Babakocsival és szánkóval ne menj a vadasparkba!

A Budakeszi Vadasparkot rendszeresen felkeressük, szinte minden évszakban kimegyünk a gyerekekkel, akik imádják a nagy erdei sétát és az állatokat, akiket szinte már névről ismernek. Fejből tudják, merre lakik a vaddisznó, a bölény, az őz, a róka, a farkas, a szarka és az egyéb állatok. A múlt hétvégén a hollót is meg tudták nevezni maguktól és két macskával is összebarátkoztak.  

cica3



A barátnőmék viszont nem jártak jól, három perccel fél négy után nem engedték be őket, hiába könyörögtek a pénztáros néninek és a gondozónak. Babakocsival viszont jobban is jártak, hogy kint maradtak, tavasztól őszig is bajos feljutni a vaddisznókhoz és az őzekhez a meredek, gyökerekkel tarkított erdei úton, hóval borítva pedig két lábon is küzdeni kellett a talpon maradással. Bár a park területén tilos szánkózni, nyugodtan vihetünk szánkót, a bejárat mellett isteni szánkózásra alkalmas terület található.



A hétvégén elkövettük azt a hibát, hogy nem néztük meg a Vadaspark nyitva tartását. Mi fél négy előtt érkeztünk, barátnőmék a kisbabájukkal és a hatéves fiukkal 15.33-kor értek a bejárathoz, ahol megtapasztalták, milyen az, ha a pénztáros néni nem rugalmas. Persze nekik is igazuk van, a záróra az záróra, de legalább a szerencsétlen hatévest beengedhették volna hozzánk, de hiába kérleltük őket, a zárási időre hivatkoztak és megtagadtak mindenféle segítséget.

Azért én a lányaimmal végigszaladtam a parkon, megsimogattunk két hatalmas házi macskát, megcsodáltuk a gigantikus hollókat, majd vérző ujjammal szemléltettem, miért nem szabad a szarkához (és más állatokhoz) benyúlni. (Psszt, amúgy isteni érzés szarkát simogatni.) Pötyi mindenáron Bambit akarta látni, ezért felvágtattunk a park felső részébe, ahol a nagyobb testű erdei állatok kifutói találhatók. Az egyik karámban épp leült egy kis őz, amikor odaértünk, Pötyi pedig rögtön kommentálta: „Szegény, biztos azért feküdt le, mert nincs anyukája.” A vaddisznó édeskés szagára is rögtön felfigyeltek a gyerekek, a bölény deszkakerítéséhez pedig alig mertek odamenni az állatok hatalmas mérete miatt.

A Vadasparkba a belépő felnőtteknek 700, 2-14 éves gyerekeknek pedig 400 forint. Sajnos nem volt nálunk szánkó, pedig a bejárat előtt viszonylag hosszú, szánkópályának kitűnő lejtő található, ahol viszonylag kevesen voltak, nem kellett volna nyomorogni, mint a Normafánál általában. Sebaj, a parkoló mellett a hatalmas hóban olyan jót játszottak, hogy hazafelé a Moszkva térnél félre kellett állnom, amikor észrevettem, hogy térdig vizesek az anorák ellenére is és le kellett vennem róluk a vizes göncöket.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra