SZÜLŐSÉG

Anya és apa hajnalban keverednek haza a romkocsmából

2009. március 2., hétfő 13:00

Azért, hogy ne csak a brit tudósokról olvassunk, hanem hülye anyákról is (konkrétan rólam), gondoltam megosztom veletek hétvégi mulatozós élményemet, ami önmagában természetesen nem hírértékű esemény, talán csak tanulságos. Ráadásul ránk fér ebben az összeszorított szájú világban, hogy néha komolytalan dolgokról is olvassunk, főleg, ha egy anyatársunk merészkedik a párductestű fiatalok terepére. Lássuk hát milyen az, amikor kiesve a rutinból próbáljuk felvenni a buli fonalát. Miután az Index is jól megírta, hogy divat a romkocsmázás , néhány cimborával elhatároztuk, hogy divatosan hajlunk el, csak úgy, mintha fiatalok lennénk. Gyerekeket a célszemélyekre bíztuk és minimális előszervezéssel vágtunk neki egy sms-el: 9-kor a megbeszélt helyen.Nem bonyolítottuk az életünket azzal sem, hogy kitombolázzuk, ki iszik és ki vezet, pedig igazán a halál valagán lakunk. Édesem, majd hazabékávézunk, magyaráztuk egymásnak, mert az is annyira trendi, ahogy hajnalban dülöngélünk a fiatalsággal a buszon. (Megjegyzem nem az, borzasztó volt 45 percet várni esőben az éjszakai buszra.) Szóval elindultunk és a metrón olyan furcsán hűvös volt a táskám alja, így ismerős érzés fogott el, a francba, megint bent felejtettem a gyerek innivalóját és lejött a kupak. Eddig is olyan volt a táskám, mint egy bűvészkalap, nyúlon kívül minden volt már benne, a mostani felhozatal több év negatív mélypontja volt. Elvégre mindenre figyeltem, hogy a smink összetartsa a szétfáradt fejem, hogy el tudjak üvöltés előtt még jönni, mert anyaaaaaa meséljen, így a táska almolása elmaradt.

A következő sorrendben kerültek elő a dolgok a táska mélyéről: egy darab nyuszis üveg, mely félig letekert fedővel eregette lassan magából a száz százalékos almalevet. Egy tenyérnyi, retro-design kisautó, mely a fenti lében kezdte meg az eróziót. Kettő túró rudi, amit még Jászai Jolán idejében gyártottak, egy váltóbugyi, szerencsére még „berottyantástalan”, valamint egy párját vesztett zokni. Ami végül kivágta a biztosítékot R.E-nél, az a műanyag borításba csomagolt májkrém volt. Hiába mondtam neki, hogy mit izgul, nincs is bontva (tekintettel a nyulas üveg szivárgására), és ha hajnalban majd meghalunk éhen, csak nyalunk egyet belőle, feltűnően háttal ült nekem, mint aki nem velem van.

Aztán a városba érve kezdtük úgy érezni, mintha valamilyen parti-központba kerültünk volna. A látképből hiányoztak a kisnyugdíjasok, a kutyát eregető melegítős versenyzők, valamint a sorstárs anyák és apák, akik gyermekeikkel hasítják a szmogos belváros levegőjét, dolgukra sietve. Ekkor elgondolkodtam, hogy vajon régen is ilyen szelektív volt-e az esti járókelő felhozatal, vagy csak azóta vagyok érzékeny erre, mióta én is egy veszélyeztetett réteget képviselek. Esetleg ingerszegény életet élek.

Aztán csak mentünk és mentünk. Én sajnos hajlamos vagyok teljesen agy nélkül közlekedni, főleg, ha velem van az „agyam”, aki kiválóan tájékozódik (egyszer olyan szinten nem tudtam, hogy merre vagyunk, hogy amikor a kávézóból ki akartam menni a kocsihoz egy pulcsiért, nem találtam meg a kocsit). Aztán gyanússá vált, hogy egyáltalán nem emlékeztetett a táj a legutolsó emlékeinkre, amikor ugyanott mulattunk. A romkocsma olyannyira rom volt, hogy mire odaértünk lebontották. És építettek helyette egy lakótömbnyi új házat. Tébláb jobbra-balra, hogy bevalljuk-e, hogy a, nem találtunk a helyre, b, ’vazze’, nincs is meg már. Végül bevallottuk. A tényt, hogy olyan ritkán járunk el, hogy észre sem vesszük, hogy bezárt a bazár, elhomályosította az, hogy a társaság egyharmada ismeretlen eredetű pöttyöket vélt felfedezni gyermekén, így azonnal bevágtattak inkább a Heim Pálba. Ketten maradtunk hát R.E-vel, s mire találtunk a szombat éjszakában egy nyomorult, szabad asztalt, két órával később az indulást követően leomlottunk egy diszkrét, ám kissé punnyatag helyre, s magunkba öntöttünk két pálinkát. Aztán, amint szivárogtak a többiek is, úgy döntöttünk, hogy átmegyünk egy másik helyre is még. Nos, egy sarokkal odébb, mint ahol sikerült betintáznunk, akkora partihangulat volt, tele fiatallal, bárpulton táncolással, táncoló bárpultos fiúkkal és táncoló poharakkal, hogy nyomban rendeltünk még néhány kör izét, hiába nyomasztott minket a tudat, cirka három óra és ébresztenek minket utódaink. De még nem lehet vége az estének, ezzel a felkiáltással vetettük be magunkat a legközelebbi romkocsmába, hogy az ebbéli kívánságok is teljesüljenek.

Amennyiben facér vagy és nem ciki már a tízen-húszon lányok vadászása, ideális terepre tévedtél, mert a közönség kizárólag ezt a korsávot tartotta. Míg én azon keseregtem magamban, hogy eleme sem vagyok az itteni húspiacnak, facér férfibarátaink megdöbbenve látták, hogy a lányok szétrebbentek közeledésük nyomán. Utáljuk a romkocsmákat.

Mire hazaértünk, már világosodott. Kilenckor gyakorlatilag pont úgy ébredtünk, mint ahogy lefeküdtünk, s azt az örök igazságot fedeztük fel, hogy gyerekek mellett másnaposnak lenni pont olyan, mint hasmenésben szenvedni vécé nélkül. Üveges szemekkel ültük, feküdtük és kúsztuk végig a napot (ha kijött volna a helyi védőnő-hálózatból valaki, minimum két gyerekkel lennénk kevesebbek, ezek alkoholisták, felkiáltás után), s a felemelkedésre egy délutáni, passzív program adott csak lehetőséget. Azt hiszem, ezt az egy estét egy hónapig pihenjük majd. Legközelebb inkább az operába megyünk… Vagy sehová, csak majd nyugdíjba, abból nem lehet baj.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.02 13:14:40Subbantósdi

  Naggggggggggyon tetszett!Win, szuper írás volt... együtt éltem a soraiddal...

  És a konzekvencia is sajnos elég ismerős volt... :o)

 • 2009.03.02 13:15:49Subbantósdi

  Mi még nem járunk el bulizni, csak itthon emelgetjük a borospoharakat esténként a férjemmel, de ami késik, nem múlik, azért néha ilyen görbe estét is be kell iktatni, mert kell a nosztalgia és kell az, hogy utána jobban értékeld az, ami most van, ahogy most élsz.:o)

 • 2009.03.02 13:20:41Emma Bovary

  Én is akarok romkocsmázni!

  De azt hiszem ezzel nyárig várni fogok. Pedig gyerkőc előtt valamelyikben mindig ott voltam...

 • 2009.03.02 13:46:37Dortje

  Igazán jó volt, Win!

  Tényleg ilyen öregek lennénk már?! Jesszus.

 • 2009.03.02 13:47:54NIKOS

  Hát ez kész....:) A táskás résznél hangosan röhögtem....! :D

 • 2009.03.02 13:55:50szövetszöcske

  Ez már a sokadik nyavajgós poszt arról, hogy jaj-jaj gyerekek vannak, megöregedtünk, a bulik-kirándulások-koncertek nem a régiek már. Egy csomószor ugyanez van, amikor a farok haverjaimmal elmegyünk sörözni, aztán 1-2 órán keresztül busongás van, hogy vén-bepunnyadt genyók vagyunk, majd 10-kor hazahúz az első ember, 11-re kiürül az asztal (max. a hardcore alkesz hajlamúak maradnak).

  Soha nem értettem, hogy aki nyávog, az mit várt. Ha meg akart inni egy sört, és utánna hazahúzni, arra pont remek volt az este. Ha táncolni-nőzni-hapsizni akart, akkor húzás olyan helyre ahová a korosztálya jár, kamu az, hogy minden helyen csak takony boys meg takony girls van(emlékszem amíg fiatal voltam és bohó, jártunk haverokkal olyan zenés krimóba, ahol csak 35-40 feletti nők alkották a húspiacot, ha meg csak táncolni akar, arra is van öregfiúk-öreglányok hely, szóval ha valakinek ez a fíling hiányzik, akkor válasszon tudatosan szórakozóhelyet). Amikor a haverok nekiállnak búsongani-nosztalgiázni, én azt mindig annak tudom be, hogy nem tudunk már miről beszélni, aztán ezzel töltik ki az időt. Erről a posztról is ez jutott eszembe.

 • 2009.03.02 14:06:55hinta-palinta

  Nyáron a Balatonnál, amikor már elaludt a kisfiam, gondolta, hogy a sokévi önmegtartóztatás után egy kicsit iszogatok a férjemmel az erkélyen. Fiam már nagy volt, másfél éves, ne szokott nagyon éjszaka felébredni, vacsorázott is, nem szopik, nem taknyos- nem kell orrot szívni, lázcsillapítani, szóval nem kell anyáéknak észnél lenni éjszaka..

  Háát persze.

  Én nem tudom, hogyan csinálta, de vagy összepisilte magát+ mindenhová teát öntött, vagy mi, de keserves sírás- rohanunk be a szobába, szegénykém már teljesen át volt fagyva, csurom víz volt minden, a takarók, a matrac csontig, a párnák szintén( a mi ágyunkban aludt)Na, félrészegen hajnali 2 kor valahogy meg kellett menteni a bébit, átöltöztetni, vígasztalni, ágyat és ágyneműt keríteni. Sikerült, elaludt, újra kimentünk folytatni a megkezdett üveget- nehogy kárba menjen:)-de már mindketten azon izgultunk, nehagy miattunk a felelőtlen alkesz szülők miatt kapjon tüdőgyuszit vagy mást..Hát ez volt az első bátor görbe estém gyerekestől, asszem amíg nem bulizik ő is, addig nem lehet nekünk sem...:))))

 • 2009.03.02 14:10:45Medellin

  "nyúlon kívül minden volt már benne" :))))

 • 2009.03.02 14:16:11Vakmacska

  Szöcske, télleg bonya olyan helyet találni ahol nem a Mókus őrs tanyázik csak, és nem is Erzsike néni (jövőre hetvenhárom) nosztalgiabálja zajlik, a 35-40 évesekre méretezett helyek egy része úgy tűnik csak nyáron van nyitva, vagy mi megyünk nem megfelelőekre, bár mostanában sehova se mentünk egy nagykoncerten (könnyű), egy kiskoncerten(komoly) és egy Nemzeti Színházon kívül (utsó negyedév termése. A nyulas üveg szerénységemet idézi, Winnel ezek szerint rokon lelkek vagyuk, nálunk menő még a lejárt-szétolvadt túrórudi, a rágott rágó pézsében, amit épp ott és akkor nem lehetett sehova se kidobni, a leejtett játék azonmód, a szőlőcukor szétpasszírozódva a forgalmi és a hitelkártyatok közt. De ahogy nő a ded, javul a helyzet - korábban a szentem bedugott banánhéjat, használt cumit, teteje nélküli kicsavart rúzst is a retkülömbe, ma már szerencsére nem szórakoztat ilyenekkel.

 • 2009.03.02 14:25:39mormi

  Nekem nagyon tetszett az iras:)  Mi eddig csak 1-2 orat tudtuk lopni esti programra, mert altalaban rovidesen jott a telefon, hogy felebredt a kukac es nem tud visszaaludni (cicin aludt vissza ejjel). Most viszont talan eljon a mi idonk, ugyanis mar 1 hete visszaalszik cici nelkul, szoval erre a nyarra mi is meresz koncertprogramokat es tarsait tervezzuk. Kivancsi vagyok, nekem is ez lesz-e az erzesem, hogy tinik szazai mellett en vagyok az egyetlen 30-on feluli ven csatalo, aki meg be meri vetni magat a pogozo tomegbe.

 • 2009.03.02 14:41:37Bato

  Win, nagyon tetszett az írás. Őszíntén irigyellek ezért a kis kiruccanásért. Én már nagyon várom, azt az estét, amit a gyerkőcök nélkül tölthetek, így három, vagy négy év után.

  Én költözés előtt rámoltam ki a táskám, kb két hete. Igazándiból a szaga miatt kezdtem gyanakodni rá. Tartalma: váltógatya (nem használt) iszisüveg (gondolom jó állott vízzel) a lényeg pedig a banánhéj, jól összeszáradva és remek szaggal. Szóval táska mosásba, remélem túléli, mert imádom, hogy mindent elnyel.

 • 2009.03.02 14:59:42driakk

  Na én is voltam bulizni. Sok sikertelen kísérlet után szombaton voltam a gödörben. Apukával, nővéremmel, barátokkal. Szintén viszonylag fiatal közönség, de be kell hogy valljam nem lógtam nagyon ki. Ugyanis én szégyenszemre 25 alatt szültem:)) Szóval pultnál állok, erre oda jön hozzám egy kb 18 éves nagyon trendi kispasi, hogy meghívna erre a sörre. Diszkréten próbálom lerázni, nem érti. Na mondom bedobom az aduászt. Bocs, de nemsokára mennem kell haza a kisbabámhoz. höhö. Ha láttátok volna azt az arcot. Nálm mindig megdöbbennek, hogy tényleg, ez az én gyerekem. Aszittük hogy babysitter, vagy hasonló dumák. Szóval jót röhögtem. De gyerek mellett másnaposnak lenni, az tényleg borzalmas. Pláne ha mindkét szülő az. Akkor az egyetlen épelméjű a családban az 1 éves:)))

 • 2009.03.02 15:34:37Briguci77

  Mi a férjemmel két szilvesztert éltünk meg,hogy vigyáztak a gyerkőcre.Meg nemrég voltunk bulizni.Szerencsére túl éltük de nagyon rossz a másnaposság:)Szerencsére a gyerek nem otthon volt.

 • 2009.03.02 16:09:45eszterke

  Win,  őszinte együttérzésem!! Amióta gyerkőceim vannak eddig - azt hiszem egyetlen egyszer öntöttem fel nagyon a garatra, de férj nélkül, így másnap egy kicsit besegített, de a másnaposság valóban nagyon durva. De az odén voltunk egy esküvőn. Vidékre mentünk, 2 nap, gyerkek nagyszülőknél!! Csodálatos volt! Mindenkinek melegen ajánlom. Ráadásul a gyerekek nélküli ébredezés a szállodai szobában....Meg fogjuk ismételni.  A táskás rész valóban nagyon jó!! Nálam is rendszeres, hogy kisautót és pelenkát egy egy zokni kíséretében halászok elő pénztárcakeresés közben.

 • 2009.03.02 16:40:14tris

  After-after-after party! :)

 • 2009.03.02 17:36:41beryl

  Win, menjél sokat mulatni, hogy legyen min mulatnunk :)  naddddon klassz poszt

 • 2009.03.02 17:45:35Macs25

  okosabb nem lettem ma sem, de legalább jót nevettem. S mégsem magamon kellet.  A fiatalok sem mindenhol párductestűek, látnád a környékünket.  Amúgy mi a legjobb recept a másnaposság ellen? Mármint szülők számára, ahol a sok alvás kizárva? • 2009.03.02 18:00:10beryl

  aszpirin plusz C pezsgőtabletta elalvás előtt, másnap meg sok leves

 • 2009.03.02 18:01:11manka78

  "Amúgy mi a legjobb recept a másnaposság ellen?"

  Van egy olyan mondás, hogy kerüld a másnaposságot, maradj részeg!:)))

 • 2009.03.02 18:13:36Macs25

  Az aspirin biztatoan hangzik, tuti, probaltad?

 • 2009.03.02 18:19:50Briguci77

  És aki nem szedhet aspirint,mert szalicilát érzékeny??? Amúgy tényleg jó a férjem mondta.

 • 2009.03.02 18:35:35hinta-palinta

  Macs, vízivás mellett kell lerészegedi.Komolyan,a másnaposság el is kerülhető akár, de a esti party jó marad!!! 1 pohár bor, 1 pohár víz, a pofa sör, 1 pofa víz, 1 feles, fél deci víz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2009.03.02 18:36:07hinta-palinta

  lerészegedni

 • 2009.03.02 19:30:54Briguci77

  hinta-palinta:Sárga földig:)

 • 2009.03.02 19:56:35nyuszómuszó

  Körkérdés!!!!  Hova menjünk Budapesten, ahol le lehet ülni iszogatni, jó lenne valami szendvics jellegű kaja is, de nicns füst..  Mert ugye én terhes vagyok, a többiek meg inni akarnak..  És ha nem találok ki hamar valamit, akkor lemondhatok ezekről a jó kis estékről, pedig nem szeretnék, ha egy mód van rá..  De ahová eddig jártunk, ott mind füst van, és nem is tudom, van-e hely, ahol nincs, mert nem dohányzunk, és lám, mégis csak ilyeneket ismerek..:P

 • 2009.03.02 19:59:03Heatherette

  Árkád -> Gelatti

 • 2009.03.02 20:37:16bmbsz

  baud és madz helyett...

  "sms-el" ááááááááá

  Én inkább sms-sel vágnék neki. :)  Egyébként tényleg vicces a poszt.

 • 2009.03.02 21:27:52Gelato

  Én a barátnőmmel ( ő még gyermektelen) járok el egy hónapban egyszer bulizni, nem iszunk, viszont őrűlt izomlázunk van másnap a "seggrázástól". A pasikat viszont tényleg hamar le lehet rázni, a "bocsi, korán kelnek a gyerekeim, nem iszom alkoholt" dumával!! :-)))

 • 2009.03.02 21:45:00kriszi

  Jáháhá, szombaton báloztunk! Kb. tavalyelőtt szabadultunk ki utoljára normálisan. Absztinens létemre még sört is ittam örömömben (nagyon örültem, annyira, hogy még azt is elfelejtettem, hogy tulajdonképpen utálom a sört). Apát meg öntudatlanul leitattam vízzel (kösz a tippet, hinta-palinta, nekem is rémlett valami ilyesmi, és csakugyan bevált), el is maradt a másnaposság.

 • 2009.03.02 21:55:18madz

  igen, a nyerő lekoptató duma: "várj, felhívom a férjem, hogy tud-e vigyázni a gyerekre" :)

  amúgy megható, hogy hírnevet szereztem magamnak mint grammatikanáci :)

 • 2009.03.02 22:15:58Kipikopii

  ... hat, nekem nem tetszett a cikk (latom ezzel egyedul vagyok) ... csak a taskas resze... vartam a beigert tanulsagot...

 • 2009.03.02 22:38:44wish73

  aki szereti az igazi táncolni való zenét, merem ajánlani a retropolice-t a nyugatinál. asszem bank-nak hívták régen,a meki mellett van. jó kis 80-as évek zenéi b. tóth l-val, normál árak, normál közönség. nem óvoda. lehet csajozni, pasit felszedni is, de, aki "csak" bulizni akar, annak ideális.

 • 2009.03.02 22:47:58subidubidu

  Most látom, milyen jó, hogy sosem szerettem bulizni, utálom a füstöt és az alkoholnak még a szagát is. Nincs ilyen irányú hiányérzetem és szerencsére a páromnak sem. 2-3 évente a céges "buli" az egyetlen ilyen program, amire kettesben eljutunk, de ott igen konszolidált vacsora és beszélgetés folyik.  Egy színház, na az jöhetne. :-)  Egyébként hozzám is a táskás rész áll legközelebb, bár én hátizsákkal nyomulok. :-)

 • 2009.03.03 06:17:53Kipikopii

  subidubi: na, azt hittem egyedul vagyok, aki utalja az alkoholt, fustot es inkabb szinhazba vagyik (egy jo kis ettermi vacsora es beszelgetes utan), de orulok, hogy talaltam meg egy embert, aki ertekeli ezeket (meg a hatizsak is stimmel :-)

 • 2009.03.03 07:24:11Macs25

  Kipikopi, mindenki mas, az oregeim sem mulattak soha zajos helyen. Nekik ez a jo. amugy sokat szidjuk a fustot, a zajt es a masnapossagot, de ezekhez a dolgokhoz annyi jo elmenyem kotodik.

 • 2009.03.03 14:03:20Vierre_

  Én mindenkinek ajánlani tudom az Instant nevű helyet, aki egy kicsit is ööö szereti a fless-helyeket.

  Én ha van szabadidőm, oda tolom magam, fasza kis hely nagyon. Felkapott mint a kurva élet, de még úgy is megéri.

  Aki lájt -romkocsmára vágyik, az menjen a Pótkulcsba.

  Ott van még a Szimpla kert.

  Aztán a Királynál a Szimpla-Dupla, hangulatos kis ezmegaz.  Én nem érzem úgy, hogy a gyerek mellett ne lehetne elmenni néha egyet szakítani, simán belefér számomra, sőt van, hogy magammal viszem, ha délután jön ránk egy két ismivel, hogy be kéne dobni a seggünket valami fasza helyre. Kurvára nem bírom már a piát, így az a para, hogy a muter leissza magát, a szegény gyerek meg közben ott dekkol. :)))) Én ezeket a helyeket magukért bírom.  Az Instantba lehet denszelni, van amikor még nekem tetsző muzsika is van, de szólok, azért nem a Wish féle retro a jellemző, inkább ilyen vagy olyan elektro vonal vagy funkys ezmegaz. :))))

 • 2009.03.03 14:05:08Vierre_

  Innen kimaradt a -nincs :DDDD :  Kurvára nem bírom már a piát, így nincs az a para, hogy a muter leissza magát, a szegény gyerek meg közben ott dekkol. :))))

 • 2009.03.03 17:10:45Kipikopii

  macs25, persze, egyetertek veled. Csak en mindig kisebbsegben ereztem magam a nem pialasommal, fustundorommal, es orulok, ha latom, hogy nem vagyok egyedul. nagy mazlim, hogy a ferjem is utalja a fustot es csak ritkan iszik, igy nem gond a kozos program.

 • 2009.03.03 18:17:05rita a felcser

  Kipikopii,fustundor van nalam is ,reszeg se voltam soha.Nem is iszon.Legfeljebb palinkat ,ha mandulagyulladasom van.Egyszer egy evben,oktober korul.

 • 2009.03.03 20:18:00Senta

  Win, ez jó kis cucc lett :DDD

 • 2009.03.03 21:40:49madz

  én is csatlakozom a straight edge klubhoz :) cigi soha nem volt még a számban, utálom a füstöt is, piálás meg igencsak mértékkel

 • 2009.03.03 21:42:57wish73

  Vierre, épp az instant-ot fényezte egy bnőm a múltkor.

  így már tudom, hova megyünk, ha lejön rólad a nyomás

 • 2009.03.03 21:59:57cozumel

  Istenem, pedig milyen jo is volt egy uveg vorosbor+1 doboz cigi mellett szanaszerteszet ertelmezni a legujabb Robert Altmann filmet, es ugy altalaban megvaltani a vilagot ....  Asszem bele is halnek, ha elo kellene adnom egy ilyen produkciot.

 • 2009.03.05 16:31:55subidubidu

  Kipikopii, rita, madz,  Én sem hittem volna, hogy a kommentemre lesz ilyen pozitív visszajelzés. :-)

 • 2009.03.05 22:29:35Vicuska

  Nekem is nagyon tetszett az írás. :):):):) Egyébként huszonévesen is nehéz jó helyet találni, főleg vidéki nagyvárosokban. Mert a közhiedelmekkel ellentétben nem nagyon vannak jó kis helyek. A vicces, amikor 24 évesen öregnek érzed magad egy club-ban, vagy alulöltözöttnek télen, ha nem egy köldökig kivágott, nyitott hátú felsőben nyomod.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta