SZÜLŐSÉG

Elhízás ellen pörgősebb tornaórákat terveztek Pécsen

2009. február 23., hétfő 12:00

Az óvodások és az alsótagozatos kisiskolások egészségi állapotának, életmódjának felmérése közben több dologra figyeltek fel a pécsi gyermekklinikán. Az eredményekből kiderült, hogy a vizsgált 2600 pécsi és mohácsi gyerek 16,4 százaléka túlsúlyos vagy elhízott és csak minden tizedik sportol. A gyerekek átlagosan 128 percet töltenek naponta a levegőn és 90 percet ülnek a tévé előtt. A testnevelési foglalkozások kihasználtsága alig 50 százalékos, ezért a szakemberek felkértek egy munkacsapatot, hogy dolgozzák ki a tornaórák "pörgősebbé tételének" módszertanát.A munka elkészült, a gyerekeknek tetszik. Új játékos elemek, külöféle gyermekmozgató trükkök vannak benne. A tematikát bármelyik iskolának, óvodának szívesen átadják - írja a Független Hírügynökség a Dunántúli Napló nyomán. Az elhízás ellen egészséges életmóddal is küzdhetünk: nem árt, ha a gyerekünkkel együtt rendszeresen reggelizünk, és jó, ha nem kapnak túl sok tejterméket az egy év alatti csecsemők.

Az amerika gyerekek hétvégente fél órát sem mozognak, a magyar kölykök közel fele naponta fogyaszt cukros üdítőket, az osztrák gyerekek húsz százaléka elhízott, a kövérség pedig számos kockázattal jár, akár ha csak azt nézzük, hogy az elhízott férfiaknak rosszabb minőségű a spermája. A kövér gyerekekből pedig kövér felnőtt lesz, szóval érdemes megelőzni a bajt és gyerekkorban megtenni mindent a gyerek elhízása ellen. Kutatók szerint például napi 15 perc mozgással sokat tehetünk az ügy érdekében és arra is jó, ha figyelünk, hogy kialudja magát a gyerek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.23 12:51:59zsuzsi1976

  A medicinlabda különösen jó arra, hogy az ember véletlenül fejbe dobja vele a tornatanárt, mint ahogy nekem sikerült a gimiben.

  Egyébként a tornaórának az lenne a lényege, hogy hozzászoktassa a gyerekeket a mozgáshoz, mi több, megkedveltesse velük azt, úgy meg nehéz, ha Józsika bénán mászik rúdra/kötélre, ezért kap egy kettest. Minek osztályozni?

 • 2009.02.23 13:01:57dodóó

  Nálunk a művészetibe is volt tesi óra.

  Apám állandóan vigyorgott rajta hogy minden a tánchoz kapcsolatos dologból ötösöm volt tesiből 3-as mert nem tudtam kötelet mászni én sem.Ami még rontott a jegyemen az az volt hogy nem voltam hajlandó kidobósat játszani egy másik osztály ellen.

  9.-ben én 40kg voltam a másik osztályban akadt 65-70kg-os csaj is.

  Hát köszi szépen.

 • 2009.02.23 13:03:38panka

  Na végre feltalálták, amit mindenki tudott, hogy nem a kötélmászással kell frusztrálni a nagypufferű Józsikát, hanem fociztatni kell meg csapatban játszatni, és akkor szívesen is csinálja, és többet is mozog. Bár én belátom, civilizációnkban a túlélés esélyeit rendkívüli módon lecsökkenti, ha valaki nem tud kötélre mászni és liánról-liánra szökkenve haladni a fák koronája közt, azért én mégis inkább a labdajátékokat támogatom azzal az élhetetlen gondolkodásommal.

 • 2009.02.23 13:07:58hinta-palinta

  Tériszonyom van, mindig egyest kaptam kötélmászásból, bordásfal tetejére sem másztam, annyira szédültem. El vagyok hízva:)Tényleg.

 • 2009.02.23 13:19:54Ribizlee

  mindkét gyerek igazolt sportoló, heti 3x 1,5 órát edzenek szó nélkül, de a tesiórát utálják. 5.-ben szeptember óta floorballoznak minden órán, erősen unja már a gyerek.  a kicsi most elsős - na itt alapdolgokkal megy el az idő, rengeteg a mozgásproblémás gyerek, tantónéni vért izzad velük (pl most tanít néhány gyereket négykézláb mászni!)

  persze hogy unatkozik és rosszalkodik a drága, ő az edzések tempójához van szokva :-)

 • 2009.02.23 13:29:56Briguci77

  hinta-palinta:Nekem is az van.Én még a kis sámlin is szédülök:)

 • 2009.02.23 13:30:46Briguci77

  A lányom állandóan mozog,de enni is szeret így nem látszik rajta.

 • 2009.02.23 14:29:09gyj

  Szintén mindkét gyerek igazolt sportoló (kosárlabda), ehhez képest a kötélmászás/cigánykerekezés/négyrészes szekrény ugrás nem tartozik az erősségeik közé. mit is várhatnának szegények olyan szülőktől, ahol apuka 3os gimnazista korában nem volt hajlandó felmenni a gerendára, mert az balesetveszélyes, anyuka meg - mivel az istennek nem tudtam átugrani a 4részes szekrényt, egyszerűen féltem tőle - nemes egyszerűséggel üzletet kötött a tesitanárral, hogy elég lesz a 3 és nem kell bejárni....

  Komolyra fordítva: sok gyereknek ez lenne az egyetlen lehetőleg a mozgásra. nem mindenki teheti meg idő, pénz vagy más ok miatt, hogy napi szinten két gyereket "mozgasson" külön edzéseken. Nagyon jó kezdeményezés, mert a mostani "foglalkozásoknak" nem sok értelme van (tesitanárok, ide a követ). Ezt pótolhatná az átgondolt, a gyerek korosztályos igényeinek megfelelően biztosított mozgás, ami nem feltétlenül kötélmászás.

  A 4részes szekrény pedig mondjon le!

 • 2009.02.23 14:30:54tour_guider

  mindig akad egy "jó" orvos, aki ad felmentést... akkor kicsit sűrűbben fogják látogatni már :)

 • 2009.02.23 14:43:53Ribizlee

  gyj, enyémkék karatéznak, az ügyességük bőven megvan - de az ötödikesnek el kellett magyarázni múltkor, mi az a tornaszekrény! még nem látott olyat közelről

 • 2009.02.23 14:49:25gyj

  Addig jó neki, amíg nem is lát.... Nekem konkrétan halálfélelmem volt, amikor az ugráshoz készültem, láttam, ahogy előrebukok rajta és kitöröm a nyakam. A tesitanár pedig sportot űzött a megaláztatásomból és egy óran CSAK nekem kellett ugranom, a végén már sírtam, de akkor is csinálnom kellett, az osztály meg 45 percen keresztül az én bénázásomat nézte. mondjuk szerencsém volt, nem nevettek, hanem borzasztóan megsajnáltak, de egy életre szóló "élményt" szerzett a kedves tanárnő.

 • 2009.02.23 14:51:48hallohallo

  dodóó, velem ugyanez, utáltam, sőt gyűlöltem a kidobóst, mert féltem.

  tele volt az osztályom kosaras lányokkal, én meg kicsit magasabb, mint másfél méter. és ők úgy dobtak, hogy az fájt, mintha vérre ment volna. hozták az edzésük hangulatát. kidobósnál, kosarazásnál, kézilabdánál egyfolytában bennem volt a para, hogy mikor löknek fel. inkább másztam kötelet, mint a labdajátékok, röplabda kivétel, ott legalább nem az volt a céljuk, hogy nekemjöjjenek.

 • 2009.02.23 14:53:15Kibou no Hikari

  Mindig gyűlöltem a hagyományos tesi órákat. Szédültem a kötélen, féltem a szekrényugrástól, a kosárlabdával pedig majdnem betörték az orrom, nem csoda, hogy soha nem rajongtam ezért az egészért. :S Viszont imádtam művészi tornára járni, tollasozni, túrázni, később a társastánc töltötte ki az időmet. Gyerekként soha egy gramm felesleg nem volt rajtam, de ez aztán nem a szervezett tesinek köszönhető, azt ha lehet kerültem, gimiben felmentett is voltam.

  Igazi megváltás volt az egyetem az ezerféle óralehetőséggel: fallabda, jóga, ping-pong, bowling, úszás... nálam a vívás :P.

  Csak támogatni tudnám, ha a gyerek érdeklődésének megfelelőlen lehetne válogatni már általánosban is!

 • 2009.02.23 15:00:48hinta-palinta

  Gyj, anyunak eltört a karja egy ilyen szekrényugrást követően. Valahogy a szekrény darabjai nem voltak jól összepasszítva, anyu nekifutott, ugrott, támaszkodott, ekkor a szekrény szanaszét esett.

 • 2009.02.23 15:10:50Ribizlee

  gyj, akkor az a tanár kiállította magáról a saját alkalmatlansági bizonyítványát... :-(  nekem volt gimiben egy isteni, de szigorú tesitanárom, imádtam/imádtuk! simán csinálta velünk a feladatokat. az is igaz, hogy rengetegféle sportot kipróbáltunk vele, és mindig keményen meghajtott. felmentett nála nemigen volt, gipszelt lábbal sem ülhettem a padon: kaptam kar és hasizom gyakorlatokat :-)  de nála öröm volt a mozgás - és asszem pont ez kéne a gyerekeknek ma is! még sokkal inkább, mint a mi időnkben...

 • 2009.02.23 15:16:56Ribizlee

  picit off - vagy nem is annyira?!  tantónéni panaszkodott, hogy az elsősök közül van jónéhány gyerek, aki nem tud mászni, rendesen futni, egy lábon állni, vagy biciklizni. alapdolgok hiányoznak a mozgásfejlődésükből, köszönhetően a bébikompnak, tévének, számítógépnek. :-(  a 4 évvel ezelőtti elsős osztállyal simán kimentek tesiórán bicajozni, jártak korizni, úszni. a mostanival nem lehet...

 • 2009.02.23 15:17:46Tessina

  ideje volt már feltatlálni a spanyolviaszt, csak nem ártana mielőbb országos szinten is, még mielőtt a lányom iskolába kerül. Úristen, mennnnyiiirreeee gyűlöltem a tesiórákat!

 • 2009.02.23 15:22:48Kibou no Hikari

  hinta-palinta

  Barátnőm is a balesetin kötött ki egy ilyen jó kis szekrényugrásos óra után. Neki a lába bánta. :(

  Oké, hogy az alap dolgok kellenek, mint amiket Ribizlee is írt, de magasugrást és szaltót osztályozni? brrr

 • 2009.02.23 15:37:50Ribizlee

  na, itt a hiba! nem osztályozni kéne, hanem MEGSZERETTETNI a mozgást.

  hogy azért menjen be tesire egy gyerek, mert neki is jól esik a sport.

 • 2009.02.23 15:50:04rita a felcser

  Szerintem az iskolai tornaoara egy hatalmas marhasag.Legalabbis otodik osztalyon tul.Kell cipelni a tornafelszerelest,a buszon,az utcan stb.Meg a nehez taskat.Az oltozkodessel elmegy ket szunet,tornaora elott es utan.

  Minden szulo jarassa sportolni a gyereket,aki nem akarja az jarass zenere,aki azt sem angolorara.De a tornaora egy kommunista idobol fennmaradt marhasag.

 • 2009.02.23 15:55:07zolnaid

  Szerintem nyelvre és informatikára kellene járni tesióra helyett, aki azt jól elsajátítja, mindig ki tudja majd fizetni a plasztikai sebészetet, mint zsírleszívás és vádliformálás.

 • 2009.02.23 16:07:42hallohallo

  igazából nem tudom, hogy gondolja egy csomó iskola, hogy a gyerek hogyan képes feloldani azt az ellentmondást, hogy van 10 perc szünete, ami eleve kevés, de akkor sem szaladgálhat a folyosón, órán egy helyben kell ülnie, nem mozoghat szabadon, aztán hirtelen van egy óra, amin meg kötelezően kell mozognia.

  valahogy a szemlélet nem stimmel. az életkori sajátosságokat simán kihagyja.

 • 2009.02.23 16:18:43Ribizlee

  rita, sajnos van rengeteg olyan szülő, akinek a mozgás nem jelent semmit. az ő gyerekük üldögél a tévé meg a számítógép előtt, és nem tud felmenni a második emeletre zihálás nélkül. legalább a suliban megmozgatják néha...

  nézd meg egyszer a 10 év körüli korosztályt! jó részük puhány, kövér, nyafka, semmi kitartásuk. rájuk férne legalább annyi sport, ami egy tornaórába belefér. amúgy a mozgás segíti a tanulást is, a szünet is azért kell, hogy mozogjanak (lehetőleg friss levegőn)

 • 2009.02.23 16:21:32mesianyu

  Jaj de jó nem vagyok egyedül :)))))

  Assssszitem csak én vagyok olyan béna, hogy nem tudok kötélre mászni. A tesi tanárom mindent elkövetett 3. és 6. között évi 4-5 egyest gyűjtöttem be kötélmászásból. Utáltam a medicin labdát, a szekrényt, a magasugrást, cigánykeret és zsugorfejállást a mai napig nem tudok csinálni.

  Azért felnőttem. De sportolni most sem szeretek.

  A fiaimnak viszont mindenképp keresek valami mozgás lehetőséget suli után.

 • 2009.02.23 16:24:43Moira

  Nekem a férjem a könyökét törte el szekrényugráskor, a mai napig nem tudja teljesen kinyújtani a bal kezét.

  Részemről ennyit a tornaórákról.

 • 2009.02.23 16:26:36Moira

  JA majd' elfelejtettem, engem meg a kedves tesitanárnő ejtett fejre, amikor a kézenállást gyakorloltuk.

 • 2009.02.23 16:26:41Csibelany

  Arrol meg nem is beszeltunk, hogy a legtobb suliban nincs vagy nem mukodik a zuhanyzo...egy kiadosabb mozgas utan pedig mindenkinek jot tenne egy gyors pancsizas.

 • 2009.02.23 16:28:23rita a felcser

  Nemtom,en egesz nap kamaszkoromban egy fallal teniszeztem(fallabdaztam),sulyokat emeltem,szaladgaltam,kutyaztam, usztam.De orokke logtam a tornaorakrol,pedig se gyenge,se kover nem voltam.Mikor meghallottam hogy jobbraát,asszittem,hogy megdoglok.Hetediktol volt felmentesem erettsegiig.

  Most,25 evesen majdnem mindennap jarok a konditermbe.

  Szerintem szar.Olyan katonas.

 • 2009.02.23 16:30:27rita a felcser

  Moira,nalunk is volt ket ilyen eset.

 • 2009.02.23 16:32:45mesianyu

  Bizony jó lenne a zuhany de 10 perc alatt két torta óra között két osztálynyi gyereknek kell átöltözni.

  A mi sulinkba súlyosbító tényező volt, hogy egy öltözőbe gyakran 2 vagy három osztály is öltözött egyszerre, majd a következő órára jött újabb kettő :(((

 • 2009.02.23 16:35:13rita a felcser

  MEsianyu ugyanoda jartunk?:DDDDDD Vagy mindenhol ugy van?Akkor plane nagy marhasag.

 • 2009.02.23 16:39:11zsuzsi1976

  Mesianyu, én is szeretem a torta órát! (bocs, ezt nem bírtam megállni...)

 • 2009.02.23 16:40:50Magenta

  Ribizlee, a biciklizés és az egy lábon billegés szerintem nem alap. Én még most, felnőtt fejjel sem tudok egy lábon állni, mert eldőlök, igaz, biciklizni kimondottan szeretek, de nem hiszem, hogy mindenki tud.  Sőt, úgy érzem, az sem katasztrófa, hogy nem tud úszni, korizni menni az elsősökkel, bár miért is nem? Senki nem úgy született, hogy tudott ilyesmiket, meg kell tanítani őket.  mesianyu, én sportolni szeretek, de suliban kettes voltam tesiből, mert már hatodikban kijelentettem, hogy nem bohóckodom ilyesmikkel, miután alattam is szétesett a szekrény, felmásztam a kötélre, de leestem a tetejéről, ezután lezúgtam a gyűrűről, majd a gerendáról, ezt két hónapon belül produkáltam. Erős anyag lehetek, mert megúsztam. :)  Viszont kézilabdáztam, jazz-baletteztem, versenytáncoltam, konditerembe jártam, most meg itthon nyomom. :)  És kimondottan hülyeségnek tartom amiatt a tesiórákat, hogy ha első órában van, akkor a gyerekek frankón leizzadnak, majd egész nap abban az összeizzadt ruhában grasszálnak.

 • 2009.02.23 16:41:15Ribizlee

  ezek a hozzászólások nekem mind azt bizonyítják, hogy nem magával a tornaórával van gond, hanem a totál alkalmatlan tanárokkal... bocs, ez a vesszőparipám :-)  a zuhany tényleg nehéz ügy, de a lányoknak szoktam popsitörlőt csomagolni a tornacuccba, azzal óra után meg tudnak 'mosakodni'. jobb mint az izzadt testre fújt dezodor :-P

 • 2009.02.23 16:48:32Ribizlee

  Magenta, nem az egy lábon állás a mérvadó, de ha 20-ból 5 gyereknek alap egyensúlyi problémái vannak, akkor nem fogsz tudni elmenni korizni (se) velük. tantónéni szívesen megtanítaná nekik bármelyiket (úszás-kori), de nem mer ennyi problémás gyerekkel elindulni - mert mégiscsak az ő felelőssége.  az előző kupac gyerekkel elsőben elment ottalvós biciklitúrára, elég vagány nő :-)

 • 2009.02.23 16:50:55mesianyu

  Ha most visszamehetnék tuti megbeszélném a torna tanárral, hogy írja be szeptemberbe az 5 egyest és hagyjon békén a kötéllel. :DDD  Rita most megnyugodtam, hogy nem csak a mi sulinkban volt ez a rendszer. Főleg ha tényleg nem egy suliba jártunk :DDD  Magenta irigyellek, meg mindenki mást is aki örömét leli bármilyen rendszeres sportban.

  Én csak súlyemelésben, babakocsis lépcsőmászásban, valamint súlycipeléssel egybekötött távgyaloglásban vagyok jó pár éve. De alig várom, hogy a kicsi is önjáró legyen :(

 • 2009.02.23 16:52:11Moira

  Nálunk gimiben volt a csúcs, amikor péntek reggel első órára rakták a tesit. Hiába volt zuhany, 10 perc alatt 15 srác egy háromszemélyes zuhanyban tuti nem készül el. Öltözésről, meg arról, hogy mondjuk még át kell vándorolni az épület másik felébe, már ne is beszéljünk.

  Sosem felejetem el ahogy a jó kis focizás után a fiúk szaga keveredik azzal a hatalmas mennyiségű (persze különböző) deó szagával. Mmmmm..... :-)

 • 2009.02.23 17:05:58dodóó

  www.sielok.hu/video/hoshow-kangoojump/

  Én ezt csinálom rendszeresen,de veszett tempóba szoktuk és a pólónk csurom víz.  Én szeretem.

 • 2009.02.23 17:06:34hinta-palinta

  Hát igen, hiába a zuhanyzó, ha nem működik, meg csak kettő van belőle, mindenki készüljön el a 10 perces szünetben, meg - bár ez a legkevesebb- a vzies törölközőjét nyúzza maga után, mert kiteríteni nincs lehetőség. ( Más, ha valaki edzésre megy, nem iskolatáskával, tanórákra...Most nem azt akarom ezzel, hogy ne legyen mogás, mivel alig kivitelezhető a tusolás, hanem legyen lehetőség kulturált tisztálkodásra.  Még fiatal koromban a középiskolában saját szememmel láttam, hogy az utánunk következő osztály egy-két lánytagja nejlonharisnyában tornázott, ami előtte is, utána is rajta volt.Mármint a köv. órákon... Tesitanár is felvilágosíthatná a célszerű öltözködést illetően...

 • 2009.02.23 17:12:00dodóó

  Én nagyon bízom benne hogy ha a lányom sulis lesz akkor lesz még gy két szülő akikkel el lehet vinni őket korizni,úszni.

  Én a nagynál is vállaltam ilyeneket.

  A gyerek roppant büszke volt az osztály társai előtt hogy ott voltam.

  Nem a tudásomra,mert nem nagy eresztés hanem arra hogy ott voltam és jófejeskedtem a többiekkel.

 • 2009.02.23 17:18:49Ribizlee

  eccerű megoldás: dupla tesióra, 60 perc mozgás, és 30 perc a zuhanyra...  vagy ez csak álom? :-)

 • 2009.02.23 17:34:11hinta-palinta

  Dupla tesióra van sok helyen, de nem ilyen megosztásban:)))

 • 2009.02.23 17:40:07dodóó

  Igen,a zuhany hibádzik.

 • 2009.02.23 18:04:17mesianyu

  Nálunk volt dupla tesi és akkor úsztunk. Szünetben a többiek a galériáról néztek minket, az nem volt jó :( Két zuhanyzó és három hajszárító 30 lánynak. Valamint ha első két óra volt az úszás akkor min. 5-6 órát punnyadt a vizes cucc a szatyorban.

  Részemről örülnék olyan megoldásnak, hogy tesi óra helyett, suli után választható sportfoglalkozás. Ha nem jön be a gyereknek a foci átiratkozik kosarazni.

  Álom, álom, édes álom, na ébresztő, kezdődik az esti vacsi, fürdés, alvás program.

 • 2009.02.23 22:21:48bubbala

  Én tesitagozatos suliba jártam, a tornatanárnő igazi diktátor volt. Tornadresszben (!!!) kellett futnunk az utcán (minimum 5 építkezés mellett elhúztunk),amikor meg lázadásból pólót,macigatyát rántottunk a fiúk előtt üvöltözött velünk,hogy :"TUDOM,HOGY NŐL A MELLETEK, TUDOM, HOGY MENSTRUÁLTOK,DE TESTNEVELÉS ÓRÁM AKKOR IS TORNADRESSZBEN KELL SPORTOLNI!!!" A végén már komolyan kikészültem. De ugyanennek a nőnek a lánya osztálytársam volt, és a csaj egy időben reggelente rendszeresen elájult. Később kiderült,h az anyja sem vacsorát,sem reggelit nem adott neki,mert daginak találta (akkor voltunk 8.-osak és kamaszodtunk). És ez nem az ötvenes években volt,hanem a kilencvenes évek elején...

 • 2009.02.23 22:33:35bohar

  Az én általános iskolámban a cések voltak a tesi tagozat, az a meg a bé a sima. A céseknek minden nap volt tornaórájuk és mindenkinek volt egy választott sportja, abból edzésre járt. Hetedik-nyolcadikra kivétel nélkül minden cés lány és fiú, valahogy jól nézett ki, jó alakjuk lett, ők voltak a menők, a szépek. Nem tett rosszat nekik a fejlődő korszakukban a rendszeres testmozgás...sőt nagyon látványos, meggyőző eredménye lett.

 • 2009.02.23 22:34:25trollkotze

  "Később kiderült,h az anyja sem vacsorát,sem reggelit nem adott neki,mert daginak találta"

  Jesszus; még csak nem is értett hozzá...

 • 2009.02.24 05:50:45hinta-palinta

  Ha az utcán kellett futnunk tesióra keretében(szerencsére azért nem tornadresszben), azért voltak beszólogató szakmesteremberek pl. építkezésekről.Kedvencem:lányok, honnan vettétek ezeket a csúcsos pólókaaaat?????:((((

 • 2009.02.24 07:22:43hallohallo

  igen, a tornadressz. nekem szerencsém volt középiskolában a tornatanárnőmmel, de a párhuzamos osztálynak a zaklató férfitanár jutott. megjegyzéseket tett a lányokra, direkt olyan tornagyakorlatokat csináltatott velük, amiben vele szemben a lábukat kellett nyitogatni és hasonlók.

  több évvel később mesélte el egy osztálytársnőm, hogy nyári kenutáborban egy este elkapta és lenyomta a nyelvét a torkán. a lány akkor volt 15 éves. nem is mert szólni senkinek, de azóta is undorodik az emléktől. :S

  egy másik lánnyal meg szabályos viszonya volt, hónapokig. a tanárnak. a 16 éves tanítványával. miközben a felsége meg várta a babát.

  ma már tudom, hogy nekünk ott és akkor szólni kellett volna, de fogalmunk sem volt, hogy egyáltalán jogunk van szólni és hogy szólni kell.

 • 2009.02.24 14:11:08Vakmacska

  Óh, a tornadressz.

  Nagylánynak nálunk majd az érettségijébe került. Merthogy ő olyat nem vesz fel.

  na nem azért, mert sportolni utált.  A pörgősebb tornaórákat viszont én, a kétbalkéz-kétballáb-tériszonyos-vaksi is támogatom.Meg a fantáziadúsabbakat is - nem mindenki a kislabdát, futást, kötélre mászást szereti vagy tudja, azoknak is teremjen babér akinek mondjuk a ritmusérzéke jó vagy átlagon felüli a hajlékonysága (én ilyen voltam, szartak a fejemre, antitalentumnak voltam végig kikiáltva, hiába úsztam remekül és lazítás nélkül tudom a mai napig a lótuszülést és társait, arra nem volt igény...)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta