor ködösítenek és mindenféle urban legenddel próbálnak megvétózni egy mikroöko-elemzést, és még személyeskednek is... De kibírom, és abból építkezek, hogy van, akinek tetszik és van olyan kommentelő, aki helyesbít :)



    A legbrutálisabb az ebben, hogyha elkezdeném az aprólékos válaszolgatást, akkor időm nem maradna semmire. Ezért nem szabad elkezdenem sem, mert meredek a lejtő...

  • 2009.04.03 18:28:46Brumibaby

    Bocsánat, van valami kétharmados törvény arról, hogy Olvir posztolónak mindent el kell tűrni, ha már írt egy posztot?



    Nem arról volt szó, hogy kimoderálták a mesianyu posztját kritizálókat, hanem arról, hogy adott egy magyarázaot, miért ilyenek a fényképek meg a terítő. És ha megbántódott, akkor megbántódott, miért ne? Tündéék posztírásra buzdítanak mindenkit, és tudtommal nem feltétel, hogy csak rinocéroszbőrű terézanyáknak szabad írni.



    Különben is, mesianyu képes és visszadob kenyérrel... (biztos van olyan receptje is)

  • 2009.04.03 18:44:10verkaverka

    Ez egy olvasói poszt könyörgöm, miért csinálna úgy mintha ő lenne Nigella Jamie Tim stb konyhája??? AKinek ettől elmegy az étvágya a gyaníthatóan sosem eszik. Nekem pl az jutott eszembe róla hogy éhes vagyok. Sosem rossz eredmény egy receptfotónál. :)))

  • 2009.04.03 19:29:59raszta macska

    Mesianyu, ha még olvasod!



    Megcsináltam az első receptet, nagyon finom lett.

  • 2009.04.03 19:59:33mammina

    raszta macska nem, nincs fekete ruham sem!



    okoska onnan jott a fekete tanyer, hogy tobben mondtak hogy sotet tanyeron jobban mutatna a cucc :-)

  • 2009.04.04 12:49:46Kaliff

    Miért nincs még egy külön gasztroblog oldal a velveten?

    Szuper kaják, receptek minden mennyiségben!



    Most ne kezdjetek el osztani, hogy mindmegette.hu, mert azt max akkor nézem meg ha nincs ötletem mit főzzek, míg az index.hu-t és a velvet.hu-t mindennap!

    Szóval kellene egy gasztro oldal is, ugyanúgy mint a poronty.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta