Újságírói díjat kaptunk "A mamák inspirálásáért"

A Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGyT) szakmai elismerésben részesítette azokat az újságírókat, akik 2008-ban a leghitelesebben közvetítették a korszerű babatáplálás ismereteit. A Társaság négy különdíjat is kiosztott, amelyből az egyiket a Poronty kapta "A mamák inspirálásáért"."A Társaság rengeteget tanult a kommentekből, amit ezúton is köszönünk az olvasóknak.



A Magyar Gyermekorvosok Társasága 2008 májusában indította el Cumisüveg és Tudomány néven átfogó csecsemőtáplálási felvilágosító programját. Egy reprezentatív felmérésből ugyanis kiderült, hogy számos korszerűtlen nézet él az édesanyák fejében arról, hogyan járulhatnak hozzá kisgyermekük megfelelő tejalapú táplálkozásához a fejlődés szempontjából kritikus első évben. A több mint 2000 gyermekorvost tömörítő szervezet úgy látja, további felvilágosításra van szükség a csecsemőtáplálás területén azért, hogy a babákat nevelő édesanyák a legkorszerűbb elvek szerint tudják gyermekeiket táplálni.

A korszerű babatáplálással foglalkozó előadássorozaton kiderült, hogy túl sok tejterméket kapnak a 6-12 hónapos csecsemőka tehéntej megterheli a kisbabák veséjét és azt is megtudtuk, hogy a féléves babának napi egy liter folyadékra van szüksége. 

Köszönet illeti Wint, aki nélkül ez a cikksorozat nem valósult volna meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek