SZÜLŐSÉG

Sorversennyel kerül közelebb a kutyához a gyerek

2009. március 21., szombat 13:30

Földön fekvő, csaholó gyerekek találkozása a szétdobált kólás dobozokra allergiás környezetvédő kutyákkal. A Népszigeti Bemutató Csoport kutyás előadásán jártunk, ahol többek között az is kiderült, a kutyatámadásokért gyakran a rossz kommunikáció okolható, valamint azt is megtudtuk, hogy a jutalomfalat nem csak a kutyákat motiválja.

Miután nemrég kiderült, hogy a gyerekek a legtöbb esetben nem tudják, mihez kezdjenek egy kutyával, elkísértük a Népszigeti Bemutató Csoportot a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumba, hogy megtudjuk, hogyan is működik a kutya.

A kutyázást nem lehet elég korán elkezdeni, a jó kapcsolat kialakítását már óvodás- és iskoláskorban kellene tanítani, állítják a csoport tagjai. Éppen ezért bemutatókat tartanak országszerte, hogy megismertessék és jobban elfogadtassák a kutyákat és a kutyás társadalmat.

Nézzen kutyás képeket!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.21 13:57:24mesianyu

  Lehet egy ilyen előadás után nem félnék a kutyáktól.

 • 2009.03.21 14:03:57dijon

  Nagyon helyes ez a vizsla, ha nem boxereink, akkor vizsláink lennének:)

 • 2009.03.21 14:59:41foltos

  Az én unokáim kifejezetten jó viszonyban vannak a kutyámmal,persze azért a jó kapcsolathoz kell egy gyerekbarát kutya is.

 • 2009.03.21 16:50:24szofi01

  ez egy remek kezdeményezés volt:D

  végre...:D

 • 2009.03.21 17:02:00Tessina

  király! sok sikert!

 • 2009.03.21 18:18:16Chelly2

  Nálam a vizslák a nyerők!!! Épp a héten kaptam telefont meg képeket ingyen elvihető vizslakölykökről. Nem tudtam rávenni a párom. :( De igaza van. Van egy 10 éves kutyánk (ő keverék) és mellé már nem szeretnénk hozni másikat. Eddig én voltam az erős ilyen tekintetben, de amikor megláttam a vizslakupacot, totál elolvadtam. Na meg pár hét múlva bővül a család és nyilván a gyerek az első és egy kutyakölyökkel is foglalkozni kell...  Szerintem nagyon jó lenne, ha már az óvodákba lenne minden évben egy ilyen kutyás nap.

  Azt hallottam hogy kifejezetten sérült gyerekeknek van kutyás/lovas foglalkozás és nagyon jól fejleszthetőek a gyerekek egy állat segítségével is.

 • 2009.03.21 20:32:39Kipikopii

  aranyos! (es hasznos)

 • 2009.03.24 03:46:12vizsla_barat

  nekunk 6 honapos volt a vizslank,mikor a gyerek megjott. igy a kutya mar szobatiszta volt,nagyjabol benevelve. Igaz,majd szivrohamot kaptunk,mikor a haromnapos gyereket korbenyalta a kutya-de azota egyszer voltunk orvosnal egy elhuzodo kohogessel. Szoval a kutya szep lassan beoltja a gyereket kosszal,igy nem lesz beteg.

  Sajonos a kutya miatt a gyerek nem allt fel "idoben",csak maszott negykezlab,de igy legalabb mikor felallt mar szupereros izuletei voltak. Tovabbi elonye a kutyanak,hogy a gyerek megtanul esni es nem fog egy kis utestol orakat bombolni.

  Elso szavai is az volt: down, mivelhogy a kutyanak parancsolni kell:)

  A mi gyerekunk abszolute nem fel semmifele allattol (ez jo is,rossz is),de egyet maris tud,eves kozben nem zavarjuk a wufit,mert akkor morog.

  Volt olyan ejszakank,hogy a gyerek akkor hagyta abba a szivtepo sirast,mikor odavittuk az agya melle a kutyat. Nem tudni,miert,de nyugtatolag hat ra. Jah,es semmifele zajra nem ebred fel,mert megszokta a kutyaugatast.

  A kutyat lelkesen eteti,itatja,beulnek egyutt a kennelbe,teniszlabdaznak, takarohozasi versenyt rendeznek. Igaz,egy ideig a vizsla tudomast se vett a gyerektol,de mostansag kezdi eszrevenni es partnerkent kezelni.

  A kutya tanitotta meg a gyreeket lepcsot maszni le-fel. Egyebkent amit a gyereknek megenged a vizsla,nekunk reg harapna(jatekosan),neki mindent szabad. Egy karcolas nem esett rajta a kutyatol-szandekosan. Kisebb balesetek elofordultak,de ez benne van a jatekban,legalabb megtanulja,hogy sebesen erkezo vizslanak elsobbsege van.  Mi egyebkent abszolute ellene vagyunk a varosi kutyatartasnak,a vizslanknak kb 3 hold kertje van rohangalni,madaraszni,bekazni,stb. Szep es jo a termeszet behozatala a varosba,de ennyire ne legyunk kenyelmesek,vigyuk ki a gyereket egy tanyara es mutassuk meg neki testkozelbol a csirket,libat,lovat,hogy nehogy azt higgye,hogy a tej a dobozbol van,amit ugye a tejfarol szednek...

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta