SZÜLŐSÉG

Suleman nem viheti haza nyolcas ikreit

2009. február 27., péntek 12:10

Nadya Suleman addig nem viheti haza nyolc gyermekét a kórházból, amíg nem változtat jelenlegi életkörülményein, írja a radaronline.com. Az internetes magazint éppen ezért beengedte átmeneti otthonába a 14 gyerekes családanya, és megmutatta, milyen körülmények között is telnek mindennapjaik. A videón jól látszik, van ok az aggodalomra és a saját édesanyja is úgy nyilatkozott korábban, hogy szerinte lelkiismeretlen a lánya, amiért nyolcas ikreket szült.


Suleman jelenleg hat gyerekével él anyja háromszobás lakásában, akiket csak segítséggel tud ellátni. A háromszobás lakásban már így is alig férnek el a rengeteg bezsákolt ruhától, valamint a földön felhalmozott játékoktól. A gyerekek mellett jobb esetben van felnőtt, de nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre csak a szerencsén múlt, hogy egyik gyerek sem lett háztartási baleset áldozata. A videón az is jól látszik, hogy Suleman nem aggódik a kertben szabadon tébláboló kétéves gyerek miatt.A nyolcas ikrek anyja már keresi a megfelelő lakást számukra, véleménye szerint már egy négy hálószobás lakás elég is lenne, bár hozzátette azt is, ha sok pénze lenne, akkor sem venne hatalmas házat. Egyelőre azonban az a legfontosabb szempont, hogy a leendő otthon biztonságos legyen gyerekei számára. Az új otthon mellé segítséget is akar szerezni, jelenleg abban bízik, hogy az önkéntes segítők legalább egy évig eljárnak majd hozzá, hogy megkönnyítsék életét. Majd kifejtette, hogyha elmaradozik az ingyenes segítség, akkor a segélyből bébiszittert fog felfogadni a 14 gyerek mellé.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.27 14:17:46angyalom

  Sajtos pogi!  nehogy már neki álljak sajnálni! És mi a faszon törte a fejét amíg termes volt??? Nem lehet volna addig kitalálni mi legyen???????????? Mondjuk akinek ennyi esze van,annak hogy is juthatna eszébe gondoskodni a gyerekeiről........ A nőnek is felügyelet járna, nem hogy a kölköknek....

 • 2009.02.27 14:31:56Magenta

  A helykihasználásról tudnék regélni, nálunk még üres hely is van! :)))  A nővel kapcsolatban meg már csak attól félek, hogy fogunk még hallani róla, én már marhára unom.

  És lehet, hogy nem komplett, de honnan tudjátok, milyen anya?

 • 2009.02.27 14:42:58mammina

  a gyerekeket elnezve nem lehet annyira katasztrofalis, normalisan rendben vannak, nem koszosak, a ruhajuk is normalis es a viselkedesuk sem olyan mint akik el vannak hanyagolva. sok egy gyermekes szulo nem tartja ennyire rendbe a gyereket. az hogy kupi van, a mar tobbek altal emlitett polc bevetesevel megoldhato lenne. nem hiszem hogy rossz anya, de csak abbol hogy valaki jo anya nem lehet eltartani ennyi gyereket. en is szeretnek nyolcat-tizet, imadom a gyerekeket, de megsem teszem mert nincs mibol felnevelni oket. ebbol a szempontbol valoban "rossz" anya, vagy sokkal inakbb felelotlen. de nem csak az o hibaja hogy itt tart. o defektes, es ha mar neki nincs jozan itelo kepessege a kornyezetenek kellett volna hogy legyen.

 • 2009.02.27 14:45:34sajtos pogi

  Angyalom!

  Miből gondolod, h. nem gondolkodott azon, hogy hogyan fognak lakni. De nem árt ha tudod:

  - többes terhességgel nem ugrál olyan könnyen az ember ügyeket intézni

  - azért mert 8 babát vár sosem biztos, h. ki tudja hordani, v. hogy 8-at vihet haza

  - ha túl van a kritikus 25-26 héten akkor már nem nagyon megy sehová, csak fekszik

  - többes terhességeknél még hónapok telnek el mire a babákat hazaadják, még akkor is ha rendezettek a körülmények. És ilyenkor már legalább a tények szerint lehet eljárni, nem pedig a reményeink szerint.

  - nyilván arra számított, hogy segíteni fognak neki. A segítés alatt nem azt értem, h. minden megoldást mástól vár, de nyilván arra sem számított, h. ennyire elfordulnak tőle az emberek. • 2009.02.27 14:46:40Magenta

  mammina, számomra az a furcsa, hogy többen kiáltozzák itt, hogy el kéne venni, meg kasztrálni meg mittomén.  És ezek anyák.

  Természetesen mindenki tökéletes.  Biztos vagyok benne, hogy vannak a világon olyan anyák, akiktől inkább el kéne venni a gyereket.  A nő egy idióta ezzel a szüléssel, a doki nemkülönben, de ami történt, megtörtént. A nőnek - ha anyaként különben jól funkcionál - inkább segíteni kéne, a doki diplomáját viszont lehet, hogy be kéne vonni.

 • 2009.02.27 14:47:32Magenta

  És mielőtt kapok a pofámra - sajtos pogival karöltve - elhúzok mosogatni. :)

 • 2009.02.27 14:52:08mammina

  igen, ez az magenta. ez mar nem megoldas, ha most elveszik a gyerekeit. elobb kellett volna ezen gondolkodni. es ezert furcsa hogy egy lathatoan beteg embert meg a sajat anyja is tamadja. ilyenkor kellene melle allni. nem sajnalom egy percig sem, en is ugyan olyan felelotlennek tartom mint mindenki mas, de anya, aki ugy ahogy de csinalja a dolgat. az meg mikor azt mondtak hogy a nyilatkozatban az egyik gyerek mondta hogy anya sosincs itthon, hat itt olaszorszagban is reggel leadja a nagyihoz a kolkot, elmegy dolgozni es este jon csak erte. rossz esetben ugyanez bolcsivel 5 honapos kortol. ott sincsenek az anyak. a kulombseg, hogy az egeszseges aggyal birok ebbol nem 14-et hoznak vilagra, csak max 2-t. itt csak egy resz az o hibaja. a kornyezetenek legalabb ekkora felelotlenseg volt idaig eljutni. vedono, segelyezo hivatal, szulesz, stb,stb. konnyu bunbakot talalni, mert o hordta ki. en a dokival fizettetnek valtozatlanul.

 • 2009.02.27 14:53:04sajtos pogi

  Egyébként meg nagyon furcsák az emberek. Néhány éve egy szegényes körülmények között élő családnak természetes úton fogantak 4-es ikrei s így ha jól emlékszem lett 12 gyerekük. Több volt a hurrogó mint a segítő, még a nővérek is szapulták, h. keveset van a gyerekeknél a kórházban. (messze laktak, az otthoni gyerekek felügyeletét a férjével közösen oldották meg.)  Most nem rég született lombikos 4-es ikrek, ahol otthon csak egy 15 éves tesó volt és szemmel láthatólag tanult, jól szituált családdal, maximális szimpátiát és anyagi segítséget (lakás, kocsi, pelenka, stb.) kaptak.  Pedig amott is boldognak, ellátottnak tűntek a gyerekek, csak egy kicsit szegényesebben éltek.

 • 2009.02.27 14:53:36felhasznalo

  Szvsz túl van ez spirázva, de rendesen. Jó, csaj nem százas, orvos dettó fasz, hogy beültette neki a hét petét (annyira számítottak csak, ugyebár), vicc az is, hogy valaki egyedül, segélyekből, adományokból akarjon nevelni 14 gyereket, de a kégli kisebb beruházással átalakítva - ahogy írta valaki előttem, polcok, tárolók, miegyéb - abszolút alkalmas a gyerekeknek.  Az meg már milyen állati faszság, hogy a videón a kölkincék falfirkáit mutogatják! Ja, nyilván vannak olyan dedek, akik megkímélik a falakat, ám általában úgy két év körül mindegyikből kibújik a Picasso.  És hogy a kertben meg a játékok között felügyelet nélkül van a kétéves? Miért a magyar bölcsődében nem? Vagy otthon mindenki mindig ott áll a gyerek mellett napi 24 órában? Jó, hogy nem várják el, hogy csipezze be a kölköket.

 • 2009.02.27 15:01:50Ribizlee

  Magenta, az én mosogatnivalómat is átvállalod??? :-)

 • 2009.02.27 15:20:57sajtos pogi

  Egy dologról nem szólnak a hírek! Arról, hogy hány embriót ültettek be. Pedig ez határozná meg igazán az orvos és a nő megítélését is. Egy megtermékenyített petesejt kettő-három de lottó ötös gyakorisággal akár 4 felé is osztódhat, és ez esetben ez nagyon nem mindegy!

 • 2009.02.27 15:29:59mesianyu

  Már csak azt nem értem mért ültetnek be ilyen sok embriót egyszerre? Nem csak ennek a nőnek, hanem úgy általában.

  Itt a mi klinikánkon egyszerre max. hármat ültetnek be. Tény, hogy sokaknak nem sikerül elsőre de ha mégis akkor háromból egy vagy két baba lesz. Ha szerencsés és megmarad mind, három bébi is emberfeletti teljesítmény a szülőktől, különösen az első évben!

 • 2009.02.27 15:32:46cozumel

  Sajtos pogi  de, szolnak a hirek

  6 embriot, ebbol ketto osztodott, igy lett 8 baba.

 • 2009.02.27 15:33:59cozumel

  Mesianyu  mert az USAban eleg nagy a verseny a klinikak kozt, es a statisztikat javitani kell, ha versenyben akarnak maradni.  Szoval siman ugy gondolkodott a doki, hogy berakok 6-t, megmarad 2-3, szuper.

 • 2009.02.27 15:33:59bry

  az csak hét lenne, nem?

 • 2009.02.27 15:55:40cozumel

  Nem :-)

  6 embrio

  ha egy osztodik ketfele, akkor mar het embrio  ha ketto osztodik ketfele, akkor mar nyolc

 • 2009.02.27 15:57:15bry

  félreolvastam az előző kommented, bocsi:)

 • 2009.02.27 15:58:01elinor

  bry: 6-2=4, 2x2=4, 4 meg 4=8

 • 2009.02.27 16:04:46baudolinA

  Na, de a lényeg az, hogy van egy csomó pozitív energia, ami körülveszi...

 • 2009.02.27 16:09:34Heatherette

  M, szerintem nem funkconál jó, mint anya. legalábbis a képek nem azt sugallják. egy disznóólban élnek, a nő semmit nem foglalkozik azzal, h megfelelő körülményeket biztosítson a gyerekeknek. és ez alatt azt értem, hogy a ruháikat egyszerűen a földön tárolja. jól van az ott. nincs függöny, csak vmi ronggyal van eltakarva az ablak. mint vmi rühes putri, ott élnek. gyerekekjátékokat nem látni. a műtéteivel foglalkozik, meg hogy még többet szüljön. aztán, hogy milyen anya... én ezek után nem feltételezném, hogy nagyszerű.

 • 2009.02.27 16:17:42baudolinA

  Magenta,

  nem tudom, hogy anyaként hogy funkcionál, egy ekkora videóból ez nem derült ki. A falfirkák mutogatása valóban röhejes volt: ilyen alapon a a fél világ gyerekét el kellene venni...

  De abban a lakásban egy csepp rend sincs, a gyerekek egymásra vigyáznak, a nő pedig a pozitív energiáról meg arról hadovál, hogy az önkéntesek majd 6-9 hónapig fognak neki segíteni, de persze nem akarja, hogy kényszernek érezzék.  Ne haragudj, de az én szememben alapvetően megkérdőjeleződik annak az embernek a normalitása, aki ekkora "mennyiségű" gyereket szül (az önkéntesek segítségére számítva) egy pici házba, ami ráadásul az anyjáé. Aki nem mellékesen egy barátnőjénél lakik emiatt.

 • 2009.02.27 16:19:52Kipikopii

  Szornyu...  Angyalom: "Meg a kormányt is fellőném az űrbe,amelyik támogatja az ilyen hülyeségeket..... Ha nem lenne segély , nem csinálnának ekkora baromságot egyesek...."  Ez az USA, nem Skandinavia. Itt a kormany alig ad tamogatast, s egybol lenezik, aki tamogatason el (mondvan, hogy ne az en adombol akarjon megelni). A beultetes maganklinikan tortent, a kormanytol kapott segeny nem eleg semmire, ezt garantalhatom neked, mert itt elek.  A holgy leginkabb szulei keresetebol, segitsegebol es onkentesekbol el.

 • 2009.02.27 16:26:14mesianyu

  cozumel köszönöm. Már értem, piacgazdaság és nagy számok törvénye :(

 • 2009.02.27 16:29:17Prinzessin Erbsen

  nincs mit csodalkozni, ma mar ugy lehet gyereket rendelni, mit egy mell nagyobbito műtétet,

  anyuka hány gyereket szeretne? kettőt, hármat? csak jatt kérdése.  Végül is amennyi egy petricsészébe elfér, ki sem kell hordani, arra ott van az inkubator. Ha meg nem sikerül tökéletesre, azt sem gond, a hülyeség következményeit a beteg kassza állja.

 • 2009.02.27 16:31:29Magenta

  Ehem, meg Panzejtől is el lehetne venni (bocs, Panzej, csak példa!), mert ugye alig 9 négyzetméter a gyerekszoba és a képen azért látszott a kupi.  Nekem kicsit soknak tűnt az indulat. Mi van, ha nincs pénze polcokra pl?  Írtam már, hogy a nő nyilván zakkant, ha ennyit szült, de ezen - mivel a gyerekek már itt vannak - túl kéne lépni.

 • 2009.02.27 16:35:38Heatherette

  M, ott volt a szekrény. ki volt nyitva, látszott, hogy van üres hely. de nem, semmi sem volt bepakolva. mellesleg, ha műtétre van, akkor pár nyamvadt polcra is telik! nem beszélve arról, hogy az egész ház kopár, sivár, minden hegyén-hátán. és az ablakra sem kerül többe vmi szakadt függönyt összehozni, mint csak felbaszni egy plédet. a nő igénytelen, ennyi. semmi sem érdekli a külsején kívül. gyerekeket is azért szül, mert Angelina a mindene. ő nem a gyerekeiért él, hanem azért, hogy Angelina lehessen. ez a szörnyű az egészben.

 • 2009.02.27 16:42:34cozumel

  Mondjuk ha mar itt van ez a 14 gyerek, tenyleg inkabb azon kene elgondlkodni, hogyan tovabb.

  Az "elvenni tole" megoldas nem annyira egyszeru, azert ahhoz is kellenek forrasok, akkor mar egyszerubb tamogatni a not.  Elsosorban abban kellene tamogatni, hogy felismerje: komoly problemai vannak, psziches problemai.

  Hogy elmenjen terapiara.  Egyszeruen lila kodben el a no, fingja sincs arrol, hgoy a szamok mit jelentenek.

  A "majd lesz valahogy" elven el, es fogalma sincs rola.

 • 2009.02.27 16:42:38Magenta

  Akkor tényleg nem komplett. :((((((  Angelináról jut eszembe: hol van rita?

 • 2009.02.27 16:46:12baudolinA

  Magenta,

  de ha egy nő zakkant, akkor szerintem nem feltétlenül alkalmas a gyereknevelésre. Ettől függetlenül nyilván az "elvétel" sem olyan egyszerű, ahogy cozumel írta. És a többiben is egyetértek vele.

 • 2009.02.27 16:47:04Heatherette

  szerintem nem segít ezen pszichológus. aki ennyire durván más életét akarja élni, annak már mindegy. ha vha fel is fogja, h mekkora egy fasz, akkor meg depressziós lesz a felismeréstől. mire kikeveredik a bajaiból, felnőnek. megérte nála hagyni?

 • 2009.02.27 16:51:04cozumel

  Heatherette  erre en is gondoltam: ha vajon pszi segitsegevel rajon, hgy mekkora baromsagot csinalt, akkor nem dol-e at depresszioba?

  mert most legalabb "pozitiv" eletszemleletu...  Amugy ezt az Angie dolgot tagadja, szoval ezt valoszinuleg a sajto tulozta el.

  Inkabb a masik psziches problema el nala: vannak nok, akiknek elemi szuksegletuk, hogy csecsemot lassanak el, mert imadjak a rajuk utaltsag erzeset. Amint a kicsi kb. 2 eves lesz, es egyre inkabb kimutatja az akaratat, a no elfordul a gyerektol, es bar gyakran diszfunkcionalis az osszes gyerekevel a viszonya, megis csecsemot akar ujra.  Erted, csecsemot, nem gyereket.

 • 2009.02.27 17:36:18rita a felcser

  Van egy otletem.Irjunk Angelina Jolienak hogy fogadja orokbe ezt a nyolc darab szegeny parat.Aztan a Nigeriai hatosikreket .:DD

 • 2009.02.27 17:40:25Heatherette

  whehehe, erre én is gondoltam már :) csak féltem szegény Bradyt, nehogy elkeseredésében fejbe lője magát. mert gyakran úgy néz ki, mint aki már nem bírja sokáig cérnával.

 • 2009.02.27 18:01:56zolnaid

  A nő úgy alapból nem komplett szerintem,

  de én a lakást nem érzem gázosnak, érdekes lenne ha ez alatt a szint körül-alatt nem lehetne gyereket nevelni. Mindjárt több tízezer gyerek kerülne állami gondozásba Mo. on is.

 • 2009.02.27 18:05:48lania

  sajtos pogi

  nem az a baj vele h nem akar nagy házat... hanem az h nem normális :)

 • 2009.02.27 18:06:15cozumel

  ja, a panelek, ahol szinte LEHETETLEN egy bizonyos ember/m2 felett rendet tartani, mert nincs tarolasra lehetoseg...

  Meg is lehet nezni a lakotelepek frontalis kepet: az erkelyek latvanyatol rajon az emberre a depresszio.  Es ez nem azt jelenti, hogy ott csupa igenytelen ember el, hanem, hogy hiaba ultetne szivesebben begoniat a teraszra, ha egyszer kenytelen a biciglit/szankot/melyhutot/felfujhato gumikrokodilt kinn tarolni....

 • 2009.02.27 18:59:30Kicsijoe

  Én nem értem,szerintem annyira nem gáz.Persze,lehetne jobb,de a nő nem alkoholista,úgy néz ki a lakás alapján,hogy csóró,ezért nincsenek bútorai,de a gyerekeknek mindene megvan.Ez nem tragédia!Sok gyereket tudok mondani a környezetemben,aki bármikor boldogan cserélne ennek az asszonynak a gyerekeivel.Pl olyanokat,akik három gyerekes családban laknak 46 nm másfél szoba panelen...szerintem bármelyik boldogan bevállalná ezt a lightos kupit...  Ilyen booorzalmas kupi azért nálam is elő szokott fordulni,sőt,szerintem bárkinél.És nálam is gyakori vendég volt az ilyen rendetlenség,amikor a gyerekem született,pedig nekem csak egy volt,de a két óra alvás után amikor végre egy csöpp csend volt,hát nem az volt az első gondolatom,hogy nosza,rakjunk rendet,töröljünk port!Túl van ez misztifikálva,baromság,ahogy van.  A magyar átlag melósosztály ennél cudarabb körülmények közt nevel gyereket dűlöngélő szocreál szekrénysorral,ami billeg a kopott házgyári padlószőnyegen,és rádőlhet a gyerekre a teljes hód sorozattal a harmadik polcon,ha csak a közelébe megy,tőlük is el kéne venni?

 • 2009.02.27 20:03:41Magenta

  cozumel, mi úgy elférünk a panelban, hogy még üres helyünk is van, írtam fent (igaz, egyre kevesebb).  De a bicajokat valóban az erkélyen tartjuk és ha eszembe jutna virágot ültetni, az alsó szomszéd valószínűleg agyonverne.

 • 2009.02.27 21:26:05boszme

  szerintem nem most kéne elvenni a gyerekeket tőle, hanem nem kellett volna engedélyezni a mesterséges megtermékenyitést....

 • 2009.02.27 21:28:33badabing

  ez a nô beteg.

 • 2009.02.27 22:12:40csongi07

  Az tetszik, hogy mindenki azon vitázik, hogy elég-e a hely a házban vagy sem, van-e kupi vagy sem, de szerintem az is lényeges, hogy az a ház NEM IS AZ Ő HÁZA! Az anyjáé, aki kénytelen volt elköltözni. Elvenni most már szerintem sem lenne jó ötlet. DE, akik azt mondták, hogy több empátia kellene, és segítség, azok azért gondolkodjanak el azon, hogy ez a nő eddig is segélyekből élt, és eleve úgy szült még több gyereket, hogy mások segítségére számított. Ez azért elég nagy felelőtlenség szerintem. Ha pedig szellemileg nem százas, akkor az anyjának kellett volna lépnie már hamarabb, és ha mást nem, saját gondozás alá vetetni a bírósággal (nem tudom, Amerikában létezik-e ilyesmi), és akkor nem hozhatott volna ilyen döntést az ő beleegyezése nélkül.

  Azért remélem, hogy nem a gyerek fogják megsínyleni ezt az egész helyzetet :(

 • 2009.02.27 22:41:56B-

  Én úgy gondolom, hogy nincs az az isten, hogy egyedül, segélyből tisztességesen felneveljen tizenvalahány gyereket (14?). Se ideje, se pénze nincs hozzá elég. Amíg kicsik meg fekszenek az inkubátorban, addig oké, de amikor elindulnak, meg mindnek venni kell kaját, cipőt, ruhát, befizetni osztálykirándulásra, tankönyvet venni, mozijegyet vanni stb stb stb  Gondoljatok csak bele, mondjuk elviszed az állatkertbe őket, eleve be kell őket idomítani, hoyg fogják egymás kezét meg mindenki tartsa szemmel a párját stb. Most a jegy kerül itt Budapesten 4800 + 12X800 forintba, azaz 14 400 forint csak a belépő, veszel mindegyiknek egy hot dogot (tegyük fel 700 forinttal megúszod) az 700 X 14 az 6800 forint csak hotdogra, tehát húszezer fölött járunk, és még csak a belépő és fejenként egy hotdog volt (a két kísérő felnőtt nem kapott enni).  Persze tudom a valóságban aki segélyből nevel ilyen sok gyereket, nem vesz hotdogot, hanem otthonról visz szendvicset. Igaz, az én nagycsaládos ismerősöm felvágottat se tud venni, hanem minden étkezésre főz valami levest vagy krumpliféleséget, szóval amiből olcsón kijön sok adag :-(  Itt még csak a pénzről van szó, de hogy a fenébe tudna egyedül ennyi ember számára szülő lenni???  Nem mondom, hogy a legjobb megoldás, ha elveszik tőle mindet, de a gyerekek megérdemelnék, hogy olyan családba kerüljenek, ahol tudják őket etetni és ahol figyelnek rájuk... Viszont testvéreket elválasztani szerintem elég káros dolog :-( Sehogy se lehet ebből a beteg szituból jól kikeveredni.

 • 2009.02.27 23:04:48Heatherette

  csongi

  nem csak Ámerikában létezik a gondnokság, itthon is, csak kevesen tudnak róla

 • 2009.02.28 04:47:30cozumel

  Ahhh, igy lenne egyszer mar vegre otosom azon a k.rva lotton, ahogy ezt lattam elore...  Mar tobb valosag-show ajanlata van anyukanak, egyelore meg valogat az ajanlatok kozul.

  Nnna, latjatok feleim, igy lesz penz pelenkara.

 • 2009.02.28 04:58:53Kipikopii

  cozumel: milyen valosagshow ajanlata? En meg csak 1 evi ruhaadomanyrol tudok...

 • 2009.02.28 05:17:38Kipikopii

  egyebkent en azt sem ertem, hogy ez a no egyfolytaban arrol szovegel, milyen rossz gyerekkora, csaladja volt, nyilvanosan vitazik es hordja le az anyjat, kozben meg az anyja lakasan, az anyja penzebol, az anyja segitsegebol el... borzaszto onellentmondas...

 • 2009.02.28 06:33:26Chelly2

  Nekem a legirritálóbb nem a kaja- meg a ruhakérdés (azt majd úgyis fizeti az állam), hanem, hogy nem fog tudni figyelni a gyerekeire. Elvi képtelenség 14 gyerekre odafigyelni, türelmesnek lenni, FOGLALKOZNI velük.

 • 2009.02.28 16:32:52hüjegyerek

  "nincs ilyen videó" :(

 • 2009.03.02 10:11:30Blueray

  Sajtos pogi, sztem juttasd el helynövelő javaslataidat Sulimannak, biztosan tudja hasznosítani.  Sztem egy ember is képes figyelni 14 kölökre -de nem a nap 24 órájában.

  Egy menő privioviban 2 óvónő jut 10 gyerekre.

  (Egy simában megy ált. egy húszra.  A kérdés előbb-utóbb megoldódik, mert a nagyobb gyerekek később tudnak segíteni anyunak. • 2009.03.02 10:31:03Chelly2

  Blueray  Az óvónő napi 6-8 órában van a már min 3 éves gyerekekre és elvileg megfelelő képesítése van.

  De más 6 db 2-6 éves és 8 db újszülött esete...

  Én spec idegekkel se bírnám, de nem is vállalnék ennyi gyereket.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta