Szőrmemellény-invázió a turkálóban

A Keletinél lévő használt gyerekruhabolt feltérképezése után tesztcsapatunk egy Nagy Lajos Király úti használtruhaboltban járt, ahová előzetes információink szerint néhány napja érkezett új áru. Műszőrme-mellényből valóban elképesztő mennyiséget találtunk.



Két gyerekkel érkeztünk a nagy alapterületű boltba, ahol némi keresgélés után megtaláltuk a gyerekruhás részleget. Ami legelőször feltűnt, az a különféle színekben pompázó műszőrme mellénykék sora volt. A négyéves azonnal kiszúrt egy hófehér csodát, ám a mellény egy-másfél évesekre volt szabva. Nem telt bele fél perc, a kölyök észrevett még vagy nyolc ugyanolyan fehér szőrmemellényt, melyek között találtunk megfelelő méretet neki és a nővérének is.

Az árát ekkor még nem tudtam, a ruhákon ugyanis nincs árcímke, mindent kilóra mérnek. Saccolgattam a két mellény tömegét, úgy gondoltam, nem lehet több egy-másfél kilónál. Az ár nélküli ruhák további nézegetésétől elment a kedvem, nem vagyok zöldségárus, hogy fél kézbe véve meg tudjam becsülni a súlyát és ne tévedjek nagyot.

A kétéveseknek való holmik a 7-8 évesekével együtt lógnak a vállfákon, tehát nem méret szerint különítik el őket, hanem típus szerint: kabátok, mellények, felsők, nadrágok, szoknyák, pulóverek sorakoznak a fémrudakon. A lány- és fiúruhák külön részlegen találhatók, utóbbiból természetesen sokkal kisebb a választék.

A felnőtt ruhák mellett is végigszaladtunk, ám tapasztalatlan turkálósként elképzelni sem tudtam, mi mennyibe kerülhet, így le sem vettem a vállfákról a holmikat. Cipőkből is nagy a kínálat, és a plüssállatokból is meg lehetne tölteni egy kisebb teherautót. Aki igazi turkálós élményre vágyik, az kedvére mazsolázhat a bébiruhákból és a sapkákból, amelyek hatalmas tárolókban állnak.

A lányaim rábeszéltek engem is egy műszőrme-mellényre, igaz, fehéret nem találtam a méretemben, csak nyúlszínűt, így környezetünk szórakoztatására mindhárman nyúlnak öltözhetünk most már bármikor. A három szőrmemellény mindössze egy kilót nyomott, így kétezer forintot fizettem. Ennyit a tömegsaccolásomról.
Oszd meg másokkal is!
Mustra