A kismama horrorosat játszik

Horror. Minden éjszaka horrorosat játszom. Nem, nem változom farkasemberré, nem szívom ki a férjem vérét, és nem jönnek az undorító bogarak-kígyók-békák sem. Viszont olyan szörnyűségeket álmodom, hogy lassan írhatnék egy forgatókönyvet, jó pénzért eladnám, mennénk belőle világgá. Rendre úgy ébredek fel, hogy jesszusom, ezt nem hiszem el, normális vagyok én? Olyan szörnyű történeteket álmodom, hogy lassan tényleg időszerű lenne felkeresnem egy szakembert, segítsen a kezdődő elmebajomon.



Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem a terhesség óta szaporodnak a rémálmaim. Legutóbb például azt álmodtam, hogy a szülőszobán vagyok, úgy érzem, már csak percek kérdése és világra hozom a babámat. A dokim egy hatalmas ollót vág a hasamba, mondja, nyugodjak meg, ez a rutinvizsgálat része, de ne mozogjak. Én meg reszketve ülök-fekszem, és várom, hogy megszülessen a babám. Aki minden különösebb gond nélkül megszületik, még a dátumot és a nevét is tudom (április 13., Luca) és gyönyörű! (Érdekes, hogy rendre kislánnyal álmodom, bár a nemét majd csak most tudjuk meg, ha megmutatja magát.)

De ezzel még nincs vége a rémségeknek, ugyanis hirtelen megjelenik a kórházban a népes baráti társaságunk, és valahogy miattuk nem tudok a gyerekemmel foglalkozni. Olyan érzés, mint amikor udvariasan próbálunk lerázni valakit, de az illető az istennek sem veszi észre magát, és egyre kínosabbá válik a helyzet. Közben az jár a fejemben, hogy úristen etetni kellene, már biztosan nagyon éhes, mi lesz, ha nem tudom szoptatni.

Na, most, hogy mindenki komplett idiótának néz (joggal) és még írásos bizonyítékot is szolgáltattam magam ellen, elárulom, hogy ez csak egy kiragadott példa a sok-sok horrorisztikus álom közül, amelyekkel mostanában szórakoztatom magam éjszakánként, és a férjemet reggelente. Persze tudom, ez is lehet a lelki felkészülés része, az álmainkban a félelmeinket dolgozzuk fel, a terhesek pedig tényleg gyakrabban álmodnak ilyen hülyeségeket, de azért ez a negyedik hónap közepén egy kicsit sok nekem.

Nektek voltak hasonló jellegű rémálmaitok? Vagy csak én vagyok ilyen dilis várandósan?

Mafalda
Oszd meg másokkal is!
Mustra