Ehető tisztítószereket a szekrénybe!

Olvasónk, Mesianyu olyan tisztítószereket keres, amelyek gyerekbiztosak, azaz a veszélyes vegyszereket biztonságos, ehető szerekre cserélné. Az ecettel azért óvatosan, töményen lenyelve az is veszélyes.



„Keresek a Domestos kiváltására valami vécéfertőtlenítőt. Fontos lenne, hogy ha minden óvintézkedés ellenére a gyerek belekortyol max fintorogjon egyet. Egyszerűen már semmit nem lehet előle eldugni, a gyerekzárat kinyitja, ha magasra pakolom, fölmászik. Talán a lakat és a lánc jöhet szóba de rövid időn belül kifigyelné, hogy kell a kulccsal kinyitni és hova dugom a kulcsot. Ha a plafonra rakom akkor meg én sem érem el. Szóval nyugodtabb lennék, ha csak ehető szerek lennének a tisztítószeres szekrényben.

Amit eddig kipróbáltam, illetve összegyűjtöttem a témában:

ecet:

- vízkőoldásra bármilyen felületen, nem marja meg a porcelánt, krómot, műanyagot. Hatékony, de egy védőmaszk nagy segítség lehet.

- mosógép vízkőtelenítésre évente egyszer 1L 20% ecet néhány kanál só /csak úgy érzésre/ és beállítom 90 fokos mosásra, a gép több mint 4 éves és a mosóporhoz soha nem adtam vízlágyítót

szódabikarbóna: /patikában kimérve is beszerezhető/

- szőnyegtisztításra: szétszórni a szőnyegen, kefével eloszlatni, 20 perc múlva fölporszívózni, olcsóbb mint a rózsaszín flakonos por

- lefolyótisztításra: két kanállal a lefolyóba szórni, ráönteni 1,5 dl ecetet, pár perc múlva forró vízzel leöblíteni

- cipőszagtalanító: teleönteni a cipőt egy éjszakára, reggel kiönteni.

További ötleteket és tapasztalatokat várok.”

Mesianyu
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek