Hétvégi programok: Tere-fere télbúcsúztatóval

Tavaszköszöntő

Rég elmúlt a karácsony,
Nincs már fehér fátyol a tájon.
Megjöttek a hóvirágok,
Színes lepkék, tulipánok.
Rügyet bontottak a fák,
Gyümölcs lesz belőle, ha megjön a nyár.
Kizöldül a táj,
Énekel a sok madár
Rég elmúlt már a farsang,
A polcokon hever a sok maszk .

A. Léda; T. Hanga; W. Panna Sára verse (8,5 év)

Az utóbbi hetekben az ajánló eleje inkább időjárásjelentés volt, így megpróbálom átlépni azt az ingert, hogy ezredszerre leírom, elég volt a hidegből, bezártságból, cserébe kaptok egy kis plusz gyerekverset, ami tényleg gyerekvers, mert a lányom és a barátnői írták, tavaszköszöntőnek.


BUDAPEST
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Szombaton, 16:00 órakor Gryllus Vilmos, Vilmos kedvenc dalai címmel koncertezik a művelődési házban, a műsoron pedig a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola Gimnázium és Zeneiskola növendékei közreműködnek. S mivel ez az utolsó februári nap, a koncert után télűző, tavaszcsalogató kézműves foglalkozások is lesznek.



Millenáris Teátrum
Szombaton 16:00 órakor ismét Alma-klub lesz az Alma Együttessel, valamint a vendég Ricsi bohóccal. Belépő: családi jegy: 2.000,-; Felnőtt jegy: 800,-; gyerek jegy: 600,-

TEMI Fővárosi Művelődési Háza
Tavaszváró Családi Játszó Szombat lesz február 28-án 10:00 órától, "Ismerjünk meg Egy Másik világot" címmel. A szórakozáson kívül a szülők tájékoztatást kaphatnak a hiperaktivitásról, terápiás kezeléséről, és korai felismeréséről.

Anno mesebolt
Térhatású mesekönyv készítése és rajzolás, valamint a papírtechnika lesz a témája a szombati Ki van a várban? című foglalkozásnak, 10:00 órától. A szombati foglalkozás témája: Bárcsak lennék vagány bárány!

Millenáris, D csarnok, Csodák Palotája
Robban az uborka! - konyhafizika nemcsak háziasszonyoknak című előadását láthatják a vállalkozó szellemű látogatók szombaton 11:00 órától, ahol egy konyha kel életre az Öveges teremben, s bemutatják, hogy mit művelhet egy fizikus az élelmiszerekkel.

VIDÉK
Baja
Baja Ifjúsági Házban Téli Fajátszó napokra várják a szervezők kéthetente szombatonként a kíváncsi látogatókat. 10:00-17:00 óra között baba játszóház, készségfejlesztő fajátékok, asztalitenisz és kreatív sarok lesz az ifjúsági házban.

Szeged
Február 27-től március 1-ig közösen temetik Szegeden a telet. Egy hagyományőrző, hangos, vidám télbúcsúztató esemény rázza fel a várost, női ruhába öltöztetett szalmabábukkal és zenés felvonulással. Lesz kézműves vásár és vándor vurstli is.

Győr
A Művészetek Szentélye (volt zsinagóga) ad otthont vasárnap, 15:00 órakor egy játékos, kreatív családi délutánnak.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Ha valahol megvan bennetek mélyen, vagy kevésbé mélyen a gyerek, és nem szeretnétek lemaradni a farsangról, mert szépen mutat rajtatok az álarc, menjetek el a Gödörbe, mert szombaton 21:00 órától farsangi buli lesz. Húzza a talpalávalót majd az ef Zámbó Happy Dead Band ráadásul hajnalig, valamint az amúgy lemezbemutató koncertre vendéget is hívtak Both Miklós, a Napra és Barbaro zenekarok frontembere személyében, hogy hegedűjátékával színesítse a műsort.

Ha inkább otthon maradnátok, akkor a tévé helyett most kivételesen olvassatok. Persze ne rögtön Hamvas Bélát, mert ahhoz nem lesz elég a fürdetés és altatás után az a 10 perc, ami még az elalvás előtt felhasználható irodalomra. Az utolsó említésre méltó könyv, amit ajánlani tudok, egy Coelho könyv volt (Veronika meg akar halni címmel), igazán nem tudtam letenni. Ha még mindig könnyedebbre vágysz, akkor egy sikerkönyvet javaslok, Ken Follett: A katedrális személyében. Persze a könnyedséget a tartalomra gondoltam, mert maga a könyv olyan, mint egy ólomkocka, fél kézzel lehetetlen megtartani, 1200 oldalnyi bötűhalom tartja sakkban az embert. Nem rossz, ínség idejére kiváló. Ha semmi újba nem szeretnétek belekezdeni, tartsatok velem, s merüljünk együtt Tolsztoj világában! Nem is értem, hogyan lehet ez kötelező olvasmány az Anna Karenina gimnáziumban, lövése nincs akkor még az embernek, hogy miről is szól igazán. Most viszont igazán megértünk rá, garantálom.
Oszd meg másokkal is!
Mustra