Terhesek, miért vagytok godzillák?

A mellékelt képet terhességem harminckilencedik hetének végén csináltam, jelenleg még bennem van a baba és egyáltalán nem deformálódtam el, nem híztam el, nem vagyok godzilla, de legfőképpen ápolatlan és - akinek nem inge, ne vegye magára - igénytelen.



Tévedés ne esssék, most nem az jön, hogy jó az alkatom, meg genetika, stb. Nem, nem nagyon is nehéz volt ilyen formában maradni, semmi máson nem múlt, mint az önfegyelmen és a tudatosságon. A mai napig dolgozom, háztartást is vezetek, szóval mindent csinálok, amit kell, nem a szoliban múlatom az időmet.



1. Először is, valahogy egyetlen terheskönyben sincs az benne, hogy terhesen olyan éhséghullámai vannak az ember lányának, hogy nemcsak minden elé tett ételt, hanem szalvétát, asztalt, széket, partedlit is megenne. Ilyet én nem terhesen sosem éreztem. Persze voltak ellágyulásaim, de csak mértékkel. Azt kell, hogy mondjam, minden falat bűnözés megérte, iszonyú nehéz volt abbahagyni pár hari után. Könyörgöm, nyissatok ki bármilyen egészséggel foglalkozó újságot, nincs új a nap alatt, zöldség, gyümölcs, sovány hús, rost, azt kész. Kalcium és fehérje többletbevitelre odafigyelni, de másban tényleg nem kell változtatni. És ettől teljes mértékben arányosan fogtok hízni, mert azt azért ugye kell. Ha már itt tartunk, az orvosom jókat derül a "mennyit lehet hízni" kérdéskörön, mert a nők itt is becsapják magukat. A kiindulási súly 15-20 százaléka az ajánlott hízás, de kéretik figyelembe venni, hogy ez a súlyfelesleg nélküli indulást jelenti, ha esetleg befigyel itt-ott egy pár kiló, az már nagyon is jó lesz tartaléknak.

2. Miért felejtenek el a kismamák mozogni??? Minden tiszteletem a mindenféle terhestornáé, de valahogy rám a rezegtessük-a-szempillánkat-fél-óráig-balra-és-jobbra típusó mozdulatok nincsenek hatással, nagyon kevés a jó a foglalkozás. Szerintem különösebben nem is szükséges, kivétel a tényleg jó jóga. De most őszintén, ki tiltja meg azt, hogy napi fél órát gyaloglással töltsünk amúgy is, nem csak terhesen? Szerintem senki, nem kerül pénzbe, és nincs rá kifogás sem. És ha legalább ennyit megtesz valaki minden nap, nagy lépést tett a godzilla-forma elkerülése érdekében. Arról nem is beszélve, hogy a vizesedés megelőzésében is nagyon nagy szerepe van. Én ugyanúgy jártam a szokásos fitness órámra, mint eddig, természetesen szem előtt tartva, hogy van, amit nem csinálhatok, de ez nagyon kevés gyakorlat.

3. Hova tűnik a stílus?? Az utcán is látni érdekes jelenségeket, de az én kedvencem a nőgyógyászati magánrendelés. Egyszerűen nem hiszem el, amit ott látok, gyanútlanul azt hinné az ember, hogy ha rááldoz valaki nem kevés pénzt a vizitre, akkor valahogy odafigyel ezekre a dolgokra. Hát nem figyel oda. Csupa tornacipős, mackónadrágos, bő lebernyeges, zsíros hajú tüneménnnyel van tele a váró, megint tisztelet a kivételnek, nincs belőle sok. 99 százalékban a látvány meg van spékelve egy unatkozó tekintetű apuval, aki kötelességtudóan ül anyu mellett és nem nagyon érti, hogy minek kell eljönnie egy olyan vizsgálatra, ahol csak beszélgetés és méhszáj-vizsgálat történik. Amit gondolom az apuk nem néznek premier plánban végig, bár ki tudja. Tényleg, ezekre miért kell aput elcipelni? És miért nem lehet arra törekedni, hogy aki ránk néz, ne az jusson eszébe, hogy "jaj, szegény, terhes"?

Soha ennyi bókot nem kaptam a férjemtől és a környezetemtől, mint most, és igen, olyan mintha hájjal kenegetnének, állati jól esik. Nagyon jó volt így végigcsinálni a terhességet, pedig nem volt problémamentes, jó párszor hozták rám a frászt a gyerekkel kapcsolatban, nekem is volt a kartöréstől a toxémia-gyanúig minden, mégis igyekeztem a lehető legpozitívabban hozzáállni a dolgokhoz. Szóval próbáljatok meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzetek ki, mert ettől nagyon jól fogjátok érezni magatokat.

hozzászóli
Oszd meg másokkal is!
Mustra