SZÜLŐSÉG

Fogyinapló: a lusta disznók nem mozognak

2009. február 13., péntek 14:30

Úgy tűnik, lassan befejezzük az önsanyargatást, legalábbis a fogyicsapat nagyobb része elérte, amit akart vagy megállt a fogyásban és nincs ereje több erőfeszítést tenni a vékonyabb derék és combok érdekében. A mozgáshoz valahogy senkinek nem fűlik a foga és sokan bűnbe esnek és az édességet választják a sport helyett.Tünde
Sajnos a sítúrán nem sikerült jól az önmegtartóztatás, jó pár málnapálinka lecsúszott és be kell vallanom, hogy a hegy tetején lévő hüttében képtelen voltam ellenállni a mákkal megszórt gőzgombócnak. (Na jó, csak a felét ettem meg.) A sport ellenére egy kilóval többel jöttem haza, ami azt bizonyítja, hogy ahogy visszatérek a régi, szénhidrátokkal teli életmódhoz, vissza fogok hízni mindent. Tehát vagy sokat fogok mozogni, vagy éhezhetek állandóan. Egyik rosszabb, mint a másik, tekintettel nagyfokú lustaságomra. Egy darabig még folytatom a fogyit és a kezeléseket, és hogy legyen egy kis motiváció is, a nagy tél végi leértékelésnél vettem egy szexi halásznadrágot – egy számmal kisebbet, így kénytelen leszek még egy kicsit lefaragni a combjaimból.

Win
Helyzet változatlan, vagyis ledobtam még egy kilót, az influenza áldásos tevékenységének köszönhetően. Így teljesítettem túl a tervet, ami 50 kiló végcélt jelentett, mivel most vagyok 49 vagyok. A hét elején komolyan átéreztem a kórosan vékony emberek problémáját, bár utólag röhejes, attól még nem kell tartanom, hogy betegesen vékony legyek. Öt nap Algoflex evése után odáig jutottam, hogy egyszerűen semmit nem volt kedvem megenni. Már dél volt, kicsit szédelegtem is, de ha arra gondoltam, hogy ennem kell, elfogott az undor. A tükör ugyan egy vékony, viszont egy karikás szemű, halál sápadt nőt mutatott, így legyűrtem egy müzliszeletet, mert még a kolbászhoz sem volt gusztusom. Azt gondolom, mondani sem kell, hogy a bicajig el sem jutottam, a fenti helyzetből kifolyólag. A jó hír viszont az, s ez talán túlmutat ezen az egész fogyókúra-történeten, hogy hiányzik a mozgás. Tehát a végre feltámadok, újult erővel csapok a pedálok közé!

Terabithia
Az elmúlt egy hét alatt nem fogytam egy dekát sem, ez szerintem annak köszönhető, hogy felbuzdulva azon, hogy már a tavaszi nadrágjaim is feljönnek rám, bűnöztem egy sort. Meki, bor, sör, olasz tészta - noha csak mértékkel, de így is megpecsételte a végeredményt. Egy jó kis influenzát is elkaptam, így a mozgás is elmaradt, mert az ágyban tespedtem egész héten. Ami viszont feltűnt és nagyon örülök neki: amióta kerülöm a zsíros kajákat, nem görcsöl a bokám.

Cukorka
Múlt hét pénteken véget ért az 5 hetes kínzás, körülbelül 5 kilóval lettem könnyebb és mostantól muszáj lenne sportolnom, majd meglátjuk menni fog-e, a héten eddig még nem sikerült persze lejutnom. A derék 11 és csípő 6 centi mínusz maradt, amitől sokkal jobban érzem magam, de ez még messze nem a dolog vége, remélem. Alapjában véve biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat lendített a fogyáson ez a izzadós-árammal rázós-nyirokmasszázsos kombó, de csak ezzel véglegesen nem lehet szerintem lefogyni. Az biztos, hogy az öt hét alatt totális abonett-függő lettem, de ez nem hiszem, hogy túlzottan nagy probléma. Sajnos tényleg oda kell figyelni az étkezésre, ami nálam alapból csődöt mond, így kénytelen leszek a karomon cipelni a fiamat, meg sokat rohangálni, ha már igazi edzésre nem jut időm.

Benito
Újra és újra bizonyítást nyer a tézisem, miszerint a tökvakarás hizlal, ha az ember rendszeresen megerőszakolja magát (nem úgy, bár lehet, hogy az is működik), és felemeli a puttonyát a kanapéról, akkor igazából bármit csinálhat mellette - ésszerű keretek között. Én ésszerűtlen keretek között három napot töltöttem Prágában, ahol nincsenek finom sörök, és 9-kor bezár az összes kocsma, mégis lezavartam kicsit több mint egy kilót a héten. A célom a 85 volt, ezt nem sikerült elérnem, mert egy kilóval még több vagyok, de a módszerem működik, és ki van zárva, hogy csak nálam.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.16 09:54:24baudolinA

  Heatherette,

  én voltam az, aki leírta, hogy baletten hogy csináltuk. De emlékeim szerint azt is hozzátettem, hogy vigyázat, veszélyes. Ha akkor nem tettem volna, most megteszem. Cozumel pedig egyáltalán nem javasolta, ez tuti. A jojó pedig nem diéta. Hanem a diéta eredménye. Amikor visszaszeded, amit leadtál, vagy még annál is többet.

 • 2009.02.16 10:06:01yukikoka

  Magenta,

  megosztod velem az étkezési tanácsokat? Vagy hosszú lenne?

 • 2009.02.16 10:15:34manka78

  Cozumel! Nagy kérés lenne tudom, de szívesen látnék tőled hasonló posztokat, mint a Mesianyué vagy Moiraé/volt/, csak kímélő, ízletes ételekkel. Nálunk is az a helyzet, hogy /mások szerint is/ én nagyon jól főzök, de nem éppen kímélő ételeket. Heatherette problémáját annyiból értem, hogy a sok "dudva" önmagában nekem nem ízletes és nem tápláló, mert "kiesik" belőlem. Mikor nagyon fogyóztam, akkor olyan szinten vontam meg magamtól ételeket, hogy tudtam, az sem egészséges. Sikerült leadnom akkor 25 kg-t, de iszonyú étrenddel. Ami pedig a legrosszabb, hogy nem tudtam megtartani a súlyomat. Szívesen kipróbálnám a receptjeidet és szeretném megszeretni azokat az ízeket.

 • 2009.02.16 10:51:01Magenta

  yukikoka, mail ment!

 • 2009.02.16 10:52:48baudolinA

  Magenta, írtam mailt

 • 2009.02.16 11:08:15psyché

  Cozumel, csatlakoznek manka78 keresehez. :-D

 • 2009.02.16 11:09:49Heatherette

  na látod, én meg tudok nyavalyogni ilyesmin, mert nekem fontos. az is feltűnt, hogy itt mindig mindenkinek gyönyörű a bőre, szép fényes a haja és egészségesek, erősek a körmei - miért nem indultok már a Miss Hungary-n? hm, mert biztos időigényes.

  könnyű nem foglalkozni egy problémával akkor, ha az a probléma fent sem áll, Magenta. én még itt olyat nem olvastam, aki bevallotta volna, hogy ő is ráncosodik, csak tanácsok jöttek, szigorúan a végére odabiggyesztve a kötelező sorokat, hogy hát persze, ez őket nem érinti, mert neki gyönyörű bőrük van. hát ezért fordulok épp hozzátok, és nem a netes katalógusokat bújom, mert a kezetekben van a megoldás kulcsa. azt meg elhiszem, hogy a cigit meg a cuccot nem ellensúlyozza az arckrém, de mivel visszamenni nem tudok az időben, ezért ezt már hiába mondogatod nekem. ezért kértem tanácsot, ugye.

  nem tudom, miért bizonygatjátok állandóan, hogy bezzeg ti ilyen meg olyan tökéletesek vagytok. ezt tudja mindenki, Magenta.

  az igazság meg ugye odaát van...

 • 2009.02.16 11:14:25psyché

  H, az en arcböröm pl nem birja ezeket a draga, mindenfele marhasaggal telinyomott kremeket. pedig mar hasznaltam vichyt, meg cliniquet is. egyszerüen pattanasos leszek tölük. ami nekem bevalt az a babaarckrem, amit a fiaimnak vettem (hipp), ill a feher nivea. a hippet nyaron, a niveat telen hasznalom. probald ki öket. ill menj el börgyogyaszhoz. töle is kaptam vmi jo kremet, amit a gyogyszertarban kellett kikevertetni. cremos aquosa volt a neve, ha jol emlekszem. de ha tenyleg gond van a böröddel erdemes megnezetni egy jo börgyogyasszal.

 • 2009.02.16 11:14:51psyché

  cremor, nem cremos

 • 2009.02.16 11:15:05Magenta

  De ha tanácsot adunk, mint cozumel, lásd egészséges étkezés, akkor ledorongolod, hogy f@szság...  Képet meg láttál rólam, közelit is, vannak ráncaim?

  Ennyi.

 • 2009.02.16 11:16:13Magenta

  psyché, a gyógyszertári nálunk is bevált, a férjemnek meg a lányomnak. :)

 • 2009.02.16 11:19:21Magenta

  Ja, egy szépségversenyhez meg kevés a szép haj és köröm, szerintem azzal, hogy szeplős vagyok, már ki is estem.

  Valamint, ahogy egy másik posztban már írtam, a lányomat hívták reklámügynökséghez, nem engedtem neki.

 • 2009.02.16 11:22:03baudolinA

  Heatherette,

  én két okból nem indulok: 1. nem vagyok magyar állampolgár, 2. semmiféle szépségversenyen nem volnék hajlandó indulni. Annak ellenére, hogy hívtak már hajszépségversenyre (neves kozmetikai cég rendezte, nevet nem írnék), és nagyon esélyes lettem volna. Volt egy mesterfodrász is, aki megnézte a hajamat, és ott áradozott nekem félórán keresztül. Alig tudtam lerázni. :)  Egyébként én már olvastam mástól is, hogy ráncosodik, és emlékeim szerint magam is leírtam valahol, hogy vannak apró ráncaim itt-ott. Csak mondjuk én nem agyalok rajta annyit. Ez van, megpróbálom megtenni, amit megtehetek, aztán kész. Visszamenni az időben valóban nem tudsz, de a jövődért (és a kevésbé ráncos arcodért) megteheted, hogy leteszed a cigit, és változtatsz az életmódodon. Élj pl. cozumel tanácsaival, nekem eddig mindig beváltak, és szoktam tőle priviben is tanácsot kérni.

 • 2009.02.16 11:33:24Heatherette

  valahogy sejtettem, hogy csak ilyen (elvi) okai vannak, hogy nem indultatok :)

 • 2009.02.16 11:35:41Magenta

  Na, hát a testalkatom se szépségversenyre való.

  De mivel soha nem is dédelgettem ilyen álmokat, nagyon nem is hat meg. :)

 • 2009.02.16 11:38:50manka78

  Van két ősz hajszálam.:( A többit meg nem is részletezném..)

 • 2009.02.16 11:42:12Heatherette

  M, a szeplő ne tartson vissza, ott van Giselle és Lily, igaz, ők csak modellek, de a szeplő nem számít gáznak a szépségiparban

 • 2009.02.16 11:43:42Heatherette

  manka, nekem 10 éves korom óta vannak ősz hajszálaim, úgy 3-4 szál is. volt, aki szörnyülködött rajta, én meg abból nem csináltam ügyet. erre van festék :)

 • 2009.02.16 11:48:28manka78

  Hát a festést próbálom húzni, ameddig csak lehet. Elsősorban, mert qrva drága lenne az én hajzuhatagomra, meg nem is használ neki.Addig azt a kettőt kitépem, szerencsére van miből ritkítani. Csak az a két piszok visszanő.:)

 • 2009.02.16 11:49:22Magenta

  H., én imádom a szeplőimet, viszont akármennyit edzhetnék, három gyerek után már senki nem venne rá, hogy a 18 évesek közt parádézzak fürdőruhában. :)))))  Önkritika rulez!  manka, a férjem is őszül(get), pedig még 30 sincs.

  Ahogy H. írta: hajfesték. :)

 • 2009.02.16 11:51:17Heatherette

  fesd be azt a kettőt :)

 • 2009.02.16 12:15:08anyatájger

  Jaj, h., már nem bírom olvasni, ahogy szenvedsz :)

  Csak neked írom, mert nagyon fiatal vagy még, hogy azért a bőr milyensége nagyrészt adottság kérdése. Én 22 évesen bizony uilyen kétségbeesett lettem volna, ha megjelennek az arcomon az első ráncok, plusssz uígy nem értettem volna az egészséges életmódra való biztatást, gondolván, majd lesz valahogy. Szerencsére szép bőröm van (hihi), de nem ámítom magam, mivel semmit nem teszek azért, hogy ilyen legyen.

  Egyetlen dolog látszik meg a fejemen és az a kialvatlanság. Most nézegettem a régi fotóimat és bizony lassan annyi idősnek nézek ki, amennyi vagyok :(

  Te viszont, ha valóban olyan ráncos vagy, mint ahogyan azt itt már párszor leírtad, akkor tényleg menj el kozmetikushoz vagy vmilyen szakértőhöz, aki tud ebben a dologban segíteni, mert ahogyan látom, számodra nagyon fontos a külsőd, ha nem a legfontosabb, akár az egészséged rovására is.

 • 2009.02.16 12:16:10manka78

  Annyira nem feltűnő, úgyhogy letojom, csak én tudom hol kell keresni.

  Az én férjem már akkor kezdett őszülni, mikor megismertem, már volt egy tincse, ami szép ősz volt a fekete hajában. Akkor még csak 26 volt. 13 éve vagyunk együtt és azóta csak gyűlnek az ősz szálai. Azt mondja miattam.:))))

 • 2009.02.16 12:38:13anyatájger

  Na, mégegyszer: bocsi, nagybetűűűű- Heatherette !  A kezemen azért ki szokott készülni a bőröm így télen, de már attól is sokat javult, hogy a férjem mosogat :)

  Az arcomra meg egy könnyű és óccsó vitaminos krémet használok (avon), meg néhanapján testápolót is.

  Az ősz hajszálaim viszont egyre szaporodnak, de marhára nem érdekel.

 • 2009.02.16 14:28:43cozumel

  Manka, Psyche

  irok majd egy hosszabb hsz-t, de inkabb osszeszedem a tippeket Wordbe eloszor, minthoyg benyelje a gep :)

 • 2009.02.16 15:13:33manka78

  Köszi! Recepteket is kérünk!:))))

 • 2009.02.16 16:09:09pearl25

  Huu, az nagyon jo lenne :)

 • 2009.02.16 17:26:35kriszi

  Ráncok: az első ráncaim 21 évesen jöttek - ahogyan írtam is :) . Azon ráncosan ismerkedtem meg a férjemmel abban az évben, és vártunk még két évet, meg pár egyéb ráncot, amíg összejöttünk. Huszonhat éves ráncos csoroszlya voltam, amikor összeházasodtunk. Gondolhatod, H hogy azóta nem kevesebb lett... de rohadtul nem tud érdekelni. A hajam jó...volt. A bőrömet egyébként is inkább jobb hagyni, mert vegyes, pattanásos ÉS száraz tud lenni egyszerre (és akkor még nem mondtam, hogy apám szőrösödési hajlamát örököltem, neki pasiként szőrös a háta is).

  Szépségverseny, looooooool... legyen elég annyi, hogy én mindig inkább az eszemre voltam büszke :D

 • 2009.02.16 17:27:48kriszi

  Ja, a hajam egyelőre nem őszül, ezt konkrétan tudom, most nő le róla a legutóbbi festés - viszont rácsodálkoztam, milyen barna :)

 • 2009.02.16 17:45:02manka78

  Kriszi! Én is folyamatosan barnulok. A szőke lányból sötétbarna lett. Azért a végein még látszik, hogy szőkébb. Azért nem úgy, mint amikor a festék nő le, de van különbség.

 • 2009.02.16 19:11:45baudolinA

  Heatherette,

  az "alig tudtam lerázni" részt olvastad? Ő vitt volna, én nem akartam menni. Nem vagyok az a fajta, aki világéletében szépségversenyre vágyott volna. :)

 • 2009.02.16 20:04:14cozumel

  Baud, Psyche, Manka  ez kisse hosszabb lesz, mint gondoltam :-)  Lehet, hogy beletelik 1-2 nap, mire atfesulom az egeszet, de mostmar akkor megprobalom rendszerezni az egesz temat.

 • 2009.02.16 20:06:12sadie78

  Sziasztok!  Én a következő módszerrel fogytam. Saját tapasztalatomat írom le, hátha vkinek tudok vele segíteni.  Kiinduló súlyom:56 kg

  Magasságom:154 cm  Most 46-47 kg vagyok.  1. kiiktattam a péksütiket, fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű rozskenyeret ettem

  2. édesség csak étkezés után, max. egy-két kocka csoki vagy kis sütemény, fagyi

  3. sok folyadék, de kizárólag ásványvíz, tea kevés cukorral

  4. étkezések között nasi helyett alma, narancs

  5.mozgás - nekem küzdősport heti 2x 1,5 óra vagy otthoni DVD-re tornáztam amennyi időm és kedvem volt

  6. ebédre mindent ettem, kivéve sült krumplit (köretekből fél adag, vagy egész adag zöldségköret)  Nem tudom megmondani, mennyi ideig tartott a fogyókúra, mert én a kitűzött súly elérése után is így táplálkozom, és nem szenvedek, szerencsére. :)  Most már a teljes kiőrlésű kenyeret jobban szeretem, mint a fehéret, először nagyon rossz volt.  üdv, S. • 2009.02.16 20:55:01Magenta

  Sadie, na hát, én se sokkal többet változtattam. :)  Tud esetleg valaki valami jó receptet spárga elkészítéséhez? Nem levesnek, hanem köretként vagy magában enném.

 • 2009.02.16 21:05:46psyché

  Cozumel, köszi szepen, aranyos vagy, h ennyit faradozol a temaban.:-D

 • 2009.02.16 22:05:05Heatherette

  baud  sosem értettem, hogy aki megteheti, hogy menjen, miért nem megy. jó, tudom, hogy ma lenézendő a külsőből élni, vagy nem csak a család fotóalbumban mutogatni magad. Van egy fiatal lány ismerősöm, aki néhanapján modellkedik, és nemrég Párizsba hívták. nem egy hétvégére, hanem konkrétan állást ajánlottak neki. ő elutasította, mert hát az egyetem fontosabb. mindenki tapsolt és helyeselt, hogy milyen rendes ez a lány. én vagyok az egyetlen, aki szerint kurvára elbaszta. mert a tanulás megvár, elkezdheted az egyetemet 2 év múlva is. na persze, arra hivatkoznak, hogy mennyit számít az a 2 év is, minél hamarabb diploma, kaparni az állásért. szerintem pár év külföldön annyi pluszt adott volna neki, amiért már megérné ez a kis kellemetlenség. tanul egy olyan szakmát, ami kurva jól hangzik, de úgysem fog tudni vele elhelyezkedni, de az anyja hallani sem akart soha a modellkedésről. ma is úgy teszi, hogy ő nem tud róla.

  persze, elmondhatja bárhol, hogy olyan ügyes és jó kislány, hogy ellenállt a bűnös város csáberejének, és inkább a tanulást választotta, ahogy szép, ahogy jó, ahogy illik, amiért megdicsérik.

  közben meg szerintem egy nagy balfasz. vannak olyan lehetőségek, amik nem várnak meg.

 • 2009.02.16 22:15:02psyché

  H, engem mondjuk sosem hivtak modellnek, de elkepzelem apam reakciojat (különösen 19-20 eveim környeken) es bizony en is inkabb nemet mondanek. neha az embernek nincs batorsaga kockaztatni, pedig lehet, h tenyleg megerne. mondjuk, az sem mindegy azert, h milyen munkat ajanlottak fel neki. vmi utolso sz*rert nem is feltetlenül eri meg felbe hagyni a tanulmanyidat.

 • 2009.02.16 22:15:38cozumel

  Psyche  nem faradtsag, csak ahogy irom, egyre tobb es tobb dolog jut eszembe, szoval lehet, hogy megiscsak bekuldom posztnak :-)

  H.  figyelj, ez a szakma sem valo mindenkinek. En sem tudnam csinalni...engem is hivtak fotozni regesreg meg az ozonviz elott, de valahogy...nem, egyszeruen nem tudnam csinalni. Olyan termeszetellenesnek ereznem az egeszet. Van, aki osztonosen tudja, hogy mozogjon a kamera elott, vagy a kifuton, benne van a vereben, mas meg esetlen.

  Ehhez is kell tehetseg szerintem.  Mint ahogy Carrie Bradshaw bevallalta a kifutot magassarkuban, mert neki ahhoz volt tehetsege :D

 • 2009.02.16 22:17:52Heatherette

  ha Párizsba hívnak, az nem lehet akkora szar. mindegy, az ő élete, ő hagyta ki.  itt mindenkit modellnek hívtak? :)

  basszus, hihetetlen, hogy itt mindenki olyan tökéletes!

 • 2009.02.16 22:21:57manka78

  nem faradtsag, csak ahogy irom, egyre tobb es tobb dolog jut eszembe, szoval lehet, hogy megiscsak bekuldom posztnak :-)  Hurrá-hurrá! Csak meggyőztünk.:)

 • 2009.02.16 22:25:41manka78

  H! Nem mindegy, hogy milyen modellnek. Ha nem vagy különlegesen szép, de szép a hajad, lehetsz fodrásznak modell, ugyanígy műkörmöshöz sem kell szépség, még van ilyen több is. Engem akartak volna a hajam miatt, de a többi adottságom miatt sose vállalnám. Tudod ki? A sok babaarcú, szépséges modell közé? Másrészt a hajam az enyém, nem adom!:)

 • 2009.02.16 22:27:54cozumel

  H.  amikor engem hivtak 18 eves koromban, szerintem nem voltam egy nagy szepseg, foleg nem tokeletes.

  Talan pont ezert is hivtak, mert tipikusan olyan fejem volt, amit jo lehetett sminkelni?

  (nagy kerek szem, csontos arc, vekony orr, vastag szaj)

 • 2009.02.16 22:47:40Heatherette

  jó, én modellkedés alatt véletlenül sem arra gondoltam, hogy modellkedni a legjobb barátnőd műkörömépítő tanfolyamának záróvizsgáján

 • 2009.02.17 00:38:56Moira

  Magenta: itt volt egy posztom spárgás receptekkel, a kommentekben is van jópár ötlet.

  velvet.hu/poronty/2008/05/22/dietas_etrendben_is_jo_a_sparga#more479988

 • 2009.02.17 07:18:53Magenta

  Moira, köszi!

 • 2009.02.17 09:24:46baudolinA

  Heatherette,

  mert nem érdekelt. :)

  Nem néztem le soha a modelleket, csak egyszerűen el nem tudtam volna képzelni, hogy fürdőruhában végigvonuljak egy zsűri előtt. Húspiacon éreztem volna magam. Aki nem így érzi, csinálja. Nekem nagyon szar lett volna. Amúgy meg engem a hajam miatt hívtak volna (tehát nem lett volna fürdőruhás izémizé), mégsem mentem. A hajamat anélkül is meg lehet csodálni, pontokra és díjakra nincs szükségem. Tudom anélkül is, hogy gyönyörű hajam van. :)

 • 2009.02.17 14:46:30kriszi

  H,

  ne hagyj ki, kérlek, mert sírok :) NEM vagyok szép. Sem fotogén. Soha nem bombázott senki azzal, hogy modellkedjek, fotózzanak stb. Soha nem éreztem, hogy ezzel veszítettem volna valamit. Gőzöm sincs, mit csináltam volna, ha mások a külső adottságaim (elvégre az kisgyerekkortól rányomja a bélyegét az ember önbizalmára), de most, az ehhez a külsőhöz optimalizált gondolkodással baromira nem érzem fontosnak. Persze, az ember szívesen lenne néha csinosabb, de azt hiszem, ahogy öregszem, szép lassan csökken ennek a jelentősége.

 • 2009.02.17 16:46:55Heatherette

  baud

  basszus, húspiac az élet. bárhol ugyanúgy megnéznek és ítélkeznek a külsődről, maximum ha jó vagy, nem kapsz érte fizetést. én úgy gondolom, hogy a külső ugyanannyira fontos, mint a belső.

 • 2009.02.18 10:02:49baudolinA

  Heatherette,

  te úgy gondolod, én nem. Az ápolt külsőről tehetek, az adottságaimról (pl. szeplős arc, fejforma, csípő, mell stb.) nem. Bár érdekes, nem olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik legalább fele arányban a külsőm alapján ítélnének meg.

 • 2009.02.18 11:45:09kriszi

  H,

  azt hiszem, nagy igazságot mondtál. Elvégre a külső alapján alkotunk első benyomást, és az elég erős tud lenni, valamint rém lassan módosul. Viszont: ennek nem feltétlenül csak a jó külső adottságokhoz vagy a trendi külsőhöz van köze. Az ápoltsághoz inkább, és nagyon-nagyon szorosan a stílushoz. A doktorin nálunk (szűk kis kör, mindenki ismer mindenkit) volt egy lány, aki olyan igazi elegáns-csinos hölgyike volt. Kedves is, és észbeli képességeit tekintve sem maradt le a többiektől. Ellenben a legújabb divatú, éppen csak árnyalatnyit kihívó szerkóban és frizurával flangált folyamatosan, bentlakós eseményeken mindig várni kellett rá, hogy elvégezze az utolsó simításokat. Nem kapott megkülönbözetett bánásmódot a külseje miatt a zömében férfi oktatóktól sem (holott úgy tűnt, korábban ehhez szokott hozzá). Nem érezte magát túl jól a körünkben. Most nem is tudom, mi van vele, de úgy rémlik, már nem jár oda. Ez egy ilyen kör, egyszerűen stílusát tekintve nem illett oda. DE ez is külső alapján történő megítélés kategória, csak a másik oldala.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta