SZÜLŐSÉG

Gyereknapló: Abigél kiszabadul a tél fogságából

2009. március 9., hétfő 08:00

Most már ki merem jelenteni, van rá némi esély, hogy mégsem zuhanunk mély depresszióba, nem ássuk el magunkat, és nem költözünk a Kanári-szigetekre, hiszen a héten már két olyan nap is volt, amikor nagy sétát tudtunk tenni a kellemes napsütésben, és roppant jól éreztük magunkat, Abigél és én. Tudom, tudom, nem mindenkinek olyan borzasztó a tél, mint nekem, de én már az utolsókat rúgom, a lányom pedig rám ütött, amióta hideg van, csak trónol a babakocsiban, egyetlen testrészét sem hajlandó kihúzni a jó meleg lábzsákból.Tudom azt is, hogy nem mindenhol oyan tragikus a helyzet, de mi fenn lakunk a hegy tetején, itt némi túlzásal még akkor is hó meg köd van, amikor a Bem rakparton tavaszi kabátban sétálnak az emberek. Ez volt az első hét, hogy Abigél ismét élvezettel lépkedett, turkált a kavicsok között, áhítattal nézte a focizó fiúkat a parkban, és hatalmasat csúszdázott, ugyanis végre, hónapok óta először nem volt vizes a csúszda. Mai is nagyot sétáltunk, nem gátolt minket ebben még a hatalmas szél sem, Abigél iszonyúan élvezte, hogy végre nincs hideg, nem fázik a lába, és hangosan kacagva kergette a szélben forgó faleveleket, miközben fejhangon sikoltozott, hogy pipi, pipi. Hát igen, városi gyerek szegény.Látszott rajta, hogy egy egészen új világ nyílik meg előtte. Ősszel, mire megtanult biztonságosan menni, már nem sokat tudott belőle élvezni, és most szinte újra felfedezi a kinti világot. Pedig már éppen kezdte magát négy fal között is nagyon jól feltalálni, roppant vicces időtöltési formákat talált ki. Egyik kedvence például, hogy leteszi a macit a földre a kanapétól kicsit távolabb, aztán felhasal a kanapéra, és próbálja egy kézzel elérni a maciját. Ha megvan, örül neki, és kezdi az egészet előlről. Aztán mostanában rájött arra is, hogy mások is esznek, nem csak ő, ezért naponta többször körbejár a lakásban, és mindent nagyon gondosan megetet, beleértve a nyolc labdát is. Mert a labdák is éhesek. A macit néha meg is itatja, ezt úgy kell elképzelni, hogy a fejére önti a teát.

Kifigyelte továbbá, hogy a tűzhelyre néha ráteszünk dolgokat. Mi többnyire edényeket, de ezt ő valószínűleg túl ódivatúnak gondolja, ezért szépen gondosan behordja az összes cipőt az előszobából, és csüccs felkiáltással szépen, precízen felülteti a cipőket a tűzhelyre. Kedvence még a zenehallgatás, ezt a tevékenységet nagyon komolyan űzi, beáll a hangszórók elé, lehajtja a fejét, és szép lassan jobbra-balra dülöngél. És mindezt nagyon sokáig. Ha megunta, odaszalad a magnóhoz, és fel-le tekergeti a volumét, kipróbálja mi az a maximális hangerő, amit még el tud viselni, (és amiért még nem szólok rá), röhög egyet, aztán letekeri.

De azért meg kell említenem, hogy néha értelmes időtöltéseket is kieszel, van például egy tíz kockából álló, egyberakható tornya, és már az egész tornyot fel tudja építeni egyedül. Egymásra rakosgatja a kockákat, nagyon jól kifigyelte, hogy alulra jönnek a nagyok, aztán az egyre kisebbek, és a végén szép tornyot épít, majd lekaratézza, és örül neki. Hát így töltjük mi itthon a hideg, téli napokat, és közben várjuk a kánikulát, a sokáig tartó, vietnámi papucsos, meleg nappalokat, és télikabát nélküli sétákat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.09 13:19:01Pandi

  Magenta, nálunk sem (legalábbis nem nagyon), bár van egy olyan érzésem, hogy neked szélcsendben sem lett volna olyan túlzottan nagy mehetnéked.

 • 2009.03.09 13:20:01madz

  nálunk a fiam nem kispályázik. most épp felfordította a porszívót és pörgeti a görgőkereket, meg emelgeti a vascsövet. asszem veszek neki bokszzsákot...

 • 2009.03.09 13:21:50Blueray

  Itt nálunk süt a nap és beküldte névjegyét a tavasz!!!

 • 2009.03.09 13:22:23Magenta

  Nem utállak, klasszul elvoltunk itthon, délelőtt rendet raktunk a buli után, délután nyomtunk egy Monopoly-partit, miközben a Zsebmacs a hangját próbálgatta mellettünk. :)  Isteni volt így is.  Csak némileg megtévesztő volt a ragyogó napsütés, ha kinéztünk az ablakon.

  Amíg nem kell kimennem a szélbe, addig nem zavar. :)

 • 2009.03.09 13:23:23Magenta

  Pandi, tegnapra hálisten majdnem teljesen rendbe jöttem, csak enni nem bírtam. A péntek-szombat volt nagyon kemény. Pont a legjava.

 • 2009.03.09 13:23:52macskaszemű

  Jó kis összefogalaló, nekem tetszik. A maci itatásánál majdnem a képernyőre köptem a kávét, nagyon el tudom képzelni :)... mint ahogy a hegyi viszonyokat is. Nekem akkor is célszerűbb gumicsizmát húznom, mikor a picit beljebb lakók már vígan körömcipőznek.

 • 2009.03.09 13:25:16Pandi

  Madz, az én fiam is imád mindent, aminek kereke van.

  De ő sem csak gurításra használja őket.:)  Szóval bokszzsákból is csak a kerekes kivitelűt ajánlom.:)

 • 2009.03.09 13:26:14Blueray

  A magam részéről rohadtul úúútálom a hólapátolást, ezért kevesen örülnek nálam jobban, hogy elolvadt minden (ami a hegyen, ahol lakunk nem is olyan kis dolog).

 • 2009.03.09 13:34:05manka78

  Nálunk jelenleg csend van. A nagy suliban, kicsi alszik, apjuk horgászik. Anya szusszan. A patent rend az az, mikor egyedül vagyok kitakarítok és 2 és fél percig tart, mert hazaérnek.:))) Nálunk mindhárom rumlis, a két gyerek és az apjuk is. Nálunk is tegnap sokan voltunk, még mindig lenne mit pakolásznom, de olyan jól esik ülni.

 • 2009.03.09 13:34:46manka78

  Blueray! A múltkor még szerettél lapátolni.:)))

 • 2009.03.09 13:37:06Blueray

  manka78:

  Akkor még igen. De azóta annyit lapátoltam, hogy televana.....m vele.

  Lapátoltam eleget, lapátoljon más is.

 • 2009.03.09 13:40:54Magenta

  Látjátok, milyen jó a panel? Mi belátjuk az egész Dunakanyart az ablakból és nem kell havat lapátolni. :)

 • 2009.03.09 13:41:35madz

  Blueray, én szívesen lapátolnék

  csak ahhoz fel kéne költöznünk a hegyre :)

 • 2009.03.09 13:42:17manka78

  Már akkor is mondtam neked, hogy rácsesztünk mi ezzel a kertes házzal hólapátolás szempontjából. De már jön a tavasz/lehet dudvázni a virágos kertet/. Én már úgy várom, végre már ma reggel nem kellett télikabátot vennem. A legnagyobb kínom ez a réteges öltözködés.

 • 2009.03.09 13:49:20csibutácska

  Hú, ez a hangerőgomb-tekergetés és zenehallgatás nálunk is most menő, bár Hanna még csak 13 hónapos. De neki van még egy kedvence, a dvd lejátszón is felfedezett pár gombot (távirányító szigorúan elzárva :). A legviccesebb az, amikor megnyomja az eject gombot, és mint a szélvész elrohan, amikor kijön a tálca. Mindig megijed, de csakazértis megnyomja :)

  De azt nagyon imádom, amikor meghallja a zenét, és billegeti a fejét, tapsikol, riszálja magát előre hátra, majd folytatja a játékát.

  Cipő ügyben nálunk az megy, hogy a konyhai szeletelős fajáték darabjait belepakolja az apja cipőjébe, úgyhogy ha nem vigyázz, hajnalban egy fél fagombára vagy facitromra lép rá.

  Mi mentünk télen is mindenhova, bár itt nincs nagy hó sosem, de hideg meg szél az igen. Sokszor csak mi ketten voltunk a játszótéren, de egy jó kis törlőkendő meg egy szuper anorák nem rettentheti vissza a profi csúszdázót!

  Jól látom, hogy Abigél is inkább felül növeszti a fogait? Hannának is már az ötödik foga jön felül, míg alul csak két nyuszifoga van.

 • 2009.03.09 13:54:21madz

  a múltkor nem volt netünk, kábelprobléma volt. a fiam elkezdte nyomkodni az apja gépén a billentyűket, bement a vezérlőpultba és ráment a vezeték nélküli hálózat ikonjára. zseni-e a fiam??? :))

 • 2009.03.09 13:54:40Brumibaby

  Ez mind semmi, mert bemondták a rádióban, hogy nálunk nemsoká árvíz is lesz!

  On:

  Az én gyíerekem ennyi idősen zoknit húzott a csirkére, na azt se lehetett kibírni bepisilés nélkül!

 • 2009.03.09 13:55:44Brumibaby

  madz, bocsánat, a reag az időjárási tudósításokra történt.  A fiad zseni.

 • 2009.03.09 13:58:14madz

  Brumi, köszi, akkor holnap megpróbálunk integrálni.

 • 2009.03.09 14:01:21manka78

  Nálunk is imádja a kicsi a számítógépet. Van, hogy tudom, hogy én kikapcsoltam, de mikor odanézek látom, hogy megy a gép, hát olyankor a művésznő bekapcsolja. Nagy élvezettel nyomkodja a billentyűzetet, úgy nyomkodja az egér gombjait, hogy csak úgy kattog. Múlt héten, rárántotta a lábára a billentyűzetet, nagyon sírt, de nem csináltunk belőle ügyet, mert ugye az nem is nehéz. Este fürdetéskor látom, hogy belilult a nagy lábujján a körme, biztos nagyon rossz helyre vagy élével rántotta a lábára. Szerencsére 2 nap alatt el is múlt. Azt hittem le fog esni a körme, de megúszta. Nekünk a cipős szekrényünk ajtajai lefelé hajthatóak. A csepp lenyitotta ráállt, letört. Az apja még azon filózik, hogy miként oldja meg a dolgot. Soha nem gondoltam volna, hogy egy lány is tud ilyen garázda lenni.:)

 • 2009.03.09 14:05:57manka78

  Brumi! A csirke túlélte?

 • 2009.03.09 14:07:11másutt

  par napja a masfel eves lanyom az apja laptopjan benyomott egy olyan billentyukombinaciot, ami megforditotta a kepernyot (az egesz kepet, hatteret, mindent) fejjel lefele. azutan elrohant buntett szinhelyerol. vicces volt.

 • 2009.03.09 14:10:33Magenta

  másutt, ezt én is csináltam, még a munkahelyemen.

  Aztán hívtam a help-desket, még most sem tudom, mi volt a billentyűkombináció. :)

 • 2009.03.09 14:11:52dodóó

  manka,ez történt nálunk is.

  Nálunk tolóajtós lett.(nem volt vészes az ár.)

 • 2009.03.09 14:12:18e_e

  brumibaby, megfelelni vagyni is modoros;-)  "(Szmájlikat nem merek tenni, mióta megtudtam a valaki által itt ajánlott Modorsblogról, hogy szmájlizni, az modoros, és mostmár modorosan igyexem minden modorosat kerülni, jaj, segítség, a ksz helyett az x is modoros, és offolni is modoros, amiért elnézést, és elnézést kérni meg végképp modoros, na ebből már jól nem jövök ki.)"

  nemnemnem, ertem am az ironiat, es mindezt csak azert emlitem, mert tudtommal en voltam, aki par napja szoba hoztam a modorosblogot.

  de azert kedves es joravalo lany vagyok am, ne ussetek!  szerintem sem volt abban semmi irritalo, amit MM irt a hegyrol (en a hegyen lakas helyett inkabb azert irigylem, amiert abigel ilyen jol foglalkoztatja-szorakoztatja sajat magat), es hogy a temahoz is hozzaszoljak:

  ahogy egyre idosebb leszek ugy erzem at/ertem meg egyre jobban a tavasz-ujjaszuletes szimbolikat.

  egeszen uj energiakat mozgat meg az emberben, es sztem ez alol a gyerekek sem kivetelek.

  a legjobban persze annak orulok, hogy a mintegy 35 reteg ruha a ket gyereknel csokkenoben van, egyszerusodik az oltoztetes.

 • 2009.03.09 14:12:27manka78

  Olyan már történt nálunk is, hogy 147-szer volt megnyitva a firefox. Egy párat kattintott az egérrel.:))

 • 2009.03.09 14:22:59Moira

  manka: az én lányom igazi kis terrorista, a tv-t háromszor sikerült leborítania (tönkre is ment :-( ), a bútorokat át kellett rendeznem (már amennyire egy ilyen kis lakásban lehet), mert felmászott a fotelből az íróasztalra, és a szélén állva pakolt a könyvespolcról. :-S

  Most meg már ráadásul kinyitja a konyhaajtót, és kijön utánam.

 • 2009.03.09 14:23:26Blueray

  Akkormost a szex az szeksz, Marx az Marksz,

  a box az boksz, a BUX az buksz?

  Vagy mivanmár?

 • 2009.03.09 14:28:51volvic101

  Ezt a gyönyörű kardigánt honnan szereztétek?

 • 2009.03.09 14:29:19manka78

  Igen. a mászás a másik, mindenre képes felmászni. A bébitaxit odateszi valami mellé és a taxi tetejéről mászik tovább. Most a mobilomat lopta el, simán leveszi a töltőről. A múltkorában az egyik SMS-t, amit a férjemnek írtam, továbbküldte az első névre, aki a telefonkönyvemben van, ráadásul csajnak. Nem győztem kimagyarázni.:)))

 • 2009.03.09 14:32:29Pandi

  Blueray  boksz, boksza, boksszal

  bokszol, bokszoljon  Forrás:

  A magyar helyesírás szabályai

  Tizenegyedik kiadás

  Tizenkettedik lenyomat  De lehet, hogy ez már elavult.

 • 2009.03.09 14:33:04Moira

  manka: :-))) (vagy most szmájli, vagy írjam hogy mosolygok, vagy mi a szösz?)

  Nálunk a Réka a dédije telefonjáról küldött egy üres sms-t a fodrászának (mármint nem a gyerek fodrásza).

  Nagyon leleményesek, ha huncutságról van szó.mostanság meg felvette azt a s zokást, hogyha valamit elejt, vagy eldob, akkor közli, hogy: hopppá! nagyon édes ilyenkor

 • 2009.03.09 14:36:40Blueray

  Pandi, kösz, ezt én is tudom. Csak humorizálni akartam, de ezexerint nem jött be:)

 • 2009.03.09 14:38:31manka78

  Még a kicsi nem beszél, csak mutogat meg hümmög, de ha eldob valamit akkor azt mondja, hogy eeeltette. Közben vigyor. Most épp rajzol. Mutat a nyomtatóra, hogy kér belőle papírt, kinyitja a fiókot, kiveszi a tollat és irkafirkál. Megrágcsálja néha a tollat, utána alkot tovább és közben világol babanyelven. A másik mániája mostanában a baba. Minden babár ringat, énekel nekik és altatja őket, közben mondja, hogy ááá. Olyan cuki.:)

 • 2009.03.09 14:39:25Pandi

  De, én is, csak ha már be lett tiltva a szmájli...

  Humor humor

  :D

 • 2009.03.09 14:39:43anyamadár

  2009.03.09 12:55:59 Brumibaby

  Azt hiszem félreértettél. :)

  Csak arra akartam utalni, hogy tök mindegy szerintem ki milyen modoros vagy ki mennyire nem az. :)

  De lehet én is félreértettelek, mert azt hittem picit azért a szívedre veszed, hogy kifogásolták a szmájliaidat.  Szóval csak lazán. :)

 • 2009.03.09 14:41:11krivan1

  Az én gyermekem megnyalta az USB hosszabbítót, mire a számítógép kiírta, hogy "Ismeretlen hardware csatlakoztatva".

  Na, erre varrjatok gombot!

 • 2009.03.09 14:42:37Pandi

  Krivan, hát mit csodálkozol, a gép nem ismerte fel elsőre.:))

 • 2009.03.09 14:43:30krivan1

  Utána pedig: Új USB eszköz telepítve. Ez kérem a XXII. század!

 • 2009.03.09 14:44:15manka78

  Krivan1! Nálunk ez a fényképező csatlakozójával történik, a gép felismerte a lányomat, mint új hardvert.

 • 2009.03.09 15:01:55Pandi

  Na látod, csak felismerte!

  Jó kis gép lehet, hol vettétek?:)

 • 2009.03.09 15:02:50másutt

  a gep a nyalat ismeri fel, mint uj harware-t.

  nalunk 2 telefon es egy blackberry halt hosi halalt.

 • 2009.03.09 15:16:27Kipikopii

  MM: nagyon szep a kislany es gratulalok a fejlodesehez.  De ezt a teli bezartsagot nem ertem. Egy javaslat, ha nem birtok babakocsival elindulni: mi egy hobuckat epitettunk a haz ele, nem nagyot, csak amekkorarol le lehet csuszni, s azon szankoztattuk a gyereket pont ennyi idos koraban. De maszni is nagyon szeretett rajta. Helyigenye kb 2 m, es megsem kell bezarva lenni.

 • 2009.03.09 16:56:36manka78

  Másutt! DNS?

 • 2009.03.09 20:30:32Brumibaby

  bocsánat, de nem jártam erre du. óta. Szóval  e_e, akkor neked köszönöm a modorosblogot, örülök, hogy megtaláltam, rengeteget röhögtem, nemcsak a modoros dumákon, hanem a görcsös igyekezeten is, hogy mindent, ami eltér saját nyelvhasználati szokásainktól, modorosnak minősítsünk, meg a parázáson, hogy nehogy modorsnak látszódjunk.  A szmájlifikázást ez ihlette, személy szerint marhára nem érdekel, hogy van sok szmájli vagy nincs, szóval  anyamadár, eszembe se volt semmit se a szívemre venni, tényleg. Bár nem volt túl jó napom, főleg a mocsok idő miatt, azért azon, hogy kivel mit kommentezünk, még életembe nem húztam fel magam, én ide pihenni járok, és ezt meg is találom.  manka, a csirkés szitu a következő volt: anyukám a kezébe vette a csirkét, s leguggolt, hogy megmutassa az akkor kb. másfél éves kisfiamnak. A testtartásból a gyereknek szerintem az jött le, ahogy őt fogtuk, amikor cipőt húztunk a lábára, szóval felragadta a földről a korábban levetett kis zokniját, és teljes felelősséggel elkezdte a csirke lábára húzni. A csirke természetesen túlélte, mi azonban mindig félholtra röhögjük magunkat, valahányszor ezt felidézzük.  Na de hogy ezt miért is meséltem el...? Elfelejtettem.

 • 2009.03.09 20:55:39manka78

  Brumi! Nem lényeg, hogy miért. Jót röhögtem, pedig az enyémek sem kispályások.:)

 • 2009.03.09 21:31:56e_e

  Brumibaby

  en nem neveznem nagyon gorcsosnek a modorblog-szerzo sracokat ebbeli igyekezetukben (ti.,h nehogy modorosnak latszodjanak), eleg gyakran ki is hangsulyozzak, hogy ami modoros, nem feltetlenul megvetendo, kerulendo, nevetseges, hiszen mindenkinek (sajat maganak es szeretteinek is), vannak modoros fordulatai, ez a nyelvhasznalat meg a tarsadalmi erintkezes soran elkerulhetetlen.

  szociolingvisztikai (v vmi lyesmi,lehet, h nem ez a megfelelo terminus) jatek az egesz, nem a gecizesre megy ,ugyhogy nem kell tul komolyan venni (smileysmileysmiley)

 • 2009.03.09 22:09:28nouvelle

  A hegyen ilyen kardigánban szaladgálnak a kislányok? Kár, hogy a lányom nem tudja megörökölni, és akkor a Rómain is szaladgálnának ilyenben : )

  Itt a kertben már hóvirág van, szóval itt a tavasz a sarkon, ez biztos!

 • 2009.03.10 06:42:31Brumibaby

  e_e, nemcsak a modorfiúkról, hanem a kommentezőkről is beszéltem a görcsös igyekezet emlegetése kapcsán. Tényleg nem kell túl komolyan venni, de lámcsak, hogy sikerült itt többeket elbizonytalanítanom...

  És csakazértis:

  :))))))))))))))

 • 2009.03.10 15:45:58Mother Mary

  sokan kérdeztétek a kardigánt.

  ez itt a reklám helye:

  dpam.com/

  szmájli

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta