SZÜLŐSÉG

Farsangi jelmezért rohannak a szétszórt szülők

2009. február 10., kedd 13:50

Az idei farsangra nagyon készültünk. Hetekkel ezelőtt szereztem a lányaimnak egy-egy cicajelmezt: fényes fekete pelerint farkincával, fülecskéket és macskapofit hozzá. A jelmezeket a nagyszülőknél hagytuk, hogy ne kavarodjanak el itthon. Természetesen mindez csak vasárnap este nyolckor jutott eszünkbe, alig 12 órával az ovis farsangi mulatság kezdete előtt. Mit tesz ilyenkor a szétszórt szülő? Természetesen elmegy a teszkóba a kölykökkel és igyekszik pótolni a jelmezt.

farsang6

Persze az áruházban nyilván nem kaptunk ugyanolyat, összesen háromféle tüllös hercegnőruhából választhattunk. Én a piros csillogósat választottam volna vagy a rózsaszín dresszest, ezekben legalább volt anyag. A lányoknak viszont egy rojtos, selyemből készült tündérruha tetszett, én pedig félretéve saját véleményem (mely szerint milyen mocsok dolog háromezret elkérni öt deka anyagért), megvettem nekik a vágyott ruhát.Az oviban aztán kiderült, hogy jól döntöttek, az egyik kislány ugyanis az általam kinézett piros ruhában feszített. Anyuka a fülembe súgta, hogy hasonlóan jártak, mint mi, az áruház volt a vészmegoldás. Még jó, hogy nem aznap reggel jutott eszünkbe az ovis farsang, bár mint kiderült, volt, akinek haza kellett szaladni a gyerek jelmezéért, mert kiment a fejükből az ünnepség.

Ti hogy készültök a farsangra? Megvannak már a jelmezek? Idén készítitek vagy veszitek? És minek öltözik a gyerek? A legtöbb kislány még mindig hercegnőnek öltözik?

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.10 14:10:29mercem

  Nagycsoportos ovisként Mátyás király akar lenni, a palástot két hete, amikor a hugomnál voltunk vele megvarratuk, a koronát meg ha végre sikerül a Burgerből egyet szerezni, akkor az alapján kivágom aranyszínű fotokartonból, egy kék színű olyan régi típusú ingszerűt is varrt a hugom és egy fekete nadrágot kap hozzá. A palást hátára kinyomtattam és felvarrtam egy Mátyás címereit tartalmazó kör, az ing elején még felvarrásra vár a fekete sereg zászlója papírból. Ennyi.

 • 2009.02.10 14:14:11mammina

  az en 6 evesem gomba lesz, meg ugyan hibadzik a piros anyag a gombakalaphoz, de a tobbi stimmel, tavaly mehecske volt, sarga harisnyaba, sarga felsobe, fehete papircsikokkal ragasztva, es egy karton szarnnyal. elotte oviben a kozlekedes volt a tema, ott jelzolampa volt polojara ragasztva harom szines koronggal. nagylanyom pok lesz, tok jo jelmezt csinaltam neki harisnyakbol van a 8 laba es fekete cuccot vesz fel hozza, tavalyelott virag volt. mindig en csinalom a jelmezeiket es jokat szorakozunk rajta. kilognak a lanyok kozul, mert ok sosem kiralylanyok.

 • 2009.02.10 14:27:18Nilüfer

  Az én egyik gyerekem soksok éve Keleti-főcsatorna volt......de nem árulom el, hogyan, majd az unokámnak is "legyártom":DDDD • 2009.02.10 14:27:24Ribizlee

  vett jelmez? :-( pedig nincs is annál jobb, mint sk jelmezt gyártani a gyerekekkel!

  már jó előre kitalálják, mik szeretnének lenni, és a hozzávalókat a rongyos zsákból (vagy turiból, függönybolti maradékból fillérekért) együtt szoktuk összevadászni.

  és együtt csináljuk meg, pl hamupipi rongyos ruháját (aaaaanyira uncsi, hogy minden kislány hercegnő), vagy idén a gésa kimonójára készül filctollal a sárkányminta.

  lehet hogy nem annyira tökéletes, mint a bóti, de nincs is belőle 3 ugyanolyan a csoportban, és nem kell a síró gyerek lelkét ápolni az öltözőben, hogy akkor is te vagy a legszebb közülük.

  szerintem megérdemelnek ennyi időt/figyelmet a gyerekek.

  tudom, bezzeg-anyu... jöhetnek a kövek!!

 • 2009.02.10 14:30:26Ribizlee

  Nilü, ez nagyon jó!!! :-)

  A nagyobbikom idén elvont fogalomnak, vagy csillagközi pornak akart öltözni, de ötödikben már nincs farsang :-S

 • 2009.02.10 14:36:38Magenta

  Ribizlee, a kövekhez: nulla, vagy inkább mínusz egy a kézügyességem, legyen szó bármiről, ami kreatívnak számít.  De oviban, amikor a lányom pólyásbabának öltözött, napokig varrtam neki a jelmezt, kézzel, mert varrógépet csak messziről láttam. :)

 • 2009.02.10 14:42:49evet

  Azért olyan nagyon előre nem lehet tervezni, az én lányom (5 éves) a múlt évi farsang óta tervezget, természetesen 2 hetente mást. A végső választás idén a kisördög. Közben megküzdöttünk az ovistársak előítéleteivel is, mert szerintük az ördög az fiúknak való jelmez. Tegnap megvartam a farkát bordó filccsíkokból, ma a Dexter alatt jönnek a lángnyelvek a fekete, kapucnis pólóra. A barátnőmtől kaptunk kölcsön szarvakat, amik még világítanak is. Már csak vasvillát kell gyártanom, de tegnap még az üst is eszébe jutott, úgyhogy lehet hogy még körbenézek. Szerintetek lehet kapni olyan kicsi bográcsot, amilyenben az étteremben viszik ki a halászlevet? És még egy kérés: ha ismertek ördögös mondókát, dalt, kérlek osszátok meg velem!

 • 2009.02.10 14:42:57Vakmacska

  Én is pólyásbaba voltam elsőben, még megvannak a képek:)))  Ribizlee, jöhetnek a kövek, leány hercegnő akart lenni (kétévesen még egérke és kistigris volt), vettük fillérekért a 3 opciót (1 hercegnő, 1 tündérke, egy varázslónő. darabja hétszáz), aki siet még mindig nagy a választék a Hádában (Kenyérmező-Rákóczi sarok nagyjából, a Fiumei jobbkanyar előtti kiskereszteződés), ugyanis nekem se varrógépem, se rongyoszsákom, se kézügyességem, se időm, a függönyturik meg nincsenek a Kőbánya-Budaörs tengelyen, tehát mire hozzájuk jutnék, már rég bezártak, vagy nemtom hova tenni a tragacsot ha még nyitva lennének:(((  Amúgy szoktunk kézműveskedni, papírkivágós-sógyurmás-homokváras fronton, valaha nagyon ügyesen kötöttem, horgoltam és hímeztem, sőt nyolcadikos koromban cipzárt is tudtam varrni bármibe, igaz akkor még volt a környéken meg a suliban varrógép, meg volt némi időm, meg nem volt szgép, se tőlünk 20 km-re található melóhely.

 • 2009.02.10 14:45:44Vakmacska

  evet, ha estig várhat, otthon vannak ördögös mondókák, itt sajna nem, igaz neten is sok mondóka van (egyszervolt és néhány "nemgondoltam" helyen),kicsibogrács téren tán a Vasedény, a Haller-Mester sarki kirakat elég ígéretesnek tűnt ahogy elsuhantam előtte.

 • 2009.02.10 14:49:04Temptation

  Nálunk már volt farsang, 5-én.Már csak egy gyerekem érintett a témában, hat éves, ovis.Most egyszerű dolgom volt, mert a nagylányom barátjának a mamája talált turiban cowboy jelmezt, volt hozzá papírkalap is, kockás inge van, kendője is, amit kisebb korábban a fejére kötöttünk, most az jött a nyakába. Először ő is pókember akart lenni, de mivel a jelmez megvolt, körbelelelkendeztük, hogy milyen klassz,és milyen jól áll neki, így ő is belelkesült:-)))

  És nem is volt több cowboy, csak ő!

  Náluk a lányok közt volt pillangó is, meg méhecske, de hát a királylány még mindig menő!

  Amikor a nagyok voltak kicsik, akkor otthon gyártottam.

  Volt egy 100 ötlet, 100 játék c. könyv, meg a folytatása, azokban voltak sablonok, amikből lehetett állatjelmezeket csinálni, úgy hogy kartonból volt egy fejpánt, arra mentek az adott állatra jellemző fülecskék.A többit az állatra jellemző szinű nadrág és fölső adta, farkincát gyártottunk rá, és egy kicsit kifestettük őket.Ez szerintem nagyon egyszerű.

  Varázslók is voltak, ott kellett egy nagy dekor karton a csúcsos süvegnek, amire ezüst-arany holdat, csillagot ragasztottam, egy testhez simuló sötét felső és nadrág.A palást meg egy nyolcvanad évekből maradt széles gumis derekú bő fekete szoknya, kötőt varrtam rá, és az tis feldíszítettem csillagokkal, holdakkal.Valami varázspálcát is kreáltunk.

  Meg egyszer kis gyufaárust is csináltunk, nem lányt, egyik fiam volt az érintett.Na az tényleg egyszerű, kell egy agyonhasznált nadrág, ing, amire még plusz elütő foltokat varrtam, jó nagy ronda öltésekkel. Kartondobozból csináltam egy kis nyakbaakasztós tálcát, amit teleragasztgattam üres gyufásdobozokkal.

 • 2009.02.10 14:49:57tasale

  Rózsa Sándor :) minden van hozzá itthon:)

 • 2009.02.10 14:50:37manka78

  A lányomék ufók lesznek. Tanár bácsi megcsinálta az ufó fejeket, csak fekete alsó-felső ruha kell hozzá, meg 300ft-ot szedtünk valami villogó botra, amitől földönkívüli lesz a történet.

 • 2009.02.10 14:54:52Vakmacska

  Cicafejet én is tudok arcfestékkel, kívánságra bárkit bármikor ki tudok festeni macskának...

 • 2009.02.10 15:02:04evet

  Vakmacska, köszi teljesen ráér. A táncházi farsang pénteken lesz, az ovis meg csak 27-én.

 • 2009.02.10 15:13:04opti

  Mindig arra vágytam, hogy ha lesz gyerekem és végre farsangozós korba ér, akkor majd én varrjak neki jelmezt. Idén lesz az első farsangunk, és én hiába ajánlottam fel a tűzoltót is (igazi sisakkal!), akkor is marad a pókember. Szerintem borzalmasan drágák a jelmezek, és minősíthetetlen anyagból készülnek. Szerencsére egy turiban találtam pont rá valót, így nem gond, lehet ő az idei farsang 47. pókembere :) Ember tervez, gyerek...

 • 2009.02.10 15:24:24kicsinap

  ÉN kislányom Csipkerózsika lesz.:-) Ennek legfőbb oka, hogy nyárra varrt neki anyukám egy gyönyörű világoskék ruhát, mert koszorúslány volt, és sajnáltam, hogy csak egyszer veheti fel. Most rózsaszín anyagból meg némi gyönggyel varrtam rá csipkerózsákat, amik egy zöld díszzsinóron mennek keresztül kasul, csikebogyóból csináltam nyakláncot meg karrkötőt, és sikerült a dédszülőktől egy orsót a rokkáról elkunyizni.:-)

 • 2009.02.10 15:24:59malkavitamin ventrueknak

  evet, megerősíteném Vakmacskát, én pl. a Vasedényben vettem:) Most én öltöztettem ötéves unokaöcsémet farsangra, a drága szöszke kisfiú kalóz lett. Egy cuccot sem kölcsönöztünk hozzá, színes kendő, szemtakaró, egy rákötözött, kartonból kivágott famintás tapétával fedett faláb és egy fakard volt a különleges felszerelés. Előtte lovag volt, és muszáj volt nekem vele mennem farsangra, mert közölte, hogy minden lovagnak van egy királynője, akinek felajánlja a szolgálatait (olyan édes egy négyéves szájából hallani, hogy "felséges királynőm életem-halálom kezedbe ajánlom":)). Én már királyfitól (tudom, igen, lány vagyok) pólyásbabán és méhen át katicáig minden voltam, boszorkány és varázsló is, sőt, néger törzsnek öltözött általános végén az osztályunk (sámánunk is volt, meg táncoltunk, úgyhogy mienk lett a torta!). A következő farsangon, ahova megyek, kyr boszorkány leszek. Csak a parókát kellett megvásárolni:D

 • 2009.02.10 15:48:02evet

  Köszi, akkor oviból hazamenet benézünk a vasedénybe. Nálunk szokott lenni farsang a munkahelyemen, tavaly retrofarsang volt, 20-as évek stílusú díva voltam, tollboával, gyöngysapkával, szipkával. Idén dinnye lehetnék vagy halloween tök a hasammal, esetleg török Mehemed.

 • 2009.02.10 15:57:06szeplős

  Mi már tavaly decemberben kitaláltuk, hogy balerina lesz a lányom (kiscsoportos), majd mostanra tündér lett belőle. A nagyi már rég megvarrta a szoknyát, ma este tartottuk volna a főpróbát, mert holnap lesz a farsang. De szegény lányom ma délután belázasodott, így hiába a nagy készülődés megint lemarad a farsangról, mert így jártunk tavaly a bölcsiben is. Csak itthon tud majd játszani benne. Vagyis ráérsz az utolsó pillanatra hagyni, sose lehet tudni.

 • 2009.02.10 15:57:10anyamadár

  Itt nincs farsang, hanem tavaly volt az oviban könyvnap amire kedvenc könyvszereplőnek kellett beöltözni. Lánykám Árnika hercegnő lett. A ruha színeit és díszítéseit a Réber László féle könyvillusztrációról vettem. :)

 • 2009.02.10 16:30:57Ribizlee

  bocs, nem akartam beszólni senkinek (Magenta)de Tünde már írt pár kézműveskedős, barkácsolós posztot, szerintem simán össze tudna dobni valami jelmezt, nem tart tovább mint elautózni a teszkóba. pl. elég egy lepedőre pár lukat vágni és kész a szellem. van vagy 5 perc - vasalással együtt! :-)

 • 2009.02.10 16:35:18Magenta

  Ribizlee, nem vettem beszólásnak, csak írtad, hogy jöhetnek a kövek, én meg elmeséltem, hogy még én is - a kétbalkezes - vettem a fáradságot, hogy megvarrjam azt a jelmezt. :)  Most már nem öltöznek be, de még egy gyerek hátravan. :)

 • 2009.02.10 16:41:54Ribizlee

  akkor jó! :-)  a mégis varrásért meg riszpekt!  psszt, én elraktam a régi jelmezeket, mert újra lehet hasznosítani. a nagy katica volt, a kicsi két évvel később hőscincér - csak be kellett festeni a katica szárnyát jelképező piros lavórt feketére. persze a gyerek csinálta (10-es ecsettel!), így volt egy nyugis délutánom is :-)

 • 2009.02.10 16:48:53evatomi

  Az én 4 éves Tomim kijelentette, hogy ő csak autóversenyző lehet, semmi más!

  Kell egy overall (munkaruházati boltban van gyerekméret is), arra egy rakás matrica, sildes sapi, autóbontóból egy kormány és kész is vagyunk :-).

  Én az autószerelőt ajánlottam, az kevesebből megvan: kertésznaci, kockásing, sapi, olajos ruha, szerszámos láda :-).

 • 2009.02.10 17:36:56dodóó

  Én kislányom pókember lesz!

 • 2009.02.10 17:39:49dodóó

  Pedig kartondobozból talán még csinálhatnál is autót némi matricával.

 • 2009.02.10 17:43:54mpbm

  Na nekem pont ez a bajom. Hogy én se bírom ezt a sablon hercegnős-királylányos műsort, úgyhogy tavaly kitaláltuk a lányommal, h legyen napraforgó, befestettem a fejét csillogós barna szemhéjfestékkel, feje köré díszt csináltam, zöld gatya-poló. De minden képen tök szomrú. Úgyhogy rájöttem, h nem érdekel, ha hercegnő akar lenni, legyen! Ha 200 hercegnő lesz, akkor ő lesz a 201-edik. Szóval az elsz, ami akar, nem fogom erőletetni az eredetiséget.

 • 2009.02.10 18:25:02hanyattka

  sepnót tükörtojással:

  a gyerek zöldben, fehér gallér kartonból a nyakánál, és a feje sárgában, mint tojássárgája

 • 2009.02.10 18:35:33csutkababa

  A lányok voltak szőlőfürt, sok lufival, pillangó, varjú, angyal, várkisasszony, ír néptáncoslány /ezt ÉN varrtam meg szaténból, alsószoknyával, vörösre fújt derékig érő hajjal/,de soha nem nyertek.

  Mindig kölcsönzői ruhás gazdag gyerekek vitték a díjat:-)

 • 2009.02.10 18:40:57dodóó

  csutkababa ezt én is észrevettem.

  Én nem kölcsönzök.Az tuti.

  De csináltam még két jelmezt egy fiúnak és egy kislánynak.

  Hátha valamelyik kicsinek nem lesz.

 • 2009.02.10 18:54:28nekeresdmásbantaláldmegmagadban

  mindig utáltam a farsangot.....

  szerencsére a gyerekeim is....

 • 2009.02.10 19:33:58hüjegyerek

  dodóó

  Te nagyon kedves vagy, hogy így gondolsz mások porontyaira is :)

  milyen jelmezeket varrtál?

 • 2009.02.10 19:55:41dodóó

  Köszi.

  Tudod egy évvel ezelőtt költöztünk új városba és nagyon aranyos emberekkel találkoztam.

  Számomra teljesen új dolog volt az a szeretet amit ők adtak.

  van balerina rucim kis balett cipővel,tütüvel.

  Meg egy kalóz ruci papagájjal kincses ládikóval.

  A kincses láda egy sima karton doboz bevontam csillogó papÍrral és vannak benne kincsek.

 • 2009.02.10 20:05:31hüjegyerek

  Jó ilyet olvasni, hogy egy városban is szeretettel vannak egymás iránt a szinte ismeretlen emberek...sajna ez már a falvakban is elég ritka. és lesz kinek odaadni a balerinát meg a kalózt?

 • 2009.02.10 20:36:53mercem

  evet!

  olyan kisbográcsot nemrégen a Fővámtéri csarnokban az alagsorban a nagybolt mellett ott a bazároknál oldalt láttam, több méretben és színben is, de régebben láttam az Örsön a piaccsarnokban egy olyan konyhás boltban is.

 • 2009.02.10 20:39:01dodóó

  Most erre mit mondjak.

  mi a jobb ha igen vagy ha nem?

 • 2009.02.10 20:43:15evet

  Köszi, mercem, találtam a vasedényben. Gyerek ma jelmezes főpróbát tartott, szenzációsan néz ki, teljesen passzol a gúnya az egyéniségéhez. Nem szabad magunkra haragítanunk, mert szikrát vet a farka, és akkor jaj nekünk.

 • 2009.02.10 20:53:31fecske

  Jajj, de jó, hogy ez a téma, gyorsan tanácsot/ötletet kérek!

  Boszorkány szeretne lenni a lányom, de nem a Disney-féle csúcsos kalapos, palástos nagyasszony, hanem a népmesék kendős boszija. Annak viszont, ugye, nagy göcsörtös orra kell, hogy legyen. Van valami ötletetek, hogy miből csináljam? A következőket kéne tudnia: ne legyen kényelmetlen, jól lehessen rögzíteni és levegőt is kapjon a gyermek, ha fölveszi. Minden ötletet megköszönök, illetve ha van más, kiegészítőkre vonatkozó ötletetek (pl. a ruha milyen legyen)annak is nagyon örülnék. A seprű nekem is eszembe jutott :)

 • 2009.02.10 21:15:13evet

  Bármilyen boszorkányhoz köthető plüssállat:kigyó sálnak vagy övnek, fekete macska, pók, patkány, varangy, bagoly a vállán. Sok ráncos szoknya, púpot is lehet a kendő alá, talán kispárnából.

 • 2009.02.10 21:40:51tothmari

  Fecske: bosziorrot kartonból is lehet, két félből összeragasztani. De valőszínű, hogy én egy darab hungarocellből faragnám, gyorsan meg lehet csinálni, aztán befesteni, könnyű, nem nyom. Rögzíteni az orrot legkönnyebben szemüveghez lehet, vagy az álarchoz, az orrnyeregnél.

 • 2009.02.10 23:07:03bogyócska

  Sziasztok! Szerintem nyerő az angyalka is a tündérek és hercegnők mellett: fehér ruha, alufóliával bevont ezüst/arany kartonszárny kalapgumival a háthoz rögzítve (mint egy hátizsákot), fejre glóriának az a karácsonyfadísz, amit a díszítés végén a fára tekerünk (jáj nem jut eszembe a neve...), elvágva, két végén összekötve.  Fiúknak tök jó ötlet a kétbalkezes pincér szerintem, kötény, karra konyharuha, egy tálcára pedig mindenféle kaja odaragasztózva (pl. müzli a műanyagtálba...). Amikor vonulnak körben a jelmezben a gyerekek, a pincér csetlik-botlik, mintha elejtené a kaját, de persze minden oda van ragasztva. :) Régen az egyik osztálytársam megnyerte vele a jelmezversenyt.  Sőt, a robot is könnyen elkészíthető kartonból, esetleg világító biciklilámpákat is lehet rátenni.  Vannak még elég bárgyú ötletek is, vicces kedvű szülőknek és gyerekeknek, pl. a "dugóhúzó": gyerek madzagon húz maga után egy parafadugót... :) Vannak még ilyen szójátékok, csak most nem jut több eszembe.

 • 2009.02.11 08:31:29gyatrakimera

  Nekem még nincs gyerekem, de az öcsémnek mindig együtt csináltuk a jelmezeket anyukámmal. Volt római katona, teknőc ( papírmasé páncéllal), sajtba szorult egérlány (némi megmaradt hungarocellt használtunk hozzá), és múmia. Mindig megnyerte a versenyt a kölcsönzött, vett jelmezek előtt:) • 2009.02.11 10:05:16arasakrod

  Az én 4 éves lányom Nils Holgersson lesz, használt gyerekruhákat vettem - kék nadrág, világoskék póló, piros mellény, a teszveszen még egy pockot és egy piros sapkát is sikerült beszerezni!)Legalábbis remélem, hogy holnapig megkapjuk) Én is azt mondtamn, nelegyél hercegnő - tündér- királylány, mert mindenki az lesz! Nilset sokat nézi dvd-n, tetszett neki az ötlet. Sőt, kiderült, 22 éve a (féltestvére)bátyja is az volt!!!

 • 2009.02.11 11:56:52QWERT

  2009.02.10 20:53:31 fecske  Boszorkányos dologhoz: Egy könyvben láttam boszis jelmezt, de az csúcsos sapkás volt :) Viszont voltak hozzá kiegészítők is, ebből már csak a pókra emlékszek: fekete harisnya lábfejrészénél levágni egy részt, kitömni (lehetőleg sötét anyaggal) úgy hogy egy gombócot formáljuk, a harisnya részét alul elkötni. Tehát így megvan a pók teste. Szemet lapra rajzolni, és felragasztani. Lábak: drótból. Itt két lehetőség van: vagy ilyen műanyag bevonatú drót (fekete színű, vagy feketére festeni, esetleg alkoholosfilctollal) vagy pedig bármilyen drót, és bevonni vmi anyaggal. Az előbbi egyszerűbb.

  Jah, lehet a pókra fekete kalapgumit tenni, és akkor ha valaki elé 'berugóztatja' a pókot, garantált az ijedtség :)  Egyébként a boszinak szokott lenni üstje is, az ördögös példából merítve jó lehet a kisbogrács is. Abba pár műanyagbéka, meg gyík. Pókot meg a gyerek kezére kötni (a kapapgumival).  Öltözet: nagymama szürkés kendője fejre. Esetleg kicsit megszaggatni. Szürke fekete ing, kardigán, stb.

  Réteges öltözködés. Esetleg vmi mocskos kötény is jól jöhet (nem a nyakbaakasztós fajta, csak a deréknál megkötős).

 • 2009.02.11 12:11:18QWERT

  Jah, meg néha szoktam látni ilyen szemüveges nagy orros álarcot (?). Vagyis végülis egy szemüveg csúnya nagy orral.  Egyébként ha külön orr van, azt esetleg kalapgumival lehet rögzíteni a gyerek feje körül. Lehet, hogy nem kényelmes egész délutánra, de valameddig szerintem jó. Feltéve ha nem túl nehéz az orr, mert akkor erősebb gumi kell.

  De ilyen téren nincs tapasztalatom.

 • 2009.02.11 12:40:47evet

  Vannak mindenféle színű zseniliával bevomt drótok, jól lehet alakítani őket, össze is varható. Póklábnak zseniális. Én a vasvillát barkácsoltam belőlük.

 • 2009.02.11 12:54:52QWERT

  Zseníliadrót télleg jobb. Az még szőrös is, és ijjesztőbb :)

 • 2009.02.11 15:05:43Miss Marple

  Ide akartam jönni hencegni, hogy én aztán nem rohangálok jelmez után, hanem magam megcsinálom, de rá kellett jönnöm, hogy tanulni jöttem ide... Úgyhogy rövid jegyzetelés után szégyenkezve elkullogok...  (Azért mégis elsorolom, én már miket csináltam a két nagynak: mackó, kisvakond, virágtündér, boszorkány, angyal, Nils Holgersson, vajákos asszony, Lúdas Matyi, dobókocka és vastyúk. Ügyes vagyok? :) )

 • 2009.02.11 15:16:07cidre

  Vakmacska, ha még olvasod: köszi a tippet a jelmezekkel kapcsolatban. elmentünk, s gazdagabbak lettünk egy kengurufarokkal :), ami némi átalakítás után dínófarokként fog funkcionálni. A többit én varrom hozzá. Tényleg rengeteg jelmez van potom áron ebben a turkálóban!

 • 2009.02.11 16:02:20kriszi

  Hahó,

  kiscsaj tavaly boszorkány volt, a Boszorkány szeretnék lenni! könyv alapján :) Olyan félutas a rajzfilmes és a népmesés változat között (mert azért csinos is akart ám lenni egy kicsit ;) ): a fekete szalagavatós ruhámat (tüll alsószoknyás, vállpántos miniruha) összecsippentettem kétoldalt, hogy le ne essen róla, majdnem bokáig lógott neki egyébként :) , hozzá szintén saját fekete bársony köcsögkalapom (régi kalapokat-sapkákat mindig elteszem, pont ezért), dédi régi barna-zöld-fekete mamakendője a vállára, csíkos harisnya, ujjvég nélküli fekete kesztyű (pont divat volt, minden kínai tele vele), feketére filcezett körmök, a kalapján gumikígyó tekergett, a szoknyája ráncaiban pókok és skorpiók bujkáltak, a seprűjét nagypapa készítette méretre, másik kezében ugróbékát szorongatott, és lélektani pillanatokban kilőtte :)

  Megjegyzem: a sok tündér-angyalka-hercegnő-lepke-menyasszony között ő volt a csoport egyetlen boszija, mindenki csodálta a jelmezét - az idén mégis tündér akart lenni. Na bumm, örököltünk egy kék-fehér hosszú fodros ruhát, anya a diliboltból kerített hozzá passzoló szárny-hajpánt-varázspálca szettet, ennyi.  A fiamnak ez az első farsangja, természetesen Villám McQueen akar lenni :S Mivel az ovi kiscsoportban nem híve az agyonöltöztetésnek, maradt a piros verdás póló, a hátán egy nagy filc 95-össel, sárga rövidgatya, piros harisnya (overallban, félek, nem tudna pisilni :) ), a piros sildes sapkára varrtam szemeket... nem tökéletes, de egynek jó. (Anya béna, de rém lelkes és optimista.)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta