SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: A szülők megmentője

2009. március 27., péntek 08:00

Újabb péntek, újabb programajánló, ismét egy hétvége, amikor reménykedhetünk abban, hogy kipihenjük végre magunkat, s kikapcsolódhatunk a munka robotjából. Egyszerűbben fogalmazva, legfőbb vágyunk, hogy pihenhessünk, ez pedig mindenkinek mást jelent. Van, aki csak úgy érné el az ideális állapotot testileg-lelkileg, hogy alszik, nem tenne mást, legszívesebben reggeltől-estig horpasztana a paplan alatt. Van viszont, akit az aktív pihenés sokkal jobban feltölt, így szíve szerint egész nap csak a rózsáit metszegetné, vagy a műhelyben csiszolgatná az éppen aktuális büttyentyűjét. Két ember persze akkor él szerencsésen és boldogan együtt, ha a paplant és a büttyentyűk birizgálását összehangolja, még akkor is, ha esetleg mind ketten ellenkező vérmérséklettel és igényekkel rendelkezik (jó, hát ez esetben nehezebb a csiszolódás).Aztán megszületik ennek a két embernek a gyermeke, aki természetesen egy harmadik fajta elfoglaltságra vágyik. Olyannyira, hogy ha a pár nem elégíti ki az igényeit, hogy is fejezzem ki magam, nemhogy paplan alatt horpasztás és büttyentyű-szerelés nem lesz, de jó eséllyel bontja le a drága gyermek a nappalit, konyhát, gyerekszobát, valamint a szülők idegrendszerét, s estére fáradtabb lesz a felnőttsereg, mint egy túlórával tarkított hétköznapon. Innentől kezdve megkezdődik a lavírozás, hogy a gyereknek is jó legyen, meg büttyentő-paplan párosnak is, akik tulajdonképpen már annak is örülnek, ha nem kell folyamatosan rohanni a sarj után, csak esetleg ülni a meleg bábszínházban és pihentetni az agysejteket.

BUDAPEST
Pozsonyi Pagony
Ezen a szombaton 16:00 órakor ZeneZug lesz a Pagonyban, ahol játékos keretek között vezetik be a gyerekeket a zene világába. A szombati aktuális hangszer a hegedű, s természetesen a meghívott vendég egy „hegedűs” lesz (belépő: 500 forint). Ezen kívül minden pénteken ötkor Mesélő Pagony címmel óvodásoknak és még kisebbeknek tartanak foglalkozásokat, diavetítéssel, rövid mesékkel, közös játékkal, rajzolással, akár két éves kortól. A belépés ingyenes.

Néprajzi Múzeum
A Néprajzi Múzeumban a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó háromnapos rendezvényt szerveznek, péntektől vasárnapig, népi és iparművészeti tárgyak vására elnevezéssel. A program keretében kézműves foglalkozás, táncház és különböző koncertek lesznek, pénteken 18:00 órakor Reneszánsz est, szombaton 13.00 óra Mesedélután tánctanítással, valamint többek között vasárnap 16.00 órakor A MásSzínTér nemzetközi színházi fesztivál előadása Mrozek: Emigránsok lesz látható.

Budapesti Művelődési Központban
Már pénteken hétvégi hangulatot szívhatunk magunkba a BMK-ban, 27-én ugyanis a Szabadegyetem (ehhez persze nem is kell hétvégi hangulat) keretében a A Millenium eseményei a fővárosban címmel lesz előadás 18.30, azon belül a Nagybányai művészet lesz a fő téma.

Anno mesebolt
Ezen a héten is érdekes programokkal várja a gyerekeket a mesebolt, 10:00 órától közös festésre és rajzolásra invitálják az érdeklődőket a szervezők.

Budavári Művelődési Ház
Szombaton, 17:00 órától Anna néni Duna parti játszóháza lesz a művelődési házban, kézműves játszóházzal és beszélgető házzal kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A belépő: 400 forint, a Téka-táncházi belépő érvényes.

Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház
Megint a szomszédságunkban lép fel a Kolompos a szokásos vasárnap délelőtti táncházával. S míg egy korosztály kinőtt belőle (lányom), addig szerencsére mindig jön egy újabb csoport gyerek, akik örömmel táncolnak körbe-körbe, esetleg karikába és pörgetik a csinos szoknyájukat Levente vezérletével.

Tanoda
A Tanodások vasárnap biciklitúrára mennek, azaz kerékpáros emléktúrát szerveztek, a részletek az üzenőfüzetben találhatóak. Akinek tehát be van ragasztva, jöjjön el.

VIDÉK
Szentendre
A Szentendrei Képtárban szombaton 14:00 órától családi nap lesz a Stonhenge-től Budakalászig című kiállításon. Olyan érdekes foglalkozással várják a látogatókat, ami garantáltan leköt majd kicsiket és nagyokat, agyagozhat kedvére minden bátor vállalkozó. A foglalkozás díja 300 forint.
A Pest Megyei Könyvtárban Palya Bea lép fel Álom, álom, kitalálom című műsorával, pénteken 10:00 órától, a belépő 600 forint.

Szigetszentmiklós
Ha nem vagyunk éppen a XVI. kerületben, akkor szombaton is van rá lehetőségünk, hogy Kolomposozzunk egy kicsit, méghozzá vidéken. Tavasz – Húsvét című előadásával szórakoztatja a közönséget az együttes 15:00 órától.

Székesfehérvár
Görömbő Kompánia - Táncba szőtt mese címmel szórakoztatják a gyerekeket a Bombon matiné keretében a Fejér Megyei Művelődési Központban 17:00 órától.

Nyíregyháza
Három a magyar igazság, s úgy tűnik, a Kolompos együttes igen szorgalmasan húzza a talpalávalót a hétvégén. Vasárnap ugyanis Nyíregyházán lépnek fel a Váci Mihály Városi Művelődési Központ és Gyermekcentrumban, 16:00 órától.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Szombaton belecsaphatunk már a lecsóba, egy kis Péterfy Bori Love Band koncerttel, 21:00 órától a Klebelsberg Kuno Művészeti és Kulturális Központban. Ha Quimbyre vágyunk, akkor elég, ha Gödöllőig zötykölődünk, mert a Trafo Club Gödöllő Palotakertben szintén 21:00 órakkor kezdődik a koncertjük, egyszóval tépelődhetünk, hogy melyikre is menjünk el. A múltkor fényeztem a romkocsmázást, hát most ajánlom is, még mindig péntekre a Szimpla Kertet (nyugi, romon belül maradunk, s még meleg is van). Hektor Pascal Ismert Lemezlovas varázsolja el a népet egész este. Ha pedig mégis inkább otthon maradtok esténként, éjszakába nyúló sorozat party-t is csaphattok. Aki izgalmakra vágyik, nézze a ef The Kill Point-ot, aki pedig csak szórakozni akar, akkor egy hamvába dőlt, egy évadot megért sorozattal üsse el az időt, amiért igazán kár, hogy nem folytatódott. A Six Degrees (hatodik kapocs) remek operatőrrel készülhetett, mert nem csak szórakoztató, de nagyon jó képvilága lett (nyilván ezért is szórakoztató). S, hogy nem vagyok sorozatilag naprakész, írjátok fel a két gyerek számlájára.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.27 08:47:33manka78

  Mindezt egy rövid hétvégén?.:))

  Holnap munkanap lesz.:(

 • 2009.03.27 09:40:13grmindenyssa

  Holnap munkanap lesz.:(

  Akinek meg nincs munkája, annak azért görbül le a szája. Isten se tud a kedvünkre tenni.

 • 2009.03.27 09:45:13manka78

  grmindenyssa !

  Miért mit vártál? Galambot?.:)

  Nálunk végül is tök mindegy, mert én babázok, az uram meg folyamatos műszakban nyomja. Csak azért írtam, mert sokan elfelejtik. Márc. 15. vasárnap volt, több ismerősöm rácsodálkozott, hogy jéé minden zárva van. Ennyire tudja az ember néha, hogy milyen nap van.:)

 • 2009.03.27 11:00:04Subbantósdi

  Ez nem igazi hétvége, mert szombaton dolgoznia kell a férjemnek, így nekem igazából hat napos munkahét a két gyerekkel, és marad a hetedik nap, amikor négyesben vagyunk itthon. :o(

 • 2009.03.27 11:56:00www.faltetovalas.hu

  Sajnos rövid lesz.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta