SZÜLŐSÉG

Ötszázból tíz játszótér felel meg az előírásoknak Pécsen

2009. február 21., szombat 11:20

Ötszázból tíz játszótér felel meg az uniós előírásoknak Pécsen, pedig jogszabályok szerint januártól csak ilyenek állhatnának - írja a Dunántúli Napló. A pécsi közgyűlés korábbi döntése alapján az ötszázból 136 maradhatna, a többit el kellene bontani, vagy fel kellene újítani. Pécs tervében összesen két játszótér felújítása szerepel a tavasszal, erre összesen kilencmillió forint áll rendelkezésre. Azt, hogy a többivel mi lesz, senki sem tudja: egy-egy játszótér felújítása többmilliós költség. A lebontásra sincs pénz. Ha pedig nem bontják le, akkor el kellene keríteni úgy, hogy ne lehessen használni azokat, vagy figyelmeztető táblákat kellene kihelyezni. De - a lap városházi forrásokra hivatkozva úgy tudja -, az előbbi is kivitelezhetetlennek tűnik, a táblákat pedig ellopnák - írja a lap.
 

(FH)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.21 12:15:44Subbantósdi

  Országos helyzetet is vajon reprezentálják ezek a számok? :oO

 • 2009.02.21 12:36:10dodóó

  Megint Pécs?

  Miért?  Máshol minden szép meg jó.

  De jó.

 • 2009.02.21 13:38:00Békanőci

  Az ablakunkból közvetlenül régi játszótérre látni.

  Nem felelt meg az uniós előírásoknak a hinta - lebontották.

  Homokozó dettó - kiszedték belőle a homokot.

  A mászóka még áll, pedig nem vagyok szakértő, de szerintem ez sem felelne meg az előírásoknak.

  Az megfelel, hogy fél éve itt hever egy kidöntött betonpad. :/

 • 2009.02.21 13:39:12Békanőci

  Az ablakunkból közvetlenül régi játszótérre látni.

  Nem felelt meg az uniós előírásoknak a hinta - lebontották.

  Homokozó dettó - kiszedték belőle a homokot.

  A mászóka még áll, pedig nem vagyok szakértő, de szerintem ez sem felelne meg az előírásoknak.

  Az megfelel, hogy fél éve itt hever egy kidöntött betonpad. :/

  Ja, ez Pécstől nem messze. De nem tartom valószínűnek, hogy ez csak errefelé lenne általános.

 • 2009.02.21 13:39:19Briguci77

  dodóó:Nem csak Pécsen van gond a játszóterekkel.Mindig kiemelnek egy várost,pedig tudjuk,hogy nem így van.

 • 2009.02.21 13:39:24Briguci77

  dodóó:Nem csak Pécsen van gond a játszóterekkel.Mindig kiemelnek egy várost,pedig tudjuk,hogy nem így van.

 • 2009.02.21 13:39:28Békanőci

  nna...

 • 2009.02.21 13:52:32kisbibe

  Szhelyen inkább felszedik őket és nem tesznek a helyére semmit. Bár én szerencsés városrészen lakom, nem kell messze mennem (kb. 500-800 méter) és 4 játszi is van. Igaz, valahol csak egy homokozó, meg két nagyobb gyerekeknek való hinta, de van.

 • 2009.02.21 13:59:23dodóó

  Nálunk a városban egy olyan hinta van amiben lehet a kicsiket is hintáztatni.

  van egy játszó ahol 6 hinta van és nekem a 180cm-hez kényelmesek.

  De a 3.5 évesemet nem merem ráültetni.

  Azt meg mégsem játszhatjuk állandóan hogy ő lök engem.

 • 2009.02.21 14:22:01kisbibe

  Ezt nem mondod, dodóó?! Egyetlen-egy?! Ez nagyon durva! :( Bár a közelünkben a felsoroltakból is csak egyben lehet, de ha elmegyünk a mamához, ott már mindját két játszótér is van, ahol lehet. A rendes babahintára gondolsz, amiben körbe van véve a gyerek teljesen, ugye? Én sem értem, hogy miért nem jók különben a régi fajta hinták, ahol lánccal be lehetett őket csatolni (anno engem is), hiszen az csak tartja hátulról is a gyereket. A mostaniak meg vagy egy gumiabroncs vagy egy gumiszalgszerű izé. Bár ugye én nagyon nem mélyedtem bele a témába, de nem értem, miért mindenhol ezek vannak és ezek mennyivel biztonságosabbak, mint a régiek?!

 • 2009.02.22 04:04:45sony

  kisbibe: Mert a hinta fejmagasságban leng. Egy régi, nehéz vashinta, sarkokkal és kiálló részekkel nagyon veszélyes volt, ha arcon törölt egy gyereket, a mentő vitte el. Ráadásul gyakorta kitört a faülés pár deszkája, a vascsavarok elrozsdásodtak, és tudod - rozsdás tárgy okozta seb azonnali beutaló egy (erősen fájdalmas) tetanusz oltásra. A gumihinták inkább csak arrébb repítik őket, és ütnek ugyan, de nyílt sebet nem okoznak. Felénk elég sok EU konform játszótér van (szerencsés helyen lakunk), úgyhogy volt lehetőségem tanulmányozni, mit jelent a gyerekbarát játék. Az egyedüli 'ellenség' ezeken a játszótereken a gravitáció. Nincs ezeken a játékokon sem biztosítókötél, de ügyelnek arra, hogy ahova a gyerek eshet, ne legyenek éles, kemény dolgok.

  Mondhatjuk, hogy mi is túléltük a régi játékokat, de én emlékszem, hogy mennyi játszótéri balesetről hallottunk régen, most pedig két gyerekkel rengeteget játszótereztem már, de baleset csak egyszer fordult elő. Pont egy hintánál - a gyerkőc felborult, utána kóvályogva felállt, de pár perc múlva kutya baja sem volt.

 • 2009.02.22 13:28:38buborék

  én pécsi vagyok és nem dobódtam fel a hírtől - mármint, hogy 2 játszótér lesz kipofozva. A belvárosban 1 játszótér van annak is olyan meredek a lépcsője, hogy mire felnyomatod a babakocsit bokáig leizzadsz - babahinta nincs, tök béna az egész. Az úgynevezett sétálóutcákban meg olyan az autós forgalom, hogy nem mered elengedni a gyereked kezét.

 • 2009.02.22 15:10:45csutkababa

  Pécsett létezik 500 játszótér????  Ez kissé hihetetlen nekem...

  Városomban van vagy 3...

 • 2009.02.23 09:09:10Ribizlee

  Csutka, de csak ha beleszámolsz minden rozsdás, 30-40 éve ottfelejtett mászókát, rég leszakadt/lelopott hintát, akkor összejön.

  az egyik régebbi városrészben (Meszes) minden ház mellett volt valami játék. most már csak lepukkant, használhatatlan, rozsdás roncsok.  de azért van pár jó játszótér is!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta