SZÜLŐSÉG

Négy órát játszik egyedül egy szobában a baba

2009. február 23., hétfő 10:00

Van olyan bébi, amelyik annyira jól elvan egyedül is a játékaival, hogy órákig nem kell foglalkozni vele. A videón egy pár hónapos gyermek négyórányi időtöltése látható felgyorsítva két percben.
 


Felmerül persze a kis gonosz kérdés, hogy vajon rendszeresen zárják-e be a kölyköt a négy fal közé a játékaival, vagy csak a felvétel kedvéért hagyták egyedül?

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.23 11:50:50Békanőci

  A mi gyerekünk is eljátszott 2-3 órát, egyéves koráig. Akkor lett pióca a drága. :)

 • 2009.02.23 11:57:03csalány

  Már korábban láttam ezt a filmet a neten, és ott a kommentárba bele volt írva, hogy a poén kedvéért kivágták belőle azokat a részeket, ahol a szülők bementek, vagy beavatkoztak...  Szóval ne húzzunk azonnal vizes lepedőt a "kegyetlen" szülőkre.

  Egyébként jót vigyorogtam a kölök sajtkukacszerű nyüzsgésén :-)

 • 2009.02.23 11:57:35Gézengúz_Évi

  Nem hiszem, hogy ne foglalkoznának vele... Az én fiam pl 1éves koráig volt a kismajmom, azóta meg tök önálló lett... simán van, hogy egész délelőtt csak néha odajön, puszi, ölelés, enni-inni, stb, amikor sok dolgom van, különben meg eljátszik egyedül...  Szóval szerintem abszolút gyerekfüggő...

  Egyébként nemrég olvastam valahol, hogy azok a gyerekek általában önállóbbak lesznek, akiknek mindig kielégítették az igényeiket, vagyis amíg lógni akart,addig lóghatott, stb. Nem tudom, mennyi az igazságalapja, vagy menniyre komoly kutatás előzte meg, mindenesetre logikát látok benne:)

 • 2009.02.23 11:57:50manka78

  Az én 14 hónaposom is elmatat egész nap, de a sarkában kell lennem, mert már mindenhova felmászik. Ha nem pakolnék utána folyamatosan, akkor estére hótolóval kellene a helyére túrni a dolgokat.

 • 2009.02.23 11:57:50amarilo

  A videó egyébként szerintem is nagyon aranyos, ne fogjunk rá semmit a szülőkre, a gyerek láthatóan élvezi a dolgot!  Szeretném jelezni, hogy NEM (csak) szoktatás kérdése az, hogy egyedül tartósan eljátszogat-e a gyerek vagy sem...  Hú, amikor már órákban mérik mások, hogy mennyit van el a gyerek egyedül, az már nem semmi! Én egyre csak rakom vissza az állam! Én percekben mérem az ilyesmit! És legfőképp egyszámjegyű percekben.

 • 2009.02.23 12:02:58Emma Bovary

  Még ha ki is vágták azokat a részeket, amikor a babával foglalkoznak, nekem akkor is kegyetlenségnek tűnik ennyi időre magára hagyni. Látszólag el van, de nem hiszem hogy ő is ezt választaná, ha már választhatna.  Nem tudom, nyilván minden gyermek és minden helyzet és minden szoktatás más. Van amelyik gyermek több törődést igényel, van amelyik kevesebbet.

  De az én 9 hónaposom max. 10 percet van el egyedül a kiságyban, aztán mindegy csak mászhasson, mert mióta felfedezte a kiságyon kívüli világot, azóta csak ott akar lenni!

 • 2009.02.23 12:06:49csalány

  Lehet h. 8 óra alatt készült a felvétel, ezt nem tudhatjuk. És az is lehet, hogy nem volt többet egyedül többet egyszerre, mint 20-30 perc, csak u. oda tették vissza, ahol befejezte az előző "akcióját". Az is tuti, h. a kamera látóterén kívül ott ült valaki..  Ez itt egy vicces filmecske, nem pedig gyerekbántalmazásról szóló dok. film.  Hol a humorérzék?

 • 2009.02.23 12:22:59amarilo

  A videóval semmi baj, én csak a videó KAPCSÁN szeretném megvitatni, hogy más gyerekek mennyit játszanak egyedül, asszisztencia nélkül a különböző életkorokban. Tapasztalatokat kérek! SZámomra most konkrétan másfél-kétéves kor az izgalmas!

 • 2009.02.23 12:24:46Shanti

  Szerintem ez a gyerek teljesen önfeledt, ami nyilván nem lenne ha neki nem lenne jó.

  Hát én örültem volna töredék ennyi időnek is. Engem ma sem hagytak békén 5 percig sem, pedig 1,5 és 3 évesek. A fiamat 6 hónaposan Pető Intézetbe vittem, mert semmi nem érdekelte rajtam kívül. Persze semmi baja, csillogóan intelligens, csak éppen így alakult, akármennyit próbáltuk önállóságra szoktatni, azt hiszem alkati kérdés lehet. A kisebbik jóval önállóbb, a nagyobbik is ovi óta egész jól el lenne, csak éppen némi agressziót is összeszedett, most állandóan bántják egymást. Sokat játszok velük, mesélek, de ez meddig kell hogy nekem is egész napos program legyen? Én mindensetre kezdek belhülyülni így 3 év után, pedig nagyon foglalkoznék már más dolgokkal is.

  Bocs, elkalandoztam, csak jól esett panaszkodni kicsit.

  ui. Nem emlékszik valaki mi volt annak a cikknek a címe ami arról szólt hogy vegyük rá a gyereket a rendrakásra? Jó régen volt már, de nekem igen aktuális lenne • 2009.02.23 12:28:33O.U.T.

  én beszartam:)))))))))))))  az a hernyózó mozgás:)))) össze kéne számolni, hogy hány kört tett meg a szobában:) azért gondoljatok már bele, hogyha ezt felnőttként kéne így végigmozogni, szerintem beledöglenénk... megállt közben pihenni, csak azt is kivágták?

  egyébként a Kisnyúl is ilyen. elég sokat van kézben-fekszik rajtam, nyunnyogunk egymáson, de 5 hónapos létére simán eljátszik egy órát egyedül, és alszik kint a teraszon 3-4 órákat a hideg levegőn bebugyolálva, ha teli a pocakja. cirka 20 percenként rá is nézek a bébifon mellett, hogy minden oké-e, és végül alíg várom, hogy felébredjen, mert már nagyon hiányzik:)

 • 2009.02.23 12:34:39Gézengúz_Évi

  amarilo, az én fiam most 22 hónapos... Attól függ, milyen napja van, de általában jól elvan egyedül is. Ami nem azt jelenti természetesen, hogy reggel bevonul a szobájába, és kijön ebédelni. De fogja a kis játékait, el szerepjátékozik, könyvet "olvas", történeteket mesél a játékoknak, énekelget... Ő pl sose volt ez a mindenhova felmászok, meg a csak menni lehessen gyerek... Ő ilyen kis elmélkedős, üldögélős. Közben be-e megyek hozzá, énekelgetünk együtt, vagy megkér, hoyg rajzoljak én is valamit, van, hoyg kijön hozzám, hogy éppen mit csinálok, de vannak iylen kis remetenapjai:)

 • 2009.02.23 12:39:02Miss Marple

  Namostanakkor ennyit érnek a pihe-puha, rugalmas, színes, meleg és hatlövetű játszószőnyegek!! :) A gyerek kábé az ideje két százalékát tölti rajta, különben a padlón hempereg és a videót szereli (vagy mit). Tündéri film! (Mellesleg az első három nekem is szépen és sokáig eljátszik/ott önállóan, csak a kicsi lóg rajtam folyamatosan... ;) )

 • 2009.02.23 12:39:21manka78

  O.U.T.! Én néha azt várom, hogy elaludjon.:)))

 • 2009.02.23 12:48:38O.U.T.

  előbb nyafizott. felvettem, leültem vele, már alszik is. olyan szerencsés vagyok. mondjuk ennyi azért jár is....ha már ugye...

 • 2009.02.23 12:54:37manka78

  Most az enyém is alszik, de ha felkel, utána estig pörögni fog. Amíg olyan pici volt, mint most a tiéd, ő is szeretett rajtam csüngeni, nyugodtan gépezhettem, ő itt nézelődött az ölemben. Most is többször felkéredzkedik , de nem áll meg közben, vagy az arcomon matat vagy a számítógép asztalon pakol.

 • 2009.02.23 12:56:29evet

  Az én lányom 7-8 hónapos korában max fél órát volt el egyedül, ha több ideig nem jelzett, akkor elaludt a járókájában (9 nm2 volt elkerítve neki a szobából). Akkor kezdett el felállni és kipakolni a szekrényét. Tartott is a jó világ addig, amíg nem kezdett el beszélni tanulni. Pont másfél-kétévesen keveset játszott egyedül, inkább mindenféle olyat akart csinálni, amit én. Akkor kezdtünk el együtt főzni, sokat öltözködött (mindig indult valahova 5-6 réteg ruhát magára pakolva), festeni és gyurmázni akart, de mindig együtt. Csak 2,5-3 évesen kezdett megint egyedül játszani, mászókát összerakni a bababútorokból, legózni, macit gyógyítani, ilyeneket. Most 5, szeret egyedül rajzolni, szinezni, babát öltöztet, neveli a plüssállatait, egyedül puzzlet rak. De közben is folyamatos igénye van a kontaktusra, meg kell dícsérni a rajzát, sajnálkozni kell, hogy a maci még mindig skarlátos, és válaszolni kell, hogy szerintem melyik hercegnő a legszebb. Olyan 3 éves kora óta van az, hogy ha más gyerekkel van, akkor nem nagyon látjuk őket, csak ha valamit meg kell oldani (kösd be, fölmászhatunk-e).

 • 2009.02.23 12:59:23Magenta

  Éééééééééés az enyém is alszik (huhhhh, lélegzetvétel).  Az elmúlt napokban megtanult mászni, mert annyira bosszantotta, hogy nem ér el dolgokat.

  Ez egy nem egész 5 hónaposnál úgy néz ki egyelőre, hogy négykézlábra áll (ez stabilan megy már), majd a lábaival meglöki magát, csak azt nem tudja még, hogy a kezével is kell csinálni ezt-azt, úgyhogy esik folyton. De amióta felfedezte, hogy van könyvespolc a lakásban, nem nyugszik, az a fő célpont.

 • 2009.02.23 13:04:17dodóó

  Magenta nagyon ügyes a babád!!!!

  Enyém 8 hónapos is elmúlt mikor végre mászott.

  már kapaszkodva felállt de mászni nem akart.

 • 2009.02.23 13:06:02Magenta

  Hát én nem bántam volna még pár hónap "nyugit".  Igazi sajtkukac lesz.

 • 2009.02.23 13:08:09Gézengúz_Évi

  Húú, Magenta ez igen! Én fiam is 9hónaposan kezdett mászni, addig tök jól elnézelődött egyhelyben is:)  (Najó, neki hatalmas sejhajt kellet cipelnie, gondolom ezs e könynítette mega dolgát:D)

 • 2009.02.23 13:11:04manka78

  Igeen! Nem csak nekem jut ilyen örökmozgó. Az én bébim is 5 hónaposan kezdte, csak ő hintázott egy csomót előre-hátra, aztán ebből alakult ki a négykézlábazás. Mikor ezt elkezdte, nem is mentünk többet babamasszázsra, mert mindenki rajta röhögött. Hiába fektettem le a hátára, elé térdeltem, hogy most akkor induljon a buli, hasra vágta magát és elkezdett hintázni előre-hátra és közben nagyokat nyögött. Senki nem tudott a masszázsra figyelni, a kis bohócom szerepelt. Többet nem vittem.:)

  Egyébként mindent ilyen hamar kezd csinálni, csak beszélni nem akar.

 • 2009.02.23 13:15:01Magenta

  manka, akkor a csontjait ez nem viseli meg, ugye?

 • 2009.02.23 13:16:48a kedvenc nick-em foglalt! :(

  Hát nekem is hihetetlen, hogy van, aki órákban méri, hogy mennyit van el a gyerek magában. Akkor ezért van az, hogy nekem nincs időm semmire, míg mások tündérien megfőznek, takarítanak, stb? :) Gyerekem most 1 és 3/4 éves, mostanában már néha fél órát is eljátszik egyedül, főleg ha van valami új játék. Mármint nem új tárgy, hanem pl ha előző nap játszunk orvososat a macival (amit azelőtt még nem), akkor azt utána nyomatja egyedül is lelkesen. De többnyire ugyanazt akarja, amit én csinálok, hiába van a konyha a nappalival egy légtérben, az úgy csak rövid ideig jó, hogy ő bent játszik, én meg a konyhában vagyok. Inkább jön, tolja oda a hokedlit, mászik föl, nyúl a koszos edénybe, pakolja a zöldségeket, "segít". Úgyhogy én estére teljesen lefáradok, mert ha akarok valamit csinálni, akkor azt mindig gyerek-kompatibilisen kell.

 • 2009.02.23 13:17:43dodóó

  Én lányom 3.5 éves és elvan egyedül.

  Illetve 99%-hogy egy helyiségben vagyunk,de elvan.

  Néha kártyázunk,vagy bekapcsolom neki a laptopot és nagyon szeret írni(a betűket összevissza lenyomogatni)(még mielőtt..:)

  mesét néz,behozza a ruhás kosarat és abba dobálja a labdát,gyurmázik,fest és ezt mind itt mellettem.

  Kapott az apukájától egy polly pokett? babát és azt nagyon szereti,tegnap elkezdett gyűjteni egy Barbi babára.Ha kinéz magának valamit akkor azt nem kapja meg rögtön hanem segítek neki összegyűjteni pénzt.Nincs kinder tojás,kap valamit,de éreznie kell hogy valamit valamiért.Nem azért kap pénzt mert megcsinál valamit.

  Egyszerűen csak várnia kell rá.

  Így jobban megérti hogy megfogja kapni, mintha azt mondanám neki hogy várjál 5 napot.

  Kitaláljátok én mit csinálok este ha lefektettem?Barbi ruhát varrok.

 • 2009.02.23 13:18:27manka78

  ÁÁÁÁÁ! Dehogy! Azt mondta nekünk a gyerekorvosunk, hogy a baba mindig annyi mozgást végez és úgy halad a mozgásfejlődésben, ahogy az ő gerince engedi. Szóval, ha már kúszik, akkor legyen akármilyen pici, ő már elég fejlett hozzá.

  Csontokról meg annyit, hogy a miénk csoda, hogy egyben van, annyit esik. Állandó rosszaságon töri a fejét. Mászik mindenre, közben les sunyin, hogy figyeljük-e, és hozzá felhúzza az orrát és fújtat, mint egy nyuszi.:)

 • 2009.02.23 13:20:59dodóó

  manka te picikéd mennyi idős?

 • 2009.02.23 13:21:20Gézengúz_Évi

  a kedvenc nick-em foglalt! :(

  Ez általában nálunk is így van. A még két éves se gyerekem gyönyörűen elmagyarázza, hogy kell mosni, elindítja egyedül, sok kaja receptjét fújja fejből, kitalál újakat, minidg söpörni, porszívózni akar, stb...  Nem mondom, hogy mindig tiptop a lakás, de az többet ér, hogy ő boldog, hoyg segíthet, meg látom, hoyg milyen ügyes:)

 • 2009.02.23 13:23:19Magenta

  manka, asszem, én is ilyen gyereket nyertem. :)  Pedig az első egy-két hónapban el voltam ájulva, hogy milyen nyugis, amikor nem fáj a hasa.  Aztán felébredtem és bilibe lóg a kezem. :)  S mivel ébredezik, lépek is.

 • 2009.02.23 13:25:42evet

  Szerintem a lakás akkor lesz tipptopp újra, ha elköltöznek. Most például egy építőkocka-installációtól nem lehet felszedni a csipketerítő-vagdosásból a földön maradt papírfecniket.

 • 2009.02.23 13:27:28manka78

  14 hónapos, a kicsi. Ő is nagyon jó baba volt picinek. Mondjuk most is jó, csak nagyon izgága. Mondjuk ez olyan érdekes, mert ha valaki kérdezi, hogy jó gyerek-e, a válaszom az, hogy persze. Mégis sokszor egymásra nézünk az apjával és azt mondjuk:Baszki ez milyen rossz.:)

  Magenta! Nem sokat aludt.

 • 2009.02.23 13:30:31Magenta

  Közben visszaaludt, csak egy kis buksisimogatás kellett. :)  Egyébként én azt szoktam mondani, hogy nem rossz a fiam, csak iszonyú eleven és így is van. Ha ki van elégítve a mozgásigénye, semmi gond nincs vele.

  (ha hozzávesszük, hogy én a 8 órás munkaidőt képes vagyok egy helyben végigseggelni, egy-két pisiszünettel...)

 • 2009.02.23 13:33:13dodóó

  Akkor még nincs is elkésve a beszéddel.

 • 2009.02.23 13:34:48manka78

  Mi a férjemmel mindketten izgágák vagyunk. Ha nem dolgozik a férjem, rögtön valami programon törjük a fejünket. Azért mostanában jól esik egy kicsit itt lebzselni.:)

  Ma nem kellett főznöm, így kihasználom az időt, amíg alszik a kicsi, utána majd elmegyünk a nagyért suliba. Nekem néha olyan jól esik letojni mindent és csak úgy ellenni.

  Na fel is kelt.

 • 2009.02.23 13:36:01amarilo

  Gézengúz Évi,  hát, tényleg: gyereke válogatja.  Az enyém pont nem ilyen "leülök és játszom"-típus. Naponta minimum kétszer el kell menni otthonról, de lehet többször is.  KÉt otthon eltöltött óra után már unatkozik,legalább az udvarra ki kell engednem. Ott viszont szépen elkolábszol símán 20-30 percet.  Nekem az a furcsa, hogy az sem igazán köti le az én 23 hónapos lányomat, ha én játszom vele.  Végighallgat ugyan egy mesét, de aztán kész. Esetleg nagy nehezen kivárja, míg egy fél házat építek építőkockából, de aztán az sem érdekli tovább. De közben folyamatosan kér, hgoy "játsszunk! Játsszunk!" - nem tudom, mit vár tőlem, komolyan.  Ma mélypontom volt, kegyelemdöfés volt olvasnom ennek a posztnak a címét.  A lányom ma reggel hat óra óra rajtam lógott és hisztizett. A végén már menekültem előle, és megkértem, hogy legyen szíves most hagyjon öt percre békén. (Nem hagyott, hanem valami őrült hosszú, földön fetrengős hisztit vágott le, hiába csinlátam bármit)  Ez van.

 • 2009.02.23 13:42:11manka78

  Dodóó! Tudom, hogy még nincs elkésve, de a nagy már ilyenkor beszélt, másfél évesen teljesen tisztán. Tudom, hogy nem egyformák, csak olyan jó lenne vele dumcsizni.:) Így csak babanyelven nyomja a dumát, meg mutogat és bólogat, meg hümmög.

 • 2009.02.23 13:47:51evet

  amarilo, nyugi, semmit nem csinálsz rosszul, a dackorszak ilyen. Nemsokára kitavaszodik, és minden sokkal jobb lesz. Ez a hülye bezártság mindenkinek az idegeire megy.

 • 2009.02.23 13:51:17amarilo

  Evet, köszönöm. Kell az együttérzés! :-)

 • 2009.02.23 13:58:57evet

  Ebben az időszakban Berg Judit Hisztimesék volt a legtöbbet olvasott könyvünk, és a Hisztimanó még mindig visszajáró vendég.

 • 2009.02.23 14:07:37dodóó

  amarilo,naponta egyszer én is kivizem minden nap.

  Az elmaradhatatlan.

 • 2009.02.23 14:08:07dodóó

  s

 • 2009.02.23 15:08:44Tessina

  modnjuk ha tényleg kivágták azokat a részeket, amikor enni adtak neki/pelust cseréltek/játszottak vele, akkor valóbna nem nagy szám. De vitathatatlanul cuki:)

 • 2009.02.23 15:10:26esze

  A másfél évesemtől lassan megtanul a 3 éves is egyedül játszani. :)

  Próbálom megtanítani neki, hogy az igazi zenészek nem csak koncerteznek, hanem próbálnak is. Napi 2-3 koncertet nyom különféle hangszereken, brutális hangerővel. És eközben elvárja, hogy ott üljek és minden szám után megtapsoljam, viszont ne szóljak rá, hogy furulyával a szájában ne pogózzon. Egy kivétel van: a puzzle. Képes egymás után nekimenni ugynannak a sokdarabosnak 3x. Közben annyira kellek neki, hogy segítsek összerontani.  A kicsi meg marhára unja a műsort. Ugyan nem megbízható ebben, de 40-50 percig eldominózgat egyedül. Amíg nem tudott menni, simán elvolt kúszogatva/forogva akár másfél órát is. Igaz a duplo doboza jobban érdekelte, mint maga a duplo

  Mostanra a nagy is el-el tűnik 0,5-1 órára, de abban biztosan van huncutság is.

  A kertben meg fordítva: bárhonnan hazafelé még 20-30 percet igényel kint egyedül. A múltkor sárból téglát akart csinálni, hogy aztán palotát építsen a kicsinek. Osz mégis ő szabotálja el a kimenéseket, ha nincs programunk és ezért nem vagyok elég kemény.

 • 2009.02.23 15:10:50Tessina

  amarilo, nem elhanyagolható különbség, hogy ez a gyerek 9 hónapos, a tiéd meg 23, nameghogy egy másik gyerek:) szóval ne vedd a szívedre:)

 • 2009.02.23 15:22:32evet

  Meg az is nagyon számít, hogy éppen mire gyúr a gyerek agya éppen. Teljesen eltérő sorrendben fejlesztgetik a mozgásfejlődést, a beszédkészséget, a szociális dolgokat, a fantáziát. Ha amariloé éppen a határok meghúzása készségnél tart, ahhoz partner kell.

 • 2009.02.23 15:47:35esze

  amarilo,  és nem lehet gyerekkompatibilisen csinálni a felnőttdolgaidat?

  Nem kioktatni akarlak, csak így nincs esélye a gyereknek, hogy téged lát nyakig elmerülve valami foglaltosságban. Emlékszem egy éve nem volt olyan, hogy gyerek nélkül pucolhattam volna krumplit (a pont 23 hósommal). Úgyhogy mindig héjában főztem/pároltam/sütöttem/mikróztam, hogy neki is legyen esélye. Most viszont, ha nem akarok nem is kell beleszállnom ebbe a munkafázisba. Pürét meg már rég nem csinálhatok, max nézhetem. (az emberemnek még szabad)

 • 2009.02.23 15:52:03esze

  folyt.

  A kicsin látom, hogy mi mindent képes volna megtenni, hogy beszállhasson olyan játékba, ami látnivalóan jó a nagyoknak (memória játék, dominó, répahámozás). Ezt alkalmaztam tudatosan a 3 évesnél.

  A múlt héten egyszercsak megelégeltem a nyúzást és leültem én a 300-as puzzléhoz. Ő is szeret rakni, előveheti a sajátját, beszállhat az enyémbe, és a végén hosszú mesét is szőhetünk a képről. Hosszú ideig csak bámult, aztán kért részfeladatot a válogatásnál és aztán kőkeményen be is szállt. Ha egyszer ő nem volt képes megmondani, hogy mit szeretne, átvettem én a kezdeményezést. Egyszerűen duplozni vszeg kevésbé vonzóan szoktam. :)

 • 2009.02.23 16:47:03barbicsek

  :))) A gyerek simán felpucolta a padlót :))

 • 2009.02.23 17:27:17madz

  ez egyszerűen egy nagyon cuki videoklip. szerintem nem akarja azt demonstrálni, hogy ez a gyerek egyedül van négy órán keresztül, csak nagyon aranyos, ahogy ott molyol, és ezt felvették, kivágva az olyan részeket, ahol vele molyolnak mások.

  persze valahol jellemző a velvetre, hogy rárepült és megpróbált problémát meg vitaindítót kreálni belőle. néha már annyira unom ezt...

 • 2009.02.23 17:59:05madz

  ja, és ismeri valaki a zenét, ami alatta megy? kéne nekem...

 • 2010.09.29 10:40:00Fiúsanyuka

  Sziasztok,
  Én most láttam csak a felvételt, de nem hiszem el. Csak egy fiút nevelek eddig, DE ti elhiszitek, hogy 4 óra alatt nem fárad el egy ilyen picike? Én kizártnak tartom! De már az is kétséges, hogy egyedül ennyit eljátszana. 4 óra alatt: etetés, tisztába tevés, itatás? Az hol marad? Nekem is eljátszott de fél óránál többet nem.
  Igy szerintem valami bibi van ezzel a videóval :-)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta