SZÜLŐSÉG

Szülésvideók: halálsikoly, halászháló, elemlámpa

2009. február 21., szombat 15:00

A saját szüléseimet soha nem láttam, pedig nagyon kíváncsi lennék, hogyan bújt ki a két gyerek, s ezen egy tükör nem segített volna. Videót nem engedtem volna készíteni, így marad mások szülése hiánypótlásként. Más szülése viszont mindig csak valami távoli rémség marad, így kicsit hasonlítanak a horrorfilmekhez ezek a kis videók. Van benne vér, üvöltés és egyéb nyalánkságok. Miután végignéztük, boldogan állunk majd fel, hogy de jó, hogy nem mi voltunk abban a három percben, s kicsit talán az alsó felünk is olyan, mintha kinyomtunk volna egy dinnyét. Ezért, ha kedves olvasó, éppen szülés előtt állsz, nem biztos, hogy neked való posztot találtál, te ugyanis hamarosan beleszaladsz ebbe, s nem biztos, hogy jót tesz a lelkednek. Ami kívülről brutális kínnak tűnik, közel sem biztos, hogy belülről is úgy éli meg a nő, ezért nézz inkább Kacsamesét, vagy Vers mindenkinek-et. A többiek pedig kukkoljanak legálisan!Már majdnem tökéletes

A baba feje lassan jelenik meg, s teljesen normális mindenki, leszámítva azt a néhány sikolyt, ami anyából feltör. Nincs ezzel a szüléssel semmi baj, nehéz lenne még azt is eldönteni, hogy otthon szülésről, vagy valami szülőotthonról van szó, vagy kórházról, bár a gáz jelenléte inkább az utóbbira enged következtetni. A videó ráadásul régi kíváncsiságomat is kielégítette, miszerint milyen a has, amikor félig kint, félig pedig bent van a gyerek, azaz mennyire látszik, hogy mozog a baba. Szerintem eléggé...

Alulról a látvány...

Amikor először megnéztem a videót, hirtelen képzavarba kerültem, mert nagyon naturalisztikus ez a póz, talán kicsit félreérthető is, ráadásul a videókocka fölött ezt olvasni: Find A Sexy Partner in Budapest. A felvétel viszont nagyon jól mutatja, hogyan bújik elő a baba az anyából, első ránézésre azt mondanám, hogy talán nem is nyom a nő. Nagyon lassan történik minden szerintem, jó példa lehet ez a gátvédelemre. Döbbenetes a felvétel, amikor a baba feje már teljesen kint van, anya a vállak előtt pedig megpihen egy kicsit, a gyerek meg olyan a fenék végén, mint egy játékbaba. Ha nem az elejétől fogva nézi az ember, azt hihetnénk, hogy az egész nem is igazi, csak valami animáció. Mi viszont most már legalább tudjuk, hogy néz ki teljesen közelről az eset, még ha nem is értjük, ki az, aki képes felvenni mindezt videóra.

Elemlámpa, halászháló, nagy család

Ezen a videón sokat gondolkoztam, hogy a nyilvánosság elé lehet-e tárni, de végül is annyi szórakoztató elemet tartalmazott, hogy egyenesen a kedvencem lett. Ha szeretnék itthon szülni az egész családom jelenlétében, bizonyára teljesen ki lennék békülve az egész szituációval. Mivel azonban teljesen más habitussal élek, megdöbbentem a kis részleteken. Míg anya a halacskás kádban agonizál, a négy év körüli kisfiú vidáman matat a vízben a halászhálóval, sőt, még beszélgetni is próbál vele. Nyilván az én türelmem véges, de átsuhant a fejemen, hogy úgy kikapnám azt a halászhálót a tesó kezéből, s törném ripityára, mint a huzat, de ez csak egy kósza ötlet volt. Beszélgetni viszont garantáltan nem kéne akkor velem. Aztán azok a hangok, amik anyából feltörnek… Elfelejti ezt egy gyerek valaha? Tényleg hallgatnia kell? De ezek csak kérdések. Értem én a félhomály fontosságát is, azt viszont nem annyira, hogy néha egy-egy gyerek is bevilágít anya alfelébe elemlámpával, nos, kicsit több mint bizarr. S míg öcsi kipottyan anyából, az örömittas bátyó vidáman ugrándozik öt centire az ágyon, félmeztelenül. Aztán mindenki békében együtt van. Végül is jó ez így.

A természet rendje

Ha látványnak nem is annyira felemelő a póz és a pőreség, ahogy a videón látható asszony meztelenül és négykézláb világra hozza a gyermekét, valahogy mégis olyan természetes és megnyugtató az egész végkifejlet. Ismerős érzések fogtak el, ahogy szenvedve kéri, ne nyúljanak hozzá, végtére is jogos az igénye. Nem sokkal a szülés után pedig olyan kiegyensúlyozott és kisimult a nő ábrázata, hogy azt gondolhatnánk, ha ennyi a szülés, nosza, mi is simán túl leszünk rajta.

Mondd, hogy csííííz!

Ez a szülés már már majdnem normálisnak mondható, persze a halálsikolyoktól nem kicsit fagy meg a vér az ereinkben, s ezen még a romantikába hajló gitárszóló sem segít. A szülés pikantériája pedig, hogy megszámlálhatatlanul sokan vannak a nagy pillanatnál jelen és fényképeznek, mintha kínai turisták lennének a Mátyás templomnál. Ez szemmel láthatóan azonban nem zavarja az újdonsült szülőket, együtt örülnek a baba első kismacska-nyivákolásának.

A szülésznő lágy hangja...

Ha a sok szülés közül választhatnék, én azt hiszem, emellett tenném le a voksomat. Kórházban vagyunk, szülésznővel, s a szülő nő a kádban próbálja túlélni a nehéz órákat. Ami szimpatikus ráadásul, hogy mindezt hálóingben, nem pedig meztelenül teszi, valahogy számomra az összes szülésvideón ez az egyik legzavaróbb, a ruhátlanság. Amúgy is olyan kiszolgáltatott az ember, nekem eszembe nem jutott volna, hogy két ciciben táncoljam végig az aktust. Visszatérve az adott szüléshez, amikor elérkezik a pillanat, anya átkerül a szülőágyra és olyan hangok törnek fel a torkából amíg nyom, ami egyrészt hihető, a látottak alapján, másrészt borzasztó, hogy megingunk kicsit, akarunk-e még, vagy majd gyereket. Az orvos(?) pleximaszkkal felszerelve tekeri ki a gyereket, ketten tartják anya lábát, aztán vége az egésznek, csak nagy boldogság van. A szülésznő előtt pedig le a kalappal, nagyon nyugtatóan tudott duruzsolni a kritikus pillanatokban.

Nyomni, míg a lukon kifér

Ugyan itt már csak a célegyenesbe kapcsolódhattunk be, mégis irigylésre méltó az anya halk szülése. Nem, nem azért, mert nem kiabál, bár a külső szemlélő felé nyilván sokkal tapintatosabb volt, mintha őrjöngött volna egy sort, meg aztán nem is mindenkinek jön össze az összeszorított foggal való kitolás (amúgy meg nem is az számít). A helyszín kórház, műszerekkel, valahogy mégis úgy tűnik, hogy a legkevésbé viselte meg anyát a dolog. Hogy ez minek köszönhető, esetleg az epidurális érzéstelenítésnek, ki tudja, mint ahogy azt se sejtjük, hogy a gyereknek jobb lett volna-e, ha otthon, a nappaliban születik meg, félhomályban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.22 01:21:25anyamadár

  O.U.T.

  és a Márai filmnek már vége van? Végignézted? :)

 • 2009.02.22 01:26:43anyamadár

  2009.02.22 01:08:20 O.U.T. nálunk az első gyermek kifejezetten felbrekegett a születésekor :))) a második üvöltött rendesen - azóta is remekül megy neki...:)

 • 2009.02.22 01:46:31O.U.T.

  anyamadár,  nem alszom jól mostanában... napi 3-4 óra...

  Márait elkapcsoltam, mert ekkora büntetést szén alapú szervezet nem érdemelt ki ma itthon:)  a Kisnyúl olyan szépen, méltatlankodva sírt fel:)

 • 2009.02.22 01:49:32O.U.T.

  anyamadár,  az a Márai film túl nagy büntetés minden szén alapú lénynek ebben a háztartásban, a Kisnyúl sosem rossz, engem csak sajnálni lehet, a kutya meg túl hülye:) úgyhogy elkapcsoltam:)

 • 2009.02.22 07:37:43Vin

  Jajjjjj.... már a képek is sokkoltak... anyám, én meg terhes vagyok, de minek?!?! Mindig is azért imádkoztam, hogy narkózisban szüljek! Valaki bunkózzon le, aztán szóljanak, ha már készen vagyunk, majd akkor tevékenyen részt veszek a dologban..

 • 2009.02.22 07:43:00rita a felcser

  Latom, jol mennek a dolgok nelkulem.Csak igy tovabb!!!!

 • 2009.02.22 07:55:53Magenta

  "2009.02.21 21:45:47 O.U.T.  empatikusabbak vagyunk. bölcsebbek. megtanuljuk mi a feltétlen szeretet. és hogy mi az önzetlenség, amikor mindent adsz, és semmit nem vársz el.  mutass nekem csak EGY ilyen férfit."  Jelentem, fel tudok mutatni egyet. :)))

  Igaz, én se elsőre "akasztottam le", de van remény!

  "2009.02.21 23:12:15 Madmaxx  Kedves husii:

  a pornohoz kepest ez sokkal rosszabb egy 12 eves fiunak. Amikor meglat legeloszor egy puncit eloben, fogadok hogy ez a kep ugrik be majd neki amint egy veres gyerekfej kanikal ki, nem? ezutan vajon sikeres lesz e a legyott?"  Melyik 12 éves fiú olvas Porontyot?

  Aki meg hisztizik a szüléstől és "inkábbacsászármintez", annak javaslom, hogy ha fél a haláltól, akkor már most gondolkodjon el, melyik országban engedélyezett az eutanázia.

 • 2009.02.22 07:59:29undokmano

  Tudom, tudom, olvastam a tiltást... Megnéztem az elsőt (hang nélkül, mert a kiscsávó itt kavar a motorjával, meg közben mesét is nézek a tévében). És bár tudom, hogy nekem eddig mindkettő szülésem kitolás része eléggé pikkpakk volt, és hasonlóan ehhez, a stáb kivárta a fiúk megszületését, de most, várhatóan 2,5 héttel a harmadik szülésem előtt kiborított. Pedig láttam az elsőm megszületését képeken (nem volt tervezve, hogy telibe fotóz a férjem, csak így hozta az élet...). És most azt gondolom, hogy fenébe, hamarosan bent leszek a szülőszobán és váltva fogom szídni a dokimat a kontrollért és a saját hülye fejem a tűparámért. Pedig könnyen és gyorsan szültem mindkétszer és most is erre készülök. Na mindegy. Bent nem marad...  Amúgy kicsit furának tartom, hogy valaki felrakja netre a szülésképeit/videóit. Viszont nézzük mindennek a jó oldalát: megnézhetem vágatlanban, hogyan bújik ki a kisbaba.  Hülye vagyok, tudom.

 • 2009.02.22 08:12:15Artemis

  Engem nem a szülésvideók sokkoltak, hanem az utálkozó kommentek. Előrebocsátom: nincs gyerekem és nem is tervezek gyereket. A szülést így teljes valójában ábrázolva sem tartom undorítónak, legfeljebb mellbevágónak. De az, hogy a szülést pornóval vagy gyilkossággal hozzák egyes hozzászólók párhuzamba, csak őket minősíti. Valóban egyenlő lenne a szülés nyers ábrázolása a női test kizsákmányolásával (pornó) illetve az emberi élet leértékelésével (gyilkosság)? Ezen tessék esetleg elgondolkodni.

 • 2009.02.22 08:20:12hallohallo

  szerintem a második videó gyönyörű :)

  de tényleg, meghozta a kedvem a szüléshez :)  amúgy napok óta az jár az eszemben, hogy rita mindig leírja, milyen szörnyűek voltak a természetes szülések, amiket a kórházban látott. nem lehet, hogy a kórházzal van ott a gond?

 • 2009.02.22 08:24:54rita a felcser

  NEm,ezek tenyleg szep szulesek,foleg az elso.Olyat elfogadnek.De ez nem kivansagra megy.

 • 2009.02.22 08:34:47hallohallo

  rita, tudom, hogy nem kívánságra megy, de pl tudom, hogy van egy csomó kórház, ahol bizony hanyatt kell feküdnöd. és mi van, ha neked épp négykézláb jó? (amúgy úgy tudom, de nyugodtan cáfoljon meg valaki, hogy egyes országokban, pl ausztrália, a négykézláb szülés a bevett forma, mert az úgy jobb a nőnek meg a babának.)

  biztos naiv vagyok, meg vannak ilyen pszichológiai izék, hogy hajlamos vagyok elhinni azt, ami nekem tetszik, de ha egy bizonyos helyről sok pozitívumot hallok/olvasok (pl svédországi kórházi szülések), akkor a kórházi gyakorlatban látom a pozitívumot. míg ha azt hallom tőled, szerinted és a csoporttársaid szerint is szörnyűek a szülések, amiket végignéztetek, és akkor már inkább a műtét, akkor a negatívumot is a kórházi gyakorlatban keresem.

 • 2009.02.22 08:43:43manka78

  2009.02.21 20:45:06 la petite csutkababa

  Nem minden esetben van nyűszítés, sikítás, horror. Én például csendes voltam. Pedig alapból nem vagyok az..))))

  Nekem így esett jól. Nem nyögtem, nem kiabáltam. A vége felé elmondtam egy párszor, hogy ez már kurvára fáj. Mindig az volt a válasz, hogy tudom. :)))

  Lehet, hogy fel kellett volna venni, hogy most jól megmutogathassam neked?:)))))))

 • 2009.02.22 08:45:59rita a felcser

  MAr leirtam.LAzasan torekednek,komolyan a gatvedelemre,mert draga a fonal amivel varrnak.Ihatsz vajudas kozben amennyit akarsz.Ordithatsz amennyit akarsz.Felallhatsz a szuloszek (agy vagy mi az az alkalmatossag)mellol.Egyik no rault egy tizliteres vederre.Es ugy vajudott.Nincs szigorusag.  De most gondolj bele,aki felteszi a netre a szulesvideojat az biztos nem repedt szanaszet,nem nagyon vagtak stb.  Az elkekult gyermek szokvanyos latvany szulesben.Ahogy kibujik,aztan hirtelen elmulik a kekseg.O is erolkodik szegeny.Nincs semmi baj.Persze kivanatosabb a rozsaszin.

 • 2009.02.22 09:07:34qwertzqw

  huh  maffiozo.hu/rablas.php?rablo=rtzak

 • 2009.02.22 09:18:09hallohallo

  rita, értem, köszi. (de továbbra is jobban vonz a hüvelyi szülés. lehet ilyet mondani, hogy vonz? :))

 • 2009.02.22 09:21:57rita a felcser

  Hat lehet szerencses leszel.HA igen tedd fel ide a videot :)

 • 2009.02.22 09:26:12hallohallo

  rita, kizárt! :) a párom operatőr. még csak nem is próbálkozunk babával, de ismerve őt, már most megtiltottam neki, hogy bármilyen kamerával jöjjön velem szülni. velem foglalkozzon, ne a képpel :)

 • 2009.02.22 11:15:39celestinakirálynő

  ki látott már császárt videón? amikor a méhedet a hasadra kiemelve pucolják ki és varrják össze? az émelyítő, de csodálatos az is, mert van, amikor az kell. de így csinálják, hogy hozzáférjenek.  a szülésvideók csodálatosak, köszönjük, hogy feltetted. Ha csak egy nő megnyugodott, hogy lehet szülni boldogságban, nyugalomban, már megérte.

  Sajnos boldog békés háborítatlan szüléseket az ember nem láthat az iskolában, ezért nem is tudja, hogy lehet fantasztikus, felemelő, csodálatos is. Anyáink nem beszélnek róla, olyan dolog, amin túl kell lenni, majd csak túléled kislányom, és el is felejted rögtön hogy fájt...  én szerencsére láttam szép szüléseket videóról. azóta tudom, hogy a baba feje lóg egy pici ideig mielőtt kibújik. éreztem, imádtam, tudtam, hogy mindjrt kijön...  sheila kitzinger: a szülés árnyékában  www.givingbirthnaturally.com

  szülni jó! • 2009.02.22 11:21:16Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és

  elkékült gyerek szokásos? én meg teljesen odavoltam, amikor láttam, hogy csont kék a kölyök, a szülőcsatornában a köldökzsinór, megtekeredve a nyakán, és alig akar kijönni, és senki nem segít az anyának, és baromi lassú az egész. komolyan, én attól féltem, hogy elpatkol közben a gyerek... valahogy az összes között ez volt a legrémisztőbb...

 • 2009.02.22 11:25:19rita a felcser

  Nem ritka.Persze lehet nagy problema a kekgyermek.De ha egy ropke pillanatra kek ,amikor kibujik de megse,kibujik de megse,es ezt haromszor,az nem nagy baj.

 • 2009.02.22 12:21:08baudolinA

  la petite csutkababa,

  hidd el nekem, hogy a "kvázi nála lakás" egy nyár idejére nagyjából semmit sem jelent. :) Nekem nincs "anyósbajom", nagyon szeretem a szüleit. De teljesen más, amikor csak ti vagytok ketten, és ő mondjuk 40 fokos lázzal fekszik az ágyban három napja, miközben neked vizsgaidőszakod van, a szüleid és a barátaid pedig csekély 300 km-re vannak tőled. Vagy határidős munkád van, és neki kell naphosszat a teljes háztartást vezetni.  szilvinyuszi,

  mi köze a szülésnek a hererákhoz? Ha pedig a fájdalomtól félsz, akkor tényleg gondold meg alaposan a gyerekvállalást. Mert a belövellés, sebes mellbimbók, gyerek harapása a tested különböző tájékain stb. is nagyon tudnak fájni. Nem beszélve a különböző betegségekről, vagy akár a halálról...

 • 2009.02.22 13:04:17yukikoka

  Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok az indokolatlanul elvégzett császárok szószólója, de azért azon nem csodálkozom, hogy egy fiatal, még nem szült és gyerekre nyilvánvaló módon (még) nem vágyó nő megretten egy-egy ilyen video láttán. Én vagyok itt egyedül, aki fiatal lány korában tartott a szüléstől? Bizonyára nem.

  Érdekes módon, mikor terhes lettem és nagyon de nagyon vártam, hogy megszülessen az első gyermekem, nem agyaltam már ezen különösebben. Csak egészséges drukk volt bennem, mikor bementem szülni. Mivel az első szülésem nem volt fáklyás menet, a másodiktól már tartottam, de tudtam uralkodni a félelmemen. A második szülés elsőhöz hasonló lefolyása miatt a harmadiktól féltem legjobban, de ez meg szépre sikeredett (a lepényi szak kivételével). Szóval szerintem nem kóros a szüléstől való félelem, de amikor ott vagy és megéled, akkor valahogy mindent másként látsz és érzel, mint előtte. Vagy mint utána. És megéri. Nagyon-nagyon:)))

 • 2009.02.22 13:10:51csutkababa

  Nálam meg időnként skizofrén módon kettősen láttam a dolgot: szülő anyaként,és kívülálló medikaként.

  Mivel pontosan tudtam, mi miért, és hogyan történik, semmi gondom nem volt egyik esetben sem.

  Egy pillanat volt amire emlékszem, hogy kicsúszik a kezemből az irányítás:amikor az elsőnék aszonták, na, anyuka a következőnél nyomunk, eltűnt a méhszáj.

  Akkor valami atavisztikus rettegés kapott el egy pillanatig.

  De ez tényleg csak egy pillanatig tartott, utána örültem, hogy aktív lehetek, nem csak tűröm a fájásokat.

  És mindkét esetben 4 tolófájás elég volt...

 • 2009.02.22 13:13:11baudolinA

  csutkababa,

  édesanyám is ugyanezt meséli, ráadásul az ő császárjánál (amikor engem szült) magának kellett mérnie a vérnyomását, mert egyetlen orvos volt a teremben: aki műtötte. Volt még egy nővér és egy sterilbe öltözött takarítónő.

 • 2009.02.22 13:24:10csutkababa

  Baud

  ez azért nem semmi:-o  A hozzászólókhoz: a lányaimnak azt mondtam, mikor megkérdezték, fájt-e a szülés, hogy valahogy elmosódott, lényegtelen dolog rémlik.

  És meggyőződésem, hogy az ismeretlentől való félélem megtöbbszörözi a fájdalmat.

 • 2009.02.22 13:28:05yukikoka

  "Egy pillanat volt amire emlékszem, hogy kicsúszik a kezemből az irányítás:amikor az elsőnék aszonták, na, anyuka a következőnél nyomunk, eltűnt a méhszáj.

  Akkor valami atavisztikus rettegés kapott el egy pillanatig."  Én ezt a harmadikkal éltem át, de nálam is csak rövid ideig tartott, nem értem rá rettegni:) És szemben az első két szülésemmel, néhány tolófájás elég is volt. Bezzeg az elsőnél legalább egy óra volt a kitolás, meg éreztem a hangulaton, hogy nem teljesen oké minden, és korábban sem találtak mindent rendben, na akkor féltem is. De nem a fájdalomtól.

  Viszont minden jó, ha jó a vége:)

 • 2009.02.22 13:32:49Briguci77

  én tőlem is kérdezték már,hogy milyen a szülés,olyan ismerősök ahol épp gyerkőcöt vártak.Csak annyit mondtam nincs egyforma szülés,nem akarok senkit rémizgetni.Saját tapasztalatom,hogy egy 26 hetes gyereket nagyon nehéz világra hozni,de a lányom hamar érkezett nagyon nemvolt időm vajúdni.

 • 2009.02.22 13:35:53baudolinA

  csutkababa,

  akkoriban 40 km iszonyat sok volt (ennyire volt a megyei kórház), és félő volt, hogy közben gond lesz. Én ugyanis egyáltalán nem akartam kijönni, hanem küldtem előre a köldökzsinórt, ráadásul olyan ügyesen feküdtem, hogy meg sem lehetett fordítani, farral sem lehetett volna szülni, semmi. Édesanyám meséli, hogy keresztben vágta el az orvos (hogy tudjon különrészes fürdőruhát viselni utána is), és hogy ez akkor micsoda újdonságnak számított. :)

 • 2009.02.22 13:45:37yukikoka

  Baud, kalandos születésed volt:) Édesanyádnak nem lehetett könnyű

 • 2009.02.22 14:06:07baudolinA

  yukikoka,

  hát nem is volt az. Bár ahogy beszél róla, akkor ott nem érezte borzalmasnak. Engem kivettek, kaptam kettőt a fenekemre (nem akartam felsírni), erre lepisiltem az orvost. Becsomagoltak, le az emeleten, át az udvaron, fel a csecsemőosztályra. A két szárny között nem volt sem lift, sem folyosó, se semmi. Lépcső volt. Kerekes ágyak voltak, de azokat csak egy emeleten belül lehetett használni. :)  Anyát összevarrta az orvos, utána őt is bepakolta egy hatalmas steril lepedőbe, felvette az ölébe, le a földszintre, át az udvaron, fel a csecsemőosztályra. Minden anyával ezt csinálta. Mindenki tudta, hogy abba a kisvárosba csak olyan nőgyógyász mehet, aki minimum 65 kilót elbír a karjában. :)

 • 2009.02.22 14:16:14Selkt-Sa

  baud: cuki lehettél ahogy épp lepisiled az orvost:D:D:D elképzeltem:D

 • 2009.02.22 14:28:43baudolinA

  Selkt-Sa,

  édesanyám szerint ráncoltam a homlokomat, és olyan arckifejezésem volt, mintha azt mondtam volna méltatlankodva, hogy "én megmondtam, hogy hagyjatok békén". :))

 • 2009.02.22 14:31:49B-

  Az én méhemnek gyümölcse azzal kezdte földi pályafutását, hogy lepisilt, majd lekakilt :-) Később jöttem rá, hogy ez még csak a kedvcsináló volt :-)))  Egyébként ő sem sírt fel, bár nem volt semmi baja. Lélegzett, nézegetett. Úgy látszik, neki nem volt akkora trauma a születés. Mondjuk én rögtön megkérdeztem, hogy miért nem sír, él egyáltalán :-)) A filmekben ugye mindig felsírnak.

 • 2009.02.22 14:39:28baudolinA

  B-

  nálam a köldökzsinór egy része a nyakamon volt, úgyhogy kissé ijedtek voltak, hogy most mi lesz.

 • 2009.02.22 14:43:35B-

  Hát ja, megértem.

 • 2009.02.22 14:58:58cozumel

  Hat en viszont akkor "doltem hatra", mikor megvolt mindket siras :-)

  Akkor viszont lementem alfaba. Ott van par perc kimaradas az emlekezetemben.  Viszont nagyon sirtak, felhaborodottan es panaszosan, szoval ok abszolut nem jottek volna meg ki, ha rajtuk mulik....:-(

 • 2009.02.22 15:51:13zsanci

  Amikor én szültem front volt, és aznap éjjel hatan szültünk. Felsírt egy baba, (én már nyomtam egyet), ah, megvan, dejó, mondtam.

  Erre mindenki nevet egyet, nem anyuka, ez még nem a magáé, mondták. épp hoztak egyet lemosdatni.

  Nagyon vicces volt, még nevetni is tudtam rajta abban a helyzetben. De nyomtam még kettőt és Ő is meglett, aki pisiléssel, kakilással indított ugyszintén.......:)))

 • 2009.02.22 18:12:01Subbantósdi

  ...hát úgy telt el ez a hétvége, hogy nem volt időm megnézni...kár...Hiába, nekem hétvégén több a melóm, mint hétközben, itthon és egyáltalán, családlátogatások, stb... :o)

 • 2009.02.22 21:40:44feltételes reflex

  undorító.

 • 2009.02.23 00:01:39O.U.T.

  feltételes reflex,  hát igen, nem mindenki olyan szerencsés, mint Te, akit egy frissen mosott vasalt babaruha garnitúrában, idei tavasz illatú fűzfavessző kosárkában, hónapos kisbárány nyírt gyapjával bélelve (biotisztított, kammillaillatú, of course), egy vadonatúj tollazattal ékeskedő, olajjal fényesre törölgetett piros csőrű, decens gólya tett laza fenéktollas landolás közepette a küszöbre, egy fényes, lágy szellős tavaszi napon...

  mi, nyomorultak, mi nem így születtünk és szülünk. kurvára szégyellem ám, megyek, kotrok pár kiló hamut a fejemre.

 • 2009.02.23 00:21:54un-dokk

  O.U.T. , miért nem alszol még?:))  Ilyenkor amikor ilyen okosat ír vki,azon gondolkozom mi a fenének nézi meg, tisztán látszik hogy ez nem egy mese lesz.  A fájdalom meg sztem jó fájdalom, a gyerekeimnek is ezt mondtam (mondom), ez nem olyan mint egy fogfájás, mert tudod, hogy ennek van értelme és eredménye. Aki azon agyal hogyan kerülje ki a fájdalmat, annak még nem jött el gyerekvállalás ideje.  Nekem volt egy katasztrofális meg egy állati jó szülésem. Bármelyiket újracsinálnám.  A férjem be akart jönni, de az elsőnél nem jöhetett, a másodiknál meg mire nagy rutinnal beöltözött steril cuccba, akkorra odaadták neki a minidiktátort, hogy nézze meg a legkisebbet, amíg anyát nézhető állapotba hozzák.Én nem erőltettem,/spec. én sem szeretnék bemenni senki szülésére /, aztán amikor eldöntötte, hogy mégis bejön, akkor megegyeztünk,hogy ha nem bírja kimehet, meg egyébként is ne az érkezési oldalon álljon és akkor nem lesz problem.

 • 2009.02.23 00:24:04Artemis

  O.U.T: nálad a pont, ez tökéletes riposzt volt.

 • 2009.02.23 00:52:22O.U.T.

  mostanában elromlott az alvókám. azt hiszem túl fáradt vagyok az alváshoz is. bizarr.

 • 2009.02.23 00:57:08mumalone

  "2009.02.21 23:06:40 fortisszimafingusz

  - a hisztis, dacos visítás (ettől valamilyen ősi agresszió ébred bennem).  2009.02.21 23:20:07 fortisszimafingusz  Persze a valóságban tudtam, hogy ez természetes, és nem is akartam őket megakadályozni a játékban, de azért az volt az érzésem, jobban idegesít a hangjuk, mint a legtöbb nőt. Hiába, eleve valamiféle evolúciós hulladék vagyok, huszonsok évesen nem sok anyai ösztönnel. Persze lehet, hogy csak későn érek."  Tévedsz. Nem vagy evolúciós hulladék. Sőt! Én mindig büszke voltam rá, hogy nem idegesít a gyereksírás. Sőt, kifejezetten aranyosnak tartottam. Egy ideje viszont sokat foglalkozom evolúciós pszichológiával. Az a lényege, hogy az evolúció azokat a géneket, tulajdonságokat hagyja meg és erősíti (vagyis azok szaporodnak és nem halnak ki), amik előnyösek a faj megmaradása szempontjából. Nagyon érdekes tudományág.  Ebben viszont van egy olyan dolog, ami rendesen megrémített. Ugyanis a gyermeksírást igenis idegesítőnek kell hallania egy nőnek. Hiszen az a lényege, hogy amint felhangzik azonnal el kell hallgattatni. No nem úgy, ahogy néhány rosszul fejlődött ember, aki földhöz csapja a gyereket, hanem szoptatással, babusgatással stb. Ez a normális. Amint gyereksírást hallasz idegbeteg leszel és meg akarod szüntetni. Én sajna még most (nyolcadik hónapban) is simán alszom, ha a szomszéd gyerek bőg. Már nem vagyok rá büszke. Remélem ez azért a sajátomnál nem így lesz. Nyilván majd direktben tudom szabályozni, vagyis gondozom, ha meghallom, de ösztönösen sajna nem jön.  Úgyhogy nyugodtan legyél büszke rá, ha idegbeteg leszel tőle :)

 • 2009.02.23 00:58:41un-dokk

  Csak az első 3-4 évben ilyen, aztán meg már ez lesz a normális, azért nem megy az alvás:))  Reggelente meg elképzelem magam mint a Tom és Jerry-ben a macskát, amikor bebombázott, és próbált nem elaludni...

 • 2009.02.23 01:00:07mumalone

  Ja igen, nyilván a földhöz csapkodós típus sem előnyös, nem is terjednek el a génjei, hiszen kihal.

 • 2009.02.23 01:05:13Szép zsófi világ

  Szilvinyuszi:  Keress rá arra a szóra, hogy tokophobia.  Asszem magyarul még nincs erről cikk, de biztos tudsz angolul. Csak hogy lásd: nem mindenütt dorongolják le azokat, akik félelmükben császárt kérnek...

 • 2009.02.23 06:10:15cozumel

  De nem is azt mondjak am, hogy jolvankislany, akkor hozom az ollot, hanem elkuldik a holgyet TERAPIARA.

  Mert a fobiat lehet oldani.  Errol beszeltem korabban is.

  A felelem OK, megfutamodni elole nem OK.

 • 2009.02.23 08:07:36feltételes reflex

  2009.02.23 00:01:39 O.U.T.  Ez jó duma volt :) sajnos, van egy olyan gyanúm, hogy még én sem így születtem, mindenesetre tetszik az elképzelés.  Na igen, nem igazán fejtettem ki, hogy pontosan mire gondolok. Ami rettenetesen taszít, az az, hogy egy ilyen dolgot képesek valakik közszemlére tenni. Ezzel az erővel az emésztési problémáikat is mutogathatnák. Én nem néztem végig egyik videót sem, (elég volt egy időben a Kandász-féle műsorba belefutni, alig győztem elkapcsolni) mindenesetre alkalmasnak tartom őket arra, hogy azokat, akikben egy kis kétely is van, jól elriassza. Persze, ízlések és pofonok, de én még a pasimat sem engedném oda egy szüléshez, nemhogy a világ előtt teregessem magam.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta